2024-05-01 0 瀏覽
放假訓到自然醒,煲左一陣劇就約朋友出去按摩再食個晚飯…大家都想食少少辣既野就話食拌飯,不過旺角好似無乜韓國餐廳,最後去左Nene chicken 😂.開頭先有個前菜,有醃蘿蔔、青瓜同魚糕!好少前菜會有魚糕,正!.芝士粟米辣椒醬麵 個麵有少少辣都可以接受,入面有粟米粒同年糕,整體都ok.小食盤拼入面有魚糕、炸年糕、炸壽司、炸粉絲卷、炸魷魚、炸蝦球同炸餃子。盤拼好豐富,每款都有二至四件,同朋友share剛剛好。炸物每款都到又脆又香口,唔錯~.韓式冰茶有d甜,水蜜桃味既茶.檸檬青檸梳打呢個反而無咁甜,檸檬加青檸夠清新唔鐘意咁甜建議飲呢個

芝士粟米辣椒醬麵
個麵有少少辣都可以接受,入面有粟米粒同年糕,整體都ok

小食盤拼

韓式冰茶
有d甜,水蜜桃味既茶
檸檬青檸梳打
呢個反而無咁甜,檸檬加青檸夠清新
唔鐘意咁甜建議飲呢個
2024-04-24 94 瀏覽
以前最鍾意既炸雞就係nene chicken既大韓廚師炸雞同芝辣初雪炸雞!但呢幾次打去nene chicken嗌外賣都冇想轉captain chill又冇話想要啲辣啲既都冇最後就嗌左芝辣初雪炸雞同甜辣炸雞芝辣初雪係一如既往咁好食,滿滿嘅芝士辣粉好惹味!甜甜地又可以中和左啲辣味!食完一舊又一舊!停唔到口但甜辣炸雞就真係甜咗啲,完全唔辣再嗌左脆炸紫菜蝦卷,係炸蝦飯卷再拎去炸,呢個真係勁好食!救命!大推!希望佢炸雞啲味可以成日都齊全啲啦
但呢幾次打去nene chicken嗌外賣都冇
想轉captain chill又冇
話想要啲辣啲既都冇

最後就嗌左芝辣初雪炸雞同甜辣炸雞

但甜辣炸雞就真係甜咗啲,完全唔辣

大推!
希望佢炸雞啲味可以成日都齊全啲啦

脆炸紫菜蝦卷
甜辣炸雞
芝辣初雪炸雞
外賣自取
脆炸紫菜蝦卷
芝辣初雪炸雞
話說前幾日約咗朋友嚟朗豪坊,想食去韓國嘢,所以揀咗呢間Nene Chicken,我哋兩個人食唔係好多嘢,所以揀咗韓國辣醬炸雞同芝士部隊鍋辣拉麵。拉麵真係幾好食,值得一試!湯底濃郁,有少少辣辣地,再加埋芝士嘅香味,真係好開胃!拉麵裡面仲有紫菜粉絲卷同一啲年糕魚糕等等,算係一碗豐富多味嘅麵食。不過,坦白講,個韓國辣醬炸雞就一般般啦。雞肉炸得夠脆,但係我覺得佢啲肉唔夠滑嫩,有啲乾身。醬汁味道香辣,不過唔太特別,同其他韓國炸雞店相比,喺呢個方面有啲欠缺。如果你真係鍾意滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇。總括而言,佢地嘅芝士部隊鍋辣拉麵係值得推薦嘅,味道幾新鮮👅食材豐富。至於韓國辣醬炸雞就有啲一般,肉質唔夠滑嫩,醬汁味道普通。如果你真係想試下,可以俾個機會,不過如果追求最滑嫩嘅炸雞,可能要考慮其他選擇啦!價錢方面,就確實有啲貴,不過勝在環境企理夠大,一班朋友傾吓偈都唔錯。

2024-04-20
有冇人都鍾意食辣雞麵?😆😆最近人氣韓式炸雞店「NeNe Chicken」推出了「辣雞麵邪惡2.0二人餐」!!套餐以韓國三養辣雞麵為主題,解鎖了多款辣雞麵的隱藏吃法!啱哂鍾意食辣野的朋友🔥🔥🌶辣雞麵邪惡2.0升級系列二人餐 $348✨-📍8件無骨炸雞包括有蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲🍯同甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪🍗~~我最鍾意「蜂蜜牛油初雪炸雞」!咬落外脆內軟,每啖充滿蜂蜜牛油同芝士香~配上魷魚絲,口感好豐富😋😋📍芝士粟米辣雞醬炒麵一上枱已經聞到好香,包括有辣雞麵、芝士、粟米、魚糕、年糕等~~辣雞麵麵質彈牙,味道好濃郁!連埋芝士、魚糕一齊食,辣辣地好惹味🌶🌶📍牛油果醬熱狗潛艇賣相吸引!底部的芝士脆薯炸熱狗炸到脆卜卜🌭,十分香口~~配搭辣雞麵同牛油果醬,味道清新得嚟又帶點辛辣,辣得好過癮🤤🤤📍飲品飲品方面,我地叫咗韓國草莓奶昔(+$10)同蜜桃奶昔(+$10)🍹~~兩杯味道都唔錯,口感順滑之餘仲會飲到啖啖果肉!整體唔會太甜,推介👍🏻👍🏻
有冇人都鍾意食辣雞麵?😆😆

🌶辣雞麵邪惡2.0升級系列二人餐 $348✨
📍8件無骨炸雞

📍芝士粟米辣雞醬炒麵

📍牛油果醬熱狗潛艇
賣相吸引!底部的芝士脆薯炸熱狗炸到脆卜卜🌭,十分香口~~

📍飲品
2024-04-09 77 瀏覽
呢間嘢book埋咗好耐終於食到係就都要排咗一陣位先可以入咗座兩個人叫左雙重滋味無骨雞,揀左蒜香醬油、韓式甜辣,一碟大概有12舊左右,全部都好大嚿,啖啖肉,外皮脆口,裏面肉質都幾Juicy,不過略厭蒜香醬油蒜味唔夠突出同香芝士蛋拌泡菜炒飯,睇相真係好吸引,啲芝士多到不得了,泡菜嘅辣味同沙律醬嘅甜味中和咗而且店鋪用熱鐵板呈上,令到成個炒飯都keep住暖,可以呈現到拉絲狀態
呢間嘢book埋咗好耐終於食到

係就都要排咗一陣位先可以入咗座

2024-02-06 537 瀏覽
朋友同我都鍾意食韓國嘢,於是乎就試咗呢間餐廳😆餐廳環境唔會好暗,同埋枱與枱之間都唔逼我哋叫咗三樣嘢食:1) 迷你雞蛋卷(明太子)都幾大份,兩個人share剛剛好明太子份量好足夠,切開入面仲有🤩整體味道唔會好鹹,可以一試2) 玫瑰醬寬粉炒年糕呢個都幾好食,如果鍾意食煙煙韌韌嘅食物,呢個炒年糕就啱心水個人嚟講覺得個寬粉韌咗少少🙈要咬好耐先吞3) 青芥末白群主炸雞醬同炸雞係分開上,唔會令到啲雞淋哂😆個醬都好重芥末味,加埋炸雞上面啲生洋蔥,都幾攻鼻
朋友同我都鍾意食韓國嘢,於是乎就試咗呢間餐廳😆

餐廳環境唔會好暗,同埋枱與枱之間都唔逼

我哋叫咗三樣嘢食:

1) 迷你雞蛋卷(明太子)

都幾大份,兩個人share剛剛好
明太子份量好足夠,切開入面仲有🤩
整體味道唔會好鹹,可以一試

2) 玫瑰醬寬粉炒年糕

呢個都幾好食,如果鍾意食煙煙韌韌嘅食物,呢個炒年糕就啱心水
個人嚟講覺得個寬粉韌咗少少🙈要咬好耐先吞

3) 青芥末白群主炸雞

醬同炸雞係分開上,唔會令到啲雞淋哂😆
個醬都好重芥末味,加埋炸雞上面啲生洋蔥,都幾攻鼻
2024-01-13
天氣時冷時熱,要食番啲熱嘢先有好心情。最近《NeNe Chicken》推出咗冬日暖意套餐,見咁抵玩即刻試下佢。冬日暖意套餐 $428海鲜魚糕湯麵配爐邊芝士|三色煎餅打頭陣係海鮮鍋,個鍋比平時出面打邊爐嘅仲更加天,因為爐邊係擺放熱熔芝士,拉絲嘅芝士真係令人食到停唔到口。而海鮮分別有青口、海蝦、仲有我最愛嘅蟹肉。煲出嚟嘅湯底都特別鮮甜。而三色煎餅分別對應三種唔同嘅味道,感覺都好新穎。蜂蜜牛油初雪炸雞|甜辣炸雞韓國最經典嘅口味就係蜜糖牛油,炸雞面頭嘅初雪就係芝士粉,雞身外皮香脆,食落有牛油香又勁多肉汁。而甜辣炸雞就一直都歷久不衰,辣中帶甜,令到人哋都好開胃。飲品方面就配搭草莓奶昔,充滿奶香和草莓嘅鮮甜味。玫瑰醬寬粉芝士鍋 +$28另外套餐加配$28就可以有芝士鍋,強烈建議試埋。NeNe Chicken (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖

冬日暖意套餐 $428
海鲜魚糕湯麵配爐邊芝士|三色煎餅

蜂蜜牛油初雪炸雞|甜辣炸雞

飲品方面就配搭草莓奶昔,充滿奶香和草莓嘅鮮甜味。

玫瑰醬寬粉芝士鍋 +$28
另外套餐加配$28就可以有芝士鍋,強烈建議試埋。

NeNe Chicken (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖
好適合一班有選擇困難症嘅朋友,味道上不算太大驚喜,就係正常的好食!芝味派對4人套餐 $768⭐️皇牌炸雞(半份)青芥末白群主炸雞見到餐牌寫”一試難忘,等你挑戰”🤣,所以試伏專員就出動啦!只可以真係太刺激😂!Nene 炸雞本身係幾好食,雞肉keep 到好滑,不過生洋蔥同wasabi 就太刺激攻鼻!之後配芝士火鍋就好食好多!⭐️NeNe 芝士火鍋芝士味道唔算重,好在唔算好稠,減底肥膩感,但係法包🥖就太韌😢⭐️韓式手抓飯(原味)⭐️皇室豬肋骨伴脆薯條⭐️芝士炒年糕伴拉麵⭐️$58 以下飲品4杯

芝味派對4人套餐 $768
⭐️皇牌炸雞(半份)
青芥末白群主炸雞
⭐️NeNe 芝士火鍋

⭐️韓式手抓飯(原味)
⭐️皇室豬肋骨伴脆薯條
⭐️芝士炒年糕伴拉麵
⭐️$58 以下飲品4杯
2024-01-09 250 瀏覽
我由細到大都係粟米控係朗豪坊見到Nene Chicken推出粟米系列,試左一次之後就愛上了個人認為粟米卡邦尼意大利粉和粟米初雪炸雞都一定要試,滿滿芝士粟米香味,啖啖都好滿足
我由細到大都係粟米控

2024-01-05 253 瀏覽
第一次食NeNe Chicken, 嚟到朗豪坊分店,環境幾大,裝修幾靚,仲keep住播kpop歌&MV,好有氣氛☺ 見到menu有個冬日暖意套餐,4百幾蚊有好多野食咁,所以唔想諗就叫左佢,真係飽到捧住個肚😂店員拎左個gas爐,上面滾住一大盤野食,有晒海鮮魚糕湯麵、三色煎餅、爐邊芝士,賣相好吸睛!✨海鮮魚糕湯麵 - 個鍋比想像中深,本身已經砌到幾高,原來入面好多層好多料😻面頭唔洗講都見到芽菜小山堆,中間有超多海鮮,好多隻蝦、蜆、青口,仲有兩大串魚糕同好多年糕,所以個湯同麵都好鮮好入味😚✨三色煎餅 - 有泡菜煎餅、土豆煎餅、香蔥煎餅各三塊,各有特色,沾下個汁食幾解膩👍✨爐邊芝士 - 全個邊都係芝士,好多拉芝,啱晒芝士控🧀✨甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪 - 好特別嘅配搭,但又估唔到都幾夾,沙琪瑪口感煙韌,炸雞香脆內嫩,加埋個汁甜甜地好惹味🤤✨蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲 - 個魷魚絲炸過好香口,炸雞面滿滿蜂蜜牛油粉,味道好出😍✨玫瑰醬寬粉芝士鍋 - 覺得幾得意所以加左$28加購呢個粉~寬粉係似平時食酸菜魚入面嘅粉,幾好咬口,個醬好濃郁,令個粉好掛汁🧡✨韓國草莓奶昔 - 飲到士多啤梨果肉,幾真材實料,甜到

✨爐邊芝士 - 全個邊都係芝士,好多拉芝,啱晒芝士控🧀

✨韓國草莓奶昔 - 飲到士多啤梨果肉,幾真材實料,甜到剛好🍓除左奶昔,仲可以揀蜂巢瑪格利米酒🍾

2023-12-27 185 瀏覽
NeNe Chicken 最近新推出咗冬日暖意套餐❄️包含多款暖笠笠嘅食物🍲海鮮魚糕湯麵+邊爐芝士+三色煎餅一嚟到已經心諗食唔食得晒😂可以見到超級爆棚 爐嘅中間係海鮮魚糕湯+年糕同埋意粉側邊充滿住邊爐芝士. 上面再鋪咗三色煎餅真係非常豐富滿足❤️❤️🍗甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪+蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲呢兩款咁啱係我最鍾意食嘅炸雞口味配埋沙琪瑪同埋炸魷魚絲好新穎. 口感豐富🫕玫瑰醬寬粉芝士鍋芝士汁加上玫瑰醬變得比較清香. 唔會太厚身. 但每條寬粉都可以好均勻咁沾上寛粉煙燻彈牙. 非常好咬🍯蜂巢瑪格利酒香濃嘅瑪格利酒加上原塊蜂巢. 即刻變得香甜細膩呢個套餐只限旺角同埋青衣店限定. 快啲一齊同朋友去過一個暖笠笠嘅冬天啦🥰

🍲海鮮魚糕湯麵+邊爐芝士+三色煎餅

寛粉煙燻彈牙. 非常好咬

🍯蜂巢瑪格利酒
香濃嘅瑪格利酒加上原塊蜂巢. 即刻變得香甜細膩

2023-12-21 202 瀏覽
中伏。。。。薯條全部都係油,上碟仲係濕,個明太子蛋卷裏面又淋未熟透蛋,同埋勁腥食咗一舊已經想嘔。炸雞果粉,勁厚粉唔知點形容唔想食第二舊。食麥當勞仲開心。食完好似冇食嘢咁。#食左一成就放棄進食。坐得好迫,張枱根本擺唔到啲嘢食,直程隔籬講晒辛路歷程都聽到,又瘋狂撥頭髮。再者喺門口準備入去嘅時候,某侍應問你任食定點?完全冇介紹菜單點樣任食法,咁當然揀咗散叫,任食似乎係淨係炸雞同飲品。食物不好食,座位不舒服。四百幾蚊不算貴但不值得。
中伏。。。。
薯條全部都係油,上碟仲係濕,
個明太子蛋卷裏面又淋未熟透蛋,同埋勁腥
食咗一舊已經想嘔。
炸雞果粉,勁厚粉
唔知點形容唔想食第二舊。
食麥當勞仲開心。
食完好似冇食嘢咁。
#食左一成就放棄進食。
食物不好食,座位不舒服。四百幾蚊不算貴但不值得。

NeNe Chicken 📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━冬天感覺特別想吃韓國菜~ 適逢nene chicken新推出了冬日暖意套餐 $428 +10% 跟家人或朋友暖一暖很不錯!套餐包含很多菜品 其中可以看到餐廳的創新! 感覺每一次來nene都不會吃到重複菜品🤣━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥘 海鲜魚糕湯麵配爐邊芝士▶︎ 超豐富的海鮮+魚糕+湯麵 爐邊還有大量拉絲芝士 最後可以拿來點炸雞🤣▶︎ 海鮮湯裡有青口 蜆肉 蟹肉 蝦等海鮮 湯底濃郁而不油膩 ▶︎ 另外還有芽菜和面和魚糕年糕 都會越煮越入味哦好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍗 蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲 ▶︎ 初雪味炸雞是超多的芝士粉 鹹香四溢▶︎ nene的無骨炸雞大塊且多汁 雞肉方面口感很不錯!▶︎ 覺得芝士粉似乎比之前吃味道更重了! 而炸魷魚則很硬脆好味指數:●●●●━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍗 甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪 ▶︎ 甜辣炸雞吃過 但搭配沙琪瑪還是第一次見🤣▶︎ 依舊是微
NeNe Chicken
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓30號舖

🥘 海鲜魚糕湯麵配爐邊芝士
▶︎ 另外還有芽菜和面和魚糕年糕 都會越煮越入味哦
好味指數:●●●●◯

🍗 蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲
▶︎ 初雪味炸雞是超多的芝士粉 鹹香四溢
▶︎ nene的無骨炸雞大塊且多汁 雞肉方面口感很不錯!
▶︎ 覺得芝士粉似乎比之前吃味道更重了! 而炸魷魚則很硬脆
好味指數:●●●●

🍗 甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪
▶︎ 甜辣炸雞吃過 但搭配沙琪瑪還是第一次見🤣
▶︎ 依舊是微微甜跟辣的感覺 不會很重鹹很油膩~
好味指數:●●●●◯

🫓 三色煎餅
▶︎ 煎餅三款味道和口感都有不同 另外配有酸汁可以解油膩~
▶︎ 個人最喜歡泡菜味 軟中帶脆脆的泡菜口感!
好味指數:●●●◐◯

🍓 草莓奶昔
▶︎ 草莓奶昔完全還原士多啤梨新地的味道 雲呢拿奶昔搭配草莓醬是幸福甜 與炸雞很相配呢🤣
好味指數:●●●◐◯

2023-12-07 208 瀏覽
初雪無骨炸雞🐓🌨️炸雞外酥內嫩,可以話係鮮嫩多汁嘅,肉質一般般,水準參差。比起其他口味呢款相對較輕,適合鍾意原汁原味的人烤粟米沙律🌽🥗講真呢一碟上到來都嚇親我地 份量望落都真係好少🫨 睇返原來都$58有洋蔥絲、粟米粒、蕃茄仔,口感尚算balance 醬汁落得太多,同埋Caesar salad dressing 偏咸,想試建議叫返少醬🫥整體而言想食炸雞嘅可以一試,但係配菜需要諗諗,唔加可能抵啲:33

初雪無骨炸雞🐓🌨️

烤粟米沙律🌽🥗

有洋蔥絲、粟米粒、蕃茄仔,口感尚算balance

去年同friend一齊嚟嗰陣時諗住入去食,但係望到價錢覺得有少少貴,我今日得閒嗰陣時呢想食吓嘢見到有炸雞就去買咗返嚟第一次望到呢個價錢真係好貴然之後我就諗緊咁貴嘅嘢係咪要特別好味呢,Lunch嘅時候,買咗份麵啦,然之後等咗大概20分鐘左右拎返去食嗰一刻完全冇咩味道同埋價錢咁貴啲嘢又唔好食唔明,後尾諗返呢個係炸雞店,夜晚嘅時候又去買返炸雞食吓啦,都係難食又嗌咗份飯啦,比中午嘅更加難食食到一半都想嘔,唔明點解會有咁多客入去食?$102嘅飯仲冇自己屋企煮嘅好食,我唔明點解價錢咁高但係你啲嘢又唔係咁好喎,同埋夜晚去嗌嘢食嗰陣時我明明先去嘅嗰個適應點緊數,之後有個客過嚟埋單唔明點解佢會俾我先?我嗌外賣咁係跟住食唔通我就堂食啦我俾佢早去,但係佢會俾人哋先買單?
2023-12-03
20 分鐘 (外賣自取)