2024-09-05 46 views
今日係尖沙咀K11行街見到有間新開、裝修好靚嘅麵包舖原來係君蘭麵包廠,君蘭係香港本地出名嘅麵包品牌😳我一直都好欣賞佢地嘅麵包,於是當然要去揀返幾個!😎😎麵包櫃上分種類地整齊陳列晒唔同口味,有最近人氣旺盛嘅大牛角包🥐,總共有4款口味(開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu)唔同口味嘅港式曲奇自由夾、千層酥皮蛋塔、雞批、仲有尖沙咀分店限定忌廉筒,總共有6種口味(原味、菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨、煙肉薯仔) 咁多!!睇到眼花燎亂,每款都想試😋最後我揀咗開心果大牛角包、金星星、黑松露雞蛋酥皮撻、Nutella可頌馬芬、紫薯忌廉筒同埋煙肉薯仔筒酥皮類別嘅全部都好酥脆,完全食得出手工之作口感豐富有層次,味道濃厚,係非常完美嘅麵包!☺️

今日係尖沙咀K11行街見到有間新開、裝修好靚嘅麵包舖
原來係君蘭麵包廠,君蘭係香港本地出名嘅麵包品牌😳
我一直都好欣賞佢地嘅麵包,於是當然要去揀返幾個!😎😎

唔同口味嘅港式曲奇自由夾、千層酥皮蛋塔、雞批、

睇到眼花燎亂,每款都想試😋

酥皮類別嘅全部都好酥脆,完全食得出手工之作
口感豐富有層次,味道濃厚,係非常完美嘅麵包!☺️
2024-09-04 34 views
而家啲月餅真係越買越貴,今日經過尖東地鐵站位於K11嘅呢間分店,見到有早鳥優惠,$168就有一盒,一盒有四個味道,而且包裝都幾靚,所以就買咗嚟食。「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒原價都要HK$248皇牌流心奶黃、斯里蘭卡伯爵奶黃、紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃同朱古力軟心奶黃。全部都細細嚿,唔會食到超級飽同超級滯。我覺得蜂蜜奶黃都幾特別。有微微嘅蜂蜜甜味,加埋奶黃其實都好夾。屋企嘅小朋友就對佢個朱古力軟心奶黃好有興趣!

「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒原價都要HK$248
2024-09-04 37 views
每逢中秋佳節,訂購月餅已經係必備節目♥️好多品牌嘅月餅🥮都推出早鳥優惠或者預訂價,營造濃郁氣氖今年我特別留意到君蘭麵包廠 @orchidpadaria 推出嘅限定「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒,一盒盡享四款最人氣口味 👇🏻 月餅上壓有月兔造型,包裝上都以幻視設計掛帥,開關盒子時會呈現出月兔奔走的動態,送禮一D都唔會失禮🥮米芝蓮皇牌流心奶黃🥮米芝蓮斯里蘭卡伯爵奶黃🥮米芝蓮紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃🥮米芝蓮朱古力軟心奶黃每款口味實在有特別之處,我最鍾意食軟心奶皇,入口質感較soft ,我自己食哂成個都得

🥮米芝蓮皇牌流心奶黃
🥮米芝蓮斯里蘭卡伯爵奶黃
🥮米芝蓮紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃
🥮米芝蓮朱古力軟心奶黃

2024-09-03 44 views
中秋這種意味著團團圓圓的日子,而我對中秋節真的有種莫名的執念。身邊的親朋好友,每年都會收到我贈送的月餅。因此每年中秋都需花費大量心機及時間去挑選月餅呢,今年便試試入手最近大熱的君蘭月餅。⋆_____「月兔夢遊仙境」四色月餅禮盒______⋆𓏲 米芝蓮皇牌流心奶黃月餅 𓏲 斯里蘭卡伯爵奶黃月餅 𓏲 麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅𓏲 朱古力奶黃軟心月餅以可愛的月兔造型及創意玩味包裝設計,完全就是符合了現時都巿人喜歡的元素,而月餅上更印有月免造型,賣相精緻可愛,送禮自食也很適合。禮盒內有兩款流心及兩款軟心曲奇餅皮的月餅,四款人氣口味,一盒已經可盡享多款口味,貼心照顧不同人士的喜好。.傳統的流心奶黃口味充滿鹹蛋香氣,口味香甜又濃郁;而朱古力軟心也是很吸引,尤其叮熱後的朱古力醬軟綿幼滑,入口香滑滋味;而麥蘆卡蜂蜜口味很是新穎,入口嚐到蜂蜜的清甜,輕盈又口感豐富。
中秋這種意味著團團圓圓的日子,
而我對中秋節真的有種莫名的執念。
身邊的親朋好友,
每年都會收到我贈送的月餅。
因此每年中秋都需花費大量心機及時間去挑選月餅呢,
今年便試試入手最近大熱的君蘭月餅。

⋆_____「月兔夢遊仙境」四色月餅禮盒______⋆
𓏲 米芝蓮皇牌流心奶黃月餅
𓏲 斯里蘭卡伯爵奶黃月餅
𓏲 麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅
𓏲 朱古力奶黃軟心月餅
以可愛的月兔造型及創意玩味包裝設計,
完全就是符合了現時都巿人喜歡的元素,
而月餅上更印有月免造型,賣相精緻可愛,送禮自食也很適合。
禮盒內有兩款流心及兩款軟心曲奇餅皮的月餅,
傳統的流心奶黃口味充滿鹹蛋香氣,口味香甜又濃郁;
2024-09-01 34 views
今天去了K11 Art Mall,見到開多了一間粉紅色的君蘭麵包廠,店鋪好大,是九龍區首間分店,多款充滿港式風味包點選擇最難得就是有分店限定忌廉筒,共有六款口味,菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨和香口的煙肉薯仔筒,買了菠蘿忌廉筒,菠蘿的酸甜與忌廉的香甜順滑真是絕妙!竹炭蛋撻,獨特的黑色層層酥皮,中間的蛋順滑香甜,竹炭的微苦與蛋奶的對比強烈!腸仔吞拿魚酥,一口咬下滿口都是鮮美的吞拿魚和香腸!叉燒酥,酥皮金黃酥脆,內餡是甜鹹適口的叉燒!芝士辣肉鬆包,芝士的香濃與辣肉鬆的香辣完美搭配!牛角酥好大件,有開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu選擇!最歡樂就是可以自助夾曲奇,款式多又精緻!

腸仔吞拿魚酥,一口咬下滿口都是鮮美的吞拿魚和香腸!

叉燒酥,酥皮金黃酥脆,內餡是甜鹹適口的叉燒!

芝士辣肉鬆包,芝士的香濃與辣肉鬆的香辣完美搭配!

最歡樂就是可以自助夾曲奇,款式多又精緻!

2024-09-01 24 views
好快又到中秋節喇☺️ 當然唔少得玩燈籠🏮食月餅 🥮兩兄妹今次試咗君蘭限定推出🔹月兔夢遊仙境🔹四式月餅禮盒有4️⃣款不同口味禮盒設計非常之靚啊🥰♠️愛麗斯夢遊仙境♣️為主題開關盒子仲會呈現出月兔🐰奔走嘅動態😍🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🥮皇牌流心奶黃月餅以特級金沙鹹蛋黃醬濃郁奶黃及鹹蛋黃香味極幼滑流心奶黃加上酥香曲奇餅皮口感層次豐富❣️🥮斯里蘭卡伯爵奶黃月餅酥香的曲奇餅皮中間係軟心伯爵茶奶黃啖啖絲滑回甘😋🥮麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅軟滑奶黃加入了100%紐西蘭進口convita天然麥蘆卡蜂蜜🍯蜂蜜🍯奶黃牛油🧈配搭好夾🤩🥮朱古力軟心奶黃月餅選用了法國特濃朱古力幼滑香甜的軟心奶黃濃郁朱古力曲奇餅皮朱古力控必試🥰🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶❣️100% 香港製造可愛月兔造型同創意玩味包裝💕係視覺同味覺享受😎
好快又到中秋節喇☺️

❣️100% 香港製造
可愛月兔造型同創意玩味包裝💕
係視覺同味覺享受😎

2024-08-27
$168 (Lunch)
  • 月兔夢遊仙境月餅
2024-09-01 19 views
今日約咗朋友喺K11 art mall食飯,食完經過君蘭麵包廠諗住買d曲奇返去食,準備埋單時見到君蘭今年推出咗限定「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🥮🩵「月兔夢遊仙境」四式月餅禮盒🩵內有四款 100% 香港製造人氣口味🥮皇牌流心奶黃☕️斯里蘭卡伯爵奶黃🍯麥蘆卡蜂蜜奶黃🍫朱古力軟心奶黃每款月餅都壓上月兔造型非常可愛🐇🥮皇牌流心奶黃曲奇餅皮好酥脆,入面餡料鹹蛋黃味好香濃,流心奶皇好幼滑☕️斯里蘭卡伯爵奶黃餡料係軟心嘅伯爵茶幼黃,食落茶味香醇,茶香同奶黃味道非常夾🍯麥蘆卡蜂蜜奶黃入面係加入紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜嘅軟心奶黃餡料,食落蜂蜜味道香甜,滿滿牛油香😍🍫朱古力軟心奶黃曲奇餅皮酥脆帶點可可味,餡料係80%特濃朱古力混合香甜奶黃,食落朱古力味濃郁

🥮皇牌流心奶黃
☕️斯里蘭卡伯爵奶黃
🍯麥蘆卡蜂蜜奶黃
🍫朱古力軟心奶黃

每款月餅都壓上月兔造型非常可愛🐇

🥮皇牌流心奶黃
曲奇餅皮好酥脆,入面餡料鹹蛋黃味好香濃,流心奶皇好幼滑

☕️斯里蘭卡伯爵奶黃
餡料係軟心嘅伯爵茶幼黃,食落茶味香醇,茶香同奶黃味道非常夾

🍯麥蘆卡蜂蜜奶黃

🍫朱古力軟心奶黃
2024-09-01 24 views
走過是被香味吸引了🤩 除了香味的攻擊,視覺上還很衝擊。五顏六色的忌廉筒和擺放整齊的麵包,真的很療癒。菠蘿包的味道就有三款,抹茶控的我當然選擇了抹茶口味。裏面有抹茶忌廉,配搭紅豆棉密口感,抹茶和紅豆是標配。千層酥皮撻同樣有三款,我認為竹炭千層酥皮撻打卡程度較高,而且口味比較特別。也有近期大熱的牛角包。😋口味共有五款。也有港式口味的曲奇🍪 個人私心推薦鹹蛋肉鬆曲奇,亦有新奇的口味,如花生醬口味曲奇餅。
走過是被香味吸引了🤩 除了香味的攻擊,視覺上還很衝擊。

五顏六色的忌廉筒和擺放整齊的麵包,真的很療癒。

菠蘿包的味道就有三款,抹茶控的我當然選擇了抹茶口味。

裏面有抹茶忌廉,配搭紅豆棉密口感,抹茶和紅豆是標配。

也有近期大熱的牛角包。😋口味共有五款。

月兔夢遊仙境四式月餅禮盒 以故事「愛麗斯夢遊仙境」中有白兔先生帶愛麗斯走進一個奇幻時空作為此月餅禮盒 🎁的設計的靈感 ,而且係100% 香港製造!月餅禮盒包裝上都以幻視設計掛,開關盒子時會呈現出月兔奔走的動態,真係好得意😊禮盒四款人氣口味︰「米芝蓮」皇牌流心奶黃米芝蓮及 Monde Selection 國際品味金獎級數的流心奶黃口味,用上嚴選特級金沙鹹蛋黃醬,食落有濃郁奶黃及鹹蛋黃香味,層次口感豐富~斯里蘭卡伯爵奶黃用上斯里蘭卡原產伯爵茶茶葉,再用日本傳統工藝手法去研磨成茶粉,混和極軟滑奶黃,中間有是軟心伯爵茶奶,好有醇厚茶香味!紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃月餅中的蜂蜜、奶黃、牛油香味感覺好夾,加入了 100%紐西蘭進口convita 天然麥蘆卡蜂蜜的軟滑奶黃,食落有點清甜,而且成分有營養又健康!朱古力軟心奶黃用上法國 Valrhona 80% 特濃朱古力加入幼滑香甜的軟心奶黃中,感覺月餅上帶著點法式甜點風味!🍱 君蘭麵包廠 (尖沙咀)📌📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
月兔夢遊仙境四式月餅禮盒

禮盒四款人氣口味︰

「米芝蓮」皇牌流心奶黃

斯里蘭卡伯爵奶黃

紐西蘭進口麥蘆卡蜂蜜奶黃
月餅中的蜂蜜、奶黃、牛油香味感覺好夾,

朱古力軟心奶黃

🍱 君蘭麵包廠 (尖沙咀)
📌📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖
2K
君蘭嘅烘焙一直深受歡迎最近見到推出月餅禮盒「月兔夢遊仙境」四色月餅禮盒每件都壓上月兔造型.賣相精緻四種口味.各有特色▫️皇牌流心奶皇月餅幼滑嘅奶黃配上金沙鹹蛋黃醬外層餅皮香口.輕輕加熱.更香更好味▫️斯里蘭卡伯爵奶皇月餅奶皇配上伯爵茶 原來可以咁夾帶出啖啖醇香嘅味道.一試愛上▫️麥蘆卡蜂蜜奶皇月餅選用紐西蘭蜂蜜.帶出清甜嘅味道▫️朱古力軟心奶皇月餅法國特濃朱古力製成.味道濃郁.朱古力控必吃中秋送禮尊貴又好味
君蘭嘅烘焙一直深受歡迎

法國特濃朱古力製成.味道濃郁.朱古力控必吃

中秋送禮尊貴又好味
2024-08-26
2024-08-28 38 views
君蘭麵包廠係K11 Art Mall購物藝術館,位置方便,尖沙咀地鐵站 D 出口附近就係,岩哂搭完車,順便有少少餓既時候,升格品味的港式麵包文化氣息近在咫尺。以新形象、舊式美味交融的概念 為顧客提供美食, 在傳統逐漸消失的世代,君蘭保留的傳統港式包點、美食 實在不容錯過呢間君蘭麵包廠最出名既係忌廉筒我就試左原味忌廉筒,同煙肉忌廉筒。原味忌廉筒- **經典懷舊, 沒有添加任何其他口味或配料,只保留了原味忌廉的香甜和滑順口感。**煙肉忌廉筒- **鹹甜交織, 創意搭配**仲買左好朱古力味芝士條 香滑濃郁 好好味.當然唔少得傳統港式包 -叉燒酥 - **外皮酥脆, 內餡香甜, 港式經典**法式芒果布甸包- **香甜軟滑, 層次豐富, 芒果的酸甜加上布甸的清涼,**下次可以帶埋小朋友.去買「爆餡」大牛角酥 同鬆脆懷舊曲奇鬆脆懷舊曲奇, 有得自夾, 好好玩, 又多款.「爆餡」大牛角酥-有4隻味:開心果、黑芝麻、提拉米蘇、柚子, 4隻都好吸引.📍尖沙咀分店: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖

呢間君蘭麵包廠最出名既係忌廉筒

我就試左原味忌廉筒,同煙肉忌廉筒。

煙肉忌廉筒- **鹹甜交織, 創意搭配**

仲買左好朱古力味芝士條 香滑濃郁 好好味.

下次可以帶埋小朋友.去買「爆餡」大牛角酥 同鬆脆懷舊曲奇

鬆脆懷舊曲奇, 有得自夾, 好好玩, 又多款.

2024-08-10
$20 (Tea)
  • 忌廉筒
  • 法式芒果布甸包
[ 君蘭麵包廠 ]每次經過K11都見到呢間麵包店排長龍,今日見唔算好多人就買咗幾款嚟試下🤭。✿ 抹茶紅豆菠蘿包 $22✿ 真·菠蘿包(雲尼拿) $20✿ 麻糬芝麻菠蘿包 $20每款都造型精緻,食落有驚喜。菠蘿皮夠脆身,真菠蘿真係有菠蘿果肉🍍,甜甜地配雲尼拿都幾好食😋而芝麻味夠哂香!✿ 開心果大牛角酥 $28牛角酥大大件,咬落多層口感,酥脆酥脆,仲有開心果醬餡料,用料豐富。✿ 港式忌廉筒 開心果口味🌰💚傳統港式忌廉筒都有得食,推薦開心果味,果仁味非常香濃,開心果控必試🫨🫨。總結🫦除咗傳統麵包、曲奇等充滿港式風味嘅包點選擇,仲有多款獨家創作嘅包點/甜品,任君選擇💞。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿君蘭麵包廠地址: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 君蘭麵包廠 ]

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
君蘭麵包廠
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2024-08-26 24 views
🌟君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall有好多款充滿港式風味嘅包點選擇🌟分店限定忌廉筒,有六款口味-原味、菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨,仲有好特別嘅煙肉薯仔筒🌟仲有巨大版嘅牛角酥,充滿香滑忌廉,開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu 4款味道揀🌟仲可以自助夾多款精緻嘅曲奇今次試左士多啤梨,菠蘿,開心果,紫薯味嘅忌廉筒仲有巨大柚子牛角酥,金星星撻同芒果布甸,真係超好味🤤下次要再去試埋其他😍

🌟君蘭麵包廠正式進駐K11 Art Mall
有好多款充滿港式風味嘅包點選擇

🌟分店限定忌廉筒,有六款口味

🌟仲可以自助夾多款精緻嘅曲奇

今次試左士多啤梨,菠蘿,開心果,紫薯味嘅忌廉筒
仲有巨大柚子牛角酥,金星星撻同芒果布甸,真係超好味🤤

下次要再去試埋其他😍
2024-08-20
TakeAway
傳統+時尚- 君蘭麵包店登陸 K11 Art Mall啦✨香港人對於傳統麵包店有一份情意,❤️君蘭麵包廠將傳統美味& 港式文化帶入時尚品味嘅K11 購物藝術館🎨🙌分店限定更推出多款創意十足嘅全新產品,其中最受矚目就係充滿童年回憶嘅忌廉筒系列,共推出六種嶄新口味,包括菠蘿、開心果、紫薯、士多啤梨等,佢哋更大膽創造出煙肉薯仔筒,令人好期待呀🤤🤗最得意係巨型牛角酥系列了,4款口味包括開心果、黑芝麻、柚子及Tiramisu,搭配上酥脆的外皮和香滑的內餡,好美味喔😋🍪新概念店還為顧客帶嚟全新嘅互動體驗,大家可以自行夾取心儀的曲奇餅, 實現零食自由一齊嚟體驗吓,品嘗吓啦🫶🫶🫶尖沙咀分店: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B224號舖#君蘭 #君蘭餅店 #君蘭麵包廠 #新產品 #香港美食 #港式風味 #懷舊 #經典 #新鮮製造 #OrchidPadaria #hkbakery

傳統+時尚- 君蘭麵包店登陸 K11 Art Mall啦✨

一齊嚟體驗吓,品嘗吓啦🫶🫶🫶

2024-08-24 118 views
細細個已經好鍾意買君蘭嘅麵包同埋芝士蛋糕食😍而家重整品牌 變成一間集合打卡同港式傳統同創新嘅麵包店!當然要去試吓童年最愛嘅日式芝士蛋糕依然好味🧀係輕芝士蛋糕嘅濕潤棉密口感 芝士味濃,但又唔會太膩原來仲有經典港式曲奇🍪而家越嚟越少麵包舖買到啦⋯鬆脆又帶牛油味🧈仲見到有奶油忌廉筒添仲有雞批蛋撻之類嘅酥皮類 微熱足料 仲有最近好Hit嘅千層撻 款式好多所有麵包都係新鮮製造 100% Made in Hong Kong!而加尖沙咀同銅鑼灣都有分店🫶🏻可以成日去啦

細細個已經好鍾意買君蘭嘅麵包同埋芝士蛋糕食😍

而加尖沙咀同銅鑼灣都有分店🫶🏻可以成日去啦