2024-09-17 67 views
之前見唔少網紅介紹,最近中秋一於試下推出愛麗斯主題月餅。 被月兔嘅幻影月餅盒同月兔圖案嘅流星月餅所吸引,拉動月餅盒會出現玉兔喺月亮上漫遊嘅景象,有幻視設計,充滿玩味。月兔夢遊仙境 四式月餅禮盒 包兩款流心同兩款軟心曲奇餅皮月餅,一次過試皇牌流心奶黃月餅、麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅、朱古力軟心奶黃月餅同斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 。 特別鍾意蜂蜜奶黃月餅,呢款用咗紐西蘭進口天然麥蘆卡蜂蜜, 夠軟滑奶黃,幾清甜。伯爵茶淡香唔膩。
之前見唔少網紅介紹,最近中秋一於試下推出愛麗斯主題月餅。

月兔夢遊仙境 四式月餅禮盒

中秋佳節慶團圓就梗係唔少得要食住月餅賞下月🌕㗎啦‼️😜唔知有要求既大家揀好咗今年嘅月餅未呢⁉️話說小妹早排已經預先買定左君蘭個盒🌟月兔夢遊仙境🌟四式月餅禮盒比屋企人過節😆點知中秋都未到,就已經比佢哋全部食晒😂係咁叫我買多幾盒🤣呢個禮盒入面擁有四款口味,完全滿足到我幾個屋企人唔同既口味‼️✨皇牌流心奶黃✨嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感層次豐富,令人一試難忘‼️✨斯里蘭卡伯爵奶黃✨中間系用上斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉配以日本傳統工藝手法製成既軟心伯爵茶奶黃,令甘醇茶香完美保存,入口絲滑回甘,典雅怡人‼️✨麥蘆卡蜂蜜奶黃✨選用了100%紐西蘭進口 convita 天然麥蘆卡蜂蜜的軟滑奶黃,令到月餅帶有一點點清甜既感覺之餘,營養又健康,食多幾嚿都唔怕有負擔🤟🏻✨朱古力軟心奶黃✨選用了法國 Valrhona 80% 特濃朱古力加入幼滑香甜的軟心奶黃中,再加上濃郁可可既曲奇餅皮真係不得了,朱古力迷-定要試‼️🫰🏻❤️100% 香港製造❤️@orchidpadaria🛑君蘭麵包廠📍地址:尖沙咀河内道18號K11購物藝術館 B2樓 B224號舖#尖沙咀
中秋佳節慶團圓就梗係唔少得要食住月餅賞下月🌕㗎啦‼️😜

✨朱古力軟心奶黃✨

❤️100% 香港製造❤️

@orchidpadaria

🛑君蘭麵包廠

#尖沙咀 #君蘭麵包廠 #君蘭#中秋節#月餅#k11#k11musea #香港製造 #香港美食 #香港 #香港創作
2024-09-16 17 views
月餅節食月餅🌙睇見都舔晒脷~中秋送禮自用首選 100%香港製造 君蘭限定🐇月兔夢遊仙境四式月餅一盒4種口味🥮各有特色款款都有各自既風味~香而不膩😋.🌟皇牌流心奶黃🌟斯理蘭卡伯爵奶黃🌟麥盧卡蜂蜜🌟朱古力軟心奶黃禮盒包裝用咗兔仔走馬燈🐰顏值超高!除咗自用 超適合送禮🎁氹大人細路都啱~家中小朋友一見到就笑到超開心🥰性價比高啱晒中秋佳節嚟去氹吓各位親人們!仲可以支持100%香港製造的君蘭🩷
月餅節食月餅🌙睇見都舔晒脷~
中秋送禮自用首選 100%香港製造
君蘭限定🐇月兔夢遊仙境四式月餅
一盒4種口味🥮各有特色
款款都有各自既風味~香而不膩😋
🌟皇牌流心奶黃
🌟斯理蘭卡伯爵奶黃
🌟麥盧卡蜂蜜
🌟朱古力軟心奶黃

禮盒包裝用咗兔仔走馬燈🐰顏值超高!
除咗自用 超適合送禮🎁氹大人細路都啱~
家中小朋友一見到就笑到超開心🥰
性價比高啱晒中秋佳節嚟去氹吓各位親人們!
仲可以支持100%香港製造的君蘭🩷
TakeAway
🐇🌕【 君蘭 • 「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒 】 🥮⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄月餅除咗要好味道,顏值高都好緊要,今年「君蘭」推出咗超靚嘅「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🎁 玉兔、月亮、仙境元素🪄超浪漫,超有氣氛☺️禮盒內有四款 100% 香港製造人氣口味,包括︰💛「米芝蓮」皇牌流心奶黃- 嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,極幼滑流心奶黃😍🧡斯里蘭卡伯爵奶黃- 斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉,完美保存醇厚茶香🍃🩷紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜- 以獨特方法烘焗方法,保持餅皮牛油香味🫶🏻🤎奶黃及朱古力軟心奶黃- 選用法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,帶法式甜點風味🇫🇷⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🥮「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒 (售價︰HKD 248)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🛒購買店:📍君蘭麵包廠📍君蘭餅店📍Foodhall by Moonthai📍Arte by Padaria⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機
🐇🌕【 君蘭 • 「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒 】 🥮

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

禮盒內有四款 100% 香港製造人氣口味,包括︰

💛「米芝蓮」皇牌流心奶黃
- 嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,極幼滑流心奶黃😍

🧡斯里蘭卡伯爵奶黃
- 斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉,完美保存醇厚茶香🍃

🩷紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜
- 以獨特方法烘焗方法,保持餅皮牛油香味🫶🏻

🤎奶黃及朱古力軟心奶黃

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🥮「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒
(售價︰HKD 248)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🛒購買店:

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #君蘭 #君蘭麵包廠 #君蘭餅店 #月餅 #月兔夢遊仙境 #月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 #奶黃月餅 #mooncakes #orchidpadaria @orchidpadaria
2024-08-29
Type of Meal
Other
限定月餅梗係要即刻去試吓啦,仲要係用愛麗絲夢遊仙境做主題,啱晒我咁鍾意迪士尼,欣賞君蘭餅店堅持用100%香港製造。今次嘅禮盒入面有四款唔同口味嘅月餅。包括:「米芝蓮」*皇牌流心奶黃*斯里蘭卡伯爵奶黃、紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃及朱古力軟心奶黃。除咗喺門市店買,限量發售可以響寄賣店Foodhall by Moonthai & Arte by Pad,同埋網上店買到。「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅*「米芝蓮」*及 Monde Selection 國際品味金獎**級數的流心奶黃口味,當中有嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,加熱咗之後,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感層次豐富,一試上癮!斯里蘭卡伯爵奶黃月餅曲奇餅皮,中間係軟心伯爵茶奶黃,用上斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉.以日本傳統工藝手法研磨成精細茶粉混和極軟滑奶黃,完美保存醇厚茶香,啖啖絲滑回甘麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅 加入100%紐西蘭進口convita 天然麥蘆卡蜂蜜既軟滑奶黃,成個月餅帶有一點點清甜感覺,成分天然又健康,加上獨特的烘焗方法,可保持餅皮的牛油香味.令蜂蜜、奶黃、牛油香味三者配合得天衣無縫朱古力軟心奶黃月

「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅*

斯里蘭卡伯爵奶黃月餅

麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅

朱古力軟心奶黃月餅
猶如進入一片神秘的法國黑森林,朱古力軟心奶黃月餅選用了法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,加入幼滑香甜既軟心奶黃中,濃郁可可既曲奇餅皮彌漫著浪漫而神秘的氣息。
又到左一年一度嘅中秋節🥮今次 #君蘭 係買咗兩盒君蘭推出限定🐰「月兔夢遊仙境」🩷 一盒送俾媽咪 👩🏻 一盒留俾自己食🤗靚靚既包裝 包裝上都以幻視設計掛帥,開關盒子時會呈現出月兔奔走的動態,充滿玩味🎡禮盒內備有四款 100% 香港製造人氣口味🥰🥮「米芝蓮」*皇牌流心奶黃 🥮斯里蘭卡伯爵奶黃🥮紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃🥮朱古力軟心奶黃月餅仲壓有月兔造型添架🐰我最鍾意朱古力軟心奶黃😍咁多款唔知你最鍾意邊隻呢🩷店舖地址︰銅鑼灣分店: 銅鑼灣東角道 26 號怡東商場地下及 1 樓 6-8 號舖尖沙咀分店: 尖沙咀河內道 18 號 K11 購物藝術館 B2 樓 B224 號舖大埔分店:港鐵大埔墟站 TAP 18 號舖兆康分店:屯門港鐵兆康站 SIH 22-23 號舖羅湖(入境)分店:羅湖港鐵羅湖站大樓入境大堂 2 樓 LOW K9 號舖羅湖(出境)分店:羅湖港鐵羅湖站地下入閘區大堂 LOW 105 號舖#月餅 #流心奶黃月餅 #朱古力月餅 #朱古力 #月餅 #奶黃 #中秋節#月餅節#月餅禮盒 #燈籠#優先訂購優惠#香港好去處

🥮「米芝蓮」*皇牌流心奶黃

店舖地址︰
大埔分店:港鐵大埔墟站 TAP 18 號舖
兆康分店:屯門港鐵兆康站 SIH 22-23 號舖

2024-09-15 40 views
君蘭麵包廠原來喺K11都開咗分店, 而且款式仲好多tim!除咗一般嘅傳統麵包之外,仲有多款創新麵包﹑甜品同曲奇,產品仲係100%香港新鮮製造,價錢仲完全唔貴! 今次我就買咗麻糬芝麻菠蘿包、牛角包🥐、雞批、叉燒包等番屋企做第2日早餐!非常推薦麻糬芝麻菠蘿包,麻糬夠晒煙韌,再加埋香濃芝麻cream, 真係好好味!牛角包🥐亦同樣唔錯,口感酥脆,第二朝仲keep 到!! 君蘭麵包廠 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖

君蘭麵包廠
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
2024-09-15 63 views
就嚟到中秋節見到君蘭餅店出咗月餅睇落好吸引因為佢個盒嘅設計拉動個盒佢就好似有隻白兔仔跑緊咁好得意睇返原來係想製造有隻玉兔喺月亮上漫遊的景象,相當有心思而且佢有啲味都好特別,出面好少見包括皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黃、麥盧卡蜂蜜同埋朱古力流心奶黃斯里蘭卡伯爵嘅茶味十分之香,配埋奶黃甜而不膩。麥盧卡蜂蜜味月餅就更加少見,加入咗紐西蘭進口嘅Convita 天然嘅麥盧卡蜂蜜,令到成隻月餅感覺更健康仲好滋潤,食咗感覺都冇咁邪惡😂,好正。
就嚟到中秋節
見到君蘭餅店出咗月餅
睇落好吸引
因為佢個盒嘅設計
拉動個盒佢就好似有隻白兔仔跑緊咁
好得意
睇返原來係想製造有隻玉兔喺月亮上漫遊的景象,相當有心思

而且佢有啲味都好特別,出面好少見

2024-09-14 57 views
甜品總是最簡單直接令人獲得滿足喜悅感嘅方法!😊經過K11,當然順度去《君蘭麵包廠》買番兩個人氣熱賣嘅布丁燒啦!😉由日式芝士蛋糕作為基底 ,配合香滑牛奶燉蛋同焦糖嘅組合,口感滑嫩Q彈,令人食唔停口!😍招牌日式芝士蛋糕,上次試左個細,今次緊係買個大啦!😏 芝士味濃郁,食落去香甜鬆軟,「芝」味難忘!😋#君蘭 #君蘭餅店 #君蘭曲奇 #君蘭下午茶之選 #下午茶 #早餐 #蛋糕 #麵包 #甜品 #布丁燒 #芝士蛋糕 #香港美食 #香港甜品 #曲奇 #傳統餅店 #港式風味 #懷舊 #經典 #OrchidPadaria #hkbakery #bakery #teatimes #breakfast #breads #hkcakes #cakes #desserts #sweets
甜品總是最簡單直接令人獲得滿足喜悅感嘅方法!😊

2024-09-13 42 views
慕名而來君蘭麵包廠買最新月餅,尖沙咀站一出見到,方便個名叫麵包廠,以為好殘舊,實際上係裝修到好靚嘅麵包店。買到香港製造的君蘭「月兔夢遊仙境四式月餅禮盒」,設計靈感源自童話故事「愛麗斯夢遊仙境」✨! 包裝上的幻視設計,開關時玉兔似郁緊,好得意🤍有四款人氣口味月餅「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅「米芝蓮」*及 Monde Selection 國際品味金獎**級數的流心奶黃口味,嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感層次豐富!斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 酥香的曲奇餅皮,包住軟心「斯里蘭卡原產伯爵茶」奶黃,口感極軟滑,散發醇厚茶香,啖啖絲滑回甘!麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅 採用紐西蘭天然麥蘆卡蜂蜜混合軟滑奶黃,味道清甜,有營養又健康,牛油餅皮好鬆脆!朱古力軟心奶黃月餅選用了法國 Valrhona 80% 特濃朱古力,濃郁可可的曲奇餅皮彌漫著浪漫而神秘的氣息,感覺食緊法式甜品,食極都唔厭!
慕名而來君蘭麵包廠買最新月餅,尖沙咀站一出見到,方便
個名叫麵包廠,以為好殘舊,實際上係裝修到好靚嘅麵包店。

「米芝蓮」*皇牌流心奶黃月餅

黃口味,嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,令月餅由內而外散發濃郁
奶黃及鹹蛋黃香味,極幼滑流心奶黃加上酥香的曲奇餅皮,口感
層次豐富!

斯里蘭卡伯爵奶黃月餅

酥香的曲奇餅皮,包住軟

麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅

朱古力軟心奶黃月餅

2024-09-13 48 views
之前買過銅鑼灣嘅君麵包,知道係香港製造,而且款式都幾多,間中都會買來試吓就嚟中秋節見推出咗月餅禮盒,個盒設計成「月兔夢遊仙境」,推開有兔兔剪影,幾有心思,買咗盒送俾媽咪一盒有四款口味包括:「米芝蓮」 皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黃、紐西蘭進 口麥蘆卡蜂蜜奶黃及朱古力軟心奶黃皇牌流心奶黃月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味斯里蘭卡伯爵奶黃啖啖絲滑回甘,茶迷必試!麥盧卡蜂蜜有峰蜜清甜感覺之餘,營養又健康朱古力軟心奶黃80%特濃朱古力,夾搭軟心奶黃,唔會太甜😋,鍾意朱古力味就唔好錯過啦

皇牌流心奶黃
月餅由內而外散發濃郁奶黃及鹹蛋黃香味

斯里蘭卡伯爵奶黃
啖啖絲滑回甘,茶迷必試!

麥盧卡蜂蜜
有峰蜜清甜感覺之餘,營養又健康

朱古力軟心奶黃
2024-09-13 41 views
我係君蘭麵包店買左一袋原味鹽可頌,一個三文魚香草包、一個開心果大牛角包和一個日式芝士蛋糕。我好鐘意香草包,一般麵包店賣既芝士香草包,很少將三文魚配香草,吃起來咸香又有香草味,包是鬆軟的,好味👍呢排開心果大熱,我都試下個開心果牛角包,賣相吸引,咬一啖已經流出開心果醬,正👍日式芝士蛋糕有淡淡芝士味和香軟口感,一個人食曬成個都無罪惡感,又可以滿足吃甜點既慾望。下次我會再試下其他麵包同甜點,值得試👍

下次我會再試下其他麵包同甜點,值得試👍
2024-09-13 50 views
食完LUNCH,甜品揀左呢間位置地鐵站出口嘅麵包店,行過一定會被佢色彩繽紛嘅麵包所吸引😌,加上仲有而家高人氣嘅開心果味牛角包添!!開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28兩款牛角包雖然有唔同顏色,不過個面食落好似係一樣味。牛角包嘅酥皮已經淋左、唔脆,所以口感真係麻麻😅。內餡嘅忌廉醬好甜,前者依然食得到開心果味,唔係香精;後者就正常黑芝麻味。各式曲奇$20/100g,我地剛好夾到$20,共六塊。鹹蛋肉鬆曲奇口感好鬆,但唔脆嘅餅。好彩嘅話會食到大粒少少嘅鹹蛋黃,算係一款較有特食嘅鹹曲奇。港式花生曲奇口感硬脆,但唔鬆化嘅餅。好濃嘅花生香,不過可能食完鹹蛋曲奇之後先食花生味,所以覺得特別甜。各款批撻類買四送一黑松露雞蛋千層酥皮撻$18、竹炭千層酥皮撻$18、法式布甸千層酥皮撻$18即場食嘅話酥皮仲有輕微脆口,不過我都係建議氣炸翻熱,酥皮即時變得酥脆好味好多。雖然返熱食,但個布甸蛋漿依然滑溜,可惜蛋香偏弱。至於黑松露蛋撻,松露雖然喺撻底薄薄一層,但對於麻麻地黑松露嘅我嚟講,已經好夠濃😂整體食後感,麵包款式幾特別,批撻類做緊優惠所以幾低。牛角包大隻,但內餡偏甜,建議兩人share一個。同埋重

開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28
開心果味牛角包$28 & 黑芝麻味牛角包$28

各式曲奇$20/100g,我地剛好夾到$20,共六塊。
鹹蛋肉鬆曲奇
鹹蛋肉鬆曲奇

港式花生曲奇

各款批撻類買四送一

整體食後感,麵包款式幾特別,批撻類做緊優惠所以幾低。牛角包大隻,但內餡偏甜,建議兩人share一個。同埋重點,一定要翻熱先好食。
小店可以信用卡付款。
2024-09-08
$40 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2024-09-13 37 views
最記得君蘭餅店,就係每次去羅湖過關見到店舖,我一定會入去買嘢食,對於我呢個住九龍嘅人,當去尖沙咀K11Shopping 時,竟然見到九龍區都有分店!又忍唔住入去買嘢食了!店舖裝修新穎,好sharp醒!店內仍然有充滿港式風味嘅包點!首先見到佢有忌廉筒,仲有六款口味咁多,揀咗個菠蘿味嘅試吓先!仲有巨大版嘅牛角酥,有開心果口味咁特別,一於買返個試吓!原來仲有多款精緻港式曲奇,可以好似夾糖咁用自助夾去夾曲奇呢!袋裝麵包都有唔少選擇,我就買咗包雙層芝士方包,當然仲有其他包類選擇,例如午餐肉包、香腸吞拿魚卷、芥末腸仔包等!一於買嚟明天給家人做早餐!

仲有巨大版嘅牛角酥,有開心果口味咁特別,一於買返個試吓!

2024-09-13 29 views
中秋節第九彈試了君蘭麵包廠月餅,今年新推出「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🥮,中秋禮盒包裝精美,有可股兔兔包裝,相當吸引,是送禮好選擇❤️✨月兔夢遊仙境 $248包括四走口味,皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黃、紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃及朱古力軟心奶黃,每款口味向一個,皇牌流心奶黃月餅,中間內餡散發濃郁幼滑流心奶黃及鹹蛋黃香味;斯里蘭卡伯爵奶黃月餅,中間軟心伯爵茶奶黃內餡,用上斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉,茶香醇厚;麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅,帶有清甜蜂蜜香味;朱古力軟心奶黃月餅,可可香味十足,甜度剛好

✨月兔夢遊仙境 $248