2023-03-07 3515 瀏覽
臨離開澳門前,揀咗喺倫敦人入面的邱吉爾餐廳吃午餐。餐廳係cafe形式,所以可以好輕鬆自在咁慢慢嘆。我哋叫咗一份沙律和一份set lunch,沙律勁足料,有香梨,核桃和橙肉。Set lunch 亦有驚喜:首先你可以揀2款沙律或湯,加上一款頭盤和一款主菜。我揀咗咖哩粟米湯,三文魚毛豆沙律,蘇格蘭蛋和牛肉配yorkshire pudding。最正係樣樣嘢都細細份,可以試到多款食物😋正餐以外,我都有揀甜品,可以喺餐廳旁邊的boutique揀蛋糕。我揀咗件聲稱係flamingo,但無咗對長腿,變咗粉紅毛天鵝。蛋糕味道係莓味為主,配上少少玫瑰味,賣相跟味道都相當好✌️下次有機會再幫襯,都想再試佢其他主菜。

Garden Green Salad

下次有機會再幫襯,都想再試佢其他主菜。
2023-01-30
Garden Green Salad