2024-11-02 729 views
深宵時分肚仔餓周圍覓食期間見到一間位於 #長沙灣主打串燒餐廳「 #串燒兄妹 」 惹味串燒原價$12/串而家做緊優惠只係$100有10串平均每串都只係$10超抵食呀重點係標榜材料每日新鮮及 #即叫即燒二話不說地吸引咗我哋入去食❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🍢 【 $100 - #10串串燒系列 】 串燒系列有多款選擇就連牛肉羊肉都有得揀辣度方面可以選擇唔辣或四款辣度我哋就一口氣order咗雞中翼、廚師腸燒菠蘿、燒豬頸肉、燒翠玉瓜、燒韭菜燒羊肉、燒魷魚鬚及燒雞皮等放在熱爐上即叫即燒的串燒當中的燒豬頸肉大大塊好鮮嫩而羊肉串羊味香濃肉質好腍而且肥瘦相間帶點油脂感仲有我至愛大大隻燒雞翼外脆內嫩而烤韭菜撒入適量的孜然粉和辣椒粉味道鮮香又軟身💜 【 #燒原條茄子 】 輕輕一拉茄子肉多汁軟嫩配着濃濃的孜然粉與蒜蓉確實令人一吃愛上💛 【 #燒雞泡魚乾 】 合成曬乾烘乾再燒剪開一條一條沾上沙律醬油脂清香份外焦香🧡 【 #麻辣龍蝦尾鍋 】一邊滾住一邊食先飲一啖熱辣辣嘅湯好惹味裏面有細細粒嘅小龍蝦小龍蝦肉質好爽口彈牙而且麻辣得好入味💛 【 #手打檸檬菠蘿綠茶 】 好鍾意特飲有三
深宵時分肚仔餓
周圍覓食期間
見到一間位於 #長沙灣主打串燒餐廳
「 #串燒兄妹 」

惹味串燒原價$12/串

🍢 【 $100 - #10串串燒系列 】
串燒系列有多款選擇
就連牛肉羊肉都有得揀
辣度方面可以選擇唔辣或四款辣度
我哋就一口氣order咗雞中翼、廚師
燒菠蘿、燒豬頸肉、燒翠玉瓜、燒韭菜
燒羊肉、燒魷魚鬚及燒雞皮等

放在熱爐上即叫即燒的串燒

仲叫咗一杯$48增強版檸檬菠蘿綠茶
飲落去去啖啖檸檬菠蘿清香撲鼻
頓時感覺冰涼暢快呢❣
2024-11-08 0 views
食物味道係好食, 串燒都燒得好香口, 價錢都好經濟,但係食串燒之餘仲要食二手煙囉!想投訴的就是餐廳有戶外座位, 比吸煙人士使用, 同時岀面等外賣啲人又食煙, 雖然大門有關上, 但每次有人岀入都一大陣煙味攻入黎, 每次開門都比啲煙味攻到! 食食下都真係有啲頂唔順, 所有叫左一轉就走左附近雖然真係無乜串燒舖, 但第一次食就遇到呢個情況都真係大打折扣, 所以下次都未必想再食, 雖然真係幾好食, 但真心我嚟食串燒唔係食二手煙…希望負責人可以處理下!

2024-11-06
2024-11-01 537 views
呢幾日都落雨,搞到周身好唔舒服,同朋友一齊嚟食吓串燒,暖下個身,整頓一下心情呢一間舖,門口嘅招牌非常吸睛,而串燒只係$100就有10串,好抵食⭐️牛肉燒到恰到好處,唔會太韌,而且口感嫩滑⭐️豬頸肉肉質煙煙韌韌,口感一流⭐️豬腩肉肥瘦適中,加上佢嘅調味料,層次更加豐富⭐️五花牛肉包金菇卷牛肉上金菇,簡直係絕配,完全將牛肉同埋金菇嘅鮮味帶咗出嚟⭐️雞中翼火候控制得好好,而且燒得好平均⭐️燒秋刀魚魚嘅size都算大,抵之選⭐️八爪魚龍珠串八爪魚粒切到好精緻,淨係賣相已經滿分⭐️大蝦一試就知食材非常新鮮,蝦殼好易剝⭐️饅頭外脆內嫩,廚師烹調技巧一流⭐️日本麻吉燒中間濃濃嘅芝士,經過燒烤同埋加上調味料,味道更加濃郁⭐️蒜蓉金菇粉絲花甲最值得一讚係花甲冇咩沙,而且整體好香,蒜蓉味好出,抵讚⭐️手打檸檬菠蘿綠茶酸酸甜甜,配上燒烤,不二之選📍 串燒兄妹 (昌暉大廈) (長沙灣)📍長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖

⭐️牛肉
燒到恰到好處,唔會太韌,而且口感嫩滑

⭐️豬頸肉
肉質煙煙韌韌,口感一流

⭐️豬腩肉
肥瘦適中,加上佢嘅調味料,層次更加豐富

⭐️五花牛肉包金菇卷
牛肉上金菇,簡直係絕配,完全將牛肉同埋金菇嘅鮮味帶咗出嚟

⭐️雞中翼
火候控制得好好,而且燒得好平均

⭐️燒秋刀魚
魚嘅size都算大,抵之選

⭐️八爪魚龍珠串
八爪魚粒切到好精緻,淨係賣相已經滿分

⭐️大蝦
一試就知食材非常新鮮,蝦殼好易剝

⭐️饅頭
外脆內嫩,廚師烹調技巧一流

⭐️日本麻吉燒
中間濃濃嘅芝士,經過燒烤同埋加上調味料,味道更加濃郁

⭐️蒜蓉金菇粉絲花甲
最值得一讚係花甲冇咩沙,而且整體好香,蒜蓉味好出,抵讚

⭐️手打檸檬菠蘿綠茶
酸酸甜甜,配上燒烤,不二之選

📍 串燒兄妹 (昌暉大廈) (長沙灣)
📍長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖
2024-10-30 358 views
環境好,服務好,食物又好好食,朋友之間既飯堂,最好食係雞亦,同埋花甲粉絲都好正,長沙灣已經好少咁好食既宵夜,坐得舒服,好似酒吧咁,有歌聽,可以飲下酒,會經常幫襯
  • 串燒
2024-10-29 398 views
夜夜地系屋企無聊看社交平台,發現左一間”串燒兄妹”既介紹,講到$100蚊有10串咁抵?! 2話不說揸車出去試下。去到門口,停車方便,門口有位。鋪頭格調都唔錯坐低點餐梗系試佢個$100蚊10串啦,叫左個大辣。啲嘢食上到黎同個介紹一樣咁大串條秋刀魚手臂咁長,食落一啲都唔柴。👍🏼👍🏼雞肉大大串。整體來講,抵過返大陸吃慳返時間車錢,不在話下。最緊要味道一啲都唔好上面差,近近地真係值得去試一下。。。。。。
去到門口,停車方便,門口有位。
鋪頭格調都唔錯
坐低點餐梗系試佢個$100蚊10串啦,叫左個大辣。
啲嘢食上到黎同個介紹一樣咁大串
條秋刀魚手臂咁長,食落一啲都唔柴。👍🏼👍🏼
雞肉大大串。
整體來講,抵過返大陸吃
2024-10-29
$110 (Last Night Supper)
2024-10-18 1411 views
前幾個月工作室終於搬左去荔枝角,夜鬼開既我即刻搵定宵夜有咩鋪仲開,附近幾間鋪都試過,真係重覆食到變飯堂!格過哂價 呢間性價比最高!坐得舒服$100蚊10串冇得輸開頭以為一定細份到pk 點知完全正常尺寸 連菠蘿都大大舊 又多選擇🫶真係要讚!花甲粉仲要比同區好食好多,真心附近都食過了😂仲有個爐keep warm 男店員望落以為好cool 點知又有禮貌又溫柔 聽到客人有問題即刻馬上更換重點!可以wtsapp落定單Studio坐一陣先落去拎都冇問題 !已經變左我深宵飯堂了💖💖💖💖

格過哂價 呢間性價比最高!坐得舒服
$100蚊10串冇得輸
開頭以為一定細份到pk
點知完全正常尺寸 連菠蘿都大大舊
又多選擇🫶
真係要讚!
花甲粉仲要比同區好食好多,真心附近都食過了😂
仲有個爐keep warm
男店員望落以為好cool 點知又有禮貌又溫柔
聽到客人有問題即刻馬上更換
已經變左我深宵飯堂了💖💖💖💖
2024-10-12 1905 views
屋企附近開左間串燒👐👐👐唔使返深圳都食到平價好味嘅串燒😋外賣試過幾次,都好高水準👍今晚試堂食,堂食串燒味道比外賣更好😁留意返堂食要加一,但都超抵👍$88有5串串燒配粉麵,麻辣湯超正😋小朋友唔食辣,蕃茄湯底都好好味😋大大杯冇糖檸檬水先至$10,健康又好飲一家三口叫左3個串燒粉麵餐再加$100/10串串燒,已經超飽真係平靚正😃😃😃牛肉、羊肉,煙鴨胸、豬腩肉同雞翼都好正👍推介👍👍👍
屋企附近開左間串燒👐👐👐
唔使返深圳都食到平價好味嘅串燒😋
外賣試過幾次,都好高水準👍
今晚試堂食,堂食串燒味道比外賣更好😁
留意返堂食要加一,但都超抵👍
$88有5串串燒配粉麵,麻辣湯超正😋
小朋友唔食辣,蕃茄湯底都好好味😋
大大杯冇糖檸檬水先至$10,健康又好飲
一家三口叫左3個串燒粉麵餐
再加$100/10串串燒,已經超飽
真係平靚正😃😃😃
牛肉、羊肉,煙鴨胸、豬腩肉
同雞翼都好正👍推介👍👍👍

2024-10-12
2024-10-12 1639 views
✳️周末不用上班,難得有空可與太太外出散步並吃點小吃,我們來到長沙灣的串燒兄妹,這裡的串燒以其新鮮和多樣化而聞名,我們點了$100十串的自選串燒,讓味蕾大快朵頤。🌟首先,牛肉串的肉質鮮嫩,油脂適中,燒烤的香味四溢。接下來是牛舌,口感滑嫩,帶有微微的嚼勁,非常過癮。羊肉串則有著濃郁的香料味,搭配些許的煙燻味,讓人回味無窮。至於雞腎,燒得恰到好處,外焦內嫩,口感極佳。✨此外,燒鴨煙胸的獨特風味令人驚喜,搭配多春魚和魷魚鬚,讓整個餐點更加豐富。大蝦串則是肉質彈牙,令人一口接一口。最後,台灣原味腸和花枝丸也表現不俗,肉汁充盈,口感滑順。🌟我們還額外點了燒羊架,$38的價格相對實惠,羊架肉質鮮美,配上獨特的醬,是抵食必選。

2024-10-09 1043 views
原來我以為10蚊的串燒會是細細的,沒想到出來工作後發現其實是正常大小。這樣的價格在香港真的是無可匹敵,性價比極高。無論是味道還是分量,都讓人感到非常滿意。真的是讓人驚喜,值得一試

2024-10-08 748 views
叫咗$100 10串建議雞肉揀蜜糖味,紅肉揀孜然味咁樣會好味啲,就咁亂揀味都好味,但要趁熱食,好快凍蒜蓉粉絲金菇娃娃菜煲幾抵食,真係好蒜,仲有個火係下面興住,一路食都keep 到熱辣辣
2024-09-27 864 views
$100 10款任揀串燒五花肉包金菇卷-五花肉的油脂與金菇的清香完美結合,口感豐富,十分美味。豬大腸-外脆內嫩,調味恰到好處,適合喜歡重口味的食客。秋刀魚-新鮮的秋刀魚,烤得外焦內嫩,魚肉鮮美,令人回味。秋葵-炭燒的秋葵保留了脆口的口感,清新的味道讓人耳目一新,非常適合搭配肉類串燒。八爪魚珍珠串-鮮嫩的八爪魚搭配Q彈墨魚嘴,增添了不少口感層次。雞中翼(兩隻)-肉質鮮嫩,醬汁入味,是一款經典之選。大蝦-新鮮的大蝦,烤得外焦內嫩,海味十足。雞髀菇-這道菜的雞髀菇香氣四溢,口感滑嫩,十分美味,值得推薦。蒜心-蒜心的香氣濃郁,燒烤的過程中釋放出來的香味讓人垂涎,口感獨特。日本麻吉燒- 外層燒到香脆,口感柔軟。香草燒羊架-羊肉的香氣與香草的清新相得益彰,令人驚喜。除咗串燒,仲有叫咗其他小菜選擇汁燒牛仔骨-肉質鮮嫩多汁,經過慢煮後特別軟滑。醬汁甜鹹適中,帶有香料的獨特風味,讓人一口接一口。蒜蓉金菇粉絲花甲-這道菜色用小火鍋上枱,花甲的鮮味加上蒜蓉的香氣,越食越入味。白桃冷泡茶-這款自家製飲品清新解膩,非常適合搭配串燒,值得一試。

$100 10款任揀串燒

豬大腸-外脆內嫩,調味恰到好處,適合喜歡重口味的食客。
秋刀魚-新鮮的秋刀魚,烤得外焦內嫩,魚肉鮮美,令人回味。
雞中翼(兩隻)-肉質鮮嫩,醬汁入味,是一款經典之選。
大蝦-新鮮的大蝦,烤得外焦內嫩,海味十足。
日本麻吉燒- 外層燒到香脆,口感柔軟。
香草燒羊架-羊肉的香氣與香草的清新相得益彰,令人驚喜。

除咗串燒,仲有叫咗其他小菜選擇

2024-09-21 921 views
長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖最近我去咗一間新開嘅串燒店——串燒兄妹,真係好有驚喜!呢間餐廳位於長沙彎市中心,環境輕鬆又舒適,適合同朋友聚餐或者家人出來食飯。首先講講佢哋嘅串燒,選擇真係好豐富!我試咗幾款,最令我印象深刻嘅係佢哋嘅牛肉串。肉質鮮嫩,外層燒得啱啱好,仲帶有香濃嘅燒汁味,食落去口感十足!另外,雞翼串都唔錯,醃製得好入味,肉質滑嫩,每一口都令人滿足。另外,佢哋仲有一啲特色小食,例如炸燒𧐢,外脆內軟,搭配自家製嘅醬汁,食落去真係好開胃。仲有清新爽口,配上特製醬汁,絕對係一個好好嘅開胃菜。飲品方面,串燒兄妹都提供咗多款選擇。我試咗佢哋嘅自家調製嘅水果茶,清甜解渴,係夏天食串燒時嘅最佳伴侶。串燒兄妹絕對值得一試!不論係食物質素、環境氛圍定係服務態度,都令人感到滿意。如果你鍾意串燒,記得約埋朋友一齊去試試!下次我一定會再返嚟,繼續探索更多美味!
長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖

2024-09-19 786 views
近五年宵夜盛行串燒。而不是夜粥中式食物。漸漸串燒進化到晚餐時間。今晚係長沙灣一間偏僻地方有間好特別名字餐廳。燒全條茄子。好多串燒店都有做。但係呢度見到的燒茄子很香。同香料蒜蓉配搭好平均。不會掩蓋了茄子獨特的香味和口感。師傅真有一手。燒蜜糖雞翼。每間香港餐廳都會做的經典經常菜式。串燒多數都會落一些味粉加強口感。但她的蜜糖入口脆皮甜香。雞肉肉汁充沛。**串燒魷魚鬚**外焦內嫩,經過炭火烤制後,鮮香四溢,搭配特製醬汁,口感彈牙,讓人一口接一口。**串燒雞皮**則是香脆可口,油脂適中,咬下去時的酥脆感令人陶醉。**串燒雞軟骨**肉質鮮嫩,帶有嚼勁,搭配微辣的調味,讓人欲罷不能。最後,**串燒多春魚**肉質鮮美,外皮微脆,搭配檸檬汁更添清新。

2024-09-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2024-09-18 600 views
難得放假,可有時間出去其他地方吃東西。平日上班、居住的地方也沒有串燒店,今天專程出去長沙灣,為要滿足一下肚腹😋串燒($100/ 10串)一入店內,已嗅到陣陣串燒的香氣。急不及待在點餐紙上劃了10串串燒。這裏的串燒款式很多:蔬菜類、海鮮、肉類、丸類,應有盡有。再加上每串串燒加上孜然粉燒,另香氣倍增。蒜蓉金菇粉絲花甲($58)這真是美味得不得了!足料的花甲帶出鮮味,再加上大量的蒜蓉,所有的鮮味與蒜香滲進粉絲和金菇中。實在回味無窮!燒原條茄子 ($38)巨大的茄子實在太吸睛了!熱騰騰的茄子柔軟滑嫩,與香濃的蒜蓉相遇,蒜香四溢。燒蒜蓉元貝 ($28)在燒烤過程中,元貝的肉質變得更加緊實,而蒜蓉則因受熱而釋放出濃烈的香氣,增添了口感層次。鴨屎香手打檸檬茶($25)這裏還有近期香港熱賣的「鴨屎香檸檬茶」,獨特的茶葉風味和新鮮的檸檬互相融合,增加了層次感。

串燒($100/ 10串)

蒜蓉金菇粉絲花甲($58)

燒原條茄子 ($38)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

燒蒜蓉元貝 ($28)

鴨屎香手打檸檬茶($25)

2024-09-13 394 views
經過見到$100-10串起初仲諗緊會唔會係中伏但原來真係真嘅,而且裏面嘅質素同外面食20幾蚊一串串燒係一模一樣,勁抵食,而且好食,佢個花甲粉好惹味,而且佢係開到凌晨六點㗎,正😊
經過見到$100-10串
起初仲諗緊會唔會係中伏

2024-09-13
$150 (Dinner)