2010-05-22 17 瀏覽
是日, 去到久仰好耐嘅大利來記, 因為唔識到, 多得他 帶我去! 人, 十分十分多, 一條長長的龍! 天氣好熱, 但係好似吉位可坐... 所以我哋去咗長凳. 真係人多到爆燈!十分熱嘅包包, 攞上手係覺得"辣"手. " 咁先至係新鮮" 他說到. 咁又係! 我先食咗啲包, 可能我接受到法式麵包, 覺得啲法包 OK 啊, 都有本身嘅柔軟度. 但 咁樣嘅食法, 即時俾身邊的他 糾正: 連埋G扒一齊食! G扒, 唔似某些有骨頭, 都唔算好細件嘅三四件. 幾軟身, 有胡椒, 辣辣地, 唔係好過. 同埋包一齊食, 唔錯啊~講真嗰句, 覺得價錢同包嘅價值, 好似唔係咁啱位, 不過未試過, 可嘗試一下. 而且當時人多high tea 嘅情景, 十分墟坎!

2010-05-21
  • 豬扒包