2024-09-13 35 views
作為超級麵包控既我,今日路過位於尖沙咀K11 Art Mall ,見到我由細識到大嘅麵包店「君蘭麵包廠」原來開咗喺呢度,我點會忍得住唔入手🍞而且作為九龍區首間分店,超多限量款式🫶✨忌廉筒,共有六款口味,除左有原味選擇,仲有菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨香甜選擇,佢哋仲突破傳統,有鹹味既煙肉薯仔筒,惹味香口,細細件零罪惡✨巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,開心果、黑芝麻、柚子及 Tiramisu✨多款精緻港式曲奇大家到店後可以自助夾,實現零食自由今日我都入咗唔少貨,用來做早餐下午茶一流食唔晒放入雪櫃,想食嘅時候放返入微波爐或者焗爐加熱,更加美味😋▪️芥末司華力腸包 $ 16▪️直布羅陀腸排包多士 $ 24▪️煙肉薯仔排包多士 $ 24▪️腸仔吞拿魚酥 $ 13▪️雞批 $ 12▪️真. 流心孖芝撻 $ 18▪️煙肉薯仔筒 $ 10

而且作為九龍區首間分店,超多限量款式🫶
件零罪惡

✨多款精緻港式曲奇大家到店後可以自助夾,實現零食自由

今日我都入咗唔少貨,用來做早餐下午茶一流

▪️芥末司華力腸包 $ 16
▪️煙肉薯仔筒 $ 10
  • 真. 流心孖芝撻
  • 煙肉薯仔筒
2024-09-12 43 views
君蘭除咗有麵包,今個中秋仲有月餅推出😍🥮月兔夢遊仙境 四式月餅禮盒禮盒好靚,可愛🐇月兔模樣,別出心裁造出走馬燈款式,一盒四個月餅、四款口味有皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黄、麥蘆卡蜂蜜、朱古力軟心奶黃🫶🏻四款味道不太甜,焗熱會外脆內軟更好食,個人較喜愛流心奶黃、朱古力軟心,因為中間流心效果多一份濕潤感🚩君蘭麵包廠 (尖沙咀) @orchidpadaria 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
君蘭除咗有麵包,今個中秋仲有月餅推出😍

🥮月兔夢遊仙境 四式月餅禮盒

🚩君蘭麵包廠 (尖沙咀) @orchidpadaria
2024-09-12 36 views
尖沙咀k11新開君蘭麵包😍好方便,地址出口一出就係呢到舖頭大過銅鑼灣,麵包種類都多啲😍除咗麵包🥯仲有曲奇🍪🔸腸仔吞拿魚酥 $13酥皮類一向好食,平時食開只有腸仔酥,呢到加埋吞拿魚口感更有層次🔸開心果忌廉筒 $15🔸原味忌廉筒 $10細個冇食過忌廉筒,今次試晒兩個味,開心果味好食好多,不太甜,酥皮筒好脆🔸叉燒包 $12呢款包好大路,多數人都啱食,叉燒餡料入味🔸芝士腸仔包 $14好好食,包身軟熟,同腸仔好夾🔸芝士火腿包 $14幾大個,幾好食🔸金星星撻 $18即法式布甸千層酥皮撻,而家好多地方都有,所以試一試,賣相吸引用上星形,酥皮好脆,蛋香十足,焗熱食更加好🚩君蘭麵包廠 (尖沙咀) @orchidpadaria 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
尖沙咀k11新開君蘭麵包😍好方便,地址出口一出就係

呢到舖頭大過銅鑼灣,麵包種類都多啲😍除咗麵包🥯仲有曲奇🍪

🔸腸仔吞拿魚酥 $13

🔸開心果忌廉筒 $15
🔸原味忌廉筒 $10

🔸叉燒包 $12
呢款包好大路,多數人都啱食,叉燒餡料入味

🔸芝士腸仔包 $14
好好食,包身軟熟,同腸仔好夾

🔸芝士火腿包 $14
幾大個,幾好食

🔸金星星撻 $18

🚩君蘭麵包廠 (尖沙咀) @orchidpadaria
2024-09-12 17 views
香港老字號君蘭麵包廠,今個中秋推出超精緻月兔夢遊仙境四式月餅禮盒,開關盒子時會呈現出月兔奔走的型態,小朋友見到覺得好得意,淨係個盒都已經玩得好開心😆🥮皇牌流心奶黃🥮斯里蘭卡伯爵奶黃🥮麥蘆卡蜂蜜奶黄🥮朱古力軟心奶黃四款月餅餅皮都好酥軟,皇牌流心奶黃鹹香味濃郁,口感層次豐富;伯爵奶黃茶香味出聚;蜂蜜奶黄味道清甜,營養又健康; 而朱古力奶黃更加係私心推薦,選用了法國 Valrhona 80%特濃朱古力,香濃幼滑,朱古力迷必試😋

🥮皇牌流心奶黃
🥮斯里蘭卡伯爵奶黃
🥮麥蘆卡蜂蜜奶黄
🥮朱古力軟心奶黃

2024-09-12 31 views
香港應該冇人唔識君蘭麵包,由細到大喺地鐵站火車站都會見到佢嘅蹤影,原來已經有超過30年歷史,之前喺銅鑼灣世貿對面見到依間新形象嘅君蘭麵包廠,已經覺得好新潮好靚,有好多港式風味麵包款式選擇,今日經過K11 Art Mall,見到原來都開咗分店,即刻每樣揀返啲返屋企食😋睇中咗尖沙咀分店限定嘅兒時最愛忌廉筒,而家冇乜地方有得賣啦,可以話係消失的味道,依度有七款口味,除左有原味選擇,仲有突破傳統嘅口味,包括菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨,同埋新創作惹味香口嘅煙肉薯仔筒,細細件零罪惡感, 都只係$10起咋,好抵食,我哋揀咗開心果味,今次試咗開心果忌廉筒,真係好正!外脆內滑,開心果味濃郁,甜而不膩,食完令人心情大好!另外仲買咗巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,有開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu四款選擇,我揀咗至於開心果牛角酥 $28,酥皮鬆化,裡面嘅開心果餡料香滑,咬落去有種幸福感,真係唔可以錯過!最特別係顧客可以自助夾曲奇同磅秤嘅設置,兼享「舊餅新買」的體驗!鬆脆懷舊曲奇有7款口味,全部都係港式風味,包括:咸蛋肉鬆、士多啤梨果醬、花生、朱古力醬、提子乾,$20就有100g,想食幾多就夾幾多,正😍

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

@orchidpadaria
君蘭麵包廠
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
📍尖沙咀/尖東港鐵站N4出口5分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #TsimShaTsui #TST #尖沙咀 #K11 #忌廉筒 #牛角酥 #Pistachio 開心果 #ArtMall #orchidpadaria #君蘭麵包廠

TakeAway
君蘭麵包廠 Orchid Padaria📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖自上次同大家分享過君蘭麵包廠嘅出品後,我成為該店嘅終實擁躉,一個月總會幫襯幾次,所以今年中秋我都決定買返盒佢哋自家品牌嘅月餅應應節。今次我去咗尖沙咀新開無耐嘅門市取餅,呢間分店同樣以磗紅色裝修為主調,有一個大玻璃櫃展示,款式一目了然,新鮮包點香氣撲鼻,吸引唔少遊客同本地人幫襯。 💰$168 (早鳥價) / $248 (現售價)月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 🥮君蘭以月兔作今年月餅嘅主題,選上藍色同淺黃色做包裝,露感取自月兔喺月亮漫遊嘅景象,開閂月餅盒時,獨特設計會有月兔奔現嘅幻覺,既有中秋之意,又有現代之美,具有收藏價值!最重要係君蘭堅持香港製造,令人食得安心,買得放心!一盒有流心月餅兩款同軟心曲奇餅皮兩款,四款口味詳情如下:・「米芝蓮」皇牌流心奶黃月餅 🍳榮獲2023 Superior Taste Award同Monde Selection 金獎嘅流心奶黃月餅,特選頂級金沙鹹蛋黃醬,內外都散發住鹹蛋、奶黃嘅香氣。・斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 🫖麵包師傅用傳統日本工藝手法,將斯里蘭卡伯爵茶葉研磨成細粉,再
君蘭麵包廠 Orchid Padaria

[價錢 Price]
💰$168 (早鳥價) / $248 (現售價)
月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 🥮

一盒有流心月餅兩款同軟心曲奇餅皮兩款,四款口味詳情如下:

・「米芝蓮」皇牌流心奶黃月餅 🍳

・斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 🫖
麵包師傅用傳統日本工藝手法,將斯里蘭卡伯爵茶葉研磨成細粉,再混合軟滑奶黃,既有茶味嘅濃香,又有奶黃嘅絲滑,茶愛好者必試。

・麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅 🍯
喺軟滑嘅奶黃內加入100%紐西蘭進口天然Convita 麥蘆卡蜂蜜,令奶黃月餅多咗一份天然甜味,而且非常健康。一個細細嘅月餅,有齊牛油、奶黃同蜂蜜嘅滋味,真好食!

・朱古力軟心奶黃月餅 🍫
用上頂級80%法國Valrhona特濃朱古力,融入軟心奶黃之中,口感幼滑香甜,搭配香醇濃郁嘅可可曲奇餅皮,令人感受到法式甜品嘅風味。
2024-09-12 24 views
見到中秋節就應景買月餅,發現君蘭麵包廠的月兔月餅盒幾別緻,加上我又愛食流心奶黃月餅,又有四款味,就決定一試皇牌流心奶黃奶黃真的超級滑,咬下去會有濃郁的奶香和一點點甜味,流心的部分就像是小小的奶黃河流斯里蘭卡伯爵奶黃帶有一點茶香,口感很細膩。嚐起來有種清新的感覺,甜中帶著淡淡的伯爵茶味。麥蘆卡蜂蜜蜂蜜的味道特別獨特,帶著點蜜糖的香氣,甜而不膩,還有一種花香的回味朱古力軟心奶黃👦🏻至愛,咬下去瞬間流出的巧克力內餡,真的是太過癮了!濃郁的巧克力味和奶香完美融合,甜而不膩,好放心比👦🏻

皇牌流心奶黃

斯里蘭卡伯爵奶黃

麥蘆卡蜂蜜

朱古力軟心奶黃
禮盒有四款 100% 香港製造人氣口味,包括:「米芝蓮」皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黃、紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃及朱古力軟心奶黃.以可愛月免造型及創意玩味包裝示人,包裝上都以幻視設計掛帥,開關盒子時會呈現出月免奔走的動態🐇,造型非常可愛💕.當中嘅皇牌流心奶黃月餅由内而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香嘅曲奇餅皮,口感層次豐富!我最中意嘅係朱古力軟心奶黃月餅選用了咗法國Valrhona 80% 特濃朱古力🍫再配上軟心奶黃,同我一樣中意食朱古力嘅朋友唔好錯過🤭
2024-09-12 20 views
細細個就食過君蘭嘅麵包最近行街見佢喺K11開咗分店比佢盒月餅吸引到我買咗餅「月兔夢遊仙境」四式月餅,見佢做緊promotion Hk$188,個盒好靚,拉個盒出嚟時見到兔仔喺度奔跑緊,每個月餅壓咗兔仔紋好靚,而且係香港製造一盒有4隻味道:🥮 「米芝蓮」皇牌流心奶黃我一直以為流心月餅,要焗熱先會流心原來唔使焗熱,切開就流心!好有鹹蛋黃香味,流心奶黃好香滑🥮 斯里蘭卡伯爵奶黃中間嘅奶黃好有伯爵茶味,食完仲有陣茶味喺口入面🥮 紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃甜甜哋好有蜂蜜味同埋牛油香味🥮 朱古力軟心奶黃朱古力軟心奶黃月餅,睇介紹喺用咗法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,唔怪之得好香濃好好味!我鍾意佢細細個,一盒有幾隻味,可以試混晒又唔怕漏

細細個就食過君蘭嘅麵包
最近行街見佢喺K11開咗分店
比佢盒月餅吸引到

一盒有4隻味道:

🥮 「米芝蓮」皇牌流心奶黃
我一直以為流心月餅,要焗熱先會流心
原來唔使焗熱,切開就流心!

好有鹹蛋黃香味,流心奶黃好香滑

🥮 斯里蘭卡伯爵奶黃
中間嘅奶黃好有伯爵茶味,食完仲有陣茶味喺口入面

🥮 紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃
甜甜哋好有蜂蜜味同埋牛油香味

🥮 朱古力軟心奶黃

我鍾意佢細細個,一盒有幾隻味,可以試混晒又唔怕漏

2024-09-12 17 views
雖然我平日盡量少飯低碳但對麵包完全零抗拒力九龍區終於有君蘭餅店位於非常方便既K11 art mall配合它傳統又時尚的概念!好多邪惡之選!忌簾筒有六種口味,好得意!細細支小朋友食啱啱好,個皮好脆,士多啤梨同紫薯都好味,有兒時回憶但又好新頴!牛角酥好大個,有開心果、tiramisu、柚子、黑芝麻四種口味!開心果fans表示一定要試,同出面比最特別係內涵有開心果醬😍 外脆內軟,會encore!真菠蘿包又係創意之選,港式菠蘿包真係加左塊菠蘿,中間仲加左cream,口感更豐富!金星星💫有邊個可以抗拒到千層撻既魅力?仲有三款口味!我個人對原味鐘情,金黃色咬落去有點似葡撻! 特色曲奇一次過我試哂五款,仲可以自助夾!
雖然我平日盡量少飯低碳
但對麵包完全零抗拒力
九龍區終於有君蘭餅店
位於非常方便既K11 art mall
配合它傳統又時尚的概念!好多邪惡之選!

忌簾筒

牛角酥

真菠蘿包

金星星💫

特色曲奇
一次過我試哂五款,仲可以自助夾!
2024-09-12 11 views
今日買左「月免夢遊仙境」四式月餅禮盒番屋企,同屋企人一齊食皇牌流心奶黃食落口有好濃郁嘅奶黃同埋鹹蛋黃香味,切開嘅內餡有幼滑綿密嘅流沙蛋黃,鹹鹹香香,餅皮酥香鬆化,口感層次好豐富斯里蘭卡伯爵奶黃,好特別月餅入面有軟心伯爵茶奶黃,味道原來好夾,啱哂鍾意飲茶而又鍾意食奶黃月餅嘅朋友!麥蘆卡蜂蜜奶黃,我第一次食100%紐西蘭進口convita 天然麥蘆卡蜂蜜奶黃嘅月餅,甜甜又清新嘅味道朱古力軟心奶黃,食到特濃嘅朱古力配埋幼滑香甜嘅軟心奶黃,甜度啱啱好
今日買左「月免夢遊仙境」四式月餅禮盒番屋企,同屋企人一齊食

2024-09-11 24 views
見到是新鮮出爐的麵包,麵包種類不算太多,但每個種類都有不同口味,而且餡料比例亦充足,適合下午茶時間high tea一下。其中以酥皮類做得比較出色,而某些口味更加覺得非常適合做早餐,黑星星(竹炭千層酥皮撻):巨人版的蛋撻,蛋漿比例超大,加上千層酥,在烘熱的情況下着實美味。開心果大牛角酥:內有鹹香開心果醬,非常蘇脆。麻薯芝麻菠蘿包:以脆皮的菠蘿包夾上香濃的芝麻醬忌廉加上麻薯的煙韌質感沒想到居然十分匹配。菠蘿忌廉筒:有芝士蛋糕醬風味加上表面的菠蘿醬做酥皮脆筒,價廉物美,只不過是10元。

2024-09-09
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2024-09-11 20 views
行過K11見到君蘭麵包廠出咗中秋限定「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒, 一於試下先!🌕1盒有4款口味🌕100%香港製造🌕禮盒設計超有心思, 開閂禮盒會見到動態嘅月兔奔走1️⃣皇牌流心奶黃月餅入口即溶嚴選特級金沙鹹蛋黃醬奶黃同鹹蛋黃香味融合得完美無瑕, 口感層次豐富2️⃣斯里蘭卡伯爵奶黃月餅茶迷必試中間係軟心伯爵茶奶黃茶香+奶黃都幾夾, 伯爵茶嘅小清新減去咗月餅膩嘅感覺3️⃣麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅加入紐西蘭進口convita天然麥蘆卡蜂蜜, 甜而不膩成分有營養又健康蜂蜜+奶黃+餅皮牛油香味配合得好好4️⃣朱古力軟心奶黃月餅用左法國Valrhona 80%特濃朱古力真係迷失係黑森林入面

🌕1盒有4款口味
🌕100%香港製造
🌕禮盒設計超有心思, 開閂禮盒會見到動態嘅月兔奔走

1️⃣皇牌流心奶黃月餅
入口即溶
嚴選特級金沙鹹蛋黃醬
奶黃同鹹蛋黃香味融合得完美無瑕, 口感層次豐富

2️⃣斯里蘭卡伯爵奶黃月餅
茶迷必試
中間係軟心伯爵茶奶黃
茶香+奶黃都幾夾, 伯爵茶嘅小清新減去咗月餅膩嘅感覺

3️⃣麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅
加入紐西蘭進口convita天然麥蘆卡蜂蜜, 甜而不膩
成分有營養又健康
蜂蜜+奶黃+餅皮牛油香味配合得好好

4️⃣朱古力軟心奶黃月餅
用左法國Valrhona 80%特濃朱古力
真係迷失係黑森林入面
2024-09-11 14 views
君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall😍第日買飽又方便好多!限定忌廉筒共有六款口味,除左有原味選擇,仲有菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨🍓,仲有咸味嘅煙肉薯仔筒選擇。今次就買咗原味試下,原味忌廉筒外觀響螺形狀,裡面填滿忌廉,入口酥脆,內裡柔滑綿密,有淡淡奶香味。另外都買咗幾款,有雞批、吞拿魚腸仔酥、葡撻、意式腸仔包、牛奶包和牛油曲奇。款款都好新鮮。我就至愛一袋嘅牛奶包,口感鬆軟細膩,淡淡牛奶香味。牛油曲奇入口酥脆,有層次感,濃郁牛油香味。

TakeAway
君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall,🚇MTR出口D3一出就係了,真係非常方便❤️✨作為九龍區首間分店,帶來多款充滿港式風味嘅包點選擇🍞🥐🥖分店限定忌廉筒,共有六款口味,有原味、菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨香甜選擇,仲要突破傳統,創作出煙肉薯仔筒,惹味香口,細細件零罪惡感🥚🍳吸睛巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,有開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu共四款選擇,一定有款啱你🥢呢到有多款精緻港式曲奇,大家到店後可以自助夾,實現零食自由,好似夾糖果甘開心😋👅小朋友作為麵包控,每日都要食到新鮮出櫨的麵包,一定要買嚟試下✨🤤芝士腸仔包🌭小朋友最愛,一定要買來試,比出面芝士份量多粟米吞拿魚包🌽味道唔錯新鮮係唔同d,微溫包都軟熟,樣子都好飽滿金星星撻(法式布甸千層酥皮撻)🥚酥皮層次分明,蛋味又香濃又滑,份外滋味朱古力可頌🍩🍫放正係收銀處,見到心心眼,大大塊見到都想試出開尖沙咀又可以方便買到高質麵包買比小朋友,食得安心又放心🤤

芝士腸仔包🌭
小朋友最愛,一定要買來試,比出面芝士份量多

粟米吞拿魚包🌽
味道唔錯新鮮係唔同d,微溫包都軟熟,樣子都好飽滿

金星星撻(法式布甸千層酥皮撻)🥚
酥皮層次分明,蛋味又香濃又滑,份外滋味

朱古力可頌🍩🍫
放正係收銀處,見到心心眼,大大塊見到都想試