2024-11-20 836 views
享cafe 📍香港🇭🇰 大角咀👉🏻follow @kumikofindfun 分享我的足跡#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D .✨慢煮西班牙豬肉眼扒 $96**米飯,芥香秋葵食到有豬味 唔係好似出面啲急凍貨 拿走晒啲味道蕎麥麵 豬肉彈牙 夠厚 食得好滿足 .慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $174**蕎麥麵(冷),明太子玉子,蘭王蛋牛骨髓 面頭有啲脆脆呢個配搭唔會令到牛骨髓一坺嘢 放入口裏有層次感牛嘅熟度 一般人都會喜歡 如果鍾意食生啲嘅可能會覺得有少少太熟 口感彈牙 好食既.麵 加了蛋 口感會更滑~點餐時 店員有講配飯較好 但我想試麵😂試後感 蛋配飯會比較好除非喜歡食麵多點 因為麵本身都有味道 同乾身 要配返少少冷麵汁 但係又會溝淡咗蛋嘅味道 變左有3種味 蘭王蛋 麵 汁 都有味.🥤☕️陳皮拿鐵 $48超級濃陳皮味 落足料 好香滑.🍹超級開心椰 $58濃濃開心果醬 配椰水 清甜 好啱宜家好焗嘅天氣飲一杯 爽.消費共 $376.💫 #享cafe#大角咀 #大全街 #大同新邨Follow and Like 系我最大既支持🫶🏻——————————————🔸✨ 想問有關 資料 / 地址
享cafe 📍香港🇭🇰 大角咀
#米吃 #今日教練食呢D #今日食呢D
✨慢煮西班牙豬肉眼扒 $96
**米飯,芥香秋葵
食到有豬味 唔係好似出面啲急凍貨 拿走晒啲味道
蕎麥麵 豬肉彈牙 夠厚 食得好滿足
慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $174
**蕎麥麵(冷),明太子玉子,蘭王蛋
牛骨髓 面頭有啲脆脆
呢個配搭唔會令到牛骨髓一坺嘢 放入口裏有層次感
麵 加了蛋 口感會更滑~
點餐時 店員有講配飯較好 但我想試麵😂
#健身人士飲食 #食住瘦
#管理體重 #飽住瘦 #蛋白質
#foodiehk #kukeepfiteat
2024-11-14
$188 (Lunch)
今日黎到大角咀嘅呢間享Cafe 呢度竟然將日式便當配特色咖啡啱晒鐘意飲咖啡但又想食得飽嘅我🤪享cafe鋪仔細細只有八個座位同四個吧枱位而廚房只有一個廚師同⼀位Barista不過餐食都唔需要等好耐👍晚市有六款選擇全部都有肉食又可以優惠價加配飲品大概百元多就可以落樓我地揀左慢煮安格斯牛柳同慢煮西班牙豬肉眼扒加蘭王蛋😍便當上枱時令人有種眼前⼀亮嘅感覺🤩幾款小菜頭盤加麵豉湯同主食白飯好豐富咁!眀太子玉子仲煮上可愛笑臉令人回心微笑😄涼拌菠菜有少少酒味清爽得黎有點香醇安格斯牛柳用慢煮方法軟淋入味西班牙豬肉眼扒同樣淋身不柴加上蘭王蛋同燒汁淨白飯我都食得晒!特飲超級開心椰賣相已經好靚將開心果醬同椰子水搞勻口感會變濃厚開心果味出晒黎❤️❤️香芋拿鐵粉紫色漸層香芋味唔假幾特別👍享cafe仲有1小時任飲咖啡優惠$88任飲多款特色咖啡就係咁狂!有時間我都想黎試呀!
今日黎到大角咀嘅呢間享Cafe

安格斯牛柳用慢煮方法
軟淋入味

西班牙豬肉眼扒同樣淋身不柴
加上蘭王蛋同燒汁
淨白飯我都食得晒!

特飲超級開心椰

幾特別👍

享cafe仲有1小時任飲咖啡優惠
$88任飲多款特色咖啡
就係咁狂!
有時間我都想黎試呀!
2024-11-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Dinner
大角咀有好多小店,呢晚吸引到我行入去嘅就喺呢間木系cafe,舖面唔大,好有溫馨嘅感覺😌慢煮和牛牛小排烤牛骨髓呢個係舖頭其中一樣招牌菜,鍾意牛肉嘅朋友一定會愛上呢個牛骨髓🦴 牛嘅油香超重,入口即溶,加埋面頭有啲炸蒜,增加咗唔少口感☺️ 除咗牛骨髓之外,主菜仲有慢煮嘅和牛牛小排,牛小排入口軟腍,食落口仲好Juicy🐮 我哋仲另外加咗錢要蘭王蛋,蛋汁送飯一流🍳 沙律都有幾款選擇,我地揀咗涼拌菠菜,有少少芝麻喺面,增加香味🥬Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫係勁抵食嘅甜品呀!晚市有加配甜品嘅優惠,可以用20蚊就食到呢個牛角酥窩夫🧇 我地揀咗Lotus焦糖口味😆 有雲呢拿雪糕係兩層酥脆嘅牛角包窩夫入面,加埋有焦糖餅碎同埋焦糖醬,食落更加有風味🥐超級開心椰呢個名好特別,係開心果醬配椰子水,店員有提我地要攪拌後飲用,果然清甜嘅椰子水同開心果嘅味道幾夾😛 山茶花冰球拿鐵呢個係打卡必備嘅飲品,見到隔籬枱嗌,我哋又跟住嗌🤣 首先頂頭會有一個冰球,入面包裹住山茶花,然後會有一個小壺嘅山茶花latte☕️ 將latte倒上冰球,用個碗裝住,就可以飲到一杯美味濃郁嘅山茶花latte啦。山茶花嘅味道有少少似茉莉花香,呢個山

慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
慢煮和牛牛小排烤牛骨髓

Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫
Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫

超級開心椰
超級開心椰

山茶花冰球拿鐵
呢個係打卡必備嘅飲品,見到隔籬枱嗌,我哋又跟住嗌🤣 首先頂頭會有一個冰球,入面包裹住山茶花,然後會有一個小壺嘅山茶花latte☕️ 將latte倒上冰球,用個碗裝住,就可以飲到一杯美味濃郁嘅山茶花latte啦。山茶花嘅味道有少少似茉莉花香,呢個山茶花latte有非常濃郁嘅花香💐
山茶花冰球拿鐵

呢間小店嘅食物真係好有特色,無論主食定飲品都唔係度度搵得到,而家餐廳仲做緊優惠,推薦大家嚟呢度食啲特色菜式啊🤩
Dinner
平時唔多去大角咀但都知道呢度好多好西食🤤 今日難得同朋友嚟開呢頭當然要去覓食!😋路經一間裝修簡約嘅日式cafe🏮 朋友話不如入去試試~推門進去 店面不大 只有數張枱木系裝潢風格感覺溫馨雅致🎎6點半開始仲有晚市優惠🈹‼️飲品半價 每枱仲可以$20加購一份甜品😍咁抵食 我哋即刻勁興奮咁order啦😆Cafe主打日式定食🍱本身最想試嘅係慢煮和牛牛小排烤牛骨髓可惜當時已經賣晒了 咁就試下其他啦~套餐配熱茶、是日漬物、餐湯同自選沙津🥗🇪🇸慢煮西班牙豬肉眼扒($106)豬肉眼扒外皮煎得香脆肉質柔嫩 口感味美醬汁為濃郁咖哩汁 惹味非常揀咗配蕎麥麵(+$8) 自選沙津則揀咗芥香秋葵🥓慢煮安格斯牛柳($108)牛柳賣相吸引口感鮮嫩 牛味濃郁配上秘製燒汁 跟餐配飯🍚自選沙津則揀咗明太子玉子 口感軟嫩明太子砌成笑哈哈形狀 好可愛🤣🌹紫玫瑰(半價後$20)嘩 估唔到賣相咁特別飲品以黑枸杞、桂花同薑調製而成杯中的一顆紫玫瑰 相信就是黑枸杞味道酸酸甜甜 頗為清新開胃朋友話有啲似酸梅汁🤣☕真紫薯拿鐵(半價後$19)用得「真」去形容此紫薯拿鐵想必當中一定係落足料飲落的確紫薯味十足 飲到最底仲有粒粒紫薯🧇秘製芝麻醬雙層牛
平時唔多去大角咀
但都知道呢度好多好西食🤤
今日難得同朋友嚟開呢頭
當然要去覓食!😋

路經一間裝修簡約嘅日式cafe🏮
朋友話不如入去試試~
推門進去 店面不大 只有數張枱
木系裝潢風格感覺溫馨雅致🎎

6點半開始仲有晚市優惠🈹‼️
飲品半價 每枱仲可以$20加購一份甜品😍
咁抵食 我哋即刻勁興奮咁order啦😆

Cafe主打日式定食🍱
本身最想試嘅係慢煮和牛牛小排烤牛骨髓
可惜當時已經賣晒了 咁就試下其他啦~
套餐配熱茶、是日漬物、餐湯同自選沙津🥗

🇪🇸慢煮西班牙豬肉眼扒($106)

豬肉眼扒外皮煎得香脆
肉質柔嫩 口感味美
醬汁為濃郁咖哩汁 惹味非常
揀咗配蕎麥麵(+$8)
自選沙津則揀咗芥香秋葵

🥓慢煮安格斯牛柳($108)

牛柳賣相吸引
口感鮮嫩 牛味濃郁
配上秘製燒汁 跟餐配飯🍚

自選沙津則揀咗明太子玉子 口感軟嫩
明太子砌成笑哈哈形狀 好可愛🤣

🌹紫玫瑰(半價後$20)

嘩 估唔到賣相咁特別
飲品以黑枸杞、桂花同薑調製而成
杯中的一顆紫玫瑰 相信就是黑枸杞
味道酸酸甜甜 頗為清新開胃
朋友話有啲似酸梅汁🤣

☕真紫薯拿鐵(半價後$19)

用得「真」去形容此紫薯拿鐵
想必當中一定係落足料
飲落的確紫薯味十足
飲到最底仲有粒粒紫薯

🧇秘製芝麻醬雙層牛角窩夫(加購價$20)

廿蚊就食到呢個甜品 真係抵到爛😍
香脆嘅牛角窩夫 配上香濃嘅芝麻醬
仲有雲尼拿雪糕 大滿足!

2024-10-16
2024-10-02 2457 views
朋友搬去大角咀無耐, 上次同佢試完奧海城炸雞, 今次佢就叫我陪佢試呢間係大角咀新開的咖啡小店, 店內裝潢以木系簡約為主, 有吧枱和普通餐枱坐椅. 呢到都有幾款套餐, 每款套餐都附送熱茶、是日漬物、味噌湯、自選沙律,同埋可選飯或麵, 我地揀咗明太子玉子,一向都喜歡微辣明太子,厚身甜玉子配微辣明太子醬,很開胃~*慢煮西班牙豬肉眼扒$98豬肉眼扒都好厚身, 肥瘦適中,食落好軟腍,點埋酸酸地既辣醬, 味道提升了, 好食~*慢煮挪威三文魚$118其實三文魚簡簡單單煎香佢已經好味, 出面通常配檸檬汁, 呢到就配柚子醬, 味道較特別,但食落不會感油膩~至於飲品, 晚市套餐叫飲品有半價優惠, 性價比高!*陳皮拿鐵 $48好特別, 第一次飲, 一黎到已經聞到好香咖啡味和陳皮味, 入口帶點小小苦澀味, 但兩者又可以並存, 唔錯~*紫玫瑰 $40 (黑枸杞, 桂花, 薑)一黎到, 即刻心心眼, 好靚, 真係打卡able, 好岩打卡, 哈哈~ 味道係小小微酸, 好清新冰涼, 岩哂咁熱既天氣~原本係想試慢煮安格斯牛柳和山茶花冰球咖啡, 但都賣哂了, 下次要早啲去先得!

*慢煮西班牙豬肉眼扒$98

*慢煮挪威三文魚$118

至於飲品, 晚市套餐叫飲品有半價優惠, 性價比高!

*陳皮拿鐵 $48

*紫玫瑰 $40 (黑枸杞, 桂花, 薑)

2024-09-28
$150 (Dinner)
5 day(s) ago 0 views
#20241227 📝📍 #享cafe @heongcafe 大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#慢煮安格斯牛柳 $108 🥢 #白飯 #秘製燒汁 #明太子玉子 💭 個定食好別致,有好多唔同既細細碟,係京都既感覺⛩️前菜有中華沙律,用尼開胃唔錯,仲揀左個明太子玉子,畫左個貓貓係面頭可愛到唔捨得食咁濟🐱主食個牛粉粉嫩嫩,食落好重牛味,而且一啲都唔會韌,點埋個燒汁撈飯一流,後悔無課金加多隻蘭王蛋撈飯🥚.#慢煮西班牙豬肉眼扒 $98 🥢 #蕎麥麵 +$8 🥢 #涼拌菠菜 💭 同牛定食一樣有中華沙律,另外個四揀一前菜就揀左涼拌菠菜,其實仲有芥香秋葵同蔥拌碎蕃茄可以揀,另外個餐除左前菜之外仲有碗麵豉湯同杯熱茶,真係好豐富🍵個豬份量有啲超出想像咁多,個少少酸辣既沙嗲醬亦都有啲特別,感覺好東南亞風情🐷.#焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩夫 +$20💭 星期一至五6點半後有晚市優惠,可以用優惠價加配甜品,又可以半價叫野飲,同正價都差幾遠,咁點可以輸蝕,梗係兩樣都要叫😂呢個甜品係集所有口感於一身咁,牛角窩夫酥香鬆化,麻糬煙韌軟熟🧇芝士咸香,但雪糕又冰凍甜蜜,一次過滿足唔同願望🍨
#20241227 📝

🥢 #蕎麥麵 +$8
🥢 #涼拌菠菜

#焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩夫 +$20

#超級開心椰 +$29
💭 杯野用if椰子水同開心果漿整成,第一下飲有啲分離,原來係要搞勻尼飲🙈再飲就有啲開心果奶feel,幾得意🥥呢度野食選擇唔算好多,基本晏晝同夜晚啲野食係一樣,爭在個價錢既分別,咁用心專注去做好一樣野,好值得支持下💪🏼

#大角咀美食 #🐷在大角咀 #🐷_食
6 day(s) ago 0 views
大角咀出名多嘢食,小店多之餘,仲有唔少高質素。呢間以$88任飲咖啡打響名堂,今次特登過嚟試吓🤩🐮晚飯叫咗 慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 + 慢煮西班牙豬肉肉眼扒。冇乜地方有牛骨水食, 呢度烤得非常香, 用嚟撈飯油香四溢, 好邪惡😈豬扒好腍, 點埋秘製醬汁撈飯食一流。🍎肉桂蘋果咖啡甜甜圈俾佢個名吸引咗, 自家製蘋果蓉做底,肉桂咖啡香濃, 撈埋一齊飲甜酸得意,好特別,好有聖誕氣氛🎄🍵抹茶維也納咖啡第一次飲開拓咗我嘅咖啡新領域. 特別位在自家製嘅cream好厚實, 好有份量, 令整杯咖啡增加絲滑Creamy嘅口感😋

🍎肉桂蘋果咖啡甜甜圈

🍵抹茶維也納咖啡
2024-12-26 0 views
服務到位,味道出色,特別係汁料,調得好特別,好多都唔係出面普遍哥種味道,大部分都係特別調製,豬肋骨色香味俱全;鴨胸非常出色,最初以為面層係鴨胸,下面係肝,點知原來都係鴨胸,口感一流,超juicy👍🏻牛又係好出色,juicy唔靭,啱啱好,龍蝦湯好濃,好重龍蝦味,陳皮檸檬茶好特別,蒜蓉包超香好多時西式野都會比較涼,唔熱,但呢度所有食物都溫度適中,唔會凍冰冰。店員都好親切,笑容又好,值得光顧,有下次!
店員都好親切,笑容又好,值得光顧,有下次!
2024-12-26
$300 (Dinner)
Celebration
Christmas
  • 慢煮安格斯牛柳
2024-12-26 109 views
當天點了兩款全日套餐,分別有肥牛鵝肝 ($78)及慢煮安格斯牛柳 ($108) 作主食的套餐 肥牛鵝肝肥牛煮到入哂味,以$78有咁大塊鵝肝真係唔話得。慢煮安格斯牛柳顏色亦夠粉嫩,沾上醬汁,配上白飯及蘭王蛋更美味。 星期一至五18:30後跟餐飲品仲有半價,我們點了抹茶維也納咖啡 (原價$50)及山茶花冰球拿鐵(原價$50),抹茶維也納咖啡漸變層顏色非常靚,上面加了一小塊cream,入口順滑。山茶花冰球拿鐵,把咖啡沖進雪滿花的冰球,賣相一流。 Lotus焦糖雙層牛角酥窩夫 (跟餐+$40,每枱一份) 跟餐加點了一份,牛角酥窩夫夾著麻糬一起烘烤,麻薯很香牛奶味,質感非常滑溜,配上焦糖及雪糕非常美味。

呢間係溫馨街坊小店 閒日都要排隊食晚餐!太厲害了~一邊排隊 仲要見到唔少人排隊嗌外賣!因為性價比好高呢🤩🥳日式便當配特色咖啡 價錢公道 份量都唔細🫶🏻Dinner set都幾多選擇1️⃣慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $192跟: 菠蘿意式奶凍,明太子,蕎麥麵(冷),蘭王蛋,明太子玉子肉桂蘋果咖啡拿鐵 + $24 (跟餐半價)呢個係成個menu 最貴既set😂 同埋我地upgrade 左蘭王蛋 加錢將白飯轉蕎麥麵先貴左~好好食既牛小排 同埋未食過咁大條牛骨髓 油脂四溢!杯咖啡超靚 係隔離枱都忍唔住偷睇既靚🤗 仲要好好飲!2️⃣肥牛鵝肝 $88跟:草莓意式奶凍,涼拌菠菜 、白飯炭黑拿鐵 + $ 21 (跟餐半價)呢個真係超抵 $88 有鵝肝 都幾大舊 煎得剛剛好🤗本身以為睇錯 肥牛配鵝肝😂 原來食落又幾正 重點係 廚師煎完鵝肝再煎肥牛 所以肥牛係吸晒鵝肝香味😋真係忍唔住清晒碗飯呀🍚!呢杯咖啡拉花幾cute☕ 不過味道就苦少少 🤏🏻 所以就睇個人口味喇~

呢間係溫馨街坊小店 閒日都要排隊食晚餐!太厲害了~
一邊排隊 仲要見到唔少人排隊嗌外賣!因為性價比好高呢🤩🥳
日式便當配特色咖啡 價錢公道 份量都唔細🫶🏻
Dinner set都幾多選擇

1️⃣慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $192
肉桂蘋果咖啡拿鐵 + $24 (跟餐半價)
呢個係成個menu 最貴既set😂
好好食既牛小排 同埋未食過咁大條牛骨髓 油脂四溢!
杯咖啡超靚 係隔離枱都忍唔住偷睇既靚🤗 仲要好好飲!

2️⃣肥牛鵝肝 $88
跟:草莓意式奶凍,涼拌菠菜 、白飯
炭黑拿鐵 + $ 21 (跟餐半價)
呢個真係超抵 $88 有鵝肝 都幾大舊 煎得剛剛好🤗
本身以為睇錯 肥牛配鵝肝😂 原來食落又幾正
重點係 廚師煎完鵝肝再煎肥牛 所以肥牛係吸晒鵝肝香味😋
真係忍唔住清晒碗飯呀🍚!
享Cafe設計簡約時尚,落地玻璃窗戶簡約自然的木質裝潢餐廳主打輕食、慢煮套餐及手工烘焙甜品✨慢煮西班牙豬肉眼扒($98)豬肉煎得香脆,肉質柔軟多汁,加埋米飯飽滿Q彈~✨慢煮和牛牛小排烤牛骨髓($158)配涼拌秋葵、蕎麥麵和牛牛小排滑嫩,肉質鮮嫩多汁,烤牛骨髓好特別😍好滑融化口中,牛味濃,勁邪惡!加左蘭王蛋,秋葵爽口芝麻醬好食~✨焦糖麻糬窩夫(+$20)外脆內軟嘅窩夫、軟糯麻糬配上Haagen-Dazs雪糕,入口即化冰火交融,加埋一齊食層次好豐富大滿足✨推介指數:8/10

享Cafe設計簡約時尚,落地玻璃窗戶簡約自然的木質裝潢
餐廳主打輕食、慢煮套餐及手工烘焙甜品

✨慢煮西班牙豬肉眼扒($98)
豬肉煎得香脆,肉質柔軟多汁,加埋米飯飽滿Q彈~

✨慢煮和牛牛小排烤牛骨髓($158)
配涼拌秋葵、蕎麥麵
加左蘭王蛋,秋葵爽口芝麻醬好食~

✨焦糖麻糬窩夫(+$20)

✨推介指數:8/10
《享Cafeの食評》 by@ihungry.hk位於大角咀核心地段,享Cafe設計簡約時尚,落地玻璃窗戶。簡約自然的木質裝潢,,散發出優雅沉穩嘅氛圍,絕對係打卡切去!另外,餐廳主打輕食、慢煮套餐及手工烘焙甜品,選用上乘食材,以細緻手工製作,務求呈現出最純粹嘅美味😍!🔸『慢煮安格斯牛柳Set - $116』➡️配明太子玉子、燒汁、蘭玉蛋配米飯安格斯牛柳肉質細緻🐮,經慢火烹煮後,肉質更顯軟嫩多汁,咬下去,牛肉入口即化,喺口腔中散發出香濃牛味!🔥!🔸『慢煮和牛牛小排烤牛骨髓Set - $158』➡️涼拌菠菜、米飯細緻柔嫩的和牛牛小排🐮,經慢火烹煮後,肉質更顯鮮嫩多汁,加埋濃郁醇厚嘅烤牛骨髓,滑如黃油,融化在口中,絕對係勁邪惡!除此之外,清新嫩滑嘅涼拌菠菜,帶來爽口解膩嘅效果,絕對會令你回味無窮🙈!🤪iHungry肚餓指數:8/10
《享Cafeの食評》 by@ihungry.hk

🔸『慢煮安格斯牛柳Set - $116』
➡️配明太子玉子、燒汁、蘭玉蛋配米飯

🔸『慢煮和牛牛小排烤牛骨髓Set - $158』
➡️涼拌菠菜、米飯

🤪iHungry肚餓指數:8/10
2024-12-16 35 views
今次經過這間只有12個座位的小店以日式木系裝修為主,係大街中一眼已經望到 。❇️慢煮安格斯牛柳配蔥拌碎蕃茄 $108此招牌菜必點👍🏻用慢煮方式烹調,鎖住肉味 。鮮嫩牛肉帶點粉紅色,肉質保持滑嫩 。配秘製汁好開胃 。❇️慢煮西班牙豬肉眼扒配明太子玉子 $98份量足,豬扒比想像中更嫩,帶點焦香,配香茅咖哩汁,味道層次立即提升😍❇️焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩 +$20‼️推薦‼️😍跟餐追加便可吃到正價$88的甜品 。新鮮即製,麻糬融入牛角窩夫中,灑上碎芝士,加上香脆外層,配上一球雪糕,冰火交融,每一口都感到好幸福😊味道複雜但超級好食😋🫰🏻❇️陳皮檸檬茶咖啡店特色茶飲好創新,對於晚上不渴咖啡的我,多一個選擇第一口陳皮味濃烈,之後檸檬茶有種回甘,加上一片檸檬乾,有解渴滋潤之感 。❇️肉桂蘋果咖啡甜甜圈😆很甜蜜的名字,其實一點也不甜膩 。肉桂加酒漬蘋果蓉,最佳配搭👏🏻👏🏻配上咖啡,層次豐富 ,我會為這杯咖啡而來 。

❇️慢煮安格斯牛柳配蔥拌碎蕃茄 $108
配秘製汁好開胃 。

❇️慢煮西班牙豬肉眼扒配明太子玉子 $98

❇️焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩 +$20‼️推薦‼️

❇️陳皮檸檬茶
咖啡店特色茶飲好創新,對於晚上不渴咖啡的我,多一個選擇

❇️肉桂蘋果咖啡甜甜圈
2024-12-16 44 views
已有一段時間沒有去大角咀,友人原想去的茶餐廳原來已結業,開了一間cafe。店內裝修不錯,木製的餐桌加上柔和的燈光令人有一種在家的感覺。而且店內整潔衛生,令人陪感舒適。食物貨真價實,也不用收取服務費。慢煮安格斯牛柳餐($116)安格斯牛柳原本已是高質的牛肉,再加上以慢煮烹製,牛肉不會煮得過熟,保持肉質的鮮嫩,而且有很香的牛肉味。這餐還配以冷蕎麥麵、明太子玉子、餐湯、熱茶。慢煮西班牙豬肉眼扒餐($98)這豬肉眼扒咬下去,十分爽口彈牙。脂肪分佈平均,不會太肥。還要一讚的是自家製的喇沙醬汁,跟肉眼扒的味道配搭得十分好!這餐配以白飯、芥香秋葵、餐湯、熱茶。可可拿鐵($48)香芋咖啡拿鐵($46)來到cafe,一定要品嚐一下咖啡。兩杯咖啡的拉花做得很有水準,咖啡味道香濃、而且順滑,甜度適中。無論加上可可或香芋,令咖啡的味道更加豐富。

慢煮安格斯牛柳餐($116)

慢煮西班牙豬肉眼扒餐($98)

可可拿鐵($48)香芋咖啡拿鐵($46)

大角咀小店主打日式定食、中式咖啡更有$𝟖𝟖一小時任飲咖啡、特飲☕️飲幾杯輕鬆回本,仲試到創新配搭咖啡🥳࿐🐮慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $𝟏𝟓𝟖💫初嚐烤牛骨髓,油脂感極重入口即溶,撈飯非常好食!配上的牛小排亦夠軟腍、好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲🐣肥牛鵝肝 $𝟕𝟖💫日式定食中較少見的配搭鵝肝油香味重,肥牛軟韌度適中兩者不太夾,不過分開都係出色的🫦🥐秘製芝麻雙層牛角酥窩夫 $𝟖𝟖晚市+$𝟐𝟎就食到,價錢好抵!芝麻回甘味突出,如果再濃啲更好🌼山茶花冰球拿鐵 $𝟓𝟎💫打卡必備😝望住滴漏過程好治癒花香味突出,遮蓋到咖啡苦味☕️陳皮拿鐵 $𝟒𝟎💫另一打卡之選!陳皮味比想像中更明顯陳皮甘味及咖啡苦味相輔相成,好夾!
大角咀小店主打日式定食、中式咖啡
更有$𝟖𝟖一小時任飲咖啡、特飲☕️
飲幾杯輕鬆回本,仲試到創新配搭咖啡🥳

🐮慢煮和牛牛小排烤牛骨髓 $𝟏𝟓𝟖💫
初嚐烤牛骨髓,油脂感極重
入口即溶,撈飯非常好食!
配上的牛小排亦夠軟腍、好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲

🐣肥牛鵝肝 $𝟕𝟖💫
日式定食中較少見的配搭
鵝肝油香味重,肥牛軟韌度適中
兩者不太夾,不過分開都係出色的🫦

🥐秘製芝麻雙層牛角酥窩夫 $𝟖𝟖
晚市+$𝟐𝟎就食到,價錢好抵!
芝麻回甘味突出,如果再濃啲更好

🌼山茶花冰球拿鐵 $𝟓𝟎💫
打卡必備😝望住滴漏過程好治癒
花香味突出,遮蓋到咖啡苦味

☕️陳皮拿鐵 $𝟒𝟎💫
另一打卡之選!陳皮味比想像中更明顯
陳皮甘味及咖啡苦味相輔相成,好夾!
2024-11-28
  • 慢煮和牛牛小排烤牛骨髓