2025-01-13
#20250110 📝📍 #晉家門炭燒工房 太子白楊街3號地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炸燒賣 $28💭 用個籠裝住係幾特別,粒燒賣望落同平時果啲都好似有啲唔同咁,漲卜卜炸到好似開花咁幾靚🌸咬落比較軟熟,點埋佢特別調教既辣椒豉油,真係會好似上癮咁追住尼食🌶️.#鹽燒白鱔 #鹽燒牛舌 $38/串💭 呢度裝修好中式,望見menu原來食西式野有啲驚喜,揭揭下又見到有啲串燒即刻叫返兩串🤩白鱔個皮燒到脆卜卜,肉質結實,加少少檸檬汁吊起個鮮味更加好味🍋牛舌超級香牛味,一串有三塊都覺得唔多夠喉,太高級喇🐮.#菠蘿辣肉腸薄餅 $88💭 呢個pizza樸實而不華,分開六塊,而每塊上面都有粒菠蘿同片辣肉腸🍍底下係滿滿既芝士同蕃茄汁,餅底係薄脆批,就算人少都可以叫,唔使驚食左食唔落其他野🍕.#茄汁肉丸意粉 $98💭 有5大粒肉丸,比起ikea仲要再好味好多,呢個係咬落實啲同香啲,食得出啲肉本身有啲高質🧆意粉比起平時食果啲粗身啲,配個洋蔥茄汁酸酸地開胃咁好易食晒🍝.#太子美食 #🐷在太子 #🐷_食
📍 #晉家門炭燒工房
太子白楊街3號地舖