Restaurant: 晉家門炭燒工房
Info:

2024-03-09 394 views
呢間餐廳係中式裝修,但食日式串燒、燒物同西餐😅 pizza都有😅午餐蒜香吞拿魚意粉,份量足,煮法有少少中式,有紅椒絲喺面,味道係正常的。另外試咗吉列炸蠔,好脆、炸粉唔多,好食👍🏼最後食燒雞皮,脆過薯片,調味又香,超級好味👍🏼👍🏼👍🏼下次會再試其他串燒
另外試咗吉列炸蠔,好脆、炸粉唔多,好食👍🏼
最後食燒雞皮,脆過薯片,調味又香,超級好味👍🏼👍🏼👍🏼
下次會再試其他串燒
食物精致緻,份量都精緻,賣點是他有3款陣店特飲,1.羅漢果洛神菊花茶 2.菊花杞子圓肉茶 3.紅棗圓肉玫瑰花茶 侍應生表現禮貌,態度藉得讚好。我會再來一次,地址是太子白楊街3號
😍😍😍 真係好掛住呢隻香草燒春雞呀! 賣相已經好吸引,味道當然惹味,肉質嫩滑。 真係必食+超值推介! 👍👍👍😋今次又同老友嚟食, 呢間真係好適合同三、兩知己飲下、食下。🥂🍻各款美食、串燒都非常高質,大大件又扺食。🍡🦑🍢🥩舖頭唔算大,不過老闆好好人,唔會限時限刻,食物製作又認真, 同朋友一邊傾下、飲下、食下, 真係好舒服。🍻🥂有得十幾人,開個小型派對都好適合㗎!🎉🎉🎉 🥳😍😍🥰想食就記得預先訂位呀! ☎️📔🏡🌾同埋唔好去錯門口呀! 只此一家☝🤓

各款美食、串燒都非常高質,大大件又扺食。🍡🦑🍢🥩

有得十幾人,開個小型派對都好適合㗎!🎉🎉🎉 🥳

😍😍🥰想食就記得預先訂位呀! ☎️📔
🏡🌾同埋唔好去錯門口呀! 只此一家☝🤓

$280 (Dinner)
  • 鹽燒牛舌
  • 香草燒春雞
  • 香草炭燒羊架
2023-12-09 495 views
裝修以木系中國古風為主,明亮乾淨。餐廳主要提供薄餅、烤物、牛扒、意大利飯、意大利粉等食品。 這次是朋友帶路才知道此店,雖然已經過了一段時間,但依然非常懷念美味的海膽飯,是一間高質的隱世小店。 香草燒春雞:以鹽、黑椒、洋蔥🧅、蒜蓉、香草等醃製再經過烤焗約40分鐘,外皮烤至金黃色脆皮,肉質火喉剛好。 菠蘿辣肉腸薄餅:餅底鬆脆芝士香濃,蕃茄醬與芝士配襯得好好。 意式雜腸拼盤:香烤至脆皮的三款意大利腸(辣肉腸、珍寶牛肉腸、雞肉腸),每款各有兩條。 海膽魚籽意大利飯:海膽味香濃,而且粒粒均衡,係我暫時食過最好吃的海膽意大利飯。

香草燒春雞:

菠蘿辣肉腸薄餅:
餅底鬆脆芝士香濃,蕃茄醬與芝士配襯得好好。

意式雜腸拼盤:

海膽魚籽意大利飯:
香草燒春雞
意式雜腸拼盤
2023-07-31 968 views
經作家(喬大)社交平台介紹,形容食物與價錢不相符. 勾起了興趣,星期六一於去試下,預約了下午3點,午餐依然有提供,加8元有野飲,仲免加一。剩係價錢,係旺區已經無野可挑剔。同fd叫了餐單的兩個午餐,外加小食。一凍一熱,兩個都高於水準,高於價錢。份量夠,味道好,連凍咖啡都超班。 呢餐的感受已經令我想試晚餐了😂😂😂
經作家(喬大)社交平台介紹,形容食物與價錢不相符.
同fd叫了餐單的兩個午餐,外加小食。

一凍一熱,兩個都高於水準,高於價錢。
份量夠,味道好,連凍咖啡都超班。
呢餐的感受已經令我想試晚餐了😂😂😂

2023-07-22
$100 (Tea)
  • 黑松露菇意粉
2023-06-11 760 views
有中餐 西餐 任君選擇, 西式本來想點個 洋焗蔥薯皮, 但當晚已沒有薯皮了, 改點了 火腿火箭草薄餅, 老實說, 要做到真正西式味道的, 我在中環上環有吃過,中國人做的,我還是第一次, 而且火腿火箭草薄餅在香港比較少人做。 通常在餐牌上都不會有。 價錢$108. 真的很值得。 點了 面譜 beer, 以為是一枝, 結果是半打上, 哈哈, 我們很意外。 口感不錯, 雖然原來是中國雪花牌做的。 但直得一試。 最後不死心的想試中式招牌水餃, 由於本人大病剛癒, 所有麻辣的都不可以吃, 選擇了雲耳椰菜豬肉餃, $40 / 8 隻 配清湯。料好足, 口感好, 清湯味道一點都不Hea. 廁所有蘭桂坊酒吧感覺👍🏽最後$333 埋單。 希望下次可以試埋其他菜式~!

料好足, 口感好, 清湯味道一點都不Hea.

廁所有蘭桂坊酒吧感覺👍🏽

最後$333 埋單。

希望下次可以試埋其他菜式~!

2023-06-10
$333 (Dinner)
  • 火腿火箭草薄餅
  • 雲耳椰菜豬肉餃
  • 面譜啤酒
2023-04-28 556 views
因為友人介紹特地前來此店品嚐美味的燒春雞,其實由此店舖位置較為偏僻位於內街,所以基本上應該只能靠熟客介紹新客,如此對食物有要求的小店,如果未能讓更多人知道及欣賞她們的廚藝就實在太可惜了。在主菜燒春雞上桌前,我們先點了燒鯖魚醫醫肚,畢竟燒春雞製作需要,起碼要半小時以上,叫其他食物一邊食一邊等一邊傾偈就最好。鯖魚燒得剛好,可以用皮脆肉嫩又多汁來形容,而且份量算比想像中大條,沒太多細骨,亦不會越吃越鹹。雖然店家有提供手工啤酒,不過我們卻以茶代酒,因為想要清清味蕾好好品嘗主菜。招牌香草燒春雞是放在木板上原隻奉上,還有小蕃茄沙律菜及切片薯仔作伴菜。熱辣辣的燒春雞充滿香氣,雞皮脆卜卜,切開雞隻,內裡釀滿了蒜蓉洋蔥蘑菇的饀料,連同嫩滑雞肉一齊食真的非常惹味,兩個人食一隻燒春雞已食到飽。

2023-04-05
2023-01-17 584 views
主打的燒雞不知所謂釀了些不知是洋蔥還是蘑菇的東西不論不類意大利飯太鹹薄餅一般鋪位超細只得幾個座位要坐冇椅背的長櫈感覺坐都坐得唔舒服~最後發現原來我book錯了這一家太子有兩間都叫做晉家門的!
主打的燒雞不知所謂
只得幾個座位
要坐冇椅背的長櫈
感覺坐都坐得唔舒服
~最後發現原來我book錯了這一家

太子有兩間都叫做晉家門的!
呢間真心要介紹比大家,位於太子內街, 不太顯眼嘅西餐廳。😍😍👍👍👍🐔🥔🍅🧅🥬最鍾意佢哋嘅招牌香草燒春雞,原隻焗內裏有乾坤, 雞肉嫩滑香草醃料非常惹味,伴碟薯菜都夠食到飽。🕛🕑🕓🕜⏰老闆話製作需時40分鐘,出街食個半自助午餐,都要限時90分鐘喇!我諗呢度個老闆真係為興趣,搞藝術嘅!🍺🍻🍢🧆🍕唯有一邊飲住手工啤, 嘆下串燒、小食, 同朋友傾下偈先啦!🍺🍻🍊🍌🍍值得一讚係佢哋嘅手工啤 ,來自不同國家,口味都好多元化: 有麥味較重講求口感嘅黑啤, 亦有酒精濃度較淺嘅果味啤酒。🎊🌲🥳🥳🥳不過今次約咗老友,大節當前, 當然要應下節,食個節日大餐喇!( 期間限定)🐽頭盤:西班牙巴馬火腿多士 + 周打蜆湯🦆主菜: 法式油封鴨腿🍪甜品:布朗尼蛋糕🥂餐飲:白酒或紅酒😍😍👍👍👍樣樣都有水準, 特別一讚個主菜油封鴨腿, 表皮脆脆地唔油膩,鴨腿肉一梳梳,易食又好味!❌完全推翻我腦海裏,平價超咸鴨胸肉嘅印象!❌🏡♥️🏡♥️🏡呢間小店最特色嘅係,老闆真係好nice, 好friendly! 除咗餐牌多款選擇之外,你諗到想食嘅, 例如斧頭扒、羊膝呢啲比較巧手嘅菜式, 都可以同佢哋預訂!🎉🎉🥳🥳🥳餐廳座位唔多, 總共有五張枱

🐔🥔🍅🧅🥬

🕛🕑🕓🕜⏰

🍺🍻🍢🧆🍕
唯有一邊飲住手工啤, 嘆下串燒、小食, 同朋友傾下偈先啦!

🍺🍻🍊🍌🍍

🎊🌲🥳🥳🥳

🐽頭盤:西班牙巴馬火腿多士 + 周打蜆湯
🦆主菜: 法式油封鴨腿
🍪甜品:布朗尼蛋糕
🥂餐飲:白酒或紅酒

😍😍👍👍👍
❌完全推翻我腦海裏,平價超咸鴨胸肉嘅印象!❌

🏡♥️🏡♥️🏡

🎉🎉🥳🥳🥳
餐廳座位唔多, 總共有五張枱, 不過啲枱大大張,坐得舒服!
如果人多開party,包場都非常正!

📔📖📕📖📗
今次佢哋嘅 “唔食唔得招牌香草燒春雞”, 同手工啤酒都冇圖冇真相,睇住餐牌先啦!😅😂😂

👨‍🍳🖼👩‍🍳🎨🧑‍🍳🖼
等我出年再去拜候呢班“美食藝術家“,到時影啲靚相畀大家睇吓啦! 當然最好自己去試下啦!

🎊 🎉 🙌 🙌 🍽

• 香草燒春雞
  • 軟殼蟹白汁扁意粉
  • 香草炭燒羊架
2022-08-14 681 views
味道真心唔錯除左個牛舌,共使左320Pizza salad 都係98 好好食,拉絲pizza,個沙律好新鮮,沙嗲雞串好入味,除了燒牛舌,好大陣牛味,但肉好厚,两人食剛剛好。
味道真心唔錯除左個牛舌,共使左320
2022-03-18 725 views
💛 #晉家門炭燒工房 之前同朋友行書店,喺附近揾咗間餐廳食個late lunch😋 呢度嘅意粉本來係~$80一個,而家每日都有兩款「#抗疫特價餐」,只需要$40就食到,仲要唔係細碟㗎,超抵!🍝 拿破崙辣肉腸意粉呢個拿破崙醬有少少甜少少辣,開胃得嚟好好食,辣肉腸份量都幾多,超級大推👍🏻🍖 紅酒燉金莎骨伴意粉有三大舊金莎骨,冇乜醬汁但意粉都唔會太乾,好食👍🏻我哋仲叫多咗個雪糕窩夫,但麻煩朋友要走朱古力走醬🤣
💛 #晉家門炭燒工房

拿破崙辣肉腸意粉

🍝 拿破崙辣肉腸意粉
紅酒燉金莎骨伴意粉

🍖 紅酒燉金莎骨伴意粉
有三大舊金莎骨,冇乜醬汁但意粉都唔會太乾,好食👍🏻

我哋仲叫多咗個雪糕窩夫,但麻煩朋友要走朱古力走醬🤣
拿破崙辣肉腸意粉
紅酒燉金莎骨伴意粉
星期六的中午閒逛,無意中找到這間小店,雖然位置有啲難搵,而且外型都冇附近啲文青Cafe咁靚,但估唔到嘢食係幾好味幾有誠意!餐廳地方不大,但有一個曬到陽光既半露天位,好舒服的感覺,老闆都好friendly~~聽到佢疫情下的無奈希望可以順利撐過!食食吓都見到有熟客過黎傾吓計食下野,仲有好可愛嘅小黑貓坐鎮,感覺就好似好住家嘅小店咁💛除左相片中的,仲點左羊柳串燒,燒得剛剛好,又唔太老,仲無蘇味,係最推介!(掛住食無影)
星期六的中午閒逛,
無意中找到這間小店,
雖然位置有啲難搵,而且外型都冇附近啲文青Cafe咁靚,
但估唔到嘢食係幾好味幾有誠意!
餐廳地方不大,但有一個曬到陽光既半露天位,好舒服的感覺,
老闆都好friendly~~聽到佢疫情下的無奈
希望可以順利撐過!
食食吓都見到有熟客過黎傾吓計食下野,
仲有好可愛嘅小黑貓坐鎮,
感覺就好似好住家嘅小店咁💛

除左相片中的,仲點左羊柳串燒,
燒得剛剛好,又唔太老,仲無蘇味,係最推介!(掛住食無影)

2022-02-12
$200 (Lunch)
2021-08-20 847 views
很想去這間小店很久了,今天 剛好有空 ,來到的時候店家還沒開鋪 ,原來他們是開一點鐘的 。 小店很有特色, 我點了當天的防疫午餐,蜜糖蝦意粉再加一杯凍飲,意粉做得不錯,以這個價錢 俾茶餐廳捧得多 。店家人很好,我看見不少人客陸續進來, 我剛好吃完 就趕快 讓出位置 好讓人家多做一點生意! 總括雖然價錢便宜但一點也不馬虎, 值得再來! 有一點小意見如果飲料的 環保鋼飲管改作紙飲管 我會覺得更理想!
2021-08-10 708 views
3個人食左$996,叫左個牛油果🥑沙律,D菜係好平嘅生菜,牛油果有五成係黑嘅。叫左個牛扒,五成熟,等左一個鐘,上到黎係7成熟有多。叫多左個蒜香蜆肉意粉🍝d蜆肉係腥ge,d意又硬又乾。重點係後面,我腸胃炎,d野唔乾淨。中曬伏,千祈唔好去
叫左個牛扒,五成熟,等左一個鐘,上到黎係7成熟有多。
2021-07-05 665 views
👧🏻😋👅🍽✨晉家門炭燒工房 (太子白楊街)特色小店 💛-💛鋪好細, 但我地坐望窗個位都幾chill💛有個抗疫特價餐$40意粉仲可以堂食, 但我真心覺得佢D野食既質素可以唔使做到咁平 😢-🇪🇸🐖🥝 香煎西班牙豬鞍配奇異果醬汁 $148✨有新鮮既沙律, 車厘茄配芝麻醬,薯蓉較幼滑✨豬鞍肉質嫩滑好juicy, 奇異果醬好fresh可以遮蓋少少豬膻味-🍝🥓 卡邦尼煙肉意粉 $88✨比較粗身既意粉口感都硬既✨煙肉粒有煙燻味, 汁好香濃-🧄🥖🧈 香草蒜蓉包 $38✨好勁牛油同蒜味✨個樣平平無奇但好味既, 脆得黎唔戒口-💐🍵 羅漢果洛神菊花茶 (壺) $48✨個茶包真心足料, 見到羅漢果肉+核 & 洛神&菊花瓣✨浸左一陣都已經好出味, 坐返個零鐘嘆下茶真係唔錯-🍋🥤 荔枝青檸沙冰 $45✨肥仔飲到好開心, 冰好幼滑, 唔會太甜✨上碟時疊到成座山咁都夠養眼!-加一服務費-
👧🏻😋👅🍽✨
晉家門炭燒工房 (太子白楊街)
特色小店 💛
💛鋪好細, 但我地坐望窗個位都幾chill
🇪🇸🐖🥝
香煎西班牙豬鞍配奇異果醬汁 $148
✨有新鮮既沙律, 車厘茄配芝麻醬,薯蓉較幼滑

🍝🥓
卡邦尼煙肉意粉 $88
✨比較粗身既意粉口感都硬既
✨煙肉粒有煙燻味, 汁好香濃

🧄🥖🧈
香草蒜蓉包 $38
✨好勁牛油同蒜味
✨個樣平平無奇但好味既, 脆得黎唔戒口

💐🍵
羅漢果洛神菊花茶 (壺) $48
✨個茶包真心足料, 見到羅漢果肉+核 & 洛神&菊花瓣
✨浸左一陣都已經好出味, 坐返個零鐘嘆下茶真係唔錯

🍋🥤
荔枝青檸沙冰 $45
✨肥仔飲到好開心, 冰好幼滑, 唔會太甜
✨上碟時疊到成座山咁都夠養眼!

加一服務費