2021-04-07 49 views
🇯🇵旺角新開日式餐廳🍣系列—▫️餐廳:夜櫻·居▫️地點:全香港只有1️⃣間分店📍 油麻地彌敦道558-560號譽發中心1/F▫️營業時間⏰:星期一至日 ▫️價錢:~$100+—美味:🍣🍣🍣+0.7🍣環境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.8🇯🇵價錢:💰💰💰+0.9💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳—👧🏻👦🏻去開旺角食嘢,就試吓新開既日本🇯🇵餐廳🇯🇵設計都唔錯,有🌸🌸仲可以揀坐「他他米」🤣🤣唔係中文係咩🤣🤣~📍黃金牛油🧈煎蠔🦪🦪價錢:$68-4隻分數:🦪🦪🦪🦪煎蠔係好唔錯,外層好脆,炸皮都唔會太厚🤣隻蠔比想像中大同juicy🦪🦪仲冇腥味—📍曉櫻價錢:$258分數:🍣🍣🍣+0.8🍣有6款刺身左右,係幾新鮮🍣但每款得2塊,份量有啲細🤣—📍香煎羊架價錢:$68-1塊分數:🐑🐑🐑+0.8🐑係幾香同埋冇好太陣羊味☺️而且肉質唔錯☺️但$68 得1舊有啲貴-📍軟殼蟹手卷價錢:$38分數:🦀🦀🦀+0.8🦀件蟹都炸得幾香脆🦀🦀加埋沙律🥗醬食☺️都唔錯—串燒同前菜就正正常常🤣—
🇯🇵旺角新開日式餐廳🍣系列

分數:🦀🦀🦀+0.8🦀
件蟹都炸得幾香脆🦀🦀加埋沙律🥗醬食☺️都唔錯

串燒同前菜就正正常常🤣

2021-04-06 373 views
琴日去左間裝修用櫻花做主題既日本樓上餐廳食🥰主要想簡簡單單、快快脆脆咁搞掂去睇戲,所以見佢又可以滿足到我地想唔hea既一餐但有帶點趕去吃!呢間地點方便就二話不說入左去啦😁餐廳貌似初開業,裝修幾新淨👍🏻有榻榻米、卡位同長方檯既位置可以座,可惜二人冇得座榻榻米,所以只可眼見而不能享受了今次...餐廳推薦佢地既龍蝦菜式,眼見佢餐廳入邊有魚缸專為龍蝦同象拔蚌而設,所以我都點左個芝士蛋黃燒龍蝦包👍🏻另外仲叫左灸燒左口魚壽司、黃金牛油煎蠔、牛油果軟殼蟹卷、火灸海鮮丼同鹽燒雞軟骨各一份😋龍蝦包一定要趁熱食!雖然配左芝士同蛋黃黎整呢個龍蝦同醬,但都浸浸香濃既龍蝦味絕對冇被掩蓋,包仲好香脆添!奈何份量實在太少啦😕 好在仲有兩邊龍蝦鉗嘅肉,而且餐廳仲好細心咁將佢嘅殼破解埋先上碟,方便進食👍🏻👍🏻灸燒左口魚壽司好新鮮,上枱嗰時仲有少少餘溫🥰魚入口即溶、飯香軟彈牙👍🏻完美煎蠔creamy👍🏻唯獨是都要快啲食,因為炸粉好快變淋牛油果軟殼蟹卷不失所望,牛油果份量足,軟殼蟹香脆可口👍🏻👍🏻鹽燒雞軟骨亦燒得剛剛好🐣而成晚最推薦嘅係灸燒海鮮丼😍😍灸燒既海鮮款式都有成六七樣🤩🤩好新鮮🤩好滿足🤩燒得恰到好處,配上軟熟既日本

煎蠔creamy👍🏻唯獨是都要快啲食,因為炸粉好快變淋

而成晚最推薦嘅係灸燒海鮮丼😍😍灸燒既海鮮款式都有成六七樣🤩🤩好新鮮🤩好滿足🤩燒得恰到好處,配上軟熟既日本米,撈埋佢比嘅汁、蟹籽同姜食真係冇得輸😋😋😋encore-able🥰
2021-04-01
2021-03-31 91 views
💐櫻花季節浪漫非常,唔洗去花展都可以見到花海!來到旺角呢間夜櫻 • 居日式居酒屋,各式各樣的日本美食都有齊,無論係串燒、壽司、刺身,定爐端燒,通通有齊,而且都很不錯。落單是用QR code 落,十分方便而且可以慢慢選擇。我覺得最抵食的是不同的定食套餐,燒三文魚定食($138)份量足料又大件,三文魚又滑嫩又多肉,而且燒得岩岩好。店員更特別推薦我地試試火炙左口魚邊壽司($32),話有客人叫完又叫食左8碟😂燒過的左口魚油脂感充足但不會太膩,實在可以再叫多幾碟呢~
💐
櫻花季節浪漫非常,唔洗去花展都可以見到花海!來到旺角呢間夜櫻 • 居日式居酒屋,各式各樣的日本美食都有齊,無論係串燒、壽司刺身,定爐端燒,通通有齊,而且都很不錯。落單是用QR code 落,十分方便而且可以慢慢選擇。

2021-03-30
Type of Meal
Dinner
  • 火炙左口魚邊壽司
2021-03-31 42 views
收咗工之後諗唔到有啲咩好食,就去咗近近地譽發睇吓有冇啲咩餐廳揀下,反正成幢都係嘢食~跟住發現呢一間好似新開無耐嘅日本嘢,就入去試吓~我地2個女仔就唔係食真係好多野。-佢個裝修同大部份居酒屋一樣,都係有掛曬日本燈籠🏮-首先我哋叫咗個燒左口魚壽司,睇得出佢有自己查咗醬汁上去,先再用火槍燒,所以個惹味程度比出面高~-跟住叫咗呢度一個幾特別菜,煎炸金蠔🤭我本人就係勁鍾意食蠔,呢度嘅蠔都符合我嘅要求。有海水味,同埋煎炸完之後都仲係creamy 既♥️個價錢印象中幾抵食, 60幾蚊有四隻!-另外叫咗幾款唔同串燒~有牛舌、炸雞皮同青椒仔 🫑 佢哋嘅調味唔錯,牛舌咬落有汁、雞皮喺相對煙韌嗰種。-最後仲嗌咗個刺身定食、有三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、甜蝦等等嘅刺身。佢嘅刺身都係厚切嘅,食落去都新鮮好味😋搭單有意外驚喜係佢個麵豉湯煮得超級熱辣辣,好好飲~

佢個裝修同大部份居酒屋一樣,都係有掛曬日本燈籠🏮

跟住叫咗呢度一個幾特別菜,煎炸金蠔🤭

另外叫咗幾款唔同串燒~有牛舌、炸雞皮同青椒仔 🫑
佢哋嘅調味唔錯,牛舌咬落有汁、雞皮喺相對煙韌嗰種。
刺身定食

刺身定食
2021-03-28 97 views
呢間位於旺角嘅居酒屋新開張冇耐...裝修富日本風味,打卡一流呀📸主打不同定食、串燒、刺身、壽司、丼飯等等...而且每日都有一款精選午市優惠喔!最平$48就有交易喇🥰-🍱溫泉蛋牛丼午市定食($58)午市定食包有沙律、麵鼓湯、南瓜漬物、汽水...牛丼飯份量亦好足,非常之抵食呀!溫泉蛋生熟度剛好入口蛋汁爆發,蛋香味十足呢🥚🍜吉列豬扒烏冬午市定食($78)烏冬定食同樣足料大份豬扒炸得金黃香脆而且一啲都唔油膩👍🏻烏冬口感煙韌,正呀!🥢日本A4和牛串燒($68@)角切狀嘅和牛粒,咬落幾有口感!入口富油脂香😋不過食到有啲筋,失色了!🥢鹽燒五花腩($28@)燒得非常香口惹味,唔會太咸腩肉肥瘦相間,肉味好濃喔!🥢明太子雞翼($32@)脹卜卜,賣相誘人呢!內裏饟滿明太子,口感豐富😍只係略嫌價錢貴咗啲!🍣火灸三文魚壽司($32@兩件)入口具火灸嘅燒香味三文魚油脂甘香,但唔會太膩呀💕🍣火灸芝士帶子壽司($38@兩件)帶子面頭加咗幾多芝士🧀芝士味香濃但又唔會蓋咗帶子鮮味呀!
呢間位於旺角嘅居酒屋新開張冇耐...
裝修富日本風味,打卡一流呀📸
主打不同定食、串燒、刺身壽司、丼飯等等...
而且每日都有一款精選午市優惠喔!
最平$48就有交易喇🥰

🍱溫泉蛋牛丼午市定食($58)
午市定食包有沙律、麵鼓湯、南瓜漬物、汽水...
牛丼飯份量亦好足,非常之抵食呀!
溫泉蛋生熟度剛好
入口蛋汁爆發,蛋香味十足呢🥚

🍜吉列豬扒烏冬午市定食($78)
烏冬定食同樣足料大份
豬扒炸得金黃香脆
而且一啲都唔油膩👍🏻
烏冬口感煙韌,正呀!

🥢日本A4和牛串燒($68@)
角切狀嘅和牛粒,咬落幾有口感!
入口富油脂香😋
不過食到有啲筋,失色了!

🥢鹽燒五花腩($28@)
燒得非常香口惹味,唔會太咸
腩肉肥瘦相間,肉味好濃喔!

🥢明太子雞翼($32@)
脹卜卜,賣相誘人呢!
內裏饟滿明太子,口感豐富😍
只係略嫌價錢貴咗啲!

🍣火灸三文魚壽司($32@兩件)
入口具火灸嘅燒香味
三文魚油脂甘香,但唔會太膩呀💕

🍣火灸芝士帶子壽司($38@兩件)
帶子面頭加咗幾多芝士🧀
芝士味香濃
但又唔會蓋咗帶子鮮味呀!
1K
2021-03-26 79 views
“海膽三色丼 配麵豉湯,沙律”($168)“極品壽司定食 配麵豉湯,沙律”($228)“鹽燒五花腩”($28)“鹽燒雞皮”($16)“黑椒牛舌”($38)旺角譽發大廈新開咗間日式居酒屋餐廳天花舖滿紫藤花好靚💜呢道食物種類超級多🥰刺身,壽司,丼飯,炒飯串燒,爐端燒等等都有提供🍢仲有啲off menu嘅廚師推介簡直係花多眼亂呀😆最後決定要2個定食set😝一個係“海膽三色丼”即係有海膽,三文魚,油甘魚同希靈魚☺另一份係“極品壽司定食”set🍣入面有9件壽司分別係海膽/三文魚籽軍艦,仲有蝦/北寄貝/希靈魚/帶子/赤貝/油甘魚同三文魚壽司每個set都跟咗沙律,漬物同麵豉湯☺啲魚都好新鮮鮮甜而且size都唔細😆最特別係粒漬栗子,超甜好好味🌰另外仲叫咗3串串燒試吓😛分別係鹽燒五花腩🐷鹽燒雞皮🐔黑椒牛舌🐮全部都燒得好夠香口☺五花腩唔會過肥岩岩好🥰黑椒牛舌帶點咬口但唔會韌好味☺旺角又多個同朋友聚吓飲吓酒嘅地方啦🤩
“海膽三色丼 配麵豉湯,沙律”($168)
“極品壽司定食 配麵豉湯,沙律”($228)
“鹽燒五花腩”($28)
“鹽燒雞皮”($16)
“黑椒牛舌”($38)

旺角譽發大廈新開咗間日式居酒屋
餐廳天花舖滿紫藤花好靚💜
呢道食物種類超級多🥰
刺身,壽司,丼飯,炒飯串燒,爐端燒等等都有提供🍢
仲有啲off menu嘅廚師推介
簡直係花多眼亂呀😆
最後決定要2個定食set😝
一個係“海膽三色丼”
即係有海膽,三文魚,油甘魚同希靈魚☺
另一份係“極品壽司定食”set🍣
入面有9件壽司
分別係海膽/三文魚籽軍艦,
仲有蝦/北寄貝/希靈魚/帶子/赤貝/油甘魚同三文魚壽司
每個set都跟咗沙律,漬物同麵豉湯☺
啲魚都好新鮮鮮甜而且size都唔細😆
最特別係粒漬栗子,超甜好好味🌰
另外仲叫咗3串串燒試吓😛
分別係鹽燒五花腩🐷鹽燒雞皮🐔黑椒牛舌🐮
全部都燒得好夠香口☺
五花腩唔會過肥岩岩好🥰
黑椒牛舌帶點咬口但唔會韌好味☺
旺角又多個同朋友聚吓飲吓酒嘅地方啦🤩
2021-03-23 95 views
上手呢間都係做日本🇯🇵嘢,而家轉了定食🍱壽司🍣,唔係之前嘅放題出電梯就見到🌸🌸裡面天花布置,滿天紫藤花係幾靚咁!餐廳用手機📱QR code 點餐我地係叫咗呢款定食特上刺身定食$188嚟到冇咗希靈魚、甜蝦,但侍應冇同我哋講過,係我哋夾咗一片八爪魚🐙然後覺得碟刺身有啲唔同,再對比圖片就發覺係少咗啲🐟🦐又多咗啲🐠🐠冇唔緊要,但應該要同個客講,唔係求其比第二樣魚就算。以佢呢一個刺身嘅質素,唔係好值$188,吞拿魚有根🙄刺身普通貨色另外有叫咗兩串燒雞皮$16/一串,燒得夠脆口,🍢🍢呢個OK!以下係部份Menu,位置有限未能所有上載
出電梯就見到🌸🌸
我地係叫咗呢款定食
特上刺身定食$188
以下係部份Menu,位置有限未能所有上載
2021-03-18
$140 (Dinner)
2021-03-09 217 views
今日又去食。。食物質素進步左好多。刺身師傅會同食客交流。態度好好。會介紹時令刺身。。每日個廚師推介都有驚喜。整體上感覺好好。食得舒服😌龍蝦好新鮮。唔算貴。值得推介。。長腳蟹即撈即整。好新鮮。。個蟹膏多到食唔曬。。老闆好好。不停比麵包我地review。。。。。。。。。。不過如果酒類選擇更多會更好。。啤酒得asahi。。飲品得罐裝同支裝。。無特飲。。如果有會更好。值得一讚係員工既態度。。。都幾細心到位👍👍👍👍👍
  • 龍蝦包好岀色