我想這間餐廳是港島區數一數二性價比高的雞煲火鍋,$138起就可以吃到雞煲、火鍋飲品任吃任喝。而且有三個時間供選擇,想快吃可選1.5小時或是和朋友一邊聊天慢慢吃的話,可以選2或2.5小時。想吃多久都可以,十分彈性啊!可以選雞煲或烤魚,烤魚的話是鯇魚。朋友想吃雞煲,所以我們選了雞煲,點了少辣,有芫荽、洋蔥、蒜頭,味道很惹味,帶一點香辣味,辣度剛好,雞肉也很入味。雞煲只有一轉的,如果想再吃的話可以加$100要半份或1份$200。這裏是自助形式,不收加一,雞煲吃完後我們就自己拿湯倒進鍋裏開始火鍋了,火鍋的丸類選擇不少,肉類有牛肉 、豬肉,也有蔬菜、冬菇等。而飲品有罐裝汽水、蔗汁、茶等。最後下了我火鍋尾聲必吃的烏冬,我們都吃捧着肚子離開呢~💰價錢:1.5小時$1382小時$1582.5小時$178✖️餐廳不設加一服務費
我想這間餐廳是港島區數一數二性價比高的雞煲火鍋
$138起就可以吃到雞煲火鍋飲品任吃任喝。
而且有三個時間供選擇,
想快吃可選1.5小時或是和朋友一邊聊天慢慢吃的話,
可以選2或2.5小時。
想吃多久都可以,十分彈性啊!

雞煲

可以選雞煲或烤魚,烤魚的話是鯇魚。
朋友想吃雞煲
所以我們選了雞煲,點了少辣,
有芫荽、洋蔥、蒜頭,
味道很惹味,帶一點香辣味,辣度剛好,
雞肉也很入味。
雞煲只有一轉的,
如果想再吃的話可以加$100要半份或1份$200。

這裏是自助形式,不收加一,
雞煲吃完後我們就自己拿湯倒進鍋裏開始火鍋了,
火鍋的丸類選擇不少,肉類有牛肉 、豬肉,
也有蔬菜、冬菇等。

而飲品有罐裝汽水、蔗汁、茶等。

最後下了我火鍋尾聲必吃的烏冬,
我們都吃捧着肚子離開呢~

💰價錢:
1.5小時$138
2小時$158
2.5小時$178

✖️餐廳不設加一服務費
Dinner
2023-08-30 6 views
北角區小店林立 係搵食嘅好地方最近去試左間又有得食米線 又有雞煲烤魚既小店店內裝修比較簡約 但我就係欣賞佢嘅簡單直接店員有禮親切充滿人情味經店員介紹下 揀左食雞煲少辣火鍋配料同飲品係自取任飲任食 原來仲包括啤酒任飲添呀等左一陣 雞煲上枱喇滾一滾就食得雞既份量都唔少有好多洋蔥 乾蔥 蒜頭 加埋特製既醬汁香味俱全啲雞肉都好嫩滑 好入味差唔多食完雞煲就去自助區果度自取清湯打邊爐加適量清湯可以保持到個醬汁既味道自助區既配料都好多選擇基本嘅蔬菜 菇類都齊全 樣樣都好新鮮特別欣賞佢個牛肉 好滑以好淋仲可以自助調配調味料有辣椒 蒜蓉 蔥 同特別調製既豉油都食到捧住個肚走呀😌
北角區小店林立 係搵食嘅好地方

都食到捧住個肚走呀😌
Dinner
自助配料區
2023-08-28 15 views
這家川菜餐廳提供$138一個半小時的烤魚放題。烤魚的湯底味美甘甜,帶有濃厚的川味特色,讓人回味無窮。無論你喜歡麻辣的味道還是微辣的口味,他們都能滿足你的需求。湯底的香辣味道獨特且帶勁,讓你的味蕾一次又一次的挑戰。這裡還提供多款配料供你選擇,讓你可以根據自己的口味偏好來搭配烤魚。無論是蔬菜、豆腐、米線還是肉類,你都能找到合適的配料。這裡還提供無限暢飲的汽水和啤酒,讓你在享受美食的同時可以盡情暢飲。這種無限暢飲的服務讓整個用餐體驗更加愉悅和輕鬆。口水雞也是一道不錯的菜。這道川菜經典以其麻辣口感和豐富的調味品而聞名,每一口都充滿了辣椒、花椒和香料的香氣,讓你的味蕾興奮不已。
這家川菜餐廳提供$138一個半小時的烤魚放題

2023-08-25
$150 (Dinner)
  • 烤魚
2023-08-24 23 views
成都小巷米線雞煲 (北角)地址: 北角和富道85-86號地舖電話: =====================約了兄弟去食飯吹吹水,朋友見到仲以為只食米線咁普通,咁樣就大錯特錯啦。晚上有任食雞煲邊爐,仲好抵食,一個人收費只是一百幾,朋友見到即刻心服口服。有雞煲同烤魚,而邊爐料己預先分做一份份,放在冷櫃中隨意拎要份雞煲,個汁好濃,令到雞件都有重重架醬汁,非常惹味。食完加湯轉做打邊爐拿了很多蔬菜同肉片,都有好多款架丸呀腸呀等,真是意想不到,佛心價錢任吃打邊爐肉片有牛雞豬同內藏價錢仲包埋任飲,抵到笑!
成都小巷米線雞煲 (北角)

地址: 北角和富道85-86號地舖
電話:
=====================

雞煲同烤魚,而邊爐料己預先分做一份份,放在冷櫃中隨意拎

肉片有牛雞豬同內藏

價錢仲包埋任飲,抵到笑!
2023-08-24 23 views
收工同朋友經過.比$138任食烤魚或雞煲吸引左眼球,仲要飲品任飲,又包埋啤酒都係任飲,所以就入去試試。坐低可以選雞煲或烤魚, 今次我地選雞煲少辣,等左一陣就有得食。雞煲黎到係超勁香囉,即刻口水湧曬出黎。先食下雞先,份量好足,好入味又嫩口,香辣可口,又唔會太麻。個煲仲有好多洋蔥做配料,洋蔥吸曬雞煲的醬料味又甜,好食到爆。食完雞煲就自助加湯打邊爐,邊爐的配料都好多選擇,牛肉,豬肉,豆腐,金菇,豬皮,各種丸,腸仔,雲耳,冬菇,冬瓜,蘿蔔等等。重點係好多蔬菜類選擇,超適合又想食好野,但又怕食太多肉類的人。飲品的選又係一質,有氣的汽水已有好幾款,冇氣的飲品仲正,冬瓜茶,甘蔗汁,柑桔檸檬,檸檬茶,仲有……………啤酒呀……….我見同場有位女仕自己叫左條酸菜魚,仲要全部食曬,下次一定要試下酸菜魚先得
2023-08-24 15 views
北角位於小巷既雞煲,竟然唔洗$200就可以食到雞煲放題🤩最特別系有3種限時可以選擇:1.5小時|$1382小時|$1582.5小時|$178🌸雞煲放題|$158/位(2小時)雞煲非常之濃味,有大量洋蔥、薑同芫茜等配料。不過唔食得辣既朋友可能要注意下落單時候既辣度🤣當日簡BB辣都覺得幾辣下,問過店員都可以叫唔辣👍🏻食完雞煲可以自己出去拎清湯加入,開始打邊爐既環節~配料方面以素食為主,主要都系蔬菜、丸類為主,都有兩款肉類(牛/雞)可以夾。配料區都整齊企理。飲品選擇汽水、茶大致上都齊,什至罐裝啤酒都有得任飲!
北角位於小巷既雞煲,竟然唔洗$200就可以食到雞煲放題🤩

最特別系有3種限時可以選擇:
1.5小時|$138
2小時|$158
2.5小時|$178

🌸雞煲放題|$158/位(2小時)

食完雞煲可以自己出去拎清湯加入,開始打邊爐既環節~

飲品選擇汽水、茶大致上都齊,什至罐裝啤酒都有得任飲!
2023-08-24 30 views
三五知己飯聚, 最好就係食雞煲+打邊爐. 成都小巷餐廳位於北角和富道, 平時夜晚經過都見到爆場, 今晚都唔例外.任食雞煲烤魚都係$138, 真係邊到搵呀.今次我地揀雞煲, 下次一定要食埋烤魚. 雞煲要小辣, 汁醬味道香濃, 雞件大大隻, 好有雞味, 肉質嫩滑. 任食款式繁多, 有牛, 豬, 瓜類, 菜類基本野, 最特別係有魚肚, 魚肚爽滑彈牙, 吸收哂雞煲嘅醬汁更加美味. 牛肉同豬肉亦係好嫩滑, 手切牛肉, 厚切有口感. 飲品類有好多台灣入口嘅款式, 個人推介柑桔檸檬, 唔太甜又好飲.

任食雞煲烤魚都係$138, 真係邊到搵呀.

冇睇錯,位置仲要係旺區北角嘅餐廳,$138蚊就可以任食雞煲或烤魚個半鐘,仲有超多自取配料任飲任食。老闆真係誠心誠意益街坊,分分鐘平過上深圳食!味道交足功課,我地加20蚊點左烤盧魚,惹味香口,湯底咸度適中,盧魚肉質鮮嫩多汁,一啲都唔腥,啖啖肉又有魚味,真心唔錯,食完加湯打邊爐個湯底都幾可口。配料一啲都唔野少,想豐富啲大魚大肉狂食牛同丸類又得,想清清地食多啲菜又得,最欣賞係唔洗花腦筋去諗點啲咩野食,自己鍾意食咩就拎咩。我就最鍾意食牛柏葉,放個東莞米粉落去索哂個惹味湯底超好食,麵又爽口。飲品都幾多選擇,有最大路最穩陣嘅可口可樂,涼茶,果汁等等。貼心地有解茶至於環境呢,呢個價錢,又估佢唔到咁乾淨企理,梳化位都好舒適。返左成日工,總會想食返餐好,坐得舒服啲,呢度咁抵食又好味,相信好快我又會再幫襯了!#成都小巷米線 (北角)#北角 #北角美食#BLOG #blogger #HKBLOG #hkblogger #HKFOOD #HKFOODBLOG#hkfoodblogger #HKIG #HKIGFOOD #HKIGFOODBLOG #hkigblogger#foodie #foodiehk #h
烤盧魚
#成都小巷米線 (北角)
#北角 #北角美食

#foodie #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #香港自由行 #香港旅行 #香港探店#香港美食探店
#香港打卡 #香港生活 #香港旅遊 #烤魚 #雞煲
2023-08-22
$138 (Dinner)
烤盧魚
2023-08-22 21 views
📍 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)北角和富道85-86號地舖-🐔 雞煲放題 $138他們的雞肉很好吃,肉質多汁嫩滑,特別是他們的雞煲,少汁少醬的風味別具一格。 雞煲可以選辣度,我選的是bb辣 基本上不會辣 很適合不會吃辣的人。整個用餐過程也很愜意,我們先是盡情享受了雞肉和洋蔥,然後再加入清湯享受涮火鍋的樂趣。餐廳有豬肉、牛肉、蔬菜和肉丸,真的是吃得物超所值。飲料也是喝到飽,還有無限供應的啤酒喔。以這個價格來說是非常的物超所值。-環境 ⭐️ 4./5食物 ⭐️ 4.5/5推薦指數⭐️ 4.3/5- #food #foodporn #foodstagram #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #香港美食

📍 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)
北角和富道85-86號地舖

🐔 雞煲放題 $138

環境 ⭐️ 4./5
食物 ⭐️ 4.5/5
推薦指數⭐️ 4.3/5

2023-08-22 15 views
店名: 成都小巷米線雞煲 地址: 北角和富道85-86號地舖環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4/5今次想食雞煲放題,以呢個價格黎講,係出面一個雞煲都買不到,但依現在仲可以任飲任食,真是超值🤩任食時間有1.5小時,任食的火鍋配料有大約30款,包括丸類、腸仔、蔬菜、金菇冬菇、豆腐等等,基本的配件都有,好滿足😝招牌雞煲火鍋放題❤️❤️❤️❤️❤️$138雞煲份量相當足夠,估計有一隻雞。雞肉很嫩滑,而雞煲的醬汁味道也很美味,口味獨特,加入了沙茶醬,吃完雞可以加湯打邊爐🍲自助區提供了各種火鍋食材,包括豬肉、牛肉、丸類、蔬菜等多種選擇😆肉類只有豬肉片和牛肉片兩種,但質量很好,厚度適中,不會太韌😙飲品方面也有許多選擇,包括各種罐裝飲品和啤酒,選擇大約有20款,包括汽水、烏龍茶、解茶、涼茶類和啤酒等等,種類真的很多👍🏻
店名: 成都小巷米線雞煲

地址: 北角和富道85-86號地舖

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4/5

招牌雞煲火鍋放題❤️❤️❤️❤️❤️
2023-08-19 7 views
北角和富道一向都係揾食好地方,短短一條街, 中西日韓、港式、潮州野樣樣有齊,梗有一款啱食。成都小巷米線雞煲,入去之前以為只有雞煲,坐低先發現重有烤魚食,價錢一樣好經濟,每位只係 $138 起就可以任飲任食個半鐘。轉軚食左咗烤魚,轉鱸魚只係每位加$10,湯底重有酸菜同麻辣兩款選擇。烤魚大大盤原條上,我同朋友都嘩一聲🤭食魚最怕唔新鮮有腥味,呢條魚肉質結實,食得出鮮味,鱸魚表面重煎得香脆,索左湯汁少少辣,好惹味。配料有金菇、娃娃菜好索味,大量芫茜🌿啱哂芫茜控👍🏻烤魚分量十足,兩個女仔其實淨係食佢都夠飽🤭自助區重有各款丸子、肉片、蔬菜🥬配料同麵食,真係百令蚊飽到捧住個肚🤣值得一讚係配料區啲食材質素都唔錯,蔬菜都好新鮮👍🏻一路食烤魚一路傾計,不知不覺飲左幾罐飲品,自助飲品櫃各款飲品都係任飲,連啤酒都係!鍾意啤一啤嘅朋友會好開心!❤️雖然係街坊食店,但餐廳環境唔錯,梳化卡位都有,整潔光鮮,坐得幾舒服。呢個價錢任飲任食,非常超值,如果住係附近應該會經常幫襯😊

烤魚大大盤原條上,我同朋友都嘩一聲🤭

任飲任食,非常超值,如果住係附近應該會經常幫襯😊
2023-08-18 28 views
今日係北角食左間超級抵食既烤魚!$138!任食個半鐘,真心癲價!👍🏻👍🏻。「任食雞煲烤魚放題 1.5小時 $138 」呢個任食雞煲烤魚放題真係超抵食!$138就可以任食烤魚!湯底有少少偏辣,邊打邊爐邊碌食材。另外我地加左$20轉鱸魚。建議大家都一定要轉!鱸魚肉質細緻又鮮甜,烤得恰到好處。👍🏻👍🏻。自助吧超多自取食材同飲品,各式丸類菜類都有,醬料區主要係豉油辣椒蒜蓉…但呢個價錢真心無得輸!👍🏻👍🏻

▫️發現到一間超抵食平民小店‼️🤩 雞煲+打邊爐任飲任食只係$138,仲要唔收加一😲 唔怪得6點幾已經坐爆全場咁濟🤣🐔 任食雞煲 $138/位 (1.5小時)▫️雞肉用醬汁炒香,甜甜地好惹味😋 而且份量都幾多😯 件件都啖啖肉好正🥳▫️食完雞煲就可以加湯打邊爐喇✌🏻 配料選擇都幾多又夠新鮮,而且店員仲會不停refill🤤▫️仲要唔少飲品任飲!😍 除左有汽水、茶,連啤酒都有🍻 真係飲多幾罐都回本🤣▫️餐廳環境乾淨企理,而且店員姐姐們都好nice🫶🏻 難怪成為附近居民嘅飯堂呀😆

🐔 任食雞煲 $138/位 (1.5小時)

🍽 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)📍 北角和富道85-86號地舖之前去staycation經過成都小巷,已經聞到好香嘅雞煲味😋😋 因為上次已經book咗酒店餐廳,今次就特登嚟食雞煲😍😍😍 ✨ 2小時雞煲放題 (中辣)$158雖然係兩小時放題,但餐廳好貼心咁加左10分鐘上菜時間(計過雞煲上菜嘅時間唔使10分鐘),所以正確時間為兩小時10分鐘🤣🤣🍽 雞煲雞煲一上嚟就食得,唔使等。廚師煮到啲雞啱啱好,又嫩又多汁😋惹味到食完一舊,就即刻想食第二舊。🍽 辣度呢個係甜甜地嘅辣,叫咗中辣都係譚仔嘅二小辣左右,係我鍾意嘅辣度,唔會辣到食唔到啲雞嘅鮮味!🍽 湯底Refill係用清湯,所以就算食完雞煲之後加湯,個湯底都係咁好味。🍽火鍋配料我鍾意食嘅全部都有🤣🤣 菜好新鮮好多種類,啱晒我呢排想食得健康啲,所以係咁食菜,打邊爐一定要食油麥菜🥰。而肉類、丸類都有唔少。🍽 飲品有一般放題有既汽水同埋啤酒,我就最鐘意飲板町甘蔗汁,好清甜。最抵讚係雪櫃好夠凍,一路食辣雞煲一路飲凍飲,好爽🤣🤣✨我地張枱對著廚房,見到廚房超乾淨,好加分,係信心嘅保證💪💪💪✨個電磁爐火候夠,唔會煮極都唔滾。可以好好把握時間食食食!✨
🍽 成都小巷米線雞煲 (北角) (北角)
📍 北角和富道85-86號地舖

✨ 2小時雞煲放題 (中辣)$158

🍽 雞煲

🍽 辣度

🍽 湯底

🍽火鍋配料

🍽 飲品

✨個電磁爐火候夠,唔會煮極都唔滾。可以好好把握時間食食食!

✨之後會再嚟食,但係呢間唔book位嘅話係坐唔到卡位(因為太多人嚟食,好多都係一家大細嚟食),所以如果想嚟食嘅話記得book位啦!

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_北角 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies #雞煲火鍋 #北角美食 #北角好去處 #北角食乜好 #雞煲 #雞煲關注組 #雞煲邊爐
2023-08-14 22 views
#搞串個pantry#米線 🍜喺 #香港 🇭🇰人氣持續高企🌡️,除咗幾間大型連鎖 #米線舖 之外,其他小店嘅質素又點呢🤨?今次我哋就去咗喺 #北角 #灣仔 #油塘 都有分店嘅一間餐廳🧑🏻‍🍳,佢主打 #雞煲 🐔同埋米線,我哋午餐時段☀️嚟到,就揀咗米線食💕。我哋嗌咗🔴雲南酸辣小鍋米線(BB辣、鮮冬菇、墨魚丸)($40),同埋🔵蟲草花鮮滑雞湯米線加紫菜($51)。價錢💰同其他舖頭差唔多。雲南酸辣小鍋米線🌟🌟湯底🍲嘅味道唔錯,嗌咗BB辣🌶️,果然有微微嘅辣,但係都食到其他香料同埋湯底嘅香味♨️,怕辣嘅朋友都啱食😋,而且米線嘅質地都唔錯,幾好食🤤。不過配料冬菇🍄同埋墨魚丸🦑都切成薄片,其實加埋總共都係少配料🧐,同埋太薄口感都麻麻😣。蟲草花鮮滑雞湯米線🌟🌟呢個嘅湯底有雞油🐔嘅香味,不過冇其他味道,太過淡味。而主角雞肉嘅肉質一般👌🏻,唔算特別嫩滑,質素正常啦😬。不過配料紫菜🍙就好特別,係由一餅紫菜切出嚟嘅一楷,賣相幾好😆,份量夠多。紫菜同湯麵呢個經典組合🌊,夠晒鮮味,好食😋!
#搞串個pantry

雲南酸辣小鍋米線🌟🌟