2022-11-28
新開張兩個月左右既精品粵菜館,古典風格既裝修好有特色,望落高級而且舒服👍🥰座位上都幾多,而且房都唔少,夠晒私隱菜式供應都唔少特別既小菜同食物,想食粵菜絕對唔會失望🤤👍 座檯上面有一個小蠟燭係用黎熱住d滾水唔好咁快凍,呢樣野幾細心,唔係間間酒樓有做得到🍍🐷鮮鳳梨拔絲黑豚肉 鮮菠蘿好好食,夠淋唔會好酸黑豚肉炸粉唔厚身而且好朋脆身,外面再包住一層糖漿唔會太甜,同埋真係完美地拉到絲黑豚肉本身帶有少少脂肪,所以肉質好淋唔會硬,肉味夠香,勁爆好食👍🍺🕊️太白花雕醉鴿(例) 專員極力推介✨酒樓廚房細心切好一片片既凍食醉鴿,整排返一隻乳鴿出黎好靚聞落酒味好香好濃,肉質因為基於凍食,特別彈牙肉質又夠結實但又好嫩滑🤩🐟🌱手打魚腐浸豆苗(例) 勁大一煲,好多豆苗同菇菌同紅蘿蔔條再加上6大粒人手手打既魚腐勁吸引👀個湯底好清甜好好飲🤤唔會太鹹,小小胡椒同埋鹽已經可以吊返起成個菜湯味而且魚腐個口感比想像中好特別,咬落個口感覺似食緊蛋白霜咁,朋友直頭話好似食緊雲咁好得意,輕輕漂漂既感覺但又好彈口😂👍
座位上都幾多,而且房都唔少,夠晒私隱
菜式供應都唔少特別既小菜同食物,想食粵菜絕對唔會失望🤤👍
鮮菠蘿好好食,夠淋唔會好酸
專員極力推介✨
酒樓廚房細心切好一片片既凍食醉鴿,整排返一隻乳鴿出黎好靚
勁大一煲,好多豆苗同菇菌同紅蘿蔔條
再加上6大粒人手手打既魚腐勁吸引👀