2021-05-21 664 views
過左太和橋夜晚晚,遠處有燈得兩檔一係佢,一係三多黎呢度我唔係食炸脾係食生菜魚肉加辣菜脯同煎腸粉有時都會食銀芽炒麵,炒野佢好ok,夠鑊有時*堂食*,去過就知天氣凍係有風味煎腸粉係勁脆香生菜魚肉要叫佢勁加辣菜脯好香辣,爽脆
過左太和橋
夜晚晚,遠處有燈得兩檔
一係佢,一係三多
黎呢度我唔係食炸脾
係食生菜魚肉加辣菜脯同煎腸粉
有時都會食銀芽炒麵,炒野佢好ok,夠鑊
有時*堂食*,去過就知
天氣凍係
有風味
煎腸粉係勁脆香

生菜魚肉要叫佢勁加辣菜脯

好香辣,爽脆
2021-05-21
2016-09-26 2051 views
近期有一店出名食炸脾,更在幾個地方開了分店。但如果你是大埔人,就會知道有一小店比起它更傳統,更正。這店是由晚上八點至零晨三點最旺場的,點了炸脾,西多,炸豬扒炒公仔麵,雞軟骨。雖然每樣都看似小食,但幾款加埋就是正餐了,不過每樣都係炸,怕熱氣就要小心啦!炸脾幾乎大過一塊面,用兩樣牙簽串起,之後炸,上碟時見到炸脾仍然是出煙的,而切開塊時更是見到雞油流出來,證明並非一早整定的。炸脾皮脆肉嫩,皮唔會好粉好厚,而且食完你會感覺到熱氣和油味,這才是炸的象徵。另外西多士亦有驚喜,表面是牛油加煉奶,但內裡是夾了芝士和火腿,所以咬第一口時感覺到芝士流心和火腿的融合。小店在大埔橫街,毫不起眼,但如果你食過一次,你會知道店員的故事,因為店員會與每位客人聊天,甚至飲酒,食煙,香港還有幾多溫暖的店?

2016-09-25
Type of Meal
Last Night Supper
2016-05-13 1411 views
食炸髀,我之前去開附近間三多,最近發現多左間"夜消",招牌一巴掌雞髀,真係大過塊面,個皮又薄又脆。以前我一定唔會食埋個皮,但呢度好似咬薯片咁,正...呢度仲有兩個size選擇,有平時食開既size同super巨大一巴掌,水準都一流,因為我鍾意個皮,而且一樣入味。除左炸髀,個炸尖椒,多春魚,粥,西多同甜品真係要試。
除左炸髀,個炸尖椒,多春魚,粥,西多同甜品真係要試。
2016-05-10
  • 肥美多春魚