2023-07-23 15 views
雖然唔食得太辣🥵, 但有時都想食下啲惹味川菜, 刺激一下😘. 經過北角間📍成都小巷📍 ,見佢未到7點巳有八成滿食客👪, 以和富街餐廳嚟講, 算唔錯喎, 佢啲火鍋放題唔貴又唔收加壹服務費🍲, OK喎.👌🍭酸菜烤鱸魚放題 🐟都有考慮食烤魚定雞煲🐔, 見食評話佢啲烤魚唔錯, 加$10蚊仲可以轉鱸魚, 即係唔洗$150蚊1個人喎, 咁當然食烤魚啦. 😘魚都幾大絛喎, 嗰酸辣湯底調得好惹味, 香味滿滿🥰, 烤過嘅鱸魚皮香脆有口感, 但啲肉就仍然緊緻唔碎濕濕, 讚! 🫰另外, 店員不停補充火鍋配料, 最讚嘅係飲品放題選擇多之餘, 仲有樽裝啤酒🍺, 餸火鍋一流🍲🫕!!!!

🍭酸菜烤鱸魚放題 🐟

2023-07-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
2023-07-21 46 views
本身見到有間餐廳食米線就想試試,但見到menus有任食雞煲,就決定轉軚試一試雞煲!簡左1.5小時嘅任食雞煲套餐!雞煲一到,香氣十足!一開始食,覺得好滋味,雞肉又嫩滑,好好食,而且雞煲嘅醬料好足,好惹味!食完雞煲,就打邊爐。餐廳以自助形式經營,火鍋湯都要自己去食材自助區取!自助區食物款式唔算好多,肉類得兩款,其他都係丸類及蔬菜類!如果可以再多啲款式會更好,但呢個價幾來說,都接受的。如果平平地想食雞煲,絕對推薦大家嚟呢一間餐廳,但對打邊爐都有要求嘅話,就不是太建議了!

簡左1.5小時嘅任食雞煲套餐!

2023-07-20 38 views
去開北角做野,朋友介紹我去呢區比較地道嘅餐廳食雞煲,話雞煲好好食,於是就去試試佢啦😋餐廳位於和富街,北角站A1出口行6-7分鐘就到,都幾就腳!雞煲2小時任食套餐 $158@1雞煲一上枱,已聞到陣陣香氣,香味濃郁!仲有好多我最愛嘅芫荽😍好正!雞肉本身已好有鑊氣,肉質好鮮嫩+厚肉,配上餐廳秘調醬汁,辣辣地,好開胃🤤真係食完一舊又一舊,完全唔會覺得雞肉重味精而太鹹,好正!食完雞煲就可以出自助區任食火鍋配料,總共有33款配菜選擇,都多😋!個人最愛牛柏葉,淥完食落好爽口☺️芝心丸亦好流心好正!滑牛肉都好新鮮,牛味重,食落肉質鮮嫩,一啲都唔會好韌!另外,餐廳雪櫃仍有多款不同口味嘅飲料,個人最愛冬瓜茶,打完邊爐飲冬瓜茶,真係透心涼!😋爽!

雞煲2小時任食套餐 $158@1

2023-07-19 38 views
約左朋友去港島個邊食飯,店面不算太大,不過裝修風格夠獨特,充滿中國西南地域特色😊想了一下最終點了烤鱸魚DIY套餐鱸魚都幾大條下,足夠3-4人份量,入口鮮嫩多汁😍配菜方面可以任食,墨丸、魚蛋、粟米等等,基本的配料應有盡有,當中以粟米極為推薦,估唔到可以食到咁甜既粟米,與鱸魚的鮮美很搭配✌🏻說到配菜,當然少不了娃娃菜和生菜,看上去也挺新鮮,幫助消化,一於食夠5份菜啦🤣🤣任飲的烏龍茶、解茶也頗為開胃,可謂是火鍋雞煲必喝之選🔥好味指數:8/10性價比指數:8/10餐廳名稱:成都小巷餐廳地址:北角和富道84-86號銀輝大廈5-6號舖電話:9267 7752

鱸魚都幾大條下,足夠3-4人份量,入口鮮嫩多汁😍

任飲的烏龍茶、解茶也頗為開胃,可謂是火鍋雞煲必喝之選🔥

好味指數:8/10

性價比指數:8/10

餐廳名稱:成都小巷

餐廳地址:北角和富道84-86號銀輝大廈5-6號舖

電話:9267 7752
2023-07-18
Dinner
2023-07-16 45 views
放工同同事約左食飯,唔想食太貴但又想任飲飲食🙈聽講北角有間餐廳可以跟據你用餐時間黎決定你既價錢😳 於是過黎試下🥘餐廳提供雞煲🐔或烤魚🐟 任飲任食 1.5hr $138 / 2.0hr $158 / 2.5hr $178我地揀左雞煲🐔(小辣)一上枱已經香噴噴,香料味重😆小辣已經香口惹味👍🏽雞既份量都多,而且都厚肉。食完雞煲就可以去加湯變成打邊爐👏🏻配料都是自助形式,蔬菜類有生菜🥬、油麥菜、金菇等等,肉類亦有大量丸、腸仔和滑牛等等。所以選擇都多,比較特別係呢度都有牛柏葉和豬紅食,豬紅仲要同湯底好搭👍🏽好味😋飲品選擇都好多,汽水、解茶等等。發現呢度有馬蹄爽飲🤩另外仲有一啲台灣飲品👍🏽總括黎講,呢度性價比都幾高,而且價錢都根據你用餐時間去決定😳最貴既價錢都唔過$200🤩所以都見到啲街坊過嚟食😋另外唔想打邊爐都可以叫米線🍜食,所以選擇真係幾多。

我地揀左雞煲🐔(小辣)

2023-07-12
$160 (Dinner)
2023-07-16 34 views
【北角•成都小巷米線雞煲】✨🐝————————————————————————位置鄰近北角地鐵站a2出口步行約8分鐘 於和富中心旁 餐廳主打 雞煲&酸菜魚&米線 口味可因個人喜好選擇 價錢平民 性價比高 🍯|雞煲放題|HKD 138/位 (1.5小時)醬料調味唔會俾辣味蓋過 雞件大細均勻 口感嫩滑 附設芫茜 唔夠芫茜仲可以問職員攞多啲添 😳🥢🐔🥣。出邊仲有自助餐吧 可以任夾豬肚、冬瓜、油麥菜、丸類、烏冬….多到數唔曬🍯|清湯米線(牛肉片+秘製腩肉)|HKD 38米線面質幼嫩較淋 湯底色澤濃郁 賣相一流 肉片嫩滑易入口 腩肉肥瘦適中 有大量芝麻、花生及酸菜 相當開胃 價錢超值之選 🍜😋🍹 飲品有大雪櫃無限量供應 我就揀左菊花茶、解茶等茶類飲品 仲有不同既氣水啤酒選擇 真係包羅萬有😃🥤🧋🧃🥃🍹🍷🧉
【北角•成都小巷米線雞煲】✨🐝
————————————————————————

🍯|雞煲放題|HKD 138/位 (1.5小時)

🍯|清湯米線(牛肉片+秘製腩肉)|HKD 38

2023-07-13 41 views
好耐之前曾經去過灣仔食過呢間成都小巷😊今日竟然俾我係北角做野見到佢就即係約埋friend收工過黎食麻辣任食雞煲 $138- 90分鐘其實呢個價錢真係抵到爛😉仲要雞係好食之餘, 雞肉非常鮮嫩冇咩雪味仲有好入味☺️完全係性價比之選仲配合埋特別的辣椒醬和花椒令人食完又食 食過番尋味😂麻辣的味道很適中,辣度不算太高但是足以讓人感受到麻辣的刺激😀餐廳的服務非常周到🥰侍應會主動詢問客人需要什麼食材以及是否需要添加或減少辣度😜餐廳環境也非常舒適,桌子乾淨整潔燈光柔和,氣氛很不錯😙出面雪櫃仲有好多食材可以俾你打邊爐有丸類, 蔬菜類, 豬肉同埋牛柳麵料有公仔麵/ 烏冬俾你揀😝📍成都小巷米線雞煲 (北角)📍北角和富道85-86號地舖
好耐之前曾經去過灣仔食過呢間成都小巷😊
今日竟然俾我係北角做野見到佢
就即係約埋friend收工過黎食

麻辣任食雞煲 $138- 90分鐘
其實呢個價錢真係抵到爛😉
仲要雞係好食之餘, 雞肉非常鮮嫩
冇咩雪味仲有好入味☺️
完全係性價比之選

仲配合埋特別的辣椒醬和花椒
令人食完又食 食過番尋味😂
麻辣的味道很適中,辣度不算太高
但是足以讓人感受到麻辣的刺激😀

餐廳的服務非常周到🥰
侍應會主動詢問客人需要什麼食材
以及是否需要添加或減少辣度😜
餐廳環境也非常舒適,桌子乾淨整潔
燈光柔和,氣氛很不錯😙

出面雪櫃仲有好多食材可以俾你打邊爐
有丸類, 蔬菜類, 豬肉同埋牛柳
麵料有公仔麵/ 烏冬俾你揀😝

📍成都小巷米線雞煲 (北角)
📍北角和富道85-86號地舖
2023-07-13 20 views
好耐無食過川菜特登搵間lunch 都有水煮食既~Lunch 仲有套餐添水煮魚米線(BB 辣)唔想食飯仲可以轉米線!中午唔想食得太辣就點BB 辣湯底偏向魚湯底個陣加辣甘d 魚好滑又唔腥份量仲好多添配菜有娃娃菜蕃茄芽菜估唔到係仲有豆腐米線另上好大兜!口感偏硬身,浸埋落湯度就岩岩好!咖喱豬飯店員力推,話係即叫即炸!當然要試下啦~豬扒厚薄適中,粉亦唔厚超香脆,撈埋咖喱汁好好食超好送飯~紅豆冰見到+$10 就有得叫紅豆冰梗係要試埋紅豆有d 粉有d 粒粒好好食仲可以揀罐裝野飲!
好耐無食過川菜
特登搵間lunch 都有水煮食既~

Lunch 仲有套餐添

水煮魚米線(BB 辣)
唔想食飯仲可以轉米線!
中午唔想食得太辣就點BB 辣
湯底偏向魚湯底個陣加辣甘

d 魚好滑又唔腥
份量仲好多添

配菜有娃娃菜蕃茄芽菜
估唔到係仲有豆腐

米線另上好大兜!
口感偏硬身,浸埋落湯度就岩岩好!

咖喱豬飯
店員力推,話係即叫即炸!
當然要試下啦~

豬扒厚薄適中,粉亦唔厚
超香脆,撈埋咖喱汁好好食
超好送飯~

紅豆冰
見到+$10 就有得叫紅豆冰梗係要試埋
紅豆有d 粉有d 粒粒好好食

仲可以揀罐裝野飲!

2023-07-12
Lunch
2023-07-11 7 views
最近同朋友聚餐,喺openrice發現一間雞煲火鍋店嘅評價唔錯,去到先知原來有雞煲/酸菜魚任食放題!就算唔食放題都可以食米線,啲食材種類同雞煲好似好吸引咁,所以同朋友揀咗雞煲放題~任食雞煲 $158(兩小時)呢個價錢性價比超高🥺個雞煲一到已經聞到好香嘅香料味,啲雞仲要好嫩好入味!我哋嗌咗少辣,建議鍾意食辣嘅朋友可以嗌中辣,不過小辣都已經夠香口惹味😋食完雞煲之後就轉邊爐,全部都係自助式㗎~邊爐食材亦都好齊全,蔬菜腐皮丸類肉類乜都有!個人最鍾意牛肉片,一啲都唔嚡而且好滑,淥一淥就即刻食得🥰

任食雞煲 $158(兩小時)

2023-07-07 28 views
成都小巷米線雞煲喺和富中心對面。可選雞煲或烤魚,我地揀左烤魚。每位另加$10轉左鱸魚。湯底可選酸菜或麻辣,我地揀左酸菜湯底。亦可選辣度,我地揀左BB辣。每人$138任飲任食1.5小時。條魚超大條!將一條魚由中間切開一半,攤開放。魚烤得好香,魚皮香脆、魚肉嫩滑、啖啖肉,食得超爽😍😋!剩係食條魚都已經好飽😂🙈。烤魚本身有金菇做配菜。嫌唔夠金菇可以出去攞。有好多野食同野飲任攞!有烏冬、即食麵、丸類、肉類、蔬菜等。我同朋友食完條魚已經飽左一大半😂,戰鬥力不足🙈。因為飽嘅關係,我同朋友剩係出去攞菜食😂🙈。菜都有多款選擇,有油麥菜、生菜、黃芽白、蓮藕片、薯仔片、南瓜等。油麥菜、生菜、黃芽白全部都翠綠新鮮爽脆。餐廳內有沙發卡位,坐得舒適~除左雞煲同烤魚,呢度重有米線食。米線最平$24碗!超平!🙀喺邊度搵?!
成都小巷米線雞煲喺和富中心對面。

可選雞煲或烤魚,我地揀左烤魚。每位另加$10轉左鱸魚。

烤魚本身有金菇做配菜。嫌唔夠金菇可以出去攞。

有好多野食同野飲任攞!

餐廳內有沙發卡位,坐得舒適~

🐣任食雞煲 2.5小時($178)可以選擇不同辣度或唔辣🌶️不論是加上湯、拿火鍋料或飲品都是自助雞煲味道濃郁雞肉已事先炒熟肉質鮮嫩可口😋雞煲醬汁配上芫荽、洋蔥和薑蒜好惹味🔥.🐣吃完雞煲後便可加入上湯變成火鍋放題🍲🥘火鍋料有:豬牛肉、多款丸類、蔬菜和麵類多達30+款配料🤩飲品亦有很多款供選擇火鍋湯底好濃味食物不沾醬油也很夠味✅.✨按用餐時間收費✨1.5小時$1382小時$1582.5小時$178預加10分鐘上菜時間⏰.另+$40就可以雞煲和烤魚一起任食😚烤魚供應鯇魚🐟另可加錢轉鱸魚哦🌊/抵食之選👅
🐣任食雞煲 2.5小時($178)
可以選擇不同辣度或唔辣🌶️
不論是加上湯、拿火鍋料或飲品都是自助
雞煲味道濃郁
雞肉已事先炒熟
肉質鮮嫩可口😋
雞煲醬汁配上芫荽、洋蔥和薑蒜
好惹味🔥
🐣吃完雞煲
便可加入上湯
變成火鍋放題🍲
🥘火鍋料有:
豬牛肉、多款丸類、蔬菜和麵類
多達30+款配料🤩
烤魚供應鯇魚🐟
另可加錢轉鱸魚哦🌊
抵食之選👅
2023-06-27 36 views
📍 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)北角和富道85-86號地舖-🐟水煮魚飯 $52- 他們的水煮魚我點了小辣,這個辣度剛剛好 這樣湯還可以 裡面的魚很多片很嫩 裡面還有很多不同蔬菜 很好吃!🫑青椒皮蛋 $28- 青椒皮蛋主要是皮蛋 青椒比較偏裝設和增加一點點香味 好吃🐔孜然烤中翼 $25- 這個讓我很震驚 孜然的味道很香 重點是外皮非常的酥脆 然後裡面還是非常的多汁 讚!🐷蒜泥白肉 $38- 這個也比我想像中的份量還多 味道也很好!-環境 ⭐️ 4/5食物 ⭐️ 4.3/5推薦指數⭐️ 4.2/5-

📍 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)
北角和富道85-86號地舖

🐟水煮魚飯 $52

🫑青椒皮蛋 $28

🐔孜然烤中翼 $25

🐷蒜泥白肉 $38
- 這個也比我想像中的份量還多 味道也很好!

環境 ⭐️ 4/5
食物 ⭐️ 4.3/5
推薦指數⭐️ 4.2/5

北角呢間成都小巷食雞煲幾正! 😋🥰之前聽朋友介紹話北角有間好好食好抵食既雞煲,今日咁岩係附近就過左黎食! 入到黎先知呢間餐廳除左有雞煲之外,仲有烤魚同椰子雞!😮😮 如果想雞煲同烤魚兩食都係只需每位加20$! 真係好抵! 不過我今次係轉程過黎食雞煲的😋所以淨係叫左雞煲小辣~ 等左大概10分鐘就有雞煲食啦!呢度既雞煲真係好好食! 好入味,而且有得選擇辣定唔辣~ 雞肉既份量都幾足夠!唔會太多或太少, 肉質好幼嫩,正😋岩晒食完可以加清湯打邊爐! 打邊爐既配料都係自助的,有好多正常會有既選擇~丸類同蔬菜、公仔麵,好齊全~飲品都係任飲,仲有罐裝啤酒🥰 覺得呢度真係幾抵食~ 同朋友一齊黎食又可以啤酒任飲!
北角呢間成都小巷食雞煲幾正! 😋🥰

雞煲小辣

岩晒食完可以加清湯打邊爐!

飲品都係任飲,仲有罐裝啤酒🥰

覺得呢度真係幾抵食~ 同朋友一齊黎食又可以啤酒任飲!

2023-06-26
$150 (Dinner)
雞煲小辣
2023-06-26 29 views
同事去過北角成都小巷米線雞煲食飯餐,讚不絕口話抵食又好味,今日放工又話要去食,重叫埋我一齊去食。講到咁好,梗係要試吓!成都小巷選擇多元 中午可以食個米線 ,夜晚除咗米線可以食雞煲或烤魚+任食邊爐+任飲。餐廳裝修簡潔。有一座凍櫃,放滿火鍋配料給食火鍋放題的客人自取,丸類、蔬菜、菇類和豬牛肉等,擺放得清潔整齊,旁邊仲有火鍋混醬材料。近門口有個大雪柜放滿飲品,汽水和啤酒都係任飲。麻辣雞煲可以揀辣度,唔係好食得辣揀咗小辣。雞煲即叫即做,上枱時已經香氣四溢,煲內除咗雞件還有很多配料和香料,醬汁濃郁,香辣惹味。吃完嫩滑雞件,更可加入清湯打邊爐。火鍋配料都好新鮮,特別係豬肉片,非常嫩滑,就算滾耐咗都唔會鞋口,丸類、腸類都好彈牙,蔬菜新鮮,洗得乾淨。

餐廳裝修簡潔。
近門口有個大雪柜放滿飲品,汽水和啤酒都係任飲。

吃完嫩滑雞件,更可加入清湯打邊爐。
2023-06-21 61 views
之前曾經在牛頭角吃過這間食肆的雞煲放題,覺得不錯,最近得知開到北角區,今晚便來到一試。放題收費:1.5小時$138 , 2小時$158 , 2.5小時$178 。雞煲屬於比較乾身的,配料有洋蔥、薑和麻辣醬料,味道濃郁,雞件已經炒熟,雞肉鮮嫩可口, 10分惹味,吃完雞煲之後,可以加點上湯,便開始火鍋放題。火鍋配料有蔬菜、牛柏葉、丸類、牛肉、肉片等等,這些都是自取的。可以無限添加。飲品方面有汽水、啤酒和台式飲品。如果喜歡啤酒,這裏的火鍋放題已經包任飲任食,非常抵吃。