2023-06-19 158 views
店名: 三多地址: 元朗元龍街9號形點 I L2樓2042C號舖Foodeli內元朗站H出口,行10分鐘環境: 3.5/5價錢:4/5味道: 3.5/5係元朗yoho Food Court入面,有出名賣炸髀嘅三多,經過見到就試下🙈三多炸髀配薯條+汽水❤️❤️❤️❤️$49因為即叫即炸嘅關係,都等得有少少耐,拎個陣果然熱辣新佢地炸嘅雞皮味出晒嚟,聞落已經覺得好吸引,外皮炸到非常酥脆,肉質方面都恰到好處,嫩得來有肉汁,薯條就一般,有啲太油,似茶餐廳公司治嘅薯條😂#stitchfoodie元朗#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
店名: 三多

元朗站H出口,行10分鐘

環境: 3.5/5
價錢:4/5
味道: 3.5/5

三多炸髀配薯條+汽水❤️❤️❤️❤️
因為即叫即炸嘅關係,都等得有少少耐,拎個陣果然熱辣新

#stitchfoodie元朗

2023-05-02 134 views
Throwback 食評✍🏻3多@food deli/ yoho mall試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐侍應態度⭐⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·好喜歡佢哋嘅滷水雞翼今日試一口西多都唔錯薯條正常紅豆冰太甜用大少少嘅杯裝更好·無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
Throwback 食評✍🏻
3多@food deli/ yoho mall
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐
侍應態度⭐⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
好喜歡佢哋嘅滷水雞翼
今日試一口西多都唔錯
薯條正常
紅豆冰太甜
用大少少嘅杯裝更好
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2023-04-30 101 views
自從三多搬咗入Food Court之後 就冇再幫襯過 嗰日咁啱經過見到我發現自己好耐冇放肆過 所以就決定而家機會佢🤪咁當日,我就帶咗個炸髀配薯條餐配經典原味可樂 因為佢係即叫即炸嘅關係 所以等得有少少耐 都可以 因為即叫即炸要時間都有得拎嘅時候,發現佢都好夠熱♨️我而且炸到啲雞皮味出晒嚟 未食已經覺得好吸引 佢炸之前會問你想要幾辣 咁我今次嗌咗中辣 🌶️ 佢啲辣粉係冇調味嘅 所以唔會搶咗雞髀原本嘅調味 外皮炸到非常酥脆 識嘅時候仲可以聽到個皮嗝吱嗝吱響 入邊嘅肉質方面都恰到好處 嫩得來仲有少少汁 非常好食☺️薯條就普普通通 不過有少少油🍟 整體嚟講都係唔錯嘅😌
自從三多搬咗入Food Court之後
就冇再幫襯過 嗰日咁啱經過見到
我發現自己好耐冇放肆過 所以就決定而家機會佢🤪

都有得拎嘅時候,發現佢都好夠熱♨️

薯條就普普通通 不過有少少油🍟 整體嚟講都係唔錯嘅😌
2023-04-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-04-10 91 views
炸雞髀 薯條 汽水 $49。性價比太低。雞髀油淋淋,多油到浸住啲薯條。唔明點解生炸雞髀要加麵包糠去炸,硬堀堀幫唔到件事,雞肉唔算鞋但無乜味道。薯條又唔熱,味道亦一般。唔明點解咁多人幫襯。
炸雞髀 薯條 汽水 $49。性價比太低。
以前一直食開覺得好好食今日黎食竟然薯條凍既..硬邦邦雞髀要大辣竟然一d辣味都無. 簡直天與地的感覺好失望品質控制好差,身為一間炸物店,d野點可以凍冰冰。第一次失望到上黎講..
以前一直食開覺得好好食
今日黎食竟然薯條凍既..硬邦邦

雞髀要大辣竟然一d辣味都無. 簡直天與地的感覺好失望

2022-09-21 244 views
買了炸雞脾咖喱飯,同無炸無分別,當日唔係多人都可以炸成咁!咖喱飯係幾好味,但店主打係雞脾,無理由炸到咁。上次就燶到黑色。今次就無炸一樣。而且淡而無味。唔明點解咁都可以俾比客人食。
買了炸雞脾咖喱飯,同無炸無分別,當日唔係多人都可以炸成咁!

咖喱飯係幾好味,但店主打係雞脾,無理由炸到咁。

2022-09-20 156 views
又到食早飯的時間好一段時間無去food court多咗好多餐廳選擇而且味道質素都提升左夫君食上海湯麵紅油抄手都話唔錯今次我試三多炸髀比較出名但為減低罪惡感試左炸雞翼配蕃茄意粉🍝雞翼香脆熱辣估唔到意粉都同樣出色煙韌口感醬汁適量絕不馬夫估唔到food court都食到新鮮美味的午餐!而且仲設有兒童區色彩繽紛的矮枱櫈好配合小朋友食飽出去playground 玩就更方便啦
又到食早飯的時間

雞翼香脆熱辣
估唔到意粉都同樣出色
煙韌口感醬汁適量
絕不馬夫
估唔到food court都食到新鮮美味的午餐!
而且仲設有兒童區
色彩繽紛的矮枱櫈好配合小朋友
食飽出去playground 玩就更方便啦
2022-08-21 156 views
好耐冇食三多炸肶。。於是叫外賣黎到見到2隻招牌炸肶又乾又燶。。仲縮晒水。。好唔開心以前食係金黃吉列大大隻。。好好味架。。點知依家變左三多燶肶實在太難食好失望。。
好耐冇食三多炸肶。。於是叫外賣
黎到見到2隻招牌炸肶又乾又燶。。
仲縮晒水。。好唔開心
以前食係金黃吉列大大隻。。
好好味架。。
點知依家變左三多燶肶
實在太難食
好失望。。
2022-08-21
$90 (Lunch)
2022-07-17 157 views
今日去Yoho foodcourt 食晚飯,見到佢有個炸一口多士,我哋就想叫黎當甜品食,估唔到會咁失望或者三多炸肶出名嘅係炸髀,我哋唔應該叫其他嘢食咁博命😮‍💨嗰一口多士,裏面好似冇麵包咁,亦都冇花生醬,全部都係蛋漿全部都係蛋漿都未係最過份,最過分嘅係竟然有一嚿連蛋漿都未炸熟唔知以為自己食緊流心炸蛋漿咁仲要全碟都係油我覺得如果佢整得呢一個菜式出黎賣,咁最基本都要有返個多士樣,而家連個多士都唔係好見到,一咬落去就想問:多士去左邊呢?咁樣真係有啲過分囉

或者三多炸肶出名嘅係炸髀,我哋唔應該叫其他嘢食咁博命😮‍💨

嗰一口多士,裏面好似冇麵包咁,亦都冇花生醬,全部都係蛋漿

唔知以為自己食緊流心炸蛋漿咁
仲要全碟都係油
咁樣真係有啲過分囉
2022-07-12 105 views
食炸髀,三多都算出名曾經有一陣熱潮到底依家重keep唔keep到水準呢近期就去食左次一一一叫左個炸髀加意粉餐因為肚餓,覺得要食多個意粉先夠飽🤣一一一咁就先評下個意粉先睇圖都feel到,汁醬唔夠,好乾身雖然叫茄汁意粉,但真系一粒肉都無,咁何來好味呢唔系難食既,不過只可以頂下飽感。一一一跟住到主菜雞髀睇落都系好乾身但食落,都系好乾下😅外面炸得太乾,皮有啲硬𥚃面無咩肉汁,都系偏乾一一一最後要飲杯懧茶去解乾一一一總括都系 乾 乾 乾而且價錢唔平
食炸髀,三多都算出名
曾經有一陣熱潮
到底依家重keep唔keep到水準呢
近期就去食左次

叫左個炸髀加意粉餐
因為肚餓,覺得要食多個意粉先夠飽🤣

咁就先評下個意粉先
睇圖都feel到,汁醬唔夠,好乾身
雖然叫茄汁意粉,
但真系一粒肉都無,咁何來好味呢
唔系難食既,不過只可以頂下飽感。

跟住到主菜雞髀
睇落都系好乾身
但食落,都系好乾下😅
外面炸得太乾,皮有啲硬
𥚃面無咩肉汁,都系偏乾

最後要飲杯懧茶去解乾
總括都系 乾 乾 乾
而且價錢唔平
2022-06-28 84 views
去Food Court食, 就係想快靚正, 如果要等25分鐘先有既滷水雞脾, 就唔好放係餐單, 仲要唔係繁忙時間都等咁耐, 食fine dining咩, 服務態度又差, 唔會再幫襯
2022-02-17 280 views
買1號餐炸脾加薯條加汽水等咗20分鐘 有人遲過我買但等一樣時間 傾計既傾計有d員工一係行開去咗其他舖應該無睇時間 夾起已經背住唔知做緊乜由炸到包入袋有唔同人做包個個仲似最大 一個男人我以為唔會個個都默許炸燶都照賣掛點知就伏
買1號餐

我以為唔會個個都默許炸燶都照賣掛
點知就伏
炸脾
2022-01-01 234 views
雖然係1月1號但係人唔多買嗰時冇話要等幾耐生炸都預咗要等張單上面有寫明等10至15分鐘 冇問題我等但係見到啲員工都係懶懶閒最後等咗四個字見中途已經不斷有人問啲外賣等咗半個鐘頭都未有原來一直放喺度冇人Pack入袋 又冇人叫號碼跟住仲聽到排隊買嘢嘅人問等幾耐 竟然係半個鐘頭!我埋去問佢我張單仲要等幾耐 都仲話要等多幾張單先到等嘅期間最驚人嘅發現係🤮🤮🤮負責煮嘢食嘅肥仔 對住個爐頭呻鼻涕仲要呻完之後唔換手套 又唔洗手即刻退錢唔要! 😡完全唔敢食!
雖然係1月1號但係人唔多

最後等咗四個字
見中途已經不斷有人問啲外賣等咗半個鐘頭都未有
原來一直放喺度冇人Pack入袋 又冇人叫號碼
跟住仲聽到排隊買嘢嘅人問等幾耐
竟然係半個鐘頭!
我埋去問佢我張單仲要等幾耐 都仲話要等多幾張單先到
等嘅期間最驚人嘅發現係🤮🤮🤮
負責煮嘢食嘅肥仔 對住個爐頭呻鼻涕
仲要呻完之後唔換手套 又唔洗手
即刻退錢唔要! 😡完全唔敢食!
2022-01-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2021-10-17 272 views
山長水遠去到元朗,一班人又諗唔到食咩,見到有Foodeli既美食廣場,即刻行入去睇下有咩食先。入面都有好多唔同種類既餐廳,中台日韓乜都有😋選擇困難既我,行左幾轉都未諗到食咩🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️經過一間餐廳比佢既炸豬排吸引😋再望望係咩餐廳,原來係三多。叫左炸豬扒配燴意粉+汽水($63),留意返炸豬扒有得簡辣度,我簡左少辣。意粉汁有茄汁、香辣蘑菇汁同秘製咖喱汁,簡左茄汁😍炸豬扒即叫即整,預返15分鐘製作時間,炸豬扒好香好脆,肉質夠嫩 又juicy😋😋茄汁意粉,夠濃味,份量多。
選擇困難既我,行左幾轉都未諗到食咩🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
經過一間餐廳比佢既炸豬排吸引😋再望望係咩餐廳,原來係三多。

茄汁意粉,夠濃味,份量多。

2021-09-07 208 views
前幾日諗住去買個滷水雞髀 因為諗住即刻有唔駛等 即刻有點知買咗之後發現 原來佢話要即整都唔緊要 全部人食炸髀 咁我滷水雞髀應該好簡單 跟住等咗15分鐘左右 終於有啦一食嘅時候 臭到癲 啲雪味勁到..跟住就望一望佢哋嘅製作…佢將 未融雪嘅雞髀 直接放落個滷水汁度浸到佢熟痴線 連水都唔飛 啲雪味梗係勁啦最後食咗兩啖掉左 垃圾…真係垃圾 同埋個餐牌根本好有問題因為我唔想飲汽水同埋食薯條佢單點雞髀都冇一定要硬性要你叫餐 大家唔信嘅就可以去試吓有幾伏
前幾日諗住去買個滷水雞髀
因為諗住即刻有唔駛等 即刻有
點知買咗之後發現 原來佢話要即整
都唔緊要 全部人食炸髀
咁我滷水雞髀應該好簡單
跟住等咗15分鐘左右 終於有啦
一食嘅時候 臭到癲 啲雪味勁到..
跟住就望一望佢哋嘅製作…
佢將 未融雪嘅雞髀 直接放落個滷水汁度浸到佢熟
痴線 連水都唔飛 啲雪味梗係勁啦