本人11月9日下午1時左右到臨此店幫襯以前出面圍欄是可以給狗仔放置一起吃飯。今天諗住同職員說兩位,員工答我(無囉)咩叫無囉。 之後我話有狗仔在車中 她說不可以 一句說話解釋禮貌唔好意思也沒有 。語氣回答極不尊重顧客。這樣的態度不能接受,希望有養寵物既主人以後不要幫襯此餐廳。我很少評論,今日既對待令我感受不受觀迎對待。一間沒有愛心禮貌既食肆真的不能接受。
本人11月9日下午1時左右到臨此店幫襯
2024-11-09
2024-11-05 252 views
幾日前經過,發現沖繩二斷料理有抵食下午茶,就入去試吓啦。下午茶都有好多選擇,幾十蚊都已經有,不過我今次點咗牛肉壽喜燒味噌烏冬鍋,熱辣辣,壽喜燒湯底甜甜的,牛肉份量亦都唔少,好味道。另外仲配咗朱古力冬甩🍩,每次來呢間餐廳,都係為咗嗰個冬甩。冬甩新鮮整好,仲係暖暖的,而且佢本身整得好鬆軟,造型亦都非常之可愛,真係令人愛不釋手而餐廳嘅環境亦都非常有沖繩嘅感覺,又坐得舒服😌我同屋企人都好鍾意黎呢度幫襯

2024-10-15 688 views
今日去咗黃埔 Antoshima Cafe & Bakery 食飯,點咗兩個午餐定食。期間限定有溫泉蛋柚子肉味噌蒸飯配蜜糖芥末雞,沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕,凍烏龍茶。另一個係明太子撈烏冬鍋,南蠻雞,冬甩雪糕,熱烏龍茶。蒸飯和烏冬嘅份量都剛剛好。柚子肉味噌蒸飯,一個飯有兩種味道,包括柚子皮嘅獨特苦澀味,同埋味噌嘅香味。可能要平衡柚子皮和味噌嘅味道,味噌肉嘅醬汁相對比較少,如果多醬汁就會更加好味。😂😂明太子撈烏冬啲明太子好鮮味,個醬汁又同烏冬融合得好好,非常好味🤤🤤至於炸雞都唔錯,未算好脆口,但肉質是嫩的,加上蜜糖芥末醬,甜甜哋好食。適逢做緊優惠,可以加$10有大阪燒醬雞軟骨餃子4隻。🤩🤩輪到飯後甜品,喺呢間店嘅名物,冬甩煙煙韌韌,配埋雪糕,同不會很甜的焦糖,是一個不錯的配搭。值得一題佢嘅QR code訂餐可以設定甜品後上,非常細心值得一讚。午餐定食有4款食物,確實性介比高,所以都係滿曬座。

蒸飯和烏冬嘅份量都剛剛好。

適逢做緊優惠,可以加$10有大阪燒醬雞軟骨餃子4隻。🤩🤩

午餐定食有4款食物,確實性介比高,所以都係滿曬座。
柚子肉味噌蒸飯
明太子撈烏冬鍋
南蠻雞
大阪燒醬雞軟骨餃子
2024-10-09
$108 (Lunch)
明太子撈烏冬鍋
  • 海鹽焦糖冬甩雪糕
2024-09-22 743 views
睇咗YouTube條片被老闆真誠打動去試咗紅磡分店,但係好失望。1)啲飯太腍,完全冇日本米嗰種彈口嘅感覺。2)所有食物都好鹹。但係呢啲都唔緊要,主要係服務員態度非常之差。當我比意見佢哋嘅時候一個店員竟然「廟」咗我一下,黑口黑面。佢哋兩個店員全程喺度傾偈,一啲服務都冇。作為一間日本餐廳,呢啲服務係唔可以接受。所以下次唔會再嚟啦。
跟好朋友慶祝生日,去了他喜歡的沖繩料理去吃飯!這裡的套餐性價比很高,$100連加一就有一個飯+主菜+甜品+飲品等!餐廳採用qr code下單,一邊跟朋友商量吃什麼東西,也一邊用qr code自助下單,最後我們點了以下食物:沖繩肉味噌蒸飯$79宮城辣醬雞沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕無糖凍烏龍茶大阪燒醬雞軟骨$10沖繩肉味噌蒸飯$79柚子雞沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕無糖凍烏龍茶合共:$185這裡柚子雞很好味,旁人覺得可能只是炸雞加柚子醬,但炸雞的皮脆肉嫩,柚子醬也是剛剛好,不太甜也不太膩,是一個很好的配搭!蒸飯我覺得沒有什麼特別,普通吃下來也是差不多,或許是適合挑選一個最便宜的!適逢店鋪做了一個優惠,套餐加配$10就有一碟四隻大阪燒醬雞軟骨餃子,這裡雞軟骨我就吃不到,但餃子煎得剛剛好,$10不妨加購!吃完主菜後,就是甜品,這裡的冬甩雪糕可說是必點的菜式之一,冷冰冰的雪糕加上熱辣辣的冬甩,是一個冷熱交融的感覺,很懷念哦!最後凍飲也沒有加兩蚊,良心店!一年一度吃一次肚子也不會太過份吧!

沖繩肉味噌蒸飯$79
宮城辣醬雞
無糖凍烏龍茶

大阪燒醬雞軟骨$10

沖繩肉味噌蒸飯$79
柚子雞
無糖凍烏龍茶

合共:$185

最後凍飲也沒有加兩蚊,良心店!

一年一度吃一次肚子也不會太過份吧!
2024-09-08
$90 (Lunch)
Celebration
Birthday
沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
以前去過沖繩但係對嗰度食物冇乜印象但係估唔到香港可以做呢間沖繩料理又幾好食我哋lunch去到又午餐供應其實最想食呢度嘅冬甩 因為有次喺美食廣場點過一次 口感好正午餐我哋兩款唔同嘅烏冬味道調味唔錯 雖然炸雞比較厚粉蜜糖芥茉醬有少少重手 肉質係OK嘅 明太子烏冬超好食🤤午餐可以加配冬甩唔知點解呢度嘅冬甩係比較彈牙口感真係唔錯 上面仲有雪糕添中午時段都幾多人 相信大部份客人附近嘅居民或者返工小店面積唔係太大 如果想坐得舒服啲可以建議下午茶時間嚟
以前去過沖繩但係對嗰度食物冇乜印象

中午時段都幾多人
相信大部份客人附近嘅居民或者返工
小店面積唔係太大 如果想坐得舒服啲可以建議下午茶時間嚟
2024-07-23 955 views
同朋友坐低食咗個日本餐 食物 : 1) 肉味噌豚肉蒸飯+壽喜燒肉味噌牛肉鍋+熱柚子蜜 $95 2) 黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯+大阪燒醬吉列鍋豬扒鍋+熱柚子蜜 $96 3) 特濃蕃茄烏冬鍋+蜜糖芥末雞+無糖凍鳥龍茶 $99 大家都覺得餐點味道不錯, 沒有投訴, 食物份量足夠, 食得好飽, 三個人的食物就放滿張枱 飲品 : 味道正常 甜品 : 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕 ~ 所有餐點都配有甜品, 不用加錢叫, 會即叫即做, 要等下, 味道唔錯, 一定要試下 環境 : 店內裝修好有日本感覺, 不過地方唔大, 比較迫 服務 : 職員有禮貌, 當天日本老闆在場, 閒聊了幾句 價錢 : HK$319/3人 (包加一服務費)
同朋友坐低食咗個日本餐
食物 :
1) 肉味噌豚肉蒸飯+壽喜燒肉味噌牛肉鍋+熱柚子蜜 $95
3) 特濃蕃茄烏冬鍋+蜜糖芥末雞+無糖凍鳥龍茶 $99
飲品 : 味道正常
環境 : 店內裝修好有日本感覺, 不過地方唔大, 比較迫
服務 : 職員有禮貌, 當天日本老闆在場, 閒聊了幾句
價錢 : HK$319/3人 (包加一服務費)
黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯+大阪燒醬吉列豬扒鍋
特濃蕃茄烏冬鍋+蜜糖芥末雞
肉味噌豚肉蒸飯+壽喜燒肉味噌牛肉鍋
2024-06-30
$106 (Dinner)
黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯+大阪燒醬吉列豬扒鍋
特濃蕃茄烏冬鍋+蜜糖芥末雞
肉味噌豚肉蒸飯+壽喜燒肉味噌牛肉鍋
2024-07-23 660 views
嗌過一次外賣,成個飯漏左即刻打電話過去問嗰陣店員直接叫我禁退款,個下呆一呆咩都未講就話直接話幫我退,退咗錢之後就催我問我有冇見到退款我仲想同佢講返係好似係廚房漏單,唔係我地落錯睇吓會唔會講返句唔好意思結果嘢都未講完佢就話「係呀咪咩咩咩飯囉」當刻吓咗出聲,dead air左一陣先講唔好意思😅😅
嗌過一次外賣,成個飯漏左即刻打電話過去問

結果嘢都未講完佢就話「係呀咪咩咩咩飯囉」
當刻吓咗出聲,dead air左一陣先講唔好意思😅😅
Delivery
2024-07-06 659 views
之前看完了大島與龍威, 與內地同事來吃午飯, 他們的招牌炸雞絕對是亮點所在。外層酥脆的麵衣包裹住內裡鮮嫩多汁的雞肉,入口即化,讓人一口接一口停不下來。調製時的用心可見一斑!緊接著是特色十足的蒸飯。米飯的口感恰到好處,不軟不硬,清爽宜人。與之搭配的柚子風味更是令人驚喜,清新酸甜,完美平衡了整道菜式的口感層次。這樣別出心裁的組合,讓人回味無窮。最後,沖繩二段料理的甜點絕對是一大亮點。他們的donut配上細膩綿密的雪糕,不僅口感豐富,而且甜而不膩,恰到好處地滿足了人們對甜品的向往。這樣完美的搭配,讓人流連忘返。絕對是紅磡美食探尋的一大亮點,值得一來。

絕對是紅磡美食探尋的一大亮點,值得一來。
柚子特色蒸飯套餐
2024-07-04
$90 (Lunch)
柚子特色蒸飯套餐
未試過食到一肚氣中午時間繁忙明白,已經係食到一半叫佢上甜品,叫了3次店員都係冇反應,原來未入單,中午個個趕時間。最後放棄餐內免費的甜品。照收89價錢絕對冇下次! !不推薦!
未試過食到一肚氣

最後放棄餐內免費的甜品。照收89價錢
絕對冇下次! !
不推薦!

2024-06-23 545 views
去屋企附近搵食,同狗狗可以去既餐廳唔多,我地今次揀咗呢間日式餐廳狗狗可以入去既範圍係一個半開放式既地方,吧枱嘅設計~如果架寵物車太大就可能要摺起!如果大狗會有啲迫的你,位置大約四張高凳左右~嘢食價錢比較經濟,以寵物友善餐廳嚟講性價比好高!我哋叫咗黑糖檸檬雞同肉燥味噌糖心蛋蒸飯,黑糖味道雖然唔重,但係啲炸雞係新鮮炸嘅,所以好脆,而蒸飯個賣相好靚,用蒸籠上菜,味道雖然唔係話好好食,但係正正常常!最後我哋仲叫咗一個冬甩雪糕甜品,幾好食!
嘢食價錢比較經濟,以寵物友善餐廳嚟講性價比好高!
最後我哋仲叫咗一個冬甩雪糕甜品,幾好食!

2024-05-13 1096 views
朋友上網見到甜品好靚,日本又有分店,估佢應該唔差,專登過黎食因為本身已經食左野,所以剩係叫甜品算。冬甩🍩聽講係佢地主打,甘就叫左一份,十分鐘唔駛已經上到黎,出餐好快!食落去佢個冬甩好煙靭,咬極都唔斷,相當有彈性😂另外個醬有d奇怪,因為佢唔似係焦糖味,佢似係全花生,再加左其他味既糖漿,先係有啲鹹再帶少少酸,配返落個冬甩度,一啖封你喉🫠好彩跟餐有個無糖烏龍茶,飲哂杯野飲就頭也不回就走了。
因為本身已經食左野,所以剩係叫甜品算。
食落去佢個冬甩好煙靭,咬極都唔斷,相當有彈性😂
好彩跟餐有個無糖烏龍茶,飲哂杯野飲就頭也不回就走了。
我是衝著冬甩而前來到訪看到有A+B+C 套餐 便自由配搭一理下🍚櫻花蝦明太子蒸飯 $89蒸籠舖上牛油紙端出熱呼呼的米飯 米飯拌上明太子醬 比較濕潤 大量飯素及櫻花蝦 粟米 整體正常帶點微辣 份量對我來說也蠻多的 🐔蜜蜂芥末雞金黃色外衣 入口脆卜卜 很酥脆 蜜糖芥末醬味道正常 😋🍩沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕熱辣辣冬甩非常煙韌Q彈 對於煙韌控的我非常喜歡 而海鹽中和焦糖的甜 再搭上雪糕 又咸又甜 又熱又冷 非常好吃 大推!!!
我是衝著冬甩而前來到訪

😋🍩沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
熱辣辣冬甩非常煙韌Q彈 對於煙韌控的我非常喜歡

Type of Meal
Dinner
終於在雨後天晴的週日路過這家「想去list」已久的餐廳。下午三點內場滿座,剛好可以坐在無敵吧檯位。滿眼都是開懷大笑的風獅爺,明亮寬敞的街角餐廳讓人心情舒暢廢話不多說,真心推薦:壽喜燒肉味噌牛肉鍋&肉味噌溏心蛋蒸飯&追加天婦羅拼盤(蜜糖芥末炸雞+野菜天婦羅+櫻花蝦蝦片+蜜糖芥末雞軟骨餃子)牛肉鍋層次分明,清甜可口蒸飯米香醇厚口感軟糯,肉味噌鹹香而不膩炸雞出乎意料地juicy!肉質Q彈!餃子皮口感彷彿法式酥皮蜜糖芥末醬絕對點睛之筆總而言之,果然是心慕已久的餐廳,意想不到的大滿足!
終於在雨後天晴的週日路過這家「想去list」已久的餐廳。

廢話不多說,真心推薦:

壽喜燒肉味噌牛肉鍋
&肉味噌溏心蛋蒸飯

牛肉鍋層次分明,清甜可口

蒸飯米香醇厚口感軟糯,肉味噌鹹香而不膩

炸雞出乎意料地juicy!肉質Q彈!

餃子皮口感彷彿法式酥皮

蜜糖芥末醬絕對點睛之筆

總而言之,果然是心慕已久的餐廳,意想不到的大滿足!
2024-05-05
$124 (Other)
  • 肉味噌溏心蛋蒸飯
  • 蜜糖芥末雞
2024-05-01 522 views
職業態度幾好:有問必答、需要額外碗筷都隨即送到。食物賣相:靚,打咭一流👍🏻食物溫度:夠熱食物味道:好好味,唔會太濃/太淡座位:等位大約5-10分鐘,安排都無渾亂,先到先攞飛。座位有點近,不算迫,還可以傾偈慢慢享受用餐。環境:光線充足、冷氣正常值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
職業態度幾好:有問必答、需要額外碗筷都隨即送到。
食物賣相:靚,打咭一流👍🏻
食物溫度:夠熱
食物味道:好好味,唔會太濃/太淡
環境:光線充足、冷氣正常

值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)