2023-11-27
九龍城太多餓虎藏龍嘅餐廳,呢日我同朋友本來打算係呢頭就食泰國菜啦,點知無意中見到呢間就被吸引左入去。然後就比我地發現到高質日式料理兼及居酒屋!!餐廳門面同裡面d嘅裝修都好日系,坐落好舒服,服務態度都好好,食物質素更加係頂級。安康魚肝 $158呢個係我最鐘意食嘅日式小菜,呢間整得超好食,又新鮮,又夠creamy蟹膏豆腐 $58豆腐本身都係我鐘意嘅食物,簡單得來想食得滋味都有難度,呢到用左蟹膏增添味道,味道好rich 好deep,豆腐加埋蟹膏都保持到個creaminess,上面更加有ikura同seaweed,另成件事更加有層次感。牛舌芯$68呢個厚度真心令我心心眼,燒得好入味,入面更加keep到粉紅色,口感好正。另外呢到好細心,切到bite sited,加埋lemon tongmustard食一流!蘆筍豚肉卷 $42個豚肉肥瘦均勻,用鹽同黑胡椒調味已經好好食,加埋本身蘆筍夠鮮甜,所以一口咬落去都有juicy嘅感覺。翠玉瓜 $22呢個燒得好juicy,好清甜,配埋木魚係上面好好食。鰻魚炒飯 $138鰻魚炒飯炒得粒粒分明,有鰻魚醬嘅香甜味,作為一餐嘅ending剛剛好!
安康魚肝 $158
蟹膏豆腐 $58
牛舌芯$68
蘆筍豚肉卷 $42
翠玉瓜 $22
呢個燒得好juicy,好清甜,配埋木魚係上面好好食。
鰻魚炒飯 $138