2008-07-09 25 views
明明今日唔洗返學但係呀妹放左榜之後(結果唔錯唔洗撲)所以就諗去邊度食早餐~呀爸聽我講左好耐有呢間野就話黎試下早餐~去到 早餐時段唔太多人搵到卡位坐叫3個早餐(價錢,內容都同lunch一模一樣)1個叉意1個叉麵1個丁通2個細油多1個大奶醬1個檸水少甜1個熱啡1個凍啡其實味道就次次都1樣架啦我既評語都次次1樣(好好食!)架啦=P所以就節錄下父親既評語~丁通:"湯底冇味精!通粉幾好食!"細油多:"ok"熱啡:"唔錯,幾好飲"總括黎講:"係一間水準以上既茶記"哈哈,證明我冇因為情意結而亂比comment呢間野一路食,一路同底衫叔同埋呀姐傾計=v=
明明今日唔洗返學
但係呀妹放左榜之後(結果唔錯唔洗撲
所以就諗去邊度食早餐~
呀爸聽我講左好耐有呢間野
就話黎試下早餐~

去到 早餐時段唔太多人
搵到卡位坐
叫3個早餐(價錢,內容都同lunch一模一樣)
1個叉意
1個熱啡
1個凍啡

其實味道就次次都1樣架啦
我既評語都次次1樣(好好食!)架啦=P
所以就節錄下父親既評語~

丁通:"湯底冇味精!通粉幾好食!"
細油多:"ok"
熱啡:"唔錯,幾好飲"

總括黎講:"係一間水準以上既茶記"

哈哈,證明我冇因為情意結而亂比comment呢間野

一路食,
一路同底衫叔同埋呀姐傾計=v=
$20 (Breakfast)
  • 大奶醬
2008-07-02 18 views
終於都要返whole day啦~如果唔係就去唔到呢間度食lunch-v-隔左個幾月先再黎仲未加價呀竟然!!!驚喜*同朋友坐低 叫牛通+叉燒意因為今日只係我地form返whole day所以唔係好多人牛通同叉意好快就到~我個叉意有好多叉燒呀=v=....不過全都是肥叉-3-之後叫細奶油大奶醬...呢個等左好耐-0-因為有好多OL黎食果2個呀叔淨係掛住煮麵= =最尾我杯凍檸水黎個大奶醬都未黎催左好耐先有得食:大奶醬:好好食!!不過多士薄左...覺得冇咁有咬口..同埋冇咁抵-v-埋單 仲係廿蚊-v-開學要再幫襯呀!
終於都要返whole day啦~
如果唔係就去唔到呢間度食lunch-v-

隔左個幾月先再黎
仲未加價呀竟然!!!驚喜*

同朋友坐低 叫牛通+叉燒意
因為今日只係我地form返whole day所以唔係好多人
牛通同叉意好快就到~
我個叉意有好多叉燒呀=v=....
不過全都是肥叉-3-

之後叫細奶油大奶醬...
呢個等左好耐-0-
因為有好多OL黎食
果2個呀叔淨係掛住煮麵= =

最尾我杯凍檸水黎個大奶醬都未黎

催左好耐先有得食:
大奶醬:好好食!!不過多士薄左...
覺得冇咁有咬口..同埋冇咁抵-v-

埋單 仲係廿蚊-v-
開學要再幫襯呀!
  • 奶醬多
2008-06-16 33 views
睇龍舟前又要食個早餐先出發,上次去同屋村的茶記唔多好。見呢間有唔少客,應該唔錯。早餐的太陽蛋煎得靚、餐包又軟熟、火腿通粉幾彈牙、奶茶又夠香濃,整份早餐做足滿分,服務又好,好有屋邨人情味,比起前日的喜喜好十倍。原來早餐可以按個人喜好,改其他款式,下次要記得。

原來早餐可以按個人喜好,改其他款式,下次要記得。
煎蛋 + 餐包
$20 (Breakfast)
煎蛋 + 餐包
2008-06-14 12 views
雖然呢間茶餐廳係屋企附近 , 不過一直都冇去食過 , 而且佢既位置實在唔太吸引我 , 今日終於行去買返個包囉。 墨西哥包($3) ~ 由於好想回味一下 , 但係有好多麵包店都冇得賣 , 咁岩見到呢度有就買返個黎食 , 雖然唔係新鮮出爐 , 不過放左係個麵包架入面所以仲係好軟身 , 包上面個層墨西哥皮甜味剛好 , 好快就食哂囉。 雞尾包($3) ~ 今日想食既兩個包都好肥 , 好彩呢度既雞尾包唔會好多椰絲餡食入面 , 而且應該冇放好多糖落去溝餡 , 冇咁甜食完之後罪惡感都少d , 哈哈哈~~~

$6 (Tea)
2008-05-22 18 views
被身邊友人發現了我在這裡打寫評了/.\雖然沒什麼影響但是讓我感到不自在-3-....要趕快開一個新帳號!今天又吃了這間,沒辦法,真的很棒雖然我每次叫的都是一模一樣但到現在還沒有吃到悶叉燒通:瘦叉的就好了..大奶油:其實我不喜歡牛油下次可以叫"大煉奶"嗎?凍檸水:甜得令我有糖尿.總括來說,讚啦!
被身邊友人發現了我在這裡打寫評了/.\
雖然沒什麼影響
但是讓我感到不自在-3-....
要趕快開一個新帳號!

今天又吃了這間,
沒辦法,
真的很棒

雖然我每次叫的都是一模一樣
但到現在還沒有吃到悶

叉燒通:
瘦叉的就好了..

大奶油:
其實我不喜歡牛油
下次可以叫"大煉奶"嗎?

凍檸水:
甜得令我有糖尿.

總括來說,讚啦!
2008-05-21 53 views
今日7個人黎lunch~有2個fd超好笑 一路食一路搞gag xd7個人要左:麵:2牛通2叉通*1牛麵1丁麵1餐肉麵包:4細奶油(半份奶油多+奄列)2細奶醬(半份奶醬多+奄列)1大奶醬*(厚身奶醬一整塊)野飲:2凍檸水*1凍檸茶3凍奶茶1可樂我叫左有*果d~今次d叉瘦左好多!yeah!!好食=)通粉都好多-v-第一次食奶醬因為唔中意食奄列所以每次都叫"大"既~不過之前次次都係試奶油~奶醬都好好食!搞到我而家成日都諗要大奶油定大奶醬好...如果可以一樣半份就perfect啦!!!野飲~甜左少少超勁呀呢間!由f.1食到而家f.3都未加過價!!!隔黎果間半年已經加左3蚊....一定會繼續食呀!
今日7個人黎lunch~
有2個fd超好笑 一路食一路搞gag xd
1牛麵
1丁麵
1餐肉麵

包:
4細奶油(半份奶油多+奄列)
2細奶醬(半份奶醬多+奄列)
1大奶醬*(厚身奶醬一整塊)

野飲:
2凍檸水*
1凍檸茶
3凍奶茶
1可樂

我叫左有*果d~
今次d叉瘦左好多!yeah!!
好食=)
通粉都好多-v-

第一次食奶醬
因為唔中意食奄列所以每次都叫"大"既~
不過之前次次都係試奶油~
奶醬都好好食!
搞到我而家成日都諗要大奶油定大奶醬好...
如果可以一樣半份就perfect啦!!!

野飲~
甜左少少

超勁呀呢間!
由f.1食到而家f.3都未加過價!!!
隔黎果間半年已經加左3蚊....
一定會繼續食呀!
  • 奶油多
  • 奶醬多
  • 凍奶茶
2008-05-16 37 views
4女+5男=9男女XD 今日去食lunch因為行得慢+一路行一路玩踏腳所以去到d台已經滿晒-0-好彩肥佬好好人,開張大台比9男女坐-v-"一路搞gag一路叫野食我要左:叉通大奶油凍檸水叉通今次係肥叉呀-3-....揀晒瘦既部分黎食,個碗入面有d白色既不明物體都幾核突....不過都好好食=)大奶油!!d奶油減左料禾老板..不過我個fd就加左-0-所以唔係佢地cheap,係唔小心姐塊厚多即烘,超正凍檸水,good*吹水吹得好開心肥佬好好人=]
4女+5男=9男女XD 今日去食lunch
因為行得慢+一路行一路玩踏腳
所以去到d台已經滿晒-0-
好彩肥佬好好人,開張大台比9男女坐-v-"

一路搞gag一路叫野食
我要左:
叉通
大奶油
凍檸水

叉通今次係肥叉呀-3-....
揀晒瘦既部分黎食,
個碗入面有d白色既不明物體都幾核突....
不過都好好食=)

大奶油!!
d奶油減左料禾老板..
不過我個fd就加左-0-
所以唔係佢地cheap,係唔小心姐
塊厚多即烘,超正

凍檸水,good*

吹水吹得好開心
肥佬好好人=]
  • 奶油多
2008-04-24 29 views
今日lunch前he堂遲半個鐘放8個人一齊飛去小秘密~1坐低就叫"4牛麵1丁麵1叉麵1牛通1叉通!"其他人都黎岩,但係我個叉通變左腿通!!!不過算啦.趕時間.爬左一啖通又叫"5細奶醬2細奶油1大奶油"哈哈~今次冇黎錯~我個大奶油仲最快到-v-肥佬扮晒野上錯xd最尾送多個大奶油比我地~多謝晒!下次再黎,太好味內幕消息:有傳通脹太勁,下個月由20蚊加到22蚊!想食趁早!(當然22蚊都仍然抵食)
今日lunch前he堂
遲半個鐘放
8個人一齊飛去小秘密~
1坐低就叫"4牛麵1丁麵1叉麵1牛通1叉通!"
其他人都黎岩,
但係我個叉通變左腿通!!!
不過算啦.趕時間.
爬左一啖通又叫"5細奶醬2細奶油1大奶油"
哈哈~今次冇黎錯~我個大奶油仲最快到-v-
肥佬扮晒野上錯xd
最尾送多個大奶油比我地~多謝晒!
下次再黎,太好味

內幕消息:
有傳通脹太勁,
下個月由20蚊加到22蚊!
想食趁早!
(當然22蚊都仍然抵食)
2008-04-17 20 views
今日lunch又去食-v-叉燒通+細奶油+凍檸水少甜叉通:好味!不過d叉再瘦會仲好...細奶油:平曷食半份,今次食晒一份好飽!不過好好食!凍檸水少甜:我終於feel到佢有少甜到~服務ok!高於一般茶餐廳水準=)希望佢唔好加價住-v-
今日lunch又去食-v-
叉燒通+細奶油+凍檸水少甜
叉通:好味!不過d叉再瘦會仲好...
細奶油:平曷食半份,今次食晒一份好飽!
不過好好食!
凍檸水少甜:我終於feel到佢有少甜到~
服務ok!高於一般茶餐廳水準=)
希望佢唔好加價住-v-
2008-04-11 21 views
沒辦法,學生哥lunch time來來去去都只是那幾個選擇但這間是我們學校學生心中最受歡迎的一間!3人行,本應好好的但旁邊那台同級男生真的煩得很...不要緊~點菜!"兩牛通一叉通!"幾分鐘就到~我食叉通..好好食!不過今次既叉燒肥左d,我中意瘦叉不過都ok啦,我又冇講明"大奶油!細奶油!三個!"聽到肥佬一額汗....我係講"3個"果個人,因為我聽到2個fd都係講"大奶油"-,-講返點解,"大奶油"姐係一大份奶油多,通常要等得耐過"細奶油""細奶油"姐係2塊方包切1半既size,(姐係1塊麵包) 再加一個火腿奄列另外選擇仲有"大奶醬","細奶醬","菠蘿包","餐包"等,後兩者都配火腿奄列~應該仲有其他選擇的,如果唔係rush time既問下肥佬啦,佢直頭會坐係你隔黎同你吹2句-v-勁好人的!"2凍茶1凍檸水少甜!"凍檸水一般質素,真係唔可以要求d咩-,-凍茶好飲呀!!好奶=)勁中意!決定要多d食呢間,以行動支持佢唔好加價XD
沒辦法,
學生哥lunch time來來去去都只是那幾個選擇
但這間是我們學校學生心中最受歡迎的一間!
3人行,本應好好的
但旁邊那台同級男生真的煩得很...
不要緊~點菜!
"兩牛通一叉通!"
幾分鐘就到~
我食叉通..
好好食!
不過今次既叉燒肥左d,我中意瘦叉
不過都ok啦,我又冇講明
"大奶油!細奶油!三個!"
聽到肥佬一額汗....
我係講"3個"果個人,
因為我聽到2個fd都係講"大奶油"-,-
講返點解,
"大奶油"姐係一大份奶油多,通常要等得耐過"細奶油"
後兩者都配火腿奄列~
佢直頭會坐係你隔黎同你吹2句-v-勁好人的!
"2凍茶1凍檸水少甜!"
凍檸水一般質素,真係唔可以要求d咩-,-
凍茶好飲呀!!好奶=)勁中意!

決定要多d食呢間,
以行動支持佢唔好加價XD
2008-04-08 24 views
因通貨膨脹,附近間間餐廳都加晒價,有間由$19加到$22(模式同呢間差唔多,但係水準差得遠...)呢間仲keep到$20!今日去食lunch~(好難得冇食新城市呢xd)-叉通!好快到,好多舊叉燒!-v-好好食,通粉ok!-細奶油(半份奶油多+火腿奄列)奶油多凍左dd,不過比起其他餐廳既牛油方包,呢度有奶油多士已經冇得頂~奄列因太飽讓予友人,但睇賣相已知不錯-凍檸水少甜唔多覺有少甜...-0-好有人情味既餐廳~一路食個肥佬會走黎同你吹水~仲送左個奶油多比我地4個-v-!而家f.5,f.7走晒所以少左人,之前去親都爆棚,到而家只係坐滿入面大約廿幾個位,再加出面十幾個真係差得遠...如果真係加價,我地都好明白!亦會繼續黎!
因通貨膨脹,
附近間間餐廳都加晒價,
有間由$19加到$22
(模式同呢間差唔多,但係水準差得遠...)
呢間仲keep到$20!
今日去食lunch~
(好難得冇食新城市呢xd)
-叉通!
好快到,好多舊叉燒!-v-
好好食,通粉ok!
-細奶油(半份奶油多+火腿奄列)
奶油多凍左dd,不過比起其他餐廳既牛油方包,
呢度有奶油多士已經冇得頂~
奄列因太飽讓予友人,
但睇賣相已知不錯
-凍檸水少甜
唔多覺有少甜...-0-

好有人情味既餐廳~
一路食個肥佬會走黎同你吹水~
仲送左個奶油多比我地4個-v-!
而家f.5,f.7走晒所以少左人,
之前去親都爆棚,
到而家只係坐滿入面大約廿幾個位,
再加出面十幾個
真係差得遠...
如果真係加價,我地都好明白!
亦會繼續黎!
2008-03-26 17 views
因為實在太抵,所以日前又去食過...$20:-叉燒通叉燒係瘦叉!我中意-v- 通粉幾好味~雞湯底-奶油多唔係"牛油方包"係奶油多!好味!-奄列份奄列係老定嫩真係好睇彩數有時就少少生,有時熟到啡不過都1樣好食-凍華田好飲~ 不過推介凍奶茶!好奶的=]各位朋友係school day想去既話請於12:15前或1:15後入座,避開學生lunch time!
因為實在太抵,所以日前又去食過...
$20:
-叉燒通叉燒係瘦叉!我中意-v- 通粉幾好味~雞湯底
-奶油多唔係"牛油方包"係奶油多!好味!
-凍華田好飲~ 不過推介凍奶茶!好奶的=]

陪伴我成長的懷舊風味茶餐廳已經買少見少, 每天放學後花十多塊錢便可填飽肚子, 悠然而得地返家……上星期日中午, 相約幾位朋友在沙田騎單車, 途經一間門面不起眼的舊式茶餐廳便入內醫肚, 舖內擺設如掛燈,方型鐘,熱水壺等仍充滿八十年代風格, 最驚訝的就連餐牌上的價錢仍很經濟, 午餐只需$20, 相比起新式快餐店價錢相當廉美!人客招呼及食物水準超出我預期, 我們叫了午餐, 包括:沙爹牛肉意粉- 沙爹汁香濃, 不稀帶點辣, 牛肉味仍可保持, 肉質很淋;火腿奄列–煎蛋熟透剛剛好, 餡料火腿絲份量多, 加埋烘底牛油多士,熱烘烘的, 相當醒胃;餐茶–可配香滑熱奶茶, 用舊式咖啡杯, 認真一流!

人客招呼及食物水準超出我預期, 我們叫了午餐, 包括:

餐茶–可配香滑熱奶茶, 用舊式咖啡杯, 認真一流!
2008-03-08 22 views
睇完樓下網評..今日下午終於去左試下..因為自己都住沙田近近地就去下..第1..去到坐低先知無哂沙爹牛肉..又唔好意思走.所以叫左回鍋肉面..(如樓下所講..我諗牛肉比得多..結果咪變左下午d牛肉好快就收得皮賣哂)第2..面黎到啦..見到用肉眼睇到既肉真係算得一塊..其餘都係筍..d面韌度適中但味道麻麻..第3..庵列入面d火腿..唔覺好多..個餐包係波羅油..可惜無乜波羅包味..(仲聽到佢同整野食條友講叮多個波羅油,,唔怪之得似曾相識..令我剎時都覺得呢件野係微波爐叮出來.自己平時買波羅包拎返屋企叮咪又係咁.所以失準)得個暖字...第4,.熱奶茶..平平無奇..20$ 唔知當d乜..可能樓下回憶令人回味..所以份外滋味
第4,.熱奶茶..平平無奇..
20$ 唔知當d乜..可能樓下回憶令人回味..所以份外滋味
2008-02-27 14 views
因為於附近讀書的關係,所以經常來這間餐廳,是lunch的不二之選極力推介沙爹牛肉面@牛肉鋪滿了整個碟,沙爹汁又濃,將原來的湯底一下換了啡色的新裝,牛肉好淋,唔會咬唔開,而且細塊多分量,唔會好似其他餐廳得個幾塊,個面都好好食奄列@好多ham,d旦半生熟,好多旦汁,好滑多士@好多遲擇,好似下面的朋友甘講,你要咩有咩個人推介餐包同花生醫菠蘿包(要同佢特別講),熱烘烘,搽滿牛油的餐包,好少係出面食到,花生醫菠蘿包亦好特別飲品@最好的地方係連飲品都多選擇過人,除了一般有的外,還有一樽樽的朱奶同牛奶,不過限量供應,手快有手慢無講左甘講,價錢都係$20,比澳洲牛奶平勁多,而質素過之而無不及,服務態度更係no.1,肥叔叔,瘦伯伯與老婆婆,態度超nice,仲識講笑,這就是香港地道風味今次係我第一次寫食評,為免這間餐廳成為嗆海遺珠,所以就一定要寫出黎
奄列@好多ham,d旦半生熟,好多旦汁,好滑
多士@好多遲擇,好似下面的朋友甘講,你要咩有咩