2019-05-14 678 瀏覽
難得放假,去左澳門一日遊。🚢係瘋堂斜巷消磨左半個下午,誤打誤撞入左呢間日式小店。店入面環境唔錯,冷氣夠又乾淨,行到攰入去坐好正。🤣身為榴槤怪,見到佢個期間限定即刻無法抵抗。熱情老闆介紹話,呢個系列用左真正D197貓山王,所以完全同其他地方嘅香精榴蓮雪糕唔同層次😋。見佢講到咁吸引,我就叫左個貓山王雪糕芭菲試下。平時食開嘅榴蓮雪糕通常都係盒裝硬雪糕...個人認為呢個軟雪糕真心正好多🤩 又滑又有超濃榴蓮味,配埋個脆餅食好夾。芭菲頂仲有少少真榴蓮肉,又係另一種唔同嘅口感👍🏻👍🏻👍🏻芭菲底層仲有脆米、豆腐味布丁同海綿蛋糕。口感豐富之餘,所有野夾埋係清清地,唔會太甜,啱晒我🐷友人唔係榴蓮派嘅,就叫左個抹茶雪糕。佢話都係水準之作,唔怪得佢叫御前上「茶」🍵。順帶一提,店門口有另一個窗仔,專門外賣雪糕同飲品,又有個巨型雪糕比人打卡,幾得意。
難得放假,去左澳門一日遊。🚢

係瘋堂斜巷消磨左半個下午,誤打誤撞入左呢間日式小店。

店入面環境唔錯,冷氣夠又乾淨,行到攰入去坐好正。🤣

見佢講到咁吸引,我就叫左個貓山王雪糕芭菲試下。

2019-05-13
5 分鐘 (堂食)
  • 貓山王雪糕芭菲