2024-02-04
唔知你哋有冇試過嚟到紅磡呢間日本外賣店?光係睇佢哋嘅菜單我都咗咗口水,今次我就揀咗幾樣嘢黎試吓。嘩,話你知,啲海膽軍艦,真係好食過癮,海膽滑溜鮮甜得嚟口感正!跟住份北海道帶子,鮮嘅出晒格,彈牙得嚟又juicy,一啖咬落去,幸福味道直衝大腦。再嚟呢,個熟蝦,真係瞓身又肥美,嗰種新鮮彈牙嘅口感,食完仲意猶未盡!三文魚同吞拿魚軍艦都超正,油脂豐富依然唔笠,嗰種魚肉滑過喉嚨嘅順滑,咁樣嘅滋味真係話唔出嚟。係!嗰啲三文魚子軍艦更加驚喜,粒粒都係爆汁嘅快感,零腥味嘅珍貝,就算係啲對口食法醒嗨醒都仲有抵讚嘅美味呀。我對個玉子蟹棒嘆為觀止,無雪藏味,純淨嘅甜美,攞嚟衡量,我話係真材實料。至於劍魚,咁誘惑嘅滋味,唔腥又唔柴,真係食家必試!仿如突破味蕾界限,揭開新頁。簡單啲講,呢度嘅食物真係做到港式粵語入面所講嘅「靚絕」三字,值得推介!總括嚟講,呢度嘅日本菜真係好過癮,食完之後心情都開朗咗,真係有種「食咗就滿足」嘅感覺👌🍣🎉。下次你哋路過紅磡,記住試吓呢間日本外賣店喇!