3小時任食4款鍋物再加火鍋放題超吸睛!必試即席秘製火焰牛尾煲🥘 秘製火焰牛尾煲、惹味雞煲、黑椒豬手煲、酸菜魚、火鍋,我們統統都想試 ! 這次「舞」朋友們的聚會來到位於沙田好運中心的二鍋頭。餐廳最近推出3小時任食烤魚雞煲火鍋放題套餐,雞煲+牛尾煲+豬手煲+酸菜魚都任食,最後更可以打邊爐 , 又是餓底組出動的時候了!🐮 安格斯牛火鍋套餐 $268/位 (+$60可升級至無限時放題)🐮 秘製火焰牛尾煲店員即席加白酒落點火,視覺效果一流。醬汁味道香濃,牛尾啖啖肉,炆得入味易入口。🐔 惹味雞煲雞煲可自選辣度,雞件份量份量慷慨。女生們比較眼闊肚窄,吃了2款鍋物已經半飽,只好留肚吃火鍋。🥘 湯底香茜皮蛋鍋/蕃茄薯仔濃湯鍋/川椒麻辣鴨血鍋/懷舊沙嗲鍋/泰皇冬蔭功鍋/正宗豬骨鍋/越式香濃牛肉鍋/胡椒豬肚雞鍋/清湯豆腐鍋由於吃了兩款比較濃味的鍋,湯底方面挑選了較清淡的清湯豆腐鍋,平衡油膩感。🍖 肉類及海鮮:餐廳會送贈每位一份安格斯牛小排。另可點選封門柳、美國牛胸腹、牛板腱、金錢牛𦟌。海鮮方面有鮮蝦、蜆、墨魚仔、魷魚、脆肉鯇魚等。火鍋配料各款丸類、蔬菜、公仔麵以及飲品和雪糕都可以在自助區任取。
3小時任食4款鍋物再加火鍋放題
超吸睛!必試即席秘製火焰牛尾煲

🐮 秘製火焰牛尾煲

🐔 惹味雞煲

🥘 湯底

🍖 肉類及海鮮:

2024-07-22
2024-07-26 743 views
【沙田區】【二鍋頭】同我幾位上司同親屬一行四人去咗沙田市中心打邊爐,我呢啲為咗搏取升遷機會而乜都做得出嘅「博升玩具」當然係樂之不疲。好運中心裝修之後有呢間任食火鍋都未食過,就食佢哋嘅「120分鐘火鍋放題」。揀最平 $228 嘅「精選牛肉」套餐,就我,窮。先食佢哋任食嘅「二鍋頭惹味雞煲」,正常水準。而我哋火鍋個餐包咗任食安格斯牛板腱、西班牙豬梅肉、紐西蘭羊卷肉同超過 100 款火鍋配料、蔬菜、飲品、雪糕,湯底要「正宗豬骨鍋」,以呢個價錢嚟講,啲嘢算有交待,都唔太可能要求得太多喇。我哋係喺星期五、六、公眾假期及前夕幫襯佢哋嘅,所以要喺價錢上面再加 $10 一位,再另收加一,埋單價四位係 $1047,位位兩舊幾。埋單嘅時候有個小插曲,餐廳居然唔收信用咭,但係收現金或者 Payme 之類,搞到同事爭啲儲唔到商場電子消費積分。。。(地址:沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3109及3110號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #fo

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #二鍋頭 #120分鐘火鍋放題 #二鍋頭惹味雞煲 #精選牛肉 #安格斯牛板腱 #西班牙豬梅肉 #紐西蘭羊卷肉 #任飲任食 #正宗豬骨鍋 #1am1455 #1ambackup

2024-04-07
上次去完尖沙咀店~覺得牛尾煲好正 今次再同朋友們嚟沙田~ 不過今次就唔食烤魚太飽 剩係牛尾、雞、豬手煲任食+$258 安格斯牛放題~3小時夠晒皮 今次同行朋友唔食辣~牛尾仍然好正,非常入味,膠質重,有咬口得嚟唔韌。雞煲唔辣較為遜色~無計朋友bb辣都食唔到~ 食完兩款雞煲就打邊爐,揀左清湯豆腐湯底清d~更加突出安格斯牛既味道~因為每位會送安格斯牛小排~食原汁原味 肉類: 除左安格斯牛小排,仲叫左安格斯封門柳、牛板腱、手切金錢展,前兩款好重牛味,後兩款比較有咬口。 海鮮: 海蝦、蜆、墨魚滑 海蝦幾大隻,有蝦膏,肉質彈牙 蜆唔算大隻勝在鮮甜 墨魚滑幾有咬口 自助區: 拎左蔬菜、芋絲、丸類、粟米、金菇、響鈴、魚皮等 除左食肉都要配番d蔬菜,均衡飲食好緊要 飲品櫃: 啤酒、汽水、茶好多款唔同自由選擇~ 我地就飲雪梨海底椰潤下、馬蹄爽、無糖茶 雪糕專區: 有朱古力、雲尼拿、芒果等 我試左椰香芋頭雪條都唔錯 當日都爆滿,有自己一個人、一家細&三五之己,3小時一路傾一路食,真係好滿足。
上次去完尖沙咀店~覺得牛尾煲好正
今次再同朋友們嚟沙田~
不過今次就唔食烤魚太飽

雞煲唔辣較為遜色~無計朋友bb辣都食唔到~

2024-07-22
  • 火焰牛尾煲
未試過打邊爐冇冷氣,好運商場冷氣已經唔夠,裏面個個食到成頭汗,叫個湯底冇叫雞煲等左15分鐘唔止,一路食一路成身汗,冇下次啦,食咁多間未試過食到成肚氣,成身汗,d職員仲慘,成日走來走去,成頭汗🥵🥵🥵🥵🥵

2024-07-17 504 views
睇完馬田條片去好運中心搵食見到呢間雞煲都幾熱鬧就決定入去試一試揀雞煲嘅時候最特別係除咗辣定唔辣🌶️店員會問食唔食雞腳同芫荽都唔肯定啲雞腳係人地唔要定係額外加嘅😂整體味道偏鹹🧂反而香料味唔重係有少少失望嘅至於雞肉不過不失🐥每件細細舊呢度可能係半隻雞左右?!🤨食完之後店員話可以再加但我地決定留肚打邊爐呢到仲有一個特別之處係個邊爐同個雞煲係分開嘅🤡<澳洲M6和牛>呢個勁厚身食落好煙靭肉味好濃郁油花都好靚㗎但係都係不怎麼樣...<黑安格斯牛頸脊>正正常常但我覺得切得太厚啦🤏🏻所以口感真係麻麻地...<南非和牛>見到呢個幾得意想試下都係失望而回嘅😿明明啲花紋幾靚👐🏻但食落都係牛味唔算重口感好煙靭👽<頂級安格斯牛>呢個係咁多款牛最好食嘅一款👏🏻有肉味口感又唔韌都值得encore多一碟☝🏻<美國極黑和牛>冇和牛嘅味道同口感 甚至肉質有啲柴唔推薦😿<日本熊本豚肉>豚肉麻麻地🐷因為厚身 所以口感比較韌🥲<牛舌>牛肉味都OK~口感都OK~至少唔會咬唔斷都係合格嘅牛舌👅<沙嗲湯底>唔
睇完馬田條片去好運中心搵食

<澳洲M6和牛>
呢個勁厚身
食落好煙靭
肉味好濃郁油花都好靚㗎
但係都係不怎麼樣...

<黑安格斯牛頸脊>
正正常常
但我覺得切得太厚啦🤏🏻
所以口感真係麻麻地...

<南非和牛>

至少唔會咬唔斷
都係合格嘅牛舌👅

<沙嗲湯底>
唔係濃郁嘅沙嗲湯
我覺得有啲稀...
淥咗個面都唔係好掛湯

自助區有唔同嘅醬油之外仲有魚皮
另外雪櫃有好多種唔同嘅蔬菜同丸🥬
雪條款式唔多 食到尾聲去拎已經得番一隻味🍦

整體係有少少失望嘅🙍🏻
雞煲普普通通...
咁多款牛嘅質素都係普普通通...
連和牛都係普普通通...
成餐食完最好食嘅野食其實都唔係真係咁好食...

Dinner
今晚又黎食任食雞煲,呢期仲有火焰牛尾煲都好正。火焰煲同以往一樣淋上玫瑰露再點火,真係好鬼香;個雞煲正正路路,最緊要任食,食完仲有火鍋確係抵嘅。食個中價「嚴選安格斯牛」餐,$268,好多款肉同海鮮,飲品、雪糕任食嘅款或無咩點變,今晚叫左個清熱湯底,芫茜皮蛋,清清地,個餐包嘅安格斯牛板腱、安格斯封門柳,食落都ok,都有啲肉味;花枝片、活海蝦、活海蜆、鮮鯇魚腩、脆鯇魚片、墨魚滑勝在款式多幾新鮮。自助區嘅丸類、蟹柳、腸、菜、菇都有好多款,食得飽價錢唔貴,可以過哂雞煲、火鍋癮,希望呢間店堅持到質素。
雞煲

安格斯牛板腱
任食火鍋料
食個中價「嚴選安格斯牛」餐,$268,
丸類
自助區嘅丸類、蟹柳、腸、菜、菇都有好多款,食得飽價錢唔貴,可以過哂雞煲火鍋癮,希望呢間店堅持到質素。
雞煲
安格斯牛板腱
任食火鍋料
丸類
2024-07-11 742 views
呢晚喺沙田搵咗呢間火鍋放題 同朋友嗌咗呢個嚴選安格斯牛套餐 係打邊爐之前可以任食餐廳自家製嘅煲 我哋揀咗佢招牌嘅三款煲試吓😙火焰牛尾煲呢個係必叫之選 有得睇又有得食😋 店員先倒入玫瑰露 再點火後炒兩炒 火辣辣嘅牛尾煲就有得食喇🔥 呢個牛尾炆很好腍又好入味黑椒豬手煲一上碟已經聞到好香嘅黑椒味 呢個嘅調味相當刺激 係黑椒嘅辛辣味道🌶️ 豬手都幾厚肉 二鍋頭惹味雞煲呢個雞煲我哋嗌咗小辣 但係都唔會辣到食唔到 雞件部份唔會全部都係骨🐥 即叫即炒幾有鑊氣胡椒豬肚雞鍋食完啲鍋之後可以喺九款湯底之中揀一款嚟打邊爐🍲 入面都幾多豬肚 鍾意食內臟嘅朋友一定會鍾意呢一個鍋底肉類安格斯牛小排 呢一個餐每人都會送呢一個牛小排🐮 除咗呢一個額外送嘅牛小排之外 呢個套餐有嘅牛肉都非常高質素 安格斯封門柳同埋牛板腱都係肥瘦分明 牛肉味都唔錯㗎😉 西班牙豬梅肉 豬頸肉同埋紐西蘭羊卷肉都係任食🐑 海鮮脆鯇魚腩 係肥美嘅部位☺️ 白鱔片同埋活海蝦都好新鮮🦐 仲有沙白等等嘅海鮮 選擇都幾多㗎火鍋配料除咗外面自助吧嘅食物之外 有部份嘅火鍋配料仲可以用QR code落單✍️ 鮮蝦雲吞 鳳城水餃🥟 兩款都係蝦肉彈牙 仲有雞公子同埋爽脆

黑椒豬手煲
黑椒豬手煲

二鍋頭惹味雞煲
二鍋頭惹味雞煲

胡椒豬肚雞鍋

肉類

海鮮

火鍋配料
除咗外面自助吧嘅食物之外 有部份嘅火鍋配料仲可以用QR code落單✍️ 鮮蝦雲吞 鳳城水餃🥟 兩款都係蝦肉彈牙 仲有雞公子同埋爽脆鵝腸 真係打邊爐嘅至愛 火鍋配料嘅選擇都幾多元化

飲品
除咗有罐裝嘅汽水可以任飲之外 啤酒或者無糖茶都有供應🍵

雪糕
餐廳仲有一個自助雪糕區 有香港製造嘅雪糕同埋脆皮雪條食㗎✌🏻

如果加多少少錢仲可以升級做無限時任食 咁就食得更加自在 又可以同朋友傾多啲計啦🤩
Dinner
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️二鍋頭@沙田💁🏻‍♀️火焰牛尾煲個牛尾煲令我哋10分有驚喜,用咗好多唔同嘅增香配料去慢煮,但不會蓋過牛本原有嘅肉味。聽店家講佢哋用咗超過四個小時精心熬製。 食到最尾嗰三四嚿,我哋直頭用手拎起啲牛尾逐舊品嚐,連個汁都想打包返屋企撈飯。另帶一提,呢個餐廳仲有酸菜魚煲,黑椒豬手煲同埋惹味雞煲。不過我哋食完牛尾煲已經差唔多啦,所以冇試埋其他嘅。💁🏻‍♀️ 120分鐘任食火鍋放題我哋今次食嘅係C選項, 亦即係最高級嘅選項, 除咗A選項同B選項有嘅嘢之外,入邊仲包括有安格斯級嘅肥牛, 巴西牛舌同埋日本豚肉。 總括嚟講所有食材非常新鮮,啲肥牛雖然唔係切得好薄但係入口即溶,啲肥油喺我嘅口中爆發。 另外一樣好特別嘅就係有雞子,雞子好香嫩 一啲腥味都冇。海鮮類別嘅魷魚同墨魚好新鮮。自助區有超過20款嘅菜同埋各式各樣嘅丸類,其中包括芝士丸,龍蝦丸,爆漿丸,睇圖便知。我哋見咁吸引唔小心拎咗一大碗,不過最後都比我哋食晒,唔做大嘥鬼。 另外自助區仲有好多款嘅雪糕:芋頭丶椰子、比利時朱古力同埋牛奶。最啱就係打完邊爐食返一兩條過一過口癮。 是否推薦✅ys. 環境舒適,場地乾淨。行
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️二鍋頭@沙田

💁🏻‍♀️火焰牛尾煲

💁🏻‍♀️ 120分鐘任食火鍋放題

是否推薦
✅ys. 環境舒適,場地乾淨。行完沙田可以約朋友嚟食飯吹水。價錢適中。
  • 火焰牛尾煲
2024-07-06 227 views
好長時間冇嚟沙田逛,而家好運中心多左好多各式各樣嘅食店,今日黎到呢間二鍋頭,門口貼有價目表,清晰易明。款式、配搭非常之多。無論你揀邊一款火鍋,火鍋前均可以品嚐黑椒豬手煲、二鍋頭惹味雞煲、嫩滑酸菜魚煲及秘製火焰牛尾煲。我哋今日首先試嘅係牛尾煲,店員小哥好細心,每一個步驟都會事先說明,加左少少酒落牛尾煲度,視覺效果一流,牛尾經過長時間燉煮,口感軟嫩,牛味濃,仲食到少少酒味。火鍋同樣好多湯底選擇,我地今次揀嘅係豬骨湯底,湯底鮮甜味美,跟餐每位有1客安格斯牛小排,灼幾秒就食得,口感嫩滑。另外食咗好多款嘅食物,有鮮滑牛、鮮蝦、墨魚滑、響鈴、水餃、肉丸及蔬菜等,特別欣賞佢手機落單,材料可以選擇好少嘅份量,啱哂我呢啲好想每樣試少少嘅食客。

無論你揀邊一款火鍋火鍋前均可以品嚐黑椒豬手煲、二鍋頭惹味雞煲、嫩滑酸菜魚煲及秘製火焰牛尾煲。

我哋今日首先試嘅係

火鍋同樣好多湯底選擇,我地今次揀嘅係

另外食咗好多款嘅食物,

2024-07-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$268 (Dinner)
好運中心翻新之後改頭換面了~多左好多食肆~今日經過見有任食火鍋就來試試~店面乾淨闊落~有各種飲料~醬料可以選擇~有雞煲/豬手/牛尾煲/酸菜魚(期間限定)可以任食~~食完仲有火鍋可以打邊爐~平常都係食雞煲多,今次就試啲平時無嘅😆我哋一開始食左黑椒豬手煲~豬手炆到又林又入味~又唔會膩~之後我哋又來試下期間限定的酸菜魚~魚肉爽脆嫩滑~酸菜魚味道剛好~不會太濃~反而越食越開胃~~食完豬手同酸菜魚就到邊爐了🤤打邊爐選了一個〈川椒麻辣鴨血鍋〉因為唔食得太辣~所以我哋點了少辣~辣度剛剛好~湯底勁香😆🍨食埋甜品~完全大滿足~
好運中心翻新之後改頭換面了~
多左好多食肆~今日經過見有任食火鍋就來試試~

店面乾淨闊落~有各種飲料~醬料可以選擇~

雞煲/豬手/牛尾煲/酸菜魚(期間限定)可以任食~~

食完仲有火鍋可以打邊爐~
平常都係食雞煲多,今次就試啲平時無嘅😆

我哋一開始食左黑椒豬手煲~
豬手炆到又林又入味~又唔會膩~

之後我哋又來試下期間限定的酸菜魚~
魚肉爽脆嫩滑~酸菜魚味道剛好~不會太濃~
反而越食越開胃~~

食完豬手同酸菜魚就到邊爐了🤤

打邊爐選了一個〈川椒麻辣鴨血鍋〉
因為唔食得太辣~所以我哋點了少辣~
辣度剛剛好~湯底勁香😆

🍨食埋甜品~完全大滿足~

• 嫩滑酸菜魚
  • 黑椒豬手煲
原來好運中心開咗二鍋頭,好嘢,啱晒我夠近,之前仲去咗旺角同埋尖沙咀分店食,原來咁近自己屋企都唔知,哈!點解我咁鍾意食?因為可以一次過滿足晒幾個要求,任食;雞煲、牛尾煲,豬手煲、酸菜魚、仲可以打邊爐喎!太誇張了!我哋首先食咗個酸菜魚,酸菜好香魚味好濃,啲魚好滑。之後我哋再食咗惹味雞煲(BB辣),上枱嘅時候店員幫忙抄返熱,個時已經聞到好香,少少辣好惹味,雞肉彈牙,又香又好滑~性價比高嘅放題 ,可以再去!

性價比高嘅放題 ,可以再去!
2024-05-23 171 views
嫩滑酸菜魚鍋中辣是一道經典的火鍋菜餚。它以新鮮的魚肉和酸菜為主要材料,配以辣椒等調味料,形成了酸辣的口感。這道菜的味道鮮美,帶有酸辣的風味,加上魚肉的嫩滑口感,非常美味。它的賣相是湯底中漂浮著豐富的魚肉和酸菜,看起來色澤鮮明,誘人十足。每位送嚴選安格斯牛小排和牛板腱是這份套餐中的美味亮點。安格斯牛小排是嚴選的高品質牛肉,肉質鮮嫩多汁,入口即化。牛板腱則是牛肉的經典部位,以燉煮的方式烹調,肉質軟嫩。這些牛肉的味道濃郁,質地細膩,讓人回味無窮。賣相上,安格斯牛小排和牛板腱都呈現出肉質飽滿、顏色誘人的外觀,充滿食慾。封門柳和蝦滑是湯底中的好選擇。封門柳是一種嫩滑的牛肉片,肉質鮮嫩彈牙。蝦滑則是使用新鮮的蝦肉製成的滑嫩食材。它們的味道鮮美,賣相顯示出魚片和蝦滑的鮮艷色澤,十分吸引人。此外,這份套餐還包括了6款湯底供選擇,並提供自助丸類、蔬菜和飲品。這些多樣的選擇讓客人能夠根據個人喜好自由搭配。無論是湯底的口味還是丸類和蔬菜的新鮮度,都能夠滿足食客的需求。而晚市120分鐘的任食任飲時間,更讓人可以盡情享受美食和飲品。不過,此分店獨有午市火鍋放題,而午市放題有90分鐘 或120分鐘火鍋放題可供選擇

此外,這份套餐還包括了6款湯底供選擇,並提供自助丸類、蔬菜和飲品。這些多樣的選擇讓客人能夠根據個人喜好自由搭配。無論是湯底的口味還是丸類和蔬菜的新鮮度,都能夠滿足食客的需求。而晚市120分鐘的任食任飲時間,更讓人可以盡情享受美食和飲品。不過,此分店獨有午市火鍋放題,而午市放題有90分鐘 或120分鐘火鍋放題可供選擇!

套餐中的食物味道鮮美,而且價格也抵食。結合了嫩滑酸菜魚鍋、嚴選安格斯牛小排、牛板腱、封門柳、蝦滑等美味食材,以及自助湯底、丸類、蔬菜和飲品,這份套餐提供了豐富多樣的選擇,絕對是沙田火鍋的好選擇。
2024-05-22 158 views
今次同朋友行街食飯,見二鍋頭好多人幫襯,就入去食,間餐廳好抵食,可以揀煲+火鍋放題,雙重享受👍👍佢哋有4款煲供任食:雞煲+牛尾煲+豬手煲+酸菜魚煲;而火鍋有3款(A、B、C)可以選擇,我哋叫咗酸菜魚加鷓鴣湯底B set火鍋🌟酸菜魚煲魚片新鮮嫩滑,同時保留魚肉的紋理,片片可見,吸滿湯的精華,每一啖都好滿足,微辣伴少許酸,非常開胃,除此之外仲有粉、豆卜及金針菇,都非常入味👍非常推作為第一道菜,可以令我哋胃口大開👍🌟安格斯火鍋店家送每人一碟安格斯牛小排,好正啊!有好多配菜可以選擇,鷓鴣湯底隻鷓鴣真係好吸睛😆肉滑唔柴👍 各款牛肉真係碟碟新鮮嫩口👍 牛板腱有咬口,中間有嫩筋,嫩中帶些爽口;封門柳入口香甜滑溜,肉味濃郁,食完會想再點😆😆安格斯牛小排係vip的享受,油脂分布均勻,肉質柔軟甘甜,非常回味😋😋🌟海鮮區各種海鮮貝類都好新鮮美味,例如海蝦、海蜆、青口、帆立貝等,肉質鮮甜彈牙,真材實料,真係會愛上食海鮮👍👍最愛海蝦,海蝦令火鍋湯底更鮮甜,而本身的蝦香味都完好保留,好爽口👍👍🌟牛柏葉:分量超多,好爽口,嗦咪d邊爐湯底,又爽又好好嚼口自助區🌟丸類丸既種類好多,例如墨汁花枝丸,八爪魚丸,牛肉丸,皮蛋

🌟酸菜魚煲

🌟安格斯火鍋

🌟海鮮區

🌟牛柏葉:分量超多,好爽口,嗦咪d邊爐湯底,又爽又好好嚼口

自助區
🌟丸類
丸既種類好多,例如墨汁花枝丸,八爪魚丸,牛肉丸,皮蛋紅姜貢丸,蟹子包心丸,龍蝦沙拉丸,潮州魚旦,三星蔥爆漿貢丸,流心芝士丸🧀芋頭貢丸,我地可以有好多選擇

🌟蔬菜區
蘿蔔🥕鮮淮山,蓮藕片,薯仔片白菜仔🥬油麥菜,娃娃菜,通菜,金菇,炸枝竹,秀珍菇等
仲有我打邊爐必備既炸魚皮,炸響鈴,超惹味

🌟主食
有烏冬,王子麵,出前一丁,任君選擇

🌟飲品區
有各類既汽水🥤茶🍵啤酒🍺特飲🧃

🌟甜品
有唔同種類既雪糕🍨例如菠蘿椰子味🥥蜜瓜🍈芒果🥭味道可以選擇
2024-05-17 159 views
呢排好耐無食好野,放工搵左個朋友過黎沙田食呢間二鍋頭。呢間二鍋頭新開以來都一直好想食,因為食過尖沙咀分店覺得唔錯,反而近屋就未有機會食到。可能都仲算新開既關係,環境真係好好,坐得舒服又無油煙味,食物醬料都放得好整齊,幾抵讚。食物方面真係好挑戰食量,雞煲,牛尾煲,豬手煲同酸菜魚煲都可以任食,真係抵到唔識形容。叫左個小辣雞煲試下味先,d雞啖啖肉又入味,小辣都唔算好辣,最正係辣得黎仲有陣陣香味,食完忍唔住叫多個中辣食,再惹味好正。食完雞煲之後就開始打邊爐,叫左越式香濃牛肉鍋,湯底個味都幾出,食果陣唔洗點再加豉油都夠味。火鍋配料都有好用種類可以揀,安格斯牛小排安格斯牛板腱睇樣都唔錯,食落更加牛味豐富,海鮮都好正,特別覺得蜆同脆肉脘好味,另外水餃魚皮餃都值得試。呢個價錢呢個質素,唔怪得之喺呢個市道仲可以full house。

叫左

2024-05-14 140 views
🍲♨️二鍋頭🐓🥘路經沙田,揾下有乜好食先,朋友一講起想打邊爐呢,就見到呢間120分鐘火鍋放題,門有大大個招牌,想唔入去試下都唔得😅睇真d,原來佢唔係只食邊爐,頭段仲有雞煲,牛尾煲,黑椒豬手,同酸菜魚鍋可以先食,朋友唔食辣,我哋就試左個唔辣既雞煲先。之後就想食下菜,所以就選左個豬骨煲做火鍋。🔸 安格斯牛放題任食 $268另外個餐仲可以選擇食唔同級數嘅牛,我就選左B餐$268,其實平時邊爐放題都差唔多呢個價,有多一個煲性價比都算幾好,個牛仲要有我最愛的封門枊,正呀!雞煲🐔份量都算足,我們一行四人都食唔曬,如果下次自己黎有d興趣試下個酸菜魚,唔知用佢打邊爐會係咩味呢🤣封門枊都合格既,夠牛味唔太韌,yummy!另外仲試左,牛柏葉,豬腸,海鮮仲有,帶子,虾,白膳... 上既時候細細份,等我地可以食多d唔同款。朋友仲留意到,佢連午市都有火鍋放題90-120分鐘都可以,下次再黎可以食飯再行街啦👍👍👍
🍲♨️二鍋頭🐓🥘

🔸 安格斯牛放題任食 $268