2020-09-27 1667 瀏覽
抵佢有獎,先講服務,好貼心,唔會令你有高不可攀嘅俗氣。當然,重點都係食物。首先有welcome小食,酸梅湯配牛筋粒,酸梅湯暖暖地,幾開胃,可惜我唔食牛,所以比起之前食過嘅雲吞,呢款就比較遜色。主菜,點咗多好款,但呢度最多只可以上傳12張圖,所以冇辦法。蒜泥白肉,因為有同伴唔食得辣,所以佢分咗辣、唔辣蒜泥,幾好。口水雞,呢個竟然冇秋葵咁辣,真係食物不可以貌相。酸菜魚,魚滑,配薯粉,好味過太二,起碼味精冇咁多,冇咁油,d湯可以飲。水煮魚,鍾意麻辣嘅人之選,講真,食呢款好難食到魚鮮,只係食到麻同辣,配好似烏冬嘅麵,我反而鍾意食入面嘅芽菜、青瓜、萵筍等配菜。蟹粉湯包,比酸辣湯好好多,佢地酸辣湯真係得辣同酸,反而呢款有好濃蟹殼味,不過個皮就比想像中厚。新菜式甜酸蝦球,有d失望,好少蝦,配菜炒熱,好似唔似臨起鑊先放落去,一般。菇菌燉雞,呢個超好食,湯有雞有菇味,入面有薯粉,薯粉吸收湯汁,唔想食炒飯,可以點呢個,夠晒飽又好味。牛肋骨,冇食到,俾唔到評語。香菇炒飯,有菇味有鑊氣,比想常中好。鍋貼,有驚喜!外皮脆,餡多汁,肉新鮮。拔絲香蕉,必點!外層雖然有糖包住,但佢炸皮依然係脆,而入面香蕉唔係熱到辣嘴

口水雞,呢個竟然冇秋葵咁辣,真係食物不可以貌相。

牛肋骨,冇食到,俾唔到評語。

香菇炒飯,有菇味有鑊氣,比想常中好。

鍋貼,有驚喜!外皮脆,餡多汁,肉新鮮。

拔絲香蕉,必點!外層雖然有糖包住,但佢炸皮依然係脆,而入面香蕉唔係熱到辣嘴,好考師傅功力。