2024-07-07
今日晚餐係元朗好順利大廈呢邊既韓國美食哦吧Oppa Pocha!店面幾大幾企理,環境舒適。超級多嘅韓式小配菜,款款都好鍾意呀!醃好咗嘅海苔,泡菜薯仔絲,魚板糕,翠玉瓜天婦羅,好正!今餐都係烤肉為主,戰斧豬扒,肉質肥美,店主一面幫我地烤,太大片,自己烤有d難度😂 中有放埋雞髀菇同洋蔥一齊烤,醬汁都已經準備好,喺隔離Stand by,將戰斧豬扒剪開一塊塊再烤,直到煎至兩面金黃色,睇到我流晒口水。店主教用醃蘿蔔包住一片點好醬汁嘅肉,再加啲涼拌蔥絲夾住一齊食,真係諗唔到原來咁樣夾埋一齊係咁好食嘅,色香味俱全!涼拌蔥絲以為只係蔥絲,但係呢個蔥絲經過特有嘅韓國醬料醃好,唔辣,但就係好味!配埋啲肉食係一流嘅!蒸蛋,好大嘅一盤蛋,我第一次食韓式蒸蛋,好得意,同我平時食開嘅唔太一樣。部隊火鍋,材料好豐盛,有韓國嘅腸仔、午餐肉、年糕、芝士、翠玉瓜、豆腐、蔥絲等等。如果唔夠飽,中可以淥個麵👍🏻
店面幾大幾企理,環境舒適。