2021-01-14
❄️冬天想食啲暖笠笠嘅嘢,第一時間諗到熱辣辣嘅羊腩煲🔥睇YouTube 睇到人介紹元朗呢間羊腩煲,香港罕有採用新鮮羊製作嘅羊腩煲,話過完年就唔做了😿咁啱有日要入元朗,所以就嚟呢間買啦...2點去到嘅時候,店員話要4點先開售...行左陣街,3點半返到去...就已經大排長龍了🙈前面起碼有20人!好在店主準備咗超多份量,排到我都仲有得買啊🤗問買完嘅人先知大細盒詳情😂 🥵山長水遠拎返屋企之後,放哂落個煲度整返熱,就食得咖啦!羊腩煲 細$340 大$440細份:1大盒羊腩同竹枝,1袋生菜,2盒湯,1細盒腐乳醬(1-3人)大份:1大盒羊腩,1細盒竹枝,1袋生菜,3盒湯,1細盒腐乳醬(4-6人)🍖羊腩味道好香,夠哂軟腍,近脂肪位置一啲都唔羶👍🏻上次媽媽自製羊腩煲羶到不得了😹🙉難怪店主堅持用新鮮羊💫 真材實料味道都唔同啲!肉同骨嘅比例呢...骨都幾大舊,而肉嘅比例唔算多。🫒馬蹄,大粒又爽口!⚡️竹枝,成盒竹枝同生菜掉哂落去吸醬汁味😆☕️湯底藥材味濃,連媽媽都飲到藥材味...呢間嘅羊腩煲採用22種藥材熬製而成,包括山藥、炸枝竹、冬菇、馬蹄,認真製作🤩如果住附近嘅話可以再去買嘅,今次特登去買嚟試下,可以寫一篇難
咁啱有日要入元朗,所以就嚟呢間買啦...
問買完嘅人先知大細盒詳情😂
🥵山長水遠拎返屋企之後,放哂落個煲度整返熱,就食得咖啦!
羊腩煲 細$340 大$440
🫒馬蹄,大粒又爽口!
⚡️竹枝,成盒竹枝同生菜掉哂落去吸醬汁味😆
如果住附近嘅話可以再去買嘅,今次特登去買嚟試下,可以寫一篇難忘的一天🤗如果想去嘅話記得早少少排隊,就嚟絕版了