呢日攞咗假休息,出旺角睇戲前先食個午餐。本身想食日本過江龍牛肉飯專門店,但門口打哂蛇餅😅,唯有轉場。恰巧接過姐姐派嘅傳單後,我哋就上咗去一樓嘅「夜櫻 • 居」食晏。呢度環境闊落,居酒屋嘅設計🏮配合埋花花主題🌸,頗具特色的。另一邊廂,近廚房位置放咗幾個水缸,入面養住大大隻龍蝦。餐廳每日有一款特惠午市套餐🍱,不過其實正價都唔貴,而且刺身同熟食類均有好多選擇,難怪有咁多上班族嚟幫襯😄。我哋不約而同都對魚生丼有興趣,其中一份係餐送埋飲品。火炙海鮮壽司丼($108),丼飯非常大碗,無論魚生定壽司飯都係份量十足🍚。丼飯面頭鋪滿各式各款嘅魚生,包括三文魚、帶子、呑拿魚、魷魚、蟹棒蟹籽同北寄貝等,經炙燒後嘅魚生油脂特別香🔥,而且帶少少醬油味,食落更惹味,配飯一流。另外,套餐跟麵豉湯同沙律菜,前者難得唔會太鹹,而後者就用沙律醬取代醋汁。特上刺身定食($168),刺身定食有幾個級別,愈貴就有愈多款刺身。🍣碟中嘅七款刺身包括三文魚、八爪魚、北寄貝、甜蝦、赤身、劍魚同𩶘魚,呢款係朋友食,佢話味道都幾鮮,而且每款有兩片,每片均係厚切。碟中唔知點解會有一粒粟子,可能作裝飾之用,食落好甜好得意😛。我哋額外仲嗌咗啲小
火炙海鮮壽司丼
火炙海鮮壽司($108),丼飯非常大碗,無論魚生定壽司飯都係份量十足🍚。丼飯面頭鋪滿各式各款嘅魚生,包括三文魚、帶子、呑拿魚、魷魚、蟹棒蟹籽同北寄貝等,經炙燒後嘅魚生油脂特別香🔥,而且帶少少醬油味,食落更惹味,配飯一流。另外,套餐跟麵豉湯同沙律菜,前者難得唔會太鹹,而後者就用沙律醬取代醋汁。
特上刺身定食
我哋額外仲嗌咗啲小食同串燒,🍢串燒包括鹽燒雞腎($16)、鹽燒五花腩($28)、黑椒牛舌($38)以及煙肉車厘茄($48),每款各一串。串燒味道其實都唔差,調味夠,又唔會燒到太乾,但就相對無主食咁抵食🙈。不過抵讚嘅地方係午市時段冇乜人嗌串燒,但廚房上菜嘅速度都幾快。
唐揚雞軟骨($48),🐔🦴雞軟骨粒超酥脆,勁啱做佐酒小食,而且好大兜,幾乎食唔哂。雖然係油炸,但都唔會太油,軟骨好爽口、唔硬,沾埋沙律醬食,好味道🤤。
總括嚟講,呢餐居酒屋午餐幾好,主食嘅質素令人滿意😋,而且價格都算合理。店員服務態度唔錯,會主動加茶,又會同客人傾計,佢樂天嘅性格能夠感染埋身邊嘅人哦💕。
2021-04-12
Waiting Time
250 Minutes (Dine In)
火炙海鮮壽司丼
特上刺身定食
2021-04-29 43 views
聽朋友介紹旺角新開咗一間日式居酒屋🏮終於有機會試下啦!一步入餐廳就會覺得環境好舒適,木系裝修配花花裝飾令人有置身花園嘅感覺。見到菜式有多款選擇價錢又相宜,就叫咗好幾樣菜式同朋友分享~-火炙芝士帶子壽司🍣帶子好大隻好厚肉,芝士份量都好足料,食落有火炙過嘅微微炭燒味,帶子口感彈牙。-極品刺身定食配麵豉湯及沙律🍱呢個價錢可以食到咁多款刺身,仲配埋麵豉湯同沙律,好抵食🐟 刺身全部都好厚切,望落已經好新鮮。-蟹肉薯餅🦀薯餅炸得香脆可口,裡面餡料好豐富,薯蓉帶點奶油味又有蟹肉絲,食落唔油膩。-黃金牛油煎蠔🦪煎蠔每隻都好厚肉,用牛油煎得好香,味道鮮味唔腥。-吉列豬排拉麵🍜豬排炸得好酥脆,肉質嫩滑唔會鞋。拉麵份量足料,豬骨湯味道濃郁。呢個價錢真係好抵食,推薦大家試試~
火炙芝士帶子壽司🍣
極品刺身定食配麵豉湯及沙律🍱
蟹肉薯餅🦀
黃金牛油煎蠔🦪
煎蠔每隻都好厚肉,用牛油煎得好香,味道鮮味唔腥。
吉列豬排拉麵🍜
2021-04-28 34 views
有無人同我一樣~食日本菜真係食極唔厭成日都會留意邊度有新開張既日本餐廳無論壽司刺身、日式燒肉、omakase、料理都唔會放過🤩.呢排發掘到間新開張樓上日本料理🌸環境裝潢好岩影相~食物款式都算幾多元化呢度仲有幾款坊間少見嘅日本清酒價錢相當實惠 300ml 都只係$108 🍶.✨黃金牛油煎蠔 ($68) - 重牌必點!爆汁香口抵食✨螢光魷魚 ($28) - 爽滑既佐酒小食😍✨原條牛油燒粟米 ($28) - 如果多番少少牛油香會更好✨汁燒雞肉棒 ($26) - 不妨一試 ☺️✨火焰左口魚壽司 ($32) - 惹味夠油脂~✨三文魚刺身 ($32) - 厚切啖啖肉~冇冰感😋✨黑椒牛舌 ($38) - 三大塊燒得幾香🔥滿足!✨豚肉炒椰菜 ($88) - 另一推介👍🏻大大碟分量十足.油麻地地鐵站附近地點算方便而且新開張未算好多人識得黎食咗咁多嘢$500有算幾抵食~仲有榻榻米座位
有無人同我一樣~食日本菜真係食極唔厭
成日都會留意邊度有新開張既日本餐廳
無論壽司刺身、日式燒肉、omakase、料理都唔會放過🤩
呢排發掘到間新開張樓上日本料理🌸
環境裝潢好岩影相~食物款式都算幾多元化
呢度仲有幾款坊間少見嘅日本清酒
價錢相當實惠 300ml 都只係$108 🍶
✨黃金牛油煎蠔 ($68) - 重牌必點!爆汁香口抵食
✨螢光魷魚 ($28) - 爽滑既佐酒小食😍
✨原條牛油燒粟米 ($28) - 如果多番少少牛油香會更好
✨汁燒雞肉棒 ($26) - 不妨一試 ☺️
✨火焰左口魚壽司 ($32) - 惹味夠油脂~
✨三文魚刺身 ($32) - 厚切啖啖肉~冇冰感😋
✨黑椒牛舌 ($38) - 三大塊燒得幾香🔥滿足!
✨豚肉炒椰菜 ($88) - 另一推介👍🏻大大碟分量十足
油麻地地鐵站附近地點算方便
而且新開張未算好多人識得黎
食咗咁多嘢$500有算幾抵食~
仲有榻榻米座位
  • 黃金牛油煎蠔
2021-04-26 313 views
位於油麻地地鐵站鄰近的樓上日式風情居酒屋🏮以紫櫻花海的裝飾.營造出一種浪漫櫻花樹下的寫意感覺😌店內還設置了以日式風格的榻榻米位置.盡情地與三五知己細水詳談一番☺️▪️黃金牛油煎蠔🧈🦪$68👍🏻[極力推薦] 輕薄的黃金外脆炸皮.包著軟榻榻的大蠔🦪..大大口的把整顆吃掉.讓人不期然地會心微笑嘴角微微向上😊哇..嘴巴裡全是充滿非常滿足的新鮮感.並慢慢溶化出海水的鮮甜味🥰yummy 😍▪️火炙壽司🍣-三文魚火炙壽司🍣$32👍🏻-火炙芝士帶子壽司🧀🍣$36👍🏻-火炙油甘魚壽司🍣$60👍🏻火炙壽司真的是件件都頂瓜瓜比👍🏻的手勢.先是三文魚入口即化巳不再說.經火炙後.更突出魚油的香氣.更為吸引和滋味...其次是肥美又飽滿的帶子.配上微微燒焦的芝士. 令口感的味道更為豐富..最後是表層微焦.肉質香嫩的油甘魚. 魚肉柔軟入口香而彈牙.簡直是大滿足..🤫▪️壽司🍣玉子壽司🍣$24 蟹柳壽司🍣$24 三文魚壽司🍣$28 👍🏻北寄貝壽司🍣$28 👍🏻腐皮壽司🍣$22 鰻魚壽司🍣$40👍🏻每次吃壽司都必叫之選..今次最喜出望外的北寄貝壽司🍣& 鰻魚壽司🍣& 三文魚壽司🍣....三文魚好吃不再說. 顏色還是超級粉嫩入口便

▪️黃金牛油煎蠔🧈🦪$68👍🏻[極力推薦]

三文魚壽司🍣$28 👍🏻
北寄貝壽司🍣$28 👍🏻
腐皮壽司🍣$22
鰻魚壽司🍣$40👍🏻
每次吃壽司都必叫之選..今次最喜出望外的北寄貝壽司🍣& 鰻魚壽司🍣& 三文魚壽司🍣....三文魚好吃不再說. 顏色還是超級粉嫩入口便感受到魚肉的軟綿😍... 鰻魚的酸甜醬料更是令人念念不忘🤫北寄貝的甘甜而爽滑🥰yummy 👍🏻
豚肉炒野菜

▪️豚肉炒野菜$88
野菜的種類豐富繁多.有菇🍄迷你粟米🌽椰菜🥬紅蘿蔔🥕豚肉🐖.. 椰菜更是爽脆的..豚肉的味道香味俱全..不過略嫌偏油..價錢有點偏貴..!
豚肉炒野菜
2021-04-16 112 views
𝙣𝙚𝙬 𝙞𝙯𝙖𝙠𝙖𝙮𝙖 𝙞𝙣 𝙢𝙤𝙣𝙜 𝙠𝙤𝙠 𝙛𝙤𝙧 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙣𝙚𝙭𝙩 𝙣𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙤𝙪𝙩!🇯🇵.出開旺角經過見到間新開既居酒屋就入左去試,睇黎真係好新,全場得一枱客,好似包左場咁😂 見到佢地有啲坐塌塌米既大枱又有長布間開,幾有私隱度! 見佢地啲定食幾抵食,但果日唔係好肚餓所以散叫左幾款樣樣試啲~ 壽司同刺身以呢個價錢黎講發揮正常,推介佢地火炙左口魚邊壽司,逼哂啲油脂出黎入口滑溜!串燒超多選擇,和牛串同燒菠蘿必點,和牛超級肥美,菠蘿多汁鮮甜~
出開旺角經過見到間新開既居酒屋就入左去試,睇黎真係好新,全場得一枱客,好似包左場咁😂 見到佢地有啲坐塌塌米既大枱又有長布間開,幾有私隱度! 見佢地啲定食幾抵食,但果日唔係好肚餓所以散叫左幾款樣樣試啲~ 壽司刺身以呢個價錢黎講發揮正常,推介佢地火炙左口魚邊壽司,逼哂啲油脂出黎入口滑溜!串燒超多選擇,和牛串同燒菠蘿必點,和牛超級肥美,菠蘿多汁鮮甜~
日本A4和牛串燒
鹽燒五花腩串
火炙油甘魚壽司
甘海蝦
日本A4和牛串燒
鹽燒五花腩串
2021-04-16 120 views
話說行行下街,見到樓下姐姐派傳單,所以就走咗上去食,想去之前特登上OpenRice睇個食評先上去,諗住實冇死喇,結果....成餐飯我唔記得影低最好食嗰三片like左佢fb就有得送嘅三文魚刺身🥲真係夠厚夠新鮮嫁。先嚟叫咗一個價值$68嘅地獄拉麵雖然佢個湯底係非常之淡同埋唔辣但正所謂一分錢一分貨,68蚊我覺得係好ok加上佢嘅叉燒算係厚。平時中午過嚟食lunch,算係抵食之選個福袋唔係年糕,入面係菜總之,食質素唔使諗住嗌佢一直等啊等, 等啊等等足半粒鐘終於都有壽司食喇睇吓呢件簿切切嘅三文魚,就快爛嘅帶子平價嘅(欺凌魚 )爭先質素都不如嘅油甘魚散晒嘅玉子壽司,稀少既蟹子軍艦仲有最恐怖嘅青瓜蛋加州卷?????我真係唔明點解你仲可以收我198 +1🤨好一個低檔版嘅廚師發板!!你收得呢個價錢起碼整返件長長三文魚/整返一點半件靚壽司😤最後只能夠讚嘅係服務,店員有禮。而且個個都樣靚身材正

先嚟叫咗一個價值$68嘅地獄拉麵
地獄叉燒拉麵

雖然佢個湯底係非常之淡同埋唔辣
但正所謂一分錢一分貨,68蚊我覺得係好ok
加上佢嘅叉燒算係厚。
平時中午過嚟食lunch,算係抵食之選
個福袋唔係年糕,入面係菜

總之,食質素唔使諗住嗌佢

一直等啊等, 等啊等
等足半粒鐘終於都有壽司食喇
壽司盛盒,曉櫻

睇吓呢件簿切切嘅三文魚,就快爛嘅帶子
平價嘅(欺凌魚 )
爭先質素都不如嘅油甘魚
散晒嘅玉子壽司
稀少既蟹子軍艦
仲有最恐怖嘅青瓜蛋加州卷?????

我真係唔明點解你仲可以收我198 +1🤨

好一個低檔版嘅廚師發板!!
你收得呢個價錢起碼整返件長長三文魚/整返一點半件靚壽司😤

最後只能夠讚嘅係服務,店員有禮。
而且個個都樣靚身材正

2021-04-16
$150 (Dinner)
地獄叉燒拉麵
2021-04-16 130 views
最近旺角又開咗間新居酒屋🏮店面都幾大而且座位好寬敞 而且木系嘅裝修 加上天花板上嘅花花同燈籠佈置 感覺更加日式🇯🇵同平時嘅居酒屋一樣 menu上嘅選擇十分之多 一品料理/串燒/爐端燒/壽司刺身…都有 如果想食得飽肚啲嘅 呢度亦有丼飯同定食比你揀😉◾日本A4和牛串燒◽明太子燒雞翼◾唐揚雞軟骨◽壽司(三文魚/火炙左口魚邊/火灸芝士帶子/火炙三文魚/芝士帶子卷物) ◾手卷(三文魚籽/軟殼蟹) ◽鰻魚炒飯本小姐嘅推介又嚟啦💁🏻‍♀️第一 佢嘅壽司價錢唔貴亦好ok(大家見到大部份係火炙系列因為本身我自己好鐘意食😂)最鐘意佢舊飯都做得好 而且size細細唔會食到好頂肚第二 呢個唐揚雞軟骨同平時嘅炸雞軟骨唔同架 "唐揚"同"炸"用嘅炸粉唔同 當然效果亦都有分別 唐揚係就算放耐咗都keep到脆脆 而且味道更香🤤第三 最喜出望外嘅鰻魚炒飯 粒粒分明又帶少少濕潤 唔油膩 入面暗藏咗好多鰻魚 仲加咗粟米芯薄片 更加好口感 我好耐無試過食咁多飯啦🥢

◾日本A4和牛串燒
◽明太子燒雞翼
◾唐揚雞軟骨
◾手卷(三文魚籽/軟殼蟹)
◽鰻魚炒飯

本小姐嘅推介又嚟啦💁🏻‍♀️
2021-04-15 57 views
😍早排行過旺角 發現開咗間新嘅日本菜望落去都幾靚 價錢唔太貴 就入咗去試吓🤪-叫咗個二人刺身拼盤 份量都幾多 食落新鮮尤其帶子同埋赤蝦好甜 即刻開唒胃另外嗌左火炙三文魚、左口魚邊同埋油甘魚壽司每客兩件 壽司飯有淡淡醋味且唔鬆散三款入口都食到魚油香 一啲筋都冇師傅手勢同魚嘅質素都幾好🤣-A4和牛串 好香牛味 和牛入口即溶食完即刻想叫多幾串😂😂-最後試埋個溫泉蛋牛肉丼 一上枱有啲嚇親估唔到佢會咁大碗 真係兩個人share食都夠牛肉唔會太薄 撈埋溫泉蛋食 好送飯😋最鍾意係佢哋嘅汁唔會太咸 食落啱啱好👏🏻下次會再嚟試吓其他嘢😍好味評分😋:5 /5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟價錢💰:曉櫻(二人前刺身拼盤)$258火炙三文魚壽司 $32 火炙左口魚邊壽司 $32 油甘魚壽司$40 溫泉蛋牛肉丼 $68 日本A4和牛串 $68地址📍:夜櫻 • 居 旺角彌敦道558-560號譽發商業大廈1樓
😍
早排行過旺角 發現開咗間新嘅日本菜
望落去都幾靚 價錢唔太貴 就入咗去試吓🤪
叫咗個二人刺身拼盤 份量都幾多 食落新鮮
尤其帶子同埋赤蝦好甜 即刻開唒胃
另外嗌左火炙三文魚、左口魚邊同埋油甘魚壽司
每客兩件 壽司飯有淡淡醋味且唔鬆散

餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟
價錢💰:曉櫻(二人前刺身拼盤)$258
地址📍:夜櫻 • 居
旺角彌敦道558-560號譽發商業大廈1樓

好耐冇去旅行嘅我又重拾返鄉下嘅味道啦🙈呢間位於旺角嘅夜櫻 • 居,天花板嘅紫色花海真係好靚😆可能係新開冇耐,佢嘅食物選擇已經有超過12種,而且質素係超乎想像😍-螢光魷魚🦑 $28大大隻漲卜卜嘅螢光魷魚🦑冇經過特別調味,一啖落去爆晒d鮮甜嘅汁出來,有咸咸嘅海水味,真係極新鮮😆-特上刺身定食 $188有8種嘅刺身,有三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦同吞拿魚等🐟冇呃人,每款刺身都切得好厚好新鮮🤪-串燒方面,我地嗌左黑椒牛舌串燒 ($38), 燒菠蘿🍍 ($20), 鹽燒雞皮($20), 雞軟骨($20), 雞腎($24), 日本A4和牛串燒($68)。最特別係燒菠蘿真係差唔多半個菠蘿上🍍🤩牛舌勁厚勁彈牙🤪
好耐冇去旅行嘅我又重拾返鄉下嘅味道啦🙈
呢間位於旺角嘅夜櫻 • 居,天花板嘅紫色花海真係好靚😆

螢光魷魚🦑 $28
大大隻漲卜卜嘅螢光魷魚🦑

特上刺身定食 $188
有8種嘅刺身,有三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦同吞拿魚等🐟
冇呃人,每款刺身都切得好厚好新鮮🤪

最特別係燒菠蘿真係差唔多半個菠蘿上🍍🤩
牛舌勁厚勁彈牙🤪
1K
2021-04-12 603 views
一入黎就被天花版垂掛嘅花花吸引住目光,整個上方都係花都幾靚用QR code 落單,同朋友叫左一個壽司set 一個丼,另外再order d 小食叫左黑椒牛舌$38,肉質厚彈牛肉香濃有口感,十分推薦牛油焗象拔蚌$68,呢款係時令推薦菜未必每日都有. 剛焗起富牛油香而象拔蚌口感爽彈叫左火炙左口邊魚同赤貝壽司,前者經燒過魚油脂香更豐腴,好食。後者肉厚都帶微鮮甜都唔錯火炙海鮮壽司丼 $108呢款比想像中更多刺身,燒過帶火炙香,其中最欣賞佢燒三文魚腩同赤貝. 有幾款白身魚都唔錯不過無逐款認出佢個名🙈而丼同樣包左沙律同麵豉湯,幾鐘意佢個麵豉湯,有時出去其他餐廳嘅麵豉湯會覺得較咸,呢碗剛好. 如果個飯可以加多一點醋會更好。特上刺身定食7款 配麵豉湯沙律 $168有7款刺身,係交由廚師發板決定款式,而每款兩件岩哂我同fd share😆 其中較欣賞甜蝦,頗甘甜口感軟綿微粘. 三文魚都唔錯, 後面紅色一片應該係吞拿魚不過覺得普通。北寄貝同八爪魚口感幾爽彈
一入黎就被天花版垂掛嘅花花吸引住目光,整個上方都係花都幾靚

叫左黑椒牛舌$38,肉質厚彈牛肉香濃有口感,十分推薦

火炙海鮮壽司丼 $108

特上刺身定食7款 配麵豉湯沙律 $168

• 火炙海鮮壽司丼
  • 黑椒牛舌
2021-04-11 77 views
上網見到這家新開居酒屋,門外已俾櫻花牆吸引場內有紫色花海,打卡一流。午市有各款定食、壽司、串燒、甜品照燒雞扒烏冬 配沙律菜/麵 雞扒皮香脆,薄身脂肪少,雞扒肉質嫩滑,配上麵豉湯烏冬,$58 好抵食蜜糖燒菠蘿菠蘿燒過可以鎖緊果汁,菠蘿香甜無渣,蜜糖令甜度增加,多汁又消滯日本A4和牛牛肉味非常濃郁,牛脂肪比例多,鮮味有口感,滿口牛脂香。煙肉車厘茄煙肉燒得香脆,車厘茄多汁,蕃茄汁酸味減低油膩感。汁燒雞肉 嫩滑好送飯牛油果加州卷新鮮青瓜、蟹柳、甜蛋、香滑牛油果醬,加上爽脆蟹籽,壽司飯彈牙,即造特別好食柚子雪葩原個柚子皮作器皿,質感幼滑,口感偏酸,非常醒胃,冰震食保存到冰度蜜桃雪葩半個蜜桃作器皿,質感幼滑,口感清甜

午市有各款定食、壽司、串燒、甜品

照燒雞扒烏冬 配沙律菜/麵

日本A4和牛
牛肉味非常濃郁,牛脂肪比例多,鮮味有口感,滿口牛脂香。

煙肉車厘茄
煙肉燒得香脆,車厘茄多汁,蕃茄汁酸味減低油膩感。

汁燒雞肉 嫩滑好送飯

牛油果加州卷

柚子雪葩

蜜桃雪葩
半個蜜桃作器皿,質感幼滑,口感清甜

2021-04-11
Type of Meal
Lunch
以為地點方便環境又好的日本餐定一定很貴?今日我就發掘到一個性價比很高的日本居酒屋。.夜櫻·居正正在彌敦道大街,由油麻地地鐵站A出口行幾分鐘就到譽發大廈,位置方便。而且環境好好十分有feel,很有櫻花樹下的感覺。.午餐好抵食,最平$58就有,based on 位置及環境,性價比不錯。.三文魚親子丼定食 $98 - 嘩嘩嘩好大碗,片片三文魚厚切肥美,三文魚籽卜卜脆。三文魚下而有玉子粒、青瓜粒及牛油果,材料豐富。.吉列豬扒烏冬定食 $78 - 吉列豬扒香脆可口,豬扒不失肉汁。烏冬有個福袋,煙煙韌韌好得意。.特上壽司定食 $148 - 刺物肥美鮮甜,有成7款壽司咁多,大滿足!.每一個定食都有沙律菜、漬物、麵豉湯,更送飲品!.既然來到居酒屋,當然不可以錯過串燒!汁燒雞肉、汁燒雞肉棒、汁燒雞翼 - 雞雞雞,燒得熱辣辣暖得窩心。我最喜歡的是雞肉棒,口感有雞軟骨的脆,而且比一般的大,正。.當然這裏的美食款式很多,包括手卷甜品等(三文魚手卷、抹茶泡芙),一定有機會再來!

每一個定食都有沙律菜、漬物、麵豉湯,更送飲品!

2021-04-08 75 views
今日喺油麻地行街嘅時候見到有一間餐廳嘅外牆好特別,貼滿咗好多櫻花🌸嘅玻璃紙,吸引咗我嘅眼球。入到餐廳見到啲裝修真係好靚,天花上有好多紫藤花,又走進一個花花世界!靚呀!欣賞完餐廳嘅環境之後我哋就叫咗兩個定食同一啲串燒小食。極品壽司🍣定食配麵豉湯同沙律🥗壽司種類有好多有三文魚吞拿魚油金魚八爪魚🐙等等。赤蝦好新鮮呀!另外朋友就叫左北海道海鮮丼,都係有得配麵豉湯同沙律🥗海鮮丼嘅刺身都好豐富,有三文魚、北寄貝、魷魚🦑、鱆紅魚、赤背、甘海老、蟹子,包埋啲Wasabi食都幾爽🥳平時都好鍾意食軟殼蟹所以今日都叫咗個軟殼蟹蟹手卷食😁😁串燒🍢🍡叫左鹽燒雞軟骨、汁燒雞肉棒、黑椒牛舌,仲有燒芝士年糕。我覺得燒物都做得唔錯,特別燒芝士年糕,滿足唒呢個鍾意食芝士嘅人😍🥰

平時都好鍾意食軟殼蟹所以今日都叫咗個軟殼蟹蟹手卷食😁😁

呢間日本餐廳🇯🇵主打日式套餐,有各式各樣嘅壽司、刺身、烏冬、丼飯同小食🤣,scan QR code自己落單,環境闊落:1️⃣「牛油果軟殼蟹卷🥑🦀($138)」-個賣相係圖嘅7成,不過味道唔錯!佢軟殼蟹有成隻咁大!😍好香脆!配沙律醬同牛油果冇得輸,壽司飯都合格,唔會散~Avocado deep-fried soft-shell crab sushi rolls👍🏻-3️⃣「火炙三文魚壽司2件🍣($32)」-食落冇刺身咁厚,有少少燒汁調味,壽司飯大細適中,飯粒分明,都合格🤣,不過如果想食鮮味就要食刺身!~Seared fatty salmon sushi-4️⃣「火炙左口魚2件壽司🐟($32)」-食落幾香油香,唔會好膩,食落唔錯👻~Seared flounder fin sushi👍🏻-5️⃣「吉列豬扒讚岐烏冬($88)」-豬扒大份香脆,配沙律醬好jeng🤪,烏冬都彈牙,飽肚之選~Udon with pork cutlet
呢間日本餐廳🇯🇵主打日式套餐,有各式各樣嘅壽司刺身、烏冬、丼飯同小食🤣,scan QR code自己落單,環境闊落:
1️⃣「牛油果軟殼蟹卷🥑🦀($138)」
牛油果軟殼蟹卷

3️⃣「火炙三文魚壽司2件🍣($32)」

4️⃣「火炙左口魚2件壽司🐟($32)」

5️⃣「吉列豬扒讚岐烏冬($88)」
牛油果軟殼蟹卷
巨型龍蝦多士🦞有魚生壽司丼飯之餘,仲有居酒屋必備串燒!-喺旺角,去樓上cafe果陣就係日頭,去樓上居酒屋果陣就係夜晚,fit哂!-🍱吞拿魚腩碎丼 配麵豉湯&沙律 ($138)超足料嘅吞拿魚腩蓉,相當大份,魚腩蓉夠哂肥美。👍🏻8/10🦞芝士蛋黃燒龍蝦包 ($168)佈滿龍蝦肉嘅香脆多士,每件龍蝦都被少量芝士蛋黃包住,鮮甜得黎又輕微地邪惡。👍🏻7.5/10🍣壽司:火灸左口魚邊壽司($32)、珍寶帶子壽司($40)、油甘魚壽司($40)左口魚火灸後逼出油脂,相當肥美,而珍寶帶子就夠哂厚肉鮮甜。👍🏻7.5/10🍢串燒:蜜糖燒菠蘿($20)、鹽燒雞皮($16)、日本青椒仔($16)串燒選擇夠多,吹水送酒一流,燒菠蘿非常非常多汁鮮甜,絕對必叫。👍🏻7.5/10
巨型龍蝦多士🦞有魚生壽司丼飯之餘,仲有居酒屋必備串燒!
🍱吞拿魚腩碎丼 配麵豉湯&沙律 ($138)
超足料嘅吞拿魚腩蓉,相當大份,魚腩蓉夠哂肥美。
👍🏻8/10

🦞芝士蛋黃燒龍蝦包 ($168)
👍🏻7.5/10

左口魚火灸後逼出油脂,相當肥美,而珍寶帶子就夠哂厚肉鮮甜。