2019-10-02 242 views
開左個咁大嘅場場,我都黎食過好多間餐廳了。適逢今日冇胃口,食我等左係元朗開好耐嘅food court先!地方唔特別大,人又唔係特別多,位要搵嘅,但走入少少好容易就搵到。以前第一店旺角店,食完番尋味,食左好多次後執左好傷心,直到今次食番久違了!本身三多炸脾係唔平嘅!入商場更貴,套餐$49,包汽水,加$3可以轉一口多士~以前地舖比手套你食,而家有支簽都幾細心!不過,已經冇以前咁好食。點種香脆惹味消失了,只是一個普通炸雞脾咁。炸雞脾唔會唔好食嘅,係退步囉!話雖貴,我又覺得food court係食呢d ga la係呢個價錢架啦!有需要我可能會再食
炸脾配一口多士
$52 (Dinner)
2019-08-26 272 views
今日有時間就去左元朗,試下心態,大埔名物(三多炸比)點知一試真係佢只係大埔名物,對於住係元朗嘅我,冇論價錢,味道,都唔係我杯茶,雞比方面我諗真係好多鋪頭做得好過佢,唔通真係收貴D就好食D
今日有時間就去左元朗,試下心態,大埔名物(三多炸比)
2019-08-25
2019-08-16 167 views
三多炸脾一直都好出名,一直都想試,但覺得太有罪惡感,今日終於係yoho food court到試左。食炸野最驚就係啲炸粉厚到食唔到肉,但里到既炸粉完全唔厚,雞脾好大隻,啖啖肉,啲肉都唔會柴,跟埋既薯條都仲熱辣辣。
2019-07-29 227 views
Food Deli 依排都好hit, 好多住係上面既人都落黎食因為係商場好少食到街外出名既小食店之前已經食過元朗街市個間分店既炸脾,真係好好食,琴日落雨,梗係留番係商場食叫左個炸脾薯條餐炸脾個樣ok, 叫左中辣。。但比起街市店係無甘辣。辣度低好多,分店中辣已經辣到出汗。。依度可能調整左辣度因為多家庭黎食。如果平時街店食中辣既朋友可能係度要叫大辣薯條係粗薯。。完全無味,唔鹹無薯味。。。同埋一d 都唔脆。。。要係甘點炸脾d 辣粉先叫有d 味。。。可樂好淡。。。淡過m 記下次斬係食番街舖,,水準高好多

因為係商場好少食到街外出名既小食店

炸脾薯條

叫左個炸脾薯條餐

如果平時街店食中辣既朋友可能係度要叫大辣

要係甘點炸脾d 辣粉先叫有d 味。。。

可樂好淡。。。淡過m 記

下次斬係食番街舖,,水準高好多
2019-07-28
$50 (Lunch)
2019-07-27 128 views
又冇刀义,又冇紙巾,又冇手套,乜都冇,完全唔user friendly! 附近又冇得洗手,一定唔會再食!CP 值好低,咁貴價錢食個普通雞翼薯條,買個普通餐都要等30分鐘,啲員工唔早啲準備?實在是不可接受!!

2019-07-20
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2019-07-19 124 views
這是最好的時候 也是最壞的時代這是最美味的食物 也是最邪惡的食物三多炸脾 超級出名 新界西朋友有得食喇!先講隻炸雞脾 用竹籤串炸雞脾 免除食到成手油炸雞脾用麵包糠一齊炸 雞脾汁封鎖在內 一口咬一口汁 非常有趣飯配有薑蔥 加雞蛋 食完好飽肚 邪到爆炸 講下環境先 星期四中午 勁多人等位 水洩不通 空氣唔算好流通 冷氣不足 有少少油煙味 ”咁人多係咁 咁人多都可以唔係咁既“新鴻基要諗諗點搞好個場 野食幾好都無用
這是最好的時候 也是最壞的時代
這是最美味的食物 也是最邪惡的食物
三多炸脾 超級出名 新界西朋友有得食喇!

炸脾蛋飯

先講隻炸雞脾 用竹籤串炸雞脾 免除食到成手油

飯配有薑蔥 加雞蛋 食完好飽肚 邪到爆炸

新鴻基要諗諗點搞好個場 野食幾好都無用

炸脾蛋飯
2019-07-17 101 views
三多炸脾一直是我的最愛,喜歡那種即炸即吃、熱騰騰的感覺。外皮經高溫油炸,迅速鎖住雞脾的肉汁。一口咬開的時候,肉汁就立刻流出來,想起來都忍不住口水直流。而且鋪在炸脾表面的辣粉實在辣得過癮,溫度融化了辣粉,完全融為一體的感覺。平常都是在立食店吃,這次在Foodeli看到有在賣,就試一下舒舒服服地坐下品嘗。由於等候的時間較長,所以我們都坐下等,待再去櫃枱取食物的時候,炸脾好像有點冷掉了,而且薯條也沒有熱騰騰的感覺。而且一直以來都是點小辣,如果辣度不夠可以自己隨心再添加辣粉,但是堂食的時候就比較不方便了。

Type of Meal
Dinner
在評論之前不得不批評一下這家餐廳的服務質素,我第一天到餐廳,店員跟我說:「沒有薯條了,薯條餐沒薯條亦不會有其他食物替補。」我看見前面的客人不深思一下便繼續購買,感到非常愣然,沒有薯條,又沒有替代品,但又收同價,居然沒有人反抗,今時今日咁樣做生意都得?!不過第二天,我還是去吃了,還分開兩次吃。一次堂吃,一次外賣。第一次,下午四時,店員跟我說:「今天沒有爆檸了!」Ok fine. 這幾天人潮多,也是正常。第二次,晚上七時,爆檸就補貨了。這位店員.....根本不可信啊。—————————以下是正文:先看一看餐牌,很簡潔易明。正價價錢偏貴,$50元一份雞脾+10條左右薯條+一杯可樂,但畢究在大商場,管理費貴吧。我那天點了三多炸雞髀配薯條加可樂。首先說說炸雞脾:份量很足,大大件。外皮炸得非常香脆,肉質嫩滑有彈性,肉汁豐富,口感不凡。肉味十足,調味剛好,不會過咸。薯條:只有數條,炸完後好像放得過久,過腍。飲品:加$3可換檸茶+爆珠,我後來試過,味道一般,沒有茶香,只有甜味,爆珠亦只是一般市面的乳酸爆珠,其實與檸茶味道不夾,如追求爆珠的口感仍可一試。我那天有折扣,$39,平日正常$49。總結:味道好

第一次,下午四時,店員跟我說:「今天沒有爆檸了!」

Ok fine. 這幾天人潮多,也是正常。

第二次,晚上七時,爆檸就補貨了。

這位店員.....根本不可信啊。

—————————

以下是正文:

先看一看餐牌,很簡潔易明。

我那天點了三多炸雞髀配薯條加可樂。

三多炸雞髀配薯條加可樂

首先說說炸雞脾:

薯條:

只有數條,炸完後好像放得過久,過腍。

飲品:

我那天有折扣,$39,平日正常$49。

總結:味道好,可惜服務差
2019-07-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$39 (Tea)
三多炸雞髀配薯條加可樂