2018-03-28 5666 views
經過朋友有事🛩後,總人數為5人。起初本來 人數 只有4位以為不能燒烤, 問過後原來四位也能燒烤,我們上到去後,比預定時間遲了一點,但老闆娘說 預咗d客會遲😂 佢一路講,一路將熄咗嘅火燃點著返,當日落點點雨, 幸好空氣沒有太焗, 所以燒起來還算舒服,飲品沒有酒精提供,只有少量飲品選擇,食物方面,當天有茄子、金菇,比較意外,因為 餐紙上沒有顯示 , 幸好我們沒有買,其他都是一般燒烤食物, 總括來說不過不失, 因為一般燒烤都是吃完想吃的, 雖然還沒有飽肚 ,但已經不知道想吃什麼😂🤣老闆娘人很好,但是說話起來比較大聲,可能會顯得有點無禮貌,但是我覺得這是她自己性格的本身,所以不可以算是沒禮貌的一種。

2018-03-24
Birthday
2018-03-14 3085 views
位置方面都好近地鐵,但就係要行好多層樓梯,先到上天台,環境都ok,有人幫你起火同加炭,飲品就任飲同食物任食,飲品食物款式不多,飲品有支裝水,可樂,忌廉同盒裝檸檬茶,食物都好味既,豬頸肉同雞翼都好入味,墨魚丸都好味,有牛油,可自行整粟米麵包,想又近又想bbq都可以既
2018-03-07 2269 views
每逢中秋或聖誕都會預早訂位,雖然價錢不算便宜,但貪地點方便、不用提早那麼多付訂金及職員態度很好。但這次去所有事情都變得差差差。第一食物款式少了很好,作為聖誕正日8點開波食,晚上9點已經話無曬麵包,去到9點半唔夠已經不再加汽水!! 問個職員,他竟然用好平淡的語氣話「無嫁喇」.......我話:「唔夠10點就話無?唔該你在你樓下租的劏房單位拿幾罐汽水上黎。之後佢先慢條斯理咁加汽水,仲要每次都要叫佢加先加幾罐,好似乞求你俾我飲咁。以前那個職員很好,沒那麼計較和態度和善。現在,無論是食物款式、衛生程度和員工態度都變了。無奈之下,不會再去。

Christmas
2018-02-17 3018 views
不如講吓今個中秋做咗啲乜。有晚去咗旺角燒嘢食,係,旺角。 在台灣,中秋除了食月餅,還要燒烤,才算過節。 以前去郊外 BBQ 又要買炭、買嘢食,又要透火爐,想起都煩,於是市面就興起現成的「BBQ 場」。這些「任飲任食 BBQ」,不是新事物,一般都在新界偏遠地區。今次去呢間竟然在旺角鬧巿中心 - 熱鬧的女人街隔離。 「旺角天台燒烤」,在 OR 上的地址只寫是在天台。提提大家,天台是在唐樓七樓,行足七層樓梯,考腳力,要有心理準備。 這場特別是在鬧巿中,可以一路食,一路遠眺樓下大媽唱歌跳舞的英姿。 露天燒烤每人 $164,任飲任食四粒鐘,可以兩手 fing fing 上去,乜都唔使準備,會有專人透爐。天台頂上有大帳蓬,可以阻陽光,阻落雨;缺點就是不通風,炭火的煙向上升,給帳蓬擋着又降下來,無限輪迴,令環境更加熱,所以食的過程是相當辛苦。 食物方面,都是一般主流大路野,算是乏善足陳?!明白的。 腸類、大量丸類如墨魚丸、魚蛋、貢丸,適合第一輪暖場餐肚,再燒扒。 肉則有豬、牛、雞、雞翼、豬頸肉、咖喱魷魚、蝦、多春魚之類。 黑色墨汁丸屬比較有深刻印象: 味道較出色的有豬頸肉,
不如講吓今個中秋做咗啲乜。有晚去咗旺角燒嘢食,係,旺角。

在台灣,中秋除了食月餅,還要燒烤,才算過節。

食物方面,都是一般主流大路野,算是乏善足陳?!明白的。

肉則有豬、牛、雞、雞翼、豬頸肉、咖喱魷魚、蝦、多春魚之類。

黑色墨汁丸屬比較有深刻印象:

味道較出色的有豬頸肉,厚切,燒後帶焦香,有肉地:

另外有自助粟米及蒜蓉包區域給人客 DIY :

場內不會有太多工作人員,所以都挺自在。場有獨立洗手間,乾淨的,又有兩個洗手盆,算企理。

飲品方面免費任飲,在雪櫃自取,選擇就很少,得水、忌廉、可樂三款。查實現成飲品價錢每樣差不多,何不加些雪碧、紙包菊花茶之類。當然你也可以自己帶飲品。自攜紅、白酒、香檳,也是免開瓶費。

可能因為太熱,燒咗三、兩轉就飽,要狂飲水。溫馨提示,場內分成左右兩邊,預留座位時,記得選有電視機那邊,近取食物的位置,面積較大,開揚也會坐得較涼快。

另外因為燒烤叉是循環再用,有上一手的肉痴在叉上,也蠻煞風景的。記得要將燒烤叉用火燒透,沖水再抹乾淨先好用。

這裏好食談不上,勝在地點方便,成班人可即興隨時燒燒雞翼,過過癮;鬧市晚餐每人收費百零蚊全包,一定食得你飽嗰種。

2017-09-16
  • 豬頸肉
2016-03-13 12203 views
因為要就返每位同事,今年既燒烤地點由西貢轉左黎旺角,交通夠晒方便從來未試過係旺角bbq,平時已經人多車多,仲邊有位bbq?多謝David book到呢間bbq!未見官先打三十大板!未食已經要行7層樓梯,真係攞命!上到去見佢間開兩個場,我地9個人,人地都係,位置好鬆動!燈又夠,又望到旺角既夜景。因為餓了,即刻去攞野食既地方睇下,整齊乾淨!有扒,丸,腸,魚等等,仲有麵包tim!雪櫃野飲都夠晒凍,爽!其實食物都係一般既食物,好似丸咁,都係一般凍肉舖買到既,沒任何特別,但我喜歡豬頸肉,少少辣又醃得幾好味,不過有同事話食物偏咸,我食食下都覺,特別係雞翼,Size我覺得細隻左d,味道亦偏咸,師傅重手左d!粟米唔係好甜,而且無咩香味食物,飲品我覺得算中規中矩啦!兩個場都有個阿叔睇住,唔知佢係咪係度住架呢?我地見到佢係度整天線掛住燒,我都無乜點影相

食物,飲品我覺得算中規中矩啦!

掛住燒,我都無乜點影相
2016-02-27
Birthday
2013-05-05 9811 views
今晚約舊同事gathering,有人想BBQ,於是便找市區有否燒烤場,在openrice找了這一檔,問過價錢,早一晚前訂了位,當晚730上到去,已經準備了位給我,點火開爐,中間時間無煩擾我們,無炭自動加炭,最尾收$都無講什麼,但要付現金! 雖然無什麼禮貌服務可言,但如果市區不用出郊區新界等地方,節省下的時間及交通費,都算合理!$148/位~4個鐘,任飲任食,有叉碟,紙巾/蜜糖供應飲品: 蒸餾水,忌廉,可口可樂,檸檬茶食物: 丸類~龍蝦丸,牛丸,墨魚丸,芥末丸,魚旦,魚餅,小魚球,紅腸,香腸菜類~翠玉瓜.栗米厚麵包/牛油/蜜糖/煉奶肉類~牛扒,豬扒,雞扒,雞中翼,雞全翼,豬頸肉,魷魚,金沙骨有兩個洗手盤,有皂液,一個洗手間,有一部大LCD電視地點容易找,不局促,環境尚算企理,不過要上7層短樓梯!食物質素有70分,有即棄手套取生食物,十分衛生推介: 豬頸肉~辣辣地,調味好好味芥末丸~爆漿,好剌激

$148/位~4個鐘,任飲任食,

有叉碟,紙巾/蜜糖供應

飲品: 蒸餾水,忌廉,可口可樂,檸檬茶

食物:

菜類~翠玉瓜.栗米

厚麵包/牛油/蜜糖/煉奶

有兩個洗手盤,有皂液,一個洗手間,有一部大LCD電視

地點容易找,不局促,環境尚算企理,不過要上7層短樓梯!

食物質素有70分,有即棄手套取生食物,十分衛生

推介:

豬頸肉~辣辣地,調味好好味

芥末丸~爆漿,好剌激

2013-05-04
  • 芥末丸
  • 豬頸肉
2010-04-18 6419 views
雖然尋日放工同老細炒大鑊, 好彩都冇乜影響我心情.因為籌備o左2個月o既廿幾年冇見中學同學大聚會就係尋晚舉行,今次決定唔再坐定定,,,,所以大攪BBQ,,,,,,地點就係天台燒烤場話就話5樓..............實際要行上7樓..........冇心理準備下行到隻dog咁 旺角豉油街29號天台有晒帳篷. 光猛. 仲有風扇, 因為尋晚唔係熱, 所以ok喎.假日前$138蚊一位. 任飲任食. 19:00~ 00:00飲品有:::::::綠茶, 可樂, 忌廉, 維他水. 仲有有啤酒(ICE).....食物種類: 一般雞中翼,雞全翼 腸仔,芝士腸, 龍蝦丸,墨魚丸,牛丸,豬扒, 牛扒, 獅子狗魚蛋, 金菇,1吋厚麵包, 牛油, 粟米, 雞腎仲有海鮮(有限量),,,,蝦, 扇貝(少量), 大蝦, 蜆.今次我地有30幾人, 比o左2個爐我地, (我地個一邊天台可以放3個爐)其實我地怕唔夠人, 所以唔敢包場. 可憐隔離10幾人比我地嘈到可能唔會再去都未定(對唔住你地呀)雞翼好好味, 不過有同學話d食物鹹, 後來我食龍蝦丸我都覺得鹹o左d. 因為有d同學係廿幾年都冇見, 所以我地傾到雞咳唔

雖然尋日放工同老細炒大鑊, 好彩都冇乜影響我心情.

旺角豉油街29號天台

(對唔住你地呀)
因為有d同學係廿幾年都冇見, 所以我地傾到雞咳唔斷, 掛住傾都唔記得食.
聚會氣氛唔錯, 地點方便, 係行上天台辛苦d o者.
食物種類都多, 食完佢又會補食物我地.
服務員cool地, 但都好好人, 我地有個9歲小朋友, 唔知係咪見我地人多, 所以冇收錢.

有洗手間, 都算乾淨.
方便, 環境ok, 大班人聚會幾好. 下次會再去.
大廈入口
2010-04-16