2019-07-25 58 views
朋友之前有介紹過呢間火鍋店俾我上兩個星期同男朋友黎試一試一入黎見到牆上壁畫好有中國風呀連自助醬油區都係用咗中國風既餐具裝住叫左一個比較清既湯底有粟米紅棗杞子沙參肉竹湯底味道未至於非常濃,但味道剛剛好未有得食之前就叫左餐前小食食吓黃金皮蛋上面鋪左一啲辣醬同紅油,辣辣地好開胃而黃金皮蛋四川餣法質感同普通皮蛋一樣都黏黏地但就無普通皮蛋果陣味咁勁蟹柳響鈴應該不是即炸的鱔片,挺新鮮及爽脆,骨都係切到可以入口我就覺得脂肪有點多,但男友覺得岩岩好
朋友之前有介紹過呢間火鍋店俾我
上兩個星期同男朋友黎試一試
一入黎見到牆上壁畫好有中國風呀

連自助醬油區都係用咗中國風既餐具裝住
叫左一個比較清既湯底
有粟米紅棗杞子沙參肉竹湯底
味道未至於非常濃,但味道剛剛好

未有得食之前就叫左餐前小食食吓
黃金皮蛋上面鋪左一啲辣醬同紅油,辣辣地好開胃
而黃金皮蛋四川餣法
質感同普通皮蛋一樣都黏黏地
但就無普通皮蛋果陣味咁勁

蟹柳

響鈴應該不是即炸的

鱔片,挺新鮮及爽脆,骨都係切到可以入口

我就覺得脂肪有點多,但男友覺得岩岩好

2019-07-24 50 views
佐敦文英街出曬名多好野食,今次去挑戰辣到噴火既正宗麻辣火鍋。一坐低,侍應即刻放低一大盤配料。火鍋湯底揀左麻辣+藥膳鴛鴦鍋,成盤都係辣椒,啲蒸氣有啲澀眼。侍應推介新鮮聖子王,真係好大條,水滾烚10秒,新鮮又爽口,正!手切肥牛既肉脂比例剛剛好,5成熟趁仲有啲粉嫩嘅顏色,非常有咬口,牛味香濃。汕頭牛丸非常出色,咬落肉汁+牛油流曬出黎,一食就知唔係普通牛丸。另外叫咗冰豆腐,魚肚,吸收曬d 湯底,辣得好過癮!呢個鋪仔細細座位唔多,但係原來有幾間分店亦都有得包房,約埋三五知己一齊嚟打邊爐真係好過癮!

2019-07-24
Dinner
喜歡麻辣的朋友相約去這裡一試,原本抱了很大的期望,但去到門口(打對馬路共有兩間)卻有點互相推讓接客的情況出現,未入門先有令人印象大打折扣的感覺😕。在其中一間進入後,裝飾很古色古鄉,尤其是去廁所經過的走廊和廁所內部可謂金碧輝煌,很值得去參觀一下😂這裡算是加返分吧。我們先叫了鴛鴦鍋(中間藥膳)手拍青瓜和海蜇,海蜇調味不錯,有點辣,但仍可接受青瓜不過不失這個鴛鴦鍋雖是中辣,但我的朋友說它一點也不辣,海蜇還比它辣🤦完全失望。口渴到極點想看看有什麼喝,說真,選擇真的是很有限,最後選了山渣甘草茶,卻說只有一瓶,我的朋友想喝也不可選了🙄。牛肉看是好像很新鮮,但入口平平,沒有太大驚喜。但其實最大問題還是覺得員工好像不想為顧客服務,這是最大的一個問題,應該也不會再有下次

我們先叫了鴛鴦鍋(中間藥膳)手拍青瓜和海蜇,

海蜇調味不錯,有點辣,但仍可接受

青瓜不過不失

牛肉看是好像很新鮮,但入口平平,沒有太大驚喜。

2019-07-17 53 views
天氣雖然好熱,但係都阻止唔到想打邊爐既心😂😂好彩香港勝在冷氣夠大,係夏天打邊度又有咩好怕😏😏難得齊人大家都想可以休閒啲傾借傾耐啲之餘又可以慢慢享受食物聽好多朋友講話,二家姐打邊爐好食食得過,所以都好想黎試下.湯底叫左麻辣同清湯,正 清湯可以放啲菜麻辣可以放其他野食😛😛打邊爐最緊要係海鮮,蝦同聖子好肥大而且食落好鮮甜食完唔夠喉,再叫多一份🤩🤩仲叫左了手切牛肉,質地唔會話好*鞋* 都幾新鮮而且好大份同朋友食完之後都一樣再叫左一份👍🏻👍🏻另外都叫左一啲小食,啲小食一啲都唔馬虎,好食炸大腸咁樣,一樣皮脆內裡好彈牙再加芥末醬食一流👍🏻👍🏻今餐飯真係好大滿足👍🏻

難得齊人大家都想可以休閒啲傾借傾耐啲之餘又可以慢慢享受食物
聽好多朋友講話,二家姐打邊爐好食食得過,所以都好想黎試下.
湯底叫左麻辣同清湯,正 清湯可以放啲菜
麻辣可以放其他野食😛😛
今餐飯真係好大滿足👍🏻

2019-07-14 56 views
今晚,肥妹妹說要食火鍋所以再附近找了一間比較特色一點的火鍋店,一進門口就看到裝潢很中國風,店舖環境充滿中國特色,而且店員會給你一個籃子給你放隨身物品,這點很貼心。天氣很熱,所以坐下來放下了隨身物品,就跑去上廁所整理一下儀容,一進去整個廁所竟然金壁輝煌,真的很誇張,全部都是金色的。我們點了香茜皮蛋鍋做鍋底,然後點了鮮牛肉、豬潤 寛粉、牛胸爽、油炸鬼。自選醬汁的壺也很中國風,配料基本足夠。香茜皮蛋湯底,香茜超級多,味道超濃,好喜歡。鮮牛肉,牛味很香。豬潤也很新鮮,口感棒棒!牛胸爽在香港較為少見,口感較為滑身。而油炸鬼裏面有蝦及墨魚,口感豐富彈牙,就這樣單食都好好食。兩個人都食到很撐,很滿足的一餐,牛胸爽真的很推薦,下次一定要再吃。

自選醬汁的壺也很中國風,配料基本足夠。

香茜皮蛋湯底,香茜超級多,味道超濃,好喜歡。
香茜皮蛋湯底

鮮牛肉,牛味很香。豬潤也很新鮮,口感棒棒!

豬潤

油炸鬼

鮮牛肉
豬潤
油炸鬼
鮮牛肉
  • 鬼馬油炸鬼
係香港想食正宗嘅重慶麻辣火鍋, 咁就要試下佐敦「二家姐正宗重慶麻辣火鍋」! 見網上介紹知道呢間火鍋店嘅火鍋湯底取材都係由重慶入口, 而且係由重慶師傅「二家姐」親手調製。 想過下麻辣癮,真係要去試下!😏 餐廳裝潢古色古香, 由吊燈設計至牆壁圖畫, 都睇得出店家好有心思! 重慶麻辣鴛鴦鍋($128) 麻辣鍋辣度可自行挑選, 由大麻、中麻、小麻、大辣、中辣、小辣,任君選擇, 因為小編驚會好辣, 所以就揀左小辣, 不過如果食開譚字米線小辣的話, 應該好似小編咁覺得唔係好夠辣吧,😂 但注意⚠️,麻辣火鍋係會越食越辣嘅, 以上,大家可以參考下啦。🙊 麻辣香味十分濃郁, 先辣後麻,有陣陣花椒香, 麻勁和辣勁兼備! 另一鍋可選香茜皮蛋或藥膳清湯, 而我地就揀左感覺特別d嘅藥膳清湯。 呢到仲有好多特色火鍋配料, 有牛波子(即牛睾丸)、牛鞭、牛脆骨、深海龍躉皮、烏頭扣、豬黃喉、花雕豬腦、自家製的瀨尿蝦墨丸、鵝肝潤腸蝦丸等, 都係其他火鍋店不常見的, 海鮮和鮮魚刺身都相當有名。 🌟推薦❗️白鱔片($88) 一份有9片,份量足! 顔色晶瑩剔透
係香港想食正宗嘅重慶麻辣火鍋
咁就要試下佐敦「二家姐正宗重慶麻辣火鍋」!
見網上介紹知道呢間火鍋店嘅火鍋湯底取材都係由重慶入口,
而且係由重慶師傅「二家姐」親手調製。
想過下麻辣癮,真係要去試下!😏
餐廳裝潢古色古香,
由吊燈設計至牆壁圖畫,
都睇得出店家好有心思!
重慶麻辣鴛鴦鍋($128)
麻辣鍋辣度可自行挑選,
由大麻、中麻、小麻、大辣、中辣、小辣,任君選擇,
因為小編驚會好辣,
所以就揀左小辣,
不過如果食開譚字米線小辣的話,
應該好似小編咁覺得唔係好夠辣吧,😂
但注意⚠️,麻辣火鍋係會越食越辣嘅,
以上,大家可以參考下啦。🙊
麻辣香味十分濃郁,
先辣後麻,有陣陣花椒香,
麻勁和辣勁兼備!
另一鍋可選香茜皮蛋或藥膳清湯,
而我地就揀左感覺特別d嘅藥膳清湯。
重慶麻辣鴛鴦鍋
呢到仲有好多特色火鍋配料,
都係其他火鍋店不常見的,
海鮮和鮮魚刺身都相當有名。
🌟推薦❗️白鱔片($88)
一份有9片,份量足!
顔色晶瑩剔透,非常新鮮!似係即叫即切!👏🏻
可能係小編係火鍋店中食過最新鮮derrrr~😍
魚油脂香,口感軟嫩,嚼勁十足,正!😋
白鱔片
安格斯牛頸脊(中)($168)
牛頸脊份量都算合理,
牛肉油花分佈均勻密集,
肉質細嫩,軟腍又不失嚼勁,不錯吃!😏
安格斯牛頸脊(中)
呢到有好多自家製手打丸,
款式相當特別,
有瀨尿蝦墨丸、鹹蛋黃墨丸、特濃芝士蝦丸等。
我地揀左鵝肝潤腸蝦丸($88)🌟推薦❗️
蝦丸雖然其貌不揚,但內涵十足!
而且係即叫即包,保證新鮮!
鮮蝦打至膠狀,中間釀入潤腸粒,
鹹香惹味,不過鵝肝就唔太食得到,但都值得推薦!☺️
鵝肝潤腸蝦丸
食四川火鍋,一定要食四川粉皮($28)!
可以吸晒麻辣湯🌶嘅湯汁,
香辣惹味!
加上口感煙煙韌韌,正!😋
白鱔片
四川粉皮
餐廳:二家姐正宗原味麻辣火鍋 (佐敦)地址:佐敦文英街16號地舖係佐敦渡船街宵夜勝地附近嘅文英街,同一條街有兩間店鋪,仲要7點幾就坐滿哂人訂滿哂台,講緊嘅係二家姐正宗原味麻辣火鍋,聽講係土生土長嘅四川人親自調製嘅配方去整佢地嘅麻辣湯底,做到無味精、食完健康而唔口渴,係2017同2018更加分別獲得某周刊嘅最喜愛火鍋店同全港必吃火鍋票王No.1,就咁聽都已經lam lam脷藥膳清湯鍋 $88因為最近喉嚨唔太舒服嘅關係,所以今次只係揀左藥膳清湯鍋,湯底以紅棗、杞子、淮山、栗米、生薑等去調製,相當清甜入味,唔會好油膩,亦都充滿濃濃嘅藥膳味道,用料十分足,忍唔住都飲左3-4碗湯鮮雞半隻 $78 (跟湯底價)藥膳湯又點可以唔跟埋鮮雞呢,當藥膳湯滲透哂係鮮雞嘅肉入面,一啖咬落口除左可以食到雞件嘅嫩滑、唔老唔”鞋”之外,仲可以同時品嚐到湯嘅精華,而湯底亦因為鮮雞嘅加入而變得更香更甜,一絲絲雞味,打邊爐一定唔少得蘇格蘭聖子皇 $58/條蘇格蘭嘅聖子全年都盛產,尤其係4月到1月,每一條都特別肉嫩肥美,色澤白滑而且味道鮮甜,口感就更加係貝殼類之中最為爽口彈牙嘅,打邊爐食聖子唔需要淥好耐,1-2分鐘其實都已
餐廳:二家姐正宗原味麻辣火鍋 (佐敦)
地址:佐敦文英街16號地舖

藥膳清湯鍋 $88

鮮雞半隻 $78 (跟湯底價)

蘇格蘭聖子皇 $58/條
蘇格蘭嘅聖子全年都盛產,尤其係4月到1月,每一條都特別肉嫩肥美,色澤白滑而且味道鮮甜,口感就更加係貝殼類之中最為爽口彈牙嘅,打邊爐食聖子唔需要淥好耐,1-2分鐘其實都已經好足夠,如果唔係就會縮哂水,口感都會變得遜色,所以一定要掌握好時間,一見到熟就要快啲夾起黎食

今次試唔到麻辣湯底,下次一定要再戰多回
2019-07-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 蟶子皇
2019-07-05 41 views
一直想去好耐嘅佐敦二家姐麻辣火鍋,好耐無係文英街食飯,因為唔係好就腳,不過柯士甸站行過去實在好方便!放工後去二家姐打個邊爐,時間尚早所以唔係好多人。五多講馬上叫左個麻辣鴛鴦鍋,除左有麻辣湯底, 鍋中間有藥膳湯底!麻辣湯底花椒量十足、夠麻夠辣, 更重要係標榜無味精無添加劑。藥膳湯底主要有當歸、准山、紅棗、杞子,味道清甜,可中和一下味蕾既麻辣,到最後仲可以飲埋個湯。食物總體上來講都算唔錯。下次一定會繼續來。
2019-07-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Dining Offer
Voucher
兔子和朋友在電影中心看完電影,就到附近找食物醫肚。渡船街一帶一向都有很多個性小食店,今次我們就來到了二家姐!雖然二家姐買的是重慶麻辣火鍋,但是兔子和朋友今天心情不好麻辣,最後選了香茜皮蛋作為是日湯底。湯底清甜,建議放任何食物之前先飲一碗,夠滋潤。兔子就先飲了兩碗,才慢慢放食物。打邊爐的醬汁固然也是重要一環,二家姐的醬汁是自行調配的,喜歡辣的有辣,喜歡重口味或是清淡,絕對悉隨尊便。初時朋友以為這兩個古色古香的是茶壺,但原來就是湯底!服務員非常細心,每次當湯底減少到一定程度的時候,就會主動為我們加湯,不會加水來沖淡湯底的味道。兩個人打邊爐,的確不能點太多食物,所以我們都非常克制地點菜,不想浪費食物。是日晚餐以蔬菜為主,再添少量肉類,已經非常飽肚了。墨魚滑相當出色,內裏竟然吃到一整隻墨魚,非常驚喜!萵筍新鮮,份量慷慨,是兔子最愛打邊爐的食物之一。黑豚肉大大份,兩個人吃很足夠,肉質新鮮,絕對沒有雪藏味。炸枝竹份量非常多,粟米鮮甜。整體來說二家姐食材新鮮,性價比高,環境帶點古色古香,空間感也非常足夠,不會跟別人人貼人的。最後不得不提,就是他們的廁所,絕對是”金碧輝煌”,大家萬物錯過!

墨魚滑

墨魚滑相當出色,內裏竟然吃到一整隻墨魚,非常驚喜!

萵筍

萵筍新鮮,份量慷慨,是兔子最愛打邊爐的食物之一。

黑豚肉

黑豚肉大大份,兩個人吃很足夠,肉質新鮮,絕對沒有雪藏味。

炸枝竹

香甜粟米

炸枝竹份量非常多,粟米鮮甜。

2019-07-03
$220 (Dinner)
墨魚滑
萵筍
黑豚肉
炸枝竹
香甜粟米
2019-06-29 97 views
老實嗰句,呢煲麻辣火鍋完全不知所謂,脆肉鯇魚腩薄到以為比錯咗魚片,豬膶薄過譚仔d豬潤!正垃圾!牛肉就正常,但好貴相都唔想影!千祈唔好中佢伏囉!你估你開喺銅鑼灣咩?租又平,食物超貴,清湯好似水一樣,冇香味,冇咸味!完全唔知自己食緊乜,一定冇下次!
老實嗰句,
呢煲麻辣火鍋完全不知所謂,
脆肉鯇魚腩薄到以為比錯咗魚片,
豬膶薄過譚仔d豬潤!
正垃圾!
牛肉就正常,
但好貴

相都唔想影!

千祈唔好中佢伏囉!
你估你開喺銅鑼灣咩?
租又平,
食物超貴,
清湯好似水一樣,
冇香味,
冇咸味!
完全唔知自己食緊乜,
一定冇下次!

2019-06-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
  • 蜜椒雞翼
2019-06-28 75 views
今次帶朋友嚟到佐敦食好西~事關呢一間餐廳嘅麻辣火鍋係我一直嘅至愛😚餐廳有即棄圍裙提供,好細心重慶鴛鴦麻辣火鍋$128我地唔敢食太辣,所以要左小辣~湯底好足料!花椒同辣椒好多,整體極為惹味!最重要係不含味精!飲多幾碗湯都唔怕!藥膳湯底有好香川芎味,清清地,可以用來煮菜安格斯牛頸脊$168(中)安格斯牛頸脊牛肉味先甜,脂肪比例極之平均,肥膩感不重。每一塊都好滑!我哋兩個人食叫一份中size,都幾大份蟶子皇$58/隻侍應極力推介,果然冇介紹錯。價錢算抵食,一隻已經可以滿足到大家嘅味蕾!聖子鮮甜厚肉,每一啖都充滿肉汁!煮10-20秒就夠㗎喇!食食下仲見到有tvb明星黎食lol可想而知餐廳有幾出名!

餐廳有即棄圍裙提供,好細心

重慶鴛鴦麻辣火鍋$128

我地唔敢食太辣,所以要左小辣~

藥膳湯底有好香川芎味,清清地,可以用來煮菜

安格斯牛頸脊$168(中)

我哋兩個人食叫一份中size,都幾大份

蟶子皇$58/隻

侍應極力推介,果然冇介紹錯。

食食下仲見到有tvb明星黎食lol
可想而知餐廳有幾出名!
  • 重慶麻辣鴛鴦鍋
  • 蟶子皇
2019-06-28 760 views
期待好耐嘅佐敦二家姐麻辣火鍋,好耐無係文英街食飯,因為唔係好就腳,不過柯士甸站行過去實在好方便!放工後去二家姐打個邊爐,時間尚早所以唔係好多人,二人點了一個鴛鴦鍋,麻辣及藥材清湯,唔敢食咁辣所以點左少辣,火鍋料都唔會太辣,而且有少少麻嘅感覺,好正,而藥材湯底清甜,而且藥材越煮越入味。火鍋料點左安格斯牛頸脊,脂肪紋路很漂亮,薄薄一片在兩湯底都好吃,而且唔韌!瀨尿蝦墨丸很特別,原來係原隻瀨尿蝦剝殼,然後包上墨丸膠及墨魚粒,咬落彈牙及墨味濃,而瀨尿蝦原隻很大方!鵝血(還以為是鴨血呢),鴨血是麻辣鍋必點火鍋料,鵝血是第一次嘗試,無鴨血咁易碎,少許煙韌,在麻辣湯底下很入味。養生花膠桶係忍唔住點,因為花膠打邊爐好補身,麻辣味不用說但是放清湯底真係好驚喜,因為湯底味淡,卻可食到花膠的鮮味呢,我兩都食左五六舊。小湯包好似小龍咁,入面有肉汁好正,皮厚少少先鎖住肉汁唔穿,好味。整體黎講都幾有質素,火鍋料都好新鮮!

整體黎講都幾有質素,火鍋料都好新鮮!
2019-06-26
$370 (Dinner)
2019-06-28 215 views
雖然現在天氣熱得很,但無損我和朋友吃火鍋的意欲,因為現在可以開著空調吃火鍋,吃麻辣的更不用怕,所以昨晚我們去了二家姐正宗原味麻辣火鍋吃香喝辣。我們點好餐後,先後到醬料區取醬料,這裡的醬料選擇挺川式的,有辣椒、麻油、芝麻醬、醋、蒜蓉、醬油、蔥和芫茜,同行的朋友加得起勁。湯底方面,我們選了有辣有不辣的重慶麻辣鴛鴦鍋,可以吃不同的食材就涮不同的湯鍋。麻辣湯頭辣勁十足不死鹹,嚐來挺有深度和香氣,與坊間的麻辣火鍋風味不一樣。讚崎烏冬所以厲害,就是涮燙的時間極短,一下子就上桌,吃起來彈性極致,裹著麻辣湯汁,十分迷人。然後依照自己的喜好添加湯的份量,一碗香噴噴的讚歧烏冬就這樣煮好。朋友愛上豬黃喉,她說她是第一次吃,沒想到豬黃喉是這麼滑溜帶彈勁,而且入味得很,就算未放入口,筷子夾起時已感受到它的彈性。鬼馬油炸鬼在油炸鬼內裡塞滿彈牙甘甜的蝦肉,然後油炸起鑊,丁點油膩感也沒有。鬼馬油炸鬼既可單吃,又可涮鍋,單吃可嚐到它的外酥脆內嫩彈口感,輕輕涮湯的話則能品味湯精髓。手打墨魚丸不論涮麻辣湯或是清湯都好吃,麻辣湯雖然有少許辣,不過仍保有墨魚的鮮甜味,用料實在,顆顆墨魚丸裡頭均吃到墨魚粒,扎實爽彈,極具咬勁。安
安格斯牛頸脊粒,手打鮮墨丸,豬黃喉,讚崎烏冬,重慶麻辣鴛鴦鍋

讚崎烏冬

豬黃喉

鬼馬油炸鬼

手打鮮墨丸

安格斯牛頸脊粒品質不馬虎,油花均勻豐腴,光看已口水直流。牛頸脊粒大概涮幾秒,變成嫩粉色就可吃,牛頸脊粒鮮美多汁,入口即化,讓人一顆接一顆停不下來。
安格斯牛頸脊粒

豬黃喉
鬼馬油炸鬼
2019-06-28 344 views
雖然天氣好熱, 但都阻止唔到嗜辣朋友食辣野既慾望~聽其他朋友介紹, 話佐敦有間麻辣火鍋好好味!難得早收工, 當然要去試一試有幾正~~麻辣鴛鴦鍋除左有麻辣湯底, 鍋中間有藥膳湯底!麻辣湯底花椒量十足、夠麻夠辣, 更重要係標榜無味精無添加劑~藥膳湯底主要有當歸、准山、紅棗、杞子,味道清甜, 可中和一下味蕾既麻辣, 到最後仲可以飲埋個湯。配料選擇好多, 我地叫左幾款平時少食D既~烏頭扣最特別, 口感勁夾脆, 配麻辣味一流!好少地方有得食, 份量有差唔多廿粒夠抵食!四川豆皮比一般腐皮厚身,  淥幾耐都唔會爛, 配麻辣湯底一流!四川粉皮又寬又長好煙韌, 索盡湯汁, 無論用乜湯底都一樣好食~羊肉卷肥瘦適中~肉質嫩滑~不得不提, 雖然呢間鋪主打邊爐, 但其他小食一樣好出色!我地叫左蜆蚧鯪魚球同蜜椒雞中翼~鯪魚球好彈牙! 蜆蚧汁好味道!蜜椒雞中翼皮炸得超脆, 蜜汁中和黑椒既辛辣, 絕配~另外, 呢度坐得好舒服, 我地當日兩個人, 職員俾左張四人枱我地, 夠晒地方放食物~
雖然天氣好熱, 但都阻止唔到嗜辣朋友食辣野既慾望~
聽其他朋友介紹, 話佐敦有間麻辣火鍋好好味!
難得早收工, 當然要去試一試有幾正~~

麻辣鴛鴦鍋
除左有麻辣湯底, 鍋中間有藥膳湯底!

配料選擇好多, 我地叫左幾款平時少食D既~

烏頭扣
最特別, 口感勁夾脆, 配麻辣味一流!
好少地方有得食, 份量有差唔多廿粒夠抵食!

四川豆皮
比一般腐皮厚身,  淥幾耐都唔會爛, 配麻辣湯底一流!

四川粉皮
又寬又長好煙韌, 索盡湯汁, 無論用乜湯底都一樣好食~

羊肉卷
肥瘦適中~肉質嫩滑~

不得不提, 雖然呢間鋪主打邊爐, 但其他小食一樣好出色!
我地叫左蜆蚧鯪魚球同蜜椒雞中翼~

鯪魚球
好彈牙! 蜆蚧汁好味道!

蜜椒雞中翼
皮炸得超脆, 蜜汁中和黑椒既辛辣, 絕配~

2019-06-24
2019-06-26 45 views
脆皮炸肥腸真係MUST MUST MURT EAT Arrr....😋😋😋炸得夠脆又冇油憶味 仲啖啖肉tim不過就數小心d糖整到隻手痴立立 食個陣真係要小心d haha湯底夠香又唔係得死辣 可能我食行辣啦 不過都仰叫中辣😍揀鴛鴦鍋可辣可唔辣 可能中和下太辣既嘢食😂😂萵筍夠厚 冬瓜夠入味 吸到湯汁粟米做唔到咁鮮甜蝦滑新鮮食落有蝦肉證明d材料真係新鮮☺️☺️☺️btw 加78有半隻雞都好啖啖肉有圖有真相自家製洛神花汁好好飲 不過想試另一個自家製就賣哂sosad豬
炸得夠脆又冇油憶味 仲啖啖肉tim

湯底夠香又唔係得死辣 可能我食行辣啦 不過都仰叫中辣😍