2015-03-02 6943 瀏覽
想係澳門想宵夜 其實一d都唔困難 周圍都有麵檔 燒烤 年三十晚 總要遲一遲先去訓 要迎接羊年 所以決定去遊下車河 順便睇下有咩好食經過狗場附近 俾老記懷舊裝修吸引左 好似拍古裝戲既格局 又係米芝蓮推介 所以決定要試一試 入面裝飾擺設都好古式古香 老伙記都穿上整齊制服 今晚係年三十 所以未有服務費加二情況店內食品以小菜 粥品 炒麵為主 唔想真係變肥過肥年 所以我地兩個人決定一個粥一個炒麵 齊齊食狀元及第粥 - 個粥好綿 好香 粥底唔咸 冇咩味精 食落有好香遙柱味 唔太食內藏既我都接受到 豬潤好爽口 唔會有好大浸腥味同怪味 豉油皇炒麵 - 個麵一放低就聞到好香 顏色好靚 炒得好有鑊氣 好乾身 麵唔會太軟身 碟底冇油 簡直係高手 加埋芽菜 九王好爽食飽飽 周圍行 係澳門渡過充滿炮仗的新年 大家 新年快樂!

及第粥

豉油王炒麵

食飽飽 周圍行 係澳門渡過充滿炮仗的新年 大家 新年快樂!
2015-02-18
$50 (宵夜)
豉油王炒麵