2019-07-17
今日晏就約咗個中同去藍田食飯,諗黎諗去兩個港女都唔知食乜好😂 行過呢間小明珠見到佢入面d裝修好古色古香,好似係古裝劇會見到嘅餐廳咁😂 我地二個又係中菜控,所以就好自然咁走咗入去坐底咗,個侍應姐姐勁有禮貌咁問我地想食乜,仲同我地講乜嘢好食 (可能姐姐好得閒😂) 食上海菜 例假都係個幾樣啦;小籠包、醉雞呢d唔洗講,我地2個女仔又唔嗌得多野,所以叫多2個麵就算,但全程姐姐都勁nice😍餐廳最緊要緊係食物嘅味道啦!第一個小籠包 $38 俾足四隻又大又多汁嘅小籠包你😍 平過好多大型連鎖店,但味道絕對可以比美佢地!!! 朋友等唔切,一黎到就即刻放入口,d汁真係爆曬落枱面😂真係唔係講笑,非常推介大家去試下醉雞$28 唔好睇佢細細碗,其實都好多下!!d酒味又濃 真係雞有雞味,酒有酒味😍d雞又唔會話太肥,又無話太瘦搞到好乾咁,可以話物超所值!!鮮蝦水餃酸辣湯麵 $48 勁鐘意食辣嘅人一定要試下佢地個酸辣湯麵😍 2種味都好夾,食完真係成頭汗!最大意就係唔記得走芫荽,好彩姐姐換過過無芫荽俾我清湯五香豬手薯粉我朋友勁鐘意食薯粉,所以就嗌咗佢😍 朋友對呢碗薯粉都好滿意,仲話豬手好夠味,但清湯就有少少咸!值得一提
餐廳最緊要緊係食物嘅味道啦!
第一個
小籠包 $38 俾足四隻又大又多汁嘅小籠包你😍
醉雞
鮮蝦水餃酸辣湯麵
清湯五香豬手薯粉
值得一提嘅係小明珠嘅價錢都好大眾化,鐘意支持本地小店嘅朋友仔值得一試!!
仲有店員嘅服務態度都好好,可能係小店嘅關係 感覺好都有人情味!