2024-09-22 705 views
在網上預約 ,職員非好和熱情,帶我們入座, 熱盤方面雞翼和炸肉丸非常好食,自助飲品有夏姑草和班蘭茶, 火鍋配料方面豬牛雞都不鞋和有肉味, 其他炸豬頸肉 ,炸魚餅, 豬雞牛串燒加埋沙嗲醬 , 熱辣辣非常好味, 我們 encore 了幾次,從沒漏單,非常之快 ,泰豬手非常淋滑, 飲品方面 有梳打飲品綠茶飲品 泰式奶茶 泰式飲品 起碼有20款選擇, 有榴槤西瓜雪條 , 尤其是西瓜雪條非常好味 ,最驚喜家中有人生日, 餐廳突然播放生日歌曲為我家人慶祝, 全餐廳一係唱歌, 還送上蛋糕, 我們全家人十分開心, 我們會再次幫襯和推介朋友, 因為餐廳出品十分出色, 性價比很高 ,每人只是二百幾元的價錢有120分鐘的美食,相當抵食, 今日很少泰國美食會有放題, 所以我會極力推介
2024-09-22
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
Dinner
Celebration
Birthday
  • 澳洲250日穀飼卡樂Beef
之前睇過有碗話碗介紹都想試下呢間泰式火鍋 除左打邊爐都可以食泰菜 生意難做 而家仲加埋港式風味 連雞煲都係任食 泰港式火鍋放題🤓環境光猛座位闊落都幾多人一大班朋友黎食😯🥘雞煲+牛板腱火鍋放題($278)呢個係第二級嘅餐 最平嘅餐$218 會少左雞煲任食 牛板腱同埋牛胸爽 咁我覺得比多$60都值嘅🤭🤭 再比多$60就有澳洲M7牛食🤤😙肉肉先讚左呢度嘅肉係又大塊又厚 食兩盤都飽曬 尤其牛板腱係好厚肉脂肪唔多 啖啖肉而牛味又濃 想食啲脂肪味就要食牛胸爽了 未見過咁大塊嘅牛胸爽 不過牛胸爽唔係脂肪黎 我專登查過究竟牛胸爽係乜東東 係一種軟組織 聲稱有骨膠原😂😂雞都好腍滑 雞煲雞就惹味啲 但邊爐雞就再滑啲 兩樣都好食 可以瘋狂食雞補充蛋白質🤣🫔泰菜可以order嘅有串燒同埋一啲魚餅 自助區就可以拎啲粉絲同埋蝦片椰汁糕嘅 整體唔算有好多熟食泰菜可以食 不過質素就唔錯 畢竟佢地平時都有做non邊爐嘅泰菜嫁😉🥟火鍋配料菜嘅種類都多 同丸都refill好快 特別想讚牛丸 超爆汁 最突出嘅配料 😬🍹飲品飲品係搶分位 好多泰式飲品之餘想飲港式都得 椰汁泰奶乜都有 想飲番華田檸水又得 少甜走甜都得 我飲左幾杯

🥘雞煲+牛板腱火鍋放題($278)

😙肉肉

🫔泰菜

🥟火鍋配料

🍹飲品

飲品係搶分位 好多泰式飲品之餘想飲港式都得 椰汁泰奶乜都有 想飲番華田檸水又得 少甜走甜都得 我飲左幾杯😬😬
在荃灣愉景新城的泰初夏餐廳,這次的用餐我選擇了火鍋放題,搭配了香濃的雞煲還有幾款泰國甜品和不同的牛肉料理,整體的味道和服務都滿意。火鍋的湯底有多種選擇,我選了鴛鴦鍋底分別有泰式酸辣湯配椰子雞煲兩款的湯底,酸香可口,襯托出新鮮的食材。食材包括有一些海鮮、各種蔬菜和不同款的豬柳雞。牛肉,特別是牛肉,肉質鮮嫩,搭配上自製的調味醬,個人覺得湯底不會太鹹,吃完也不會覺得口渴。雞煲也是另一道亮點,雞肉煮得入味,主要餐廳有提供無火煮食爐,想吃的時候隨時把它炒熱再吃趁熱吃特別好吃。餐後的泰國甜品是我覺得比較有驚喜,特別是椰子糯米飯,口感綿密,有一種在泰國吃的風味。服務方面,餐廳的員工態度熱情,隨時準備提供幫助,讓用餐氛圍更加愉快。總體來說我覺得都值得一試。下次再來荃灣時,也歡迎大家來這餐廳試一試!

2024-09-16 489 views
晚上嚟左新開嘅餐廳食雞煲打泰式邊爐。叫左泰初夏之雞煲,加牛板腱火鍋放題,兩個鐘任食邊爐。食物飲品除左係qr code落單,外面仲有個自助bar拎前菜、蔬菜、飲品。/雞煲就揀左小辣,味道似中式辣炒雞煲,雞肉幾入味,肉質同味道都正正常常。/邊爐湯底揀左椰汁雞湯底同沙嗲湯底。椰汁雞湯係泰式偏酸味個種,幾泰式風情。沙嗲湯底夠濃厚,最後煮個公仔麵幾正。/任食邊爐嚟講食物選擇都幾多,熟食都有多種串燒同炸物,雞肉串燒得唔錯,有炭香味。自助bar嘅蔬菜都幾新鮮,仲有多種配菜夾。飲品選擇都多,有茶飲同梳打水嘅調飲,仲有啲泰式飲品,椰汁香濃。
晚上嚟左新開嘅餐廳食雞煲打泰式邊爐。
叫左泰初夏之雞煲,加牛板腱火鍋放題
兩個鐘任食邊爐。
食物飲品除左係qr code落單,
外面仲有個自助bar拎前菜、蔬菜、飲品。
雞煲就揀左小辣,味道似中式辣炒雞煲
雞肉幾入味,肉質同味道都正正常常。
邊爐湯底揀左椰汁雞湯底同沙嗲湯底。
椰汁雞湯係泰式偏酸味個種,幾泰式風情。
沙嗲湯底夠濃厚,最後煮個公仔麵幾正。
任食邊爐嚟講食物選擇都幾多,
熟食都有多種串燒同炸物,
雞肉串燒得唔錯,有炭香味。
自助bar嘅蔬菜都幾新鮮,
仲有多種配菜夾。
飲品選擇都多,有茶飲同梳打水嘅調飲,
仲有啲泰式飲品,椰汁香濃。
2024-09-16 465 views
荃灣愉景新城呢間”泰·初夏”嘅火鍋放題性價比真係好高😳Set B 90分鐘”泰 . 初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋”放題套餐只係$238/人😍仲已經好多野食,夠晒豐富❗一開始黎咗無限任食嘅雞煲🐔呢個雞煲仲係泰式口味,夠晒特式😝套餐任食嘅牛板腱🥩夠晒薄,牛味出,涮幾秒就食得❗之後可以自助區拎火鍋配料同各款泰式小食!QR code 落單仲有其他配料同泰式特飲😍呢度嘅🍹特飲仲全部都有得揀甜度同冰量😳整體服務仲好好tim
荃灣愉景新城呢間”泰·初夏”嘅火鍋放題性價比真係好高😳Set B 90分鐘”泰 . 初夏之雞煲 + 牛板腱火鍋放題套餐只係$238/人😍仲已經好多野食,夠晒豐富❗

2024-09-14 494 views
呢日同呀女去愉景新城玩,經過見到有任食泰式火鍋好特別😍環境泰式設計,大大卡位坐得舒服😌親子友好餐廳!.點了set B 泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題,雞煲香辣十足啖啖肉相當惹味😋再揀左冬陰功個椰子雞湯底打邊爐,泰式口味好正!任食牛相當開心🥳出面的自助區可以有多款丸和蔬菜,最特別係有泰式小食例如泰式鳳爪、泰式粉絲、蝦餅,仲有泰式甜品椰汁糕😍.用qr code落單一樣搵到泰式小食,竟然有泰式豬手😍最驚喜飲品,泰式和港式奶茶都有,仲有各款特飲!最後一定要留肚食日本雪糕,開心🥳

點了set B 泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題雞煲香辣十足啖啖肉相當惹味😋再揀左冬陰功個椰子雞湯底打邊爐,泰式口味好正!任食牛相當開心🥳出面的自助區可以有多款丸和蔬菜,最特別係有泰式小食例如泰式鳳爪、泰式粉絲、蝦餅,仲有泰式甜品椰汁糕😍

今次去了荃灣愉景新城一間泰式火鍋叫泰.初夏,環境寬敞,設有卡位我地揀左set B 120分鐘鷄煲🐔+牛板腱火鍋🥩🥘放題 $278揀了椰汁鷄湯加芫茜皮蛋椰汁鷄湯帶來濃郁的椰香🥥,並增添了天然的甜味😗芫茜皮蛋湯底味道清香可口😊卡樂🥩肉質軟腍,牛味濃郁牛板腱🥩牛板腱肉色鮮紅,口感滑嫩,脂肪比例適中豚肉片🐷質地細嫩,油花分布均勻,味道不錯😆牛胸爽🐮爽嫩鲜甜😙初之鷄煲🐔鷄肉鮮嫩入味,揀了BB辣,辣度適中😋酒嫩鷄件🐔酒嫩鷄件口感滑嫩,帶有酒香😛薄餅🍕口感酥脆又煙韌,食落幾開胃😌鮮蝦滑🦐鮮蝦滑口感滑嫩又彈牙😋椰島雪香🥥清爽的飲品,濃郁椰子的香味初夏盲盒賣相吸引,口感絲滑,加入椰果,口感更佳蜂蜜蘆薈綠茶🍹清爽口感,結合了绿茶的清香、蜂蜜的甜美😊有蔬菜區,雪條區,醬料區,其他火鍋配料自助區,甜品區有千層糕,椰汁西米糕,Tiramisu🍰

揀了椰汁鷄湯加芫茜皮蛋椰汁鷄湯
帶來濃郁的椰香🥥,並增添了天然的甜味😗
芫茜皮蛋湯底味道清香可口😊

卡樂🥩
肉質軟腍,牛味濃郁

牛板腱🥩
牛板腱肉色鮮紅,口感滑嫩,脂肪比例適中

豚肉片🐷
質地細嫩,油花分布均勻,味道不錯😆

牛胸爽🐮
爽嫩鲜甜😙

初之鷄煲🐔
鷄肉鮮嫩入味,揀了BB辣,辣度適中😋

酒嫩鷄件🐔
酒嫩鷄件口感滑嫩,帶有酒香😛

薄餅🍕
口感酥脆又煙韌,食落幾開胃😌

鮮蝦滑🦐
鮮蝦滑口感滑嫩又彈牙😋

椰島雪香🥥
清爽的飲品,濃郁椰子的香味

初夏盲盒
賣相吸引,口感絲滑,加入椰果,口感更佳

蜂蜜蘆薈綠茶🍹
清爽口感,結合了绿茶的清香、蜂蜜的甜美😊

2024-09-12 489 views
第一次見主打泰式嘅打邊爐🤩 9秒9就入座了😌中午12點鐘 餐廳勁多人埋單🤨🤨咁多人咁早食完🧐🧐揀左中間個choiceSet B泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題有雞煲 有火鍋😍 通通任食任飲🐽120分鐘🐔雞煲係另一個煲上 唔洗食完雞煲先加水打邊爐👍🏻👍🏻配料十分充足 夠哂惹味😋🥘火鍋湯底:冬陰功 + 椰汁雞兩個湯底都超出色👍🏻👍🏻冬陰公帶酸帶辣 椰汁雞係用左椰汁酸 好特別嘅酸😋兩款湯底都超開胃 野食都唔洗再配醬油🥩呢個餐肉類選擇有5️⃣款精選牛板腱牛胸爽卡樂Beef酒嫩雞件西班牙栗心 豚肉片卡樂Beef會偏肥一點 牛板腱較有口感豚肉嘅紋路好靚 好味😋🥬蔬菜 + 🍡丸類基本嘅菜同丸都應有盡有仲有牛柏葉食🤩🤩牛丸超多汁‼️超高質‼️🫔熟食類有少量炸物係自助區 另外掃碼點仲有啲炸丸 串燒🍢串燒醃料味比較重 炸丸係幾正 但係爭左泰式辣醬😂🧋飲品料有中式咖啡茶 亦有泰式選擇自助區有個香茅茶 幾特別 可以試下👍🏻🍰甜品類有泰式糕點 西式蛋糕 雪糕雪條種類多到試唔哂🤪餐廳除左打邊爐 仲可以揀午餐見到好多人食All Day Breakfast 好似好吸引咁😍餐廳仲突然播生日歌 原來生日有優惠😮😮職會仲會一齊唱埋生
第一次見主打泰式嘅打邊爐🤩 9秒9就入座了😌

餐廳仲突然播生日歌
原來生日有優惠😮😮職會仲會一齊唱埋生日歌 勁sweet 喎
朋友生日會考慮下再食🤭

Lunch
近排泰式火鍋都幾熱門,我覺得最主要係因為可以一次過滿足晒食泰國菜嘅慾望!包括冬蔭公、串燒、泰式沙律、椰汁糕、泰式飲品!呢間泰式火鍋牛板腱套餐就$238一位(90mins),都算經濟。💪🏻 冬陰公、椰汁雞湯底冬陰公湯底有酸辣,亦有椰汁香!而椰汁雞湯底亦都有椰汁香及香茅味!💪🏻 精選牛板腱、澳洲250日穀飼卡樂Beef、牛胸爽、西班牙栗心豚肉片牛板腱嘅肉質都算淋,有微微牛香。卡樂Beef牛脂肪相對較多,所以再淋身啲!而牛胸爽口感似一片肥膏嘅感覺。豚肉片都肉質都幾淋。💪🏻 泰式雞煲除咗火鍋,亦都有泰式雞煲可以任食,雞煲味道香茅及魚露味較重,幾惹味😝 同坊間嘅雞煲好唔同!💪🏻 泰式串燒餐廳亦有泰式串燒任食,豬、牛、雞沙嗲都有齊,而且都燒得幾香口😋!另外,泰式豬手,豬頸肉,炸魚餅呢啲泰式小食都會有齊!💪🏻 火鍋配料餐廳嘅配料都有齊基本打邊爐配料,如:響玲、牛丸,午餐肉等都有,亦有墨魚滑、蝦滑等!蔬菜款式都幾齊全!💪🏻 泰式沙律、甜品、飲品餐廳亦有泰式鳳爪、沙律等,甜品亦有椰汁糕、斑蘭千層糕!而且泰奶、青檸梳打、椰島雪香等泰式飲品亦有齊,最特別係呢啲飲品可以完全走甜,唔洗怕糖😂味道:7/10性價比

💪🏻 冬陰公、椰汁雞湯底

💪🏻 泰式雞煲

💪🏻 泰式串燒

💪🏻 火鍋配料

💪🏻 泰式沙律、甜品、飲品

味道:7/10
性價比:8/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5
Breakfast
2024-09-10 509 views
一個朋友想打邊爐,一個想吃泰國菜,食咩好呢?成年人嘛,WHY NOT BOTH!嚟荃灣愉景新城的泰.初夏,食佢嘅泰式火鍋放題咪得囉。店內的環境寬敞舒適,放題區域擺放得乾淨整齊。我們揀咗SET B,可以任食泰。初夏嘅雞煲,雞煲不用再加熱,上枱即刻可以食,咁就可以一邊食雞煲,一邊打邊爐,超級方便!在火鍋配料方面,有精選的牛板腱、卡樂BEEF、西班牙豚肉片、牛胸肉和酒嫩雞件。雖然自選的火鍋生料不算特別多,但樣樣啱口味。熟食方面,串燒、炸物、泰式豬手、甜品、飲品,任點任試,樣樣好有泰式風味。而且小朋友100公分以下可以免費,真系抵!鴛鴦湯底揀咗泰式椰子雞和沙嗲,味道不錯。特別喜歡他們的酒嫩雞件,口感鮮嫩,搭配上特製泰式醬汁,絕配!

店內的環境寬敞舒適,放題區域擺放得乾淨整齊。我們揀咗SET B,可以任食泰。初夏嘅雞煲雞煲不用再加熱,上枱即刻可以食,咁就可以一邊食雞煲,一邊打邊爐,超級方便!

2024-09-04
$300 (Dinner)
2024-09-09 687 views
2024年09月07日(六)今日八月初五🍑 是小女的農曆生日🎊好友請我來吃泰式放題,我哋選咗Set C :Thai海鮮桶+澳洲M7火鍋放題 90分鐘 每位$29811:45am入座,鴛鴦鍋選咗椰汁雞湯底及沙嗲湯底,椰汁雞湯好味道,打邊爐之前可以飲返碗先。手機App點生肉類:豬牛雞生料:墨魚滑、蝦滑、餃子、金邊粉熟食:沙嗲豬牛雞串燒、燒豬頸肉、炸魚餅、炸丸類飲品:泰式、港式、梳打、汽水都有。自助區有香茅茶、泰式甜品、火鍋生料蔬菜、丸子。熟食有炸雞翼、炸春卷、炸物,仲有雪糕櫃喺側邊。好快就上菜,先來海鮮桶,海鮮桶只有一份,內有一隻迷你龍蝦、兩隻蝦、兩隻帶子、兩隻青口、兩粒粟米、薯仔,味道不錯。雞煲,選擇咗BB辣,食完可以叫職員添,無限添,我朋友很喜歡雞煲的調味,讚不絕口。基本上每樣食物食一啲都已經飽飽,係App內選飲品仲可以選少冰、多冰、走甜、少甜。所有職員服務態度都好好,值得繼續光顧,大家都唔好只幫襯大集團,支持其他店舖
2024年09月07日(六)
今日八月初五🍑 是小女的農曆生日🎊
手機App點
生肉類:豬牛雞
生料:墨魚滑、蝦滑、餃子、金邊粉
熟食:沙嗲豬牛雞串燒、燒豬頸肉、炸魚餅、炸丸類
飲品:泰式、港式、梳打、汽水都有。
自助區有香茅茶、泰式甜品火鍋生料蔬菜、丸子。熟食有炸雞翼、炸春卷、炸物,仲有雪糕櫃喺側邊。
2024-09-07
$330 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • 泰式甜品
2024-09-08 505 views
📍 泰.初夏(荃灣)嚟到荃灣突然之間好想打邊爐🍲Lunch時間,我哋食豪爽啲,食返一個$278一位,有齊晒雞煲再加牛肉放題嘅泰式打邊爐🤭仲要有120分鐘任食放題,令到你可以攬住個肚走💃有齊晒泰國嘅小食,特飲,牛肉,雞肉,豚肉同埋出邊有自助打邊爐配料仼食🤗我哋今日食既放題名好有氣勢🤲🏻{泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題}先雞煲後打邊爐🍲 鴛鴦湯底,沙嗲加冬陰功🦐每一塊牛肉同埋公仔麵都好入味❤️仼食,仼加唔嬲🫶🏻✨精選牛板腱✨牛胸爽✨澳洲250日穀飼卡樂Beef✨酒嫩雞件✨西班牙栗心 ✨豚肉片牛肉切得薄薄地,煮返火鍋入面好快熟,牛肉質感鮮嫩,滋味濃郁。肉質都軟稔,咬落有肉汁,牛味唔算濃但都食到有。牛五花同和牛更帶有油脂香🐮泰式小食類都好豐富~食小食都已經食到飽🤲🏻而且質素仲拍得住傳統泰國餐廳🇹🇭味道👅泰式串燒雞、串燒豬、串燒牛、泰式豬手、炸丸類、炸魚餅、泰式豬頸肉、墨魚滑、蝦滑🦐打泰式邊爐,當然要飲泰式特飲🥤椰島雪香、檸檬蘆薈綠茶、泰式奶茶都係唔少得,椰果雪香喺店內招牌,椰奶味極濃,係濃縮版帶有少少甜,泰式特飲呢一杯必叫❤️甜品仲有泰式椰奶西米露糕

📍 泰.初夏(荃灣)

嚟到荃灣突然之間好想打邊爐🍲
仲要有120分鐘任食放題,令到你可以攬住個肚走💃

我哋今日食既放題名好有氣勢🤲🏻
{泰.初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題
雞煲後打邊爐🍲 鴛鴦湯底,沙嗲加冬陰功🦐
每一塊牛肉同埋公仔麵都好入味❤️

✨西班牙栗心
✨豚肉片

泰式小食類都好豐富~食小食都已經食到飽🤲🏻
而且質素仲拍得住傳統泰國餐廳🇹🇭味道👅

打泰式邊爐,當然要飲泰式特飲🥤

甜品仲有泰式椰奶西米露糕
店面寬闊明亮,空間感十足,小清新的感覺。自助掃QR Code點餐。 🥢🍽️  Set B 鷄煲+牛板腱火鍋 ($556 + 加一)哩款泰式食法係鷄煲同火鍋分開食~ 係同步進行的!🐥 鷄煲用了泰式香料調味,所以較平時的鷄煲惹味,有辣度可選~ 分量正常,鷄肉彈牙嫩滑。🥣 湯底: 椰汁鷄湯+冬陰功湯唔使加錢就可以叫鴛鴦鍋,真係值得加分! 椰汁鷄湯🥥 湯底奶白奶白,口感清甜, 細膩可口。冬陰功湯包含了香茅、檸檬葉🧄等香料,酸甜帶點微辣,十分開胃。基本上都唔使再加調味料 ~我地套餐就包括了 牛板腱🥩,澳洲250日穀飼可樂Beef, 西班牙西粟心豚肉片🍖,酒嫩雞件🍗及牛胸爽。牛板腱肉味濃,卡樂Beef則油脂較豐富,牛胸爽油香出色~ 大家可以按照個人喜好落單。另外,小食類還有以下選擇: 沙爹串燒🍡 (牛,雞,豬), 豬頸肉, 豬手, 薄餅🍪 , 炸墨魚餅, 炸魚餅 🧆等等。個人極力推薦沙爹串燒,沙爹醬完全不馬虎,肉也燒得很嫩,不會overcooked.自助吧 自助吧就會有一般火鍋都會出現的肉丸,小食🥟,蔬菜🍋🥬,炸物,糕點甜品🧁🍦等等。飲品 🍹🍸不同泰式飲品都有選擇:泰式奶茶,榴蓮雪香,椰島雪香,龍眼

哩款泰式食法係鷄煲同火鍋分開食~ 係同步進行的!

🐥 鷄煲

🥣 湯底: 椰汁鷄湯+冬陰功湯
唔使加錢就可以叫鴛鴦鍋,真係值得加分!
椰汁鷄湯🥥 湯底奶白奶白,口感清甜, 細膩可口。
基本上都唔使再加調味料 ~

另外,小食類還有以下選擇:

自助吧

好豐富

飲品 🍹🍸
不同泰式飲品都有選擇:泰式奶茶,榴蓮雪香,椰島雪香,龍眼冰等~ 佢地最可愛的地方係有盲盒,大家可以試試,話唔定會有驚喜!
自製雪糕飲品

唔好浪費食物啊~
❗ 建議著深色衣物;請珍惜食物,每100G的食物剩餘都會收取$10食材費。
2024-08-31
$270 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event
好豐富
自製雪糕飲品
  • 套餐
月尾啦~又係時候食番餐好既慰勞吓自己🤗荃灣出名多美食,商場有間泰式餐廳做緊火鍋放題,任飲任食,鍾意一次過食好多嘢嘅朋友,又可以慢慢坐低同朋友傾偈慢慢食😆(Set B) 泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題 $278/120分鐘 $238/90分鐘:有五款肉類選擇,三款串燒,泰式小食、甜品等,外面仲有各種肉丸、蔬菜、甜品及雪糕😆食到肚都突埋🤰🏻🫃🏻大滿足🤭🍲湯底:泰式清湯底+椰汁雞湯底必點❗️泰式清湯底非常推薦,好濃郁既泰式香料,香茅、青檸味好香,湯底酸酸甜甜,充滿泰國特色,各種火鍋料都充滿酸酸甜甜嘅夏日氣息椰汁雞湯底不過不失,淡淡椰汁配上清雞湯,湯頭鮮甜✨精選牛板腱必食❗️ 牛板腱脂肪較少,肉味濃郁,細膩緻密的口感,每一口都能感受到柔軟的肉質,口感細膩😍✨澳洲250日穀飼卡樂Beef必食❗️每片牛肉都肥瘦均勻,肉質特別柔軟,食幾多都唔會覺得油膩,牛味香氣十足,口感一流😍✨西班牙栗心豚肉片必食❗️ 豬肉肉味濃郁之餘仲有淡淡堅果香,肥瘦均勻,口感嫩滑,好高質嘅豬肉😍✨牛胸爽必食❗️牛味超級香濃,平時好少食到呢個部位😆牛胸爽係牛心臟旁邊的一塊脂肪膜,含豐富的骨膠原,又香又爽脆的口感,香而不膩,值得一試!✨酒嫩

1909 views

(Set B) 泰初夏之雞煲+牛板腱火鍋放題
$278/120分鐘 $238/90分鐘:

🍲湯底:泰式清湯底+椰汁雞湯底

椰汁雞湯底不過不失,淡淡椰汁配上清雞湯,湯頭鮮甜

✨精選牛板腱
澳洲250日穀飼卡樂Beef

✨澳洲250日穀飼卡樂Beef
西班牙栗心豚肉片

✨西班牙栗心豚肉片

✨牛胸爽

✨酒嫩雞件
必食❗️ 好香濃嘅酒味,雞肉好滑,又唔會好肥好多油脂,好少食到咁出色嘅醉雞😍

✨ 泰初夏之雞煲
雞件好滑,泰式醬汁好惹味,令人好想伴飯一齊食😍
泰式豬手

✨泰式豬手
必點❗️豬手肉質好嫩滑,豬皮入口即化,滿滿膠原,醬油味好香,阿曬入味,好出色既豬手😋😋😋

串燒
✨豬頸肉、串燒豬、串燒雞、串燒牛
鍾意食串燒既朋友仔必點!串燒用上泰式沙嗲醬,無論豬串、雞串、牛串,都同樣出色,一啲都唔乾柴,適當地保留肉汁,香脆惹味😍

✨薄餅
口感特別,味道一流,口感煙韌,包串燒食又得,就咁食都得😍

❤️飲品:超過二十款,泰式飲品、梳打特飲、綠茶飲品、港式飲品

✨ 榴槤雪香
必點❗️榴槤味勁香濃,仲有啲果肉,配上燕麥片,味道一流

✨ 椰島雪香
必點❗️椰子味勁香濃,好香既椰奶味,好濃郁,配上燕麥片更有口感😋

✨ 泰式奶茶
茶味香濃,口感幼滑,好正宗既味道😆

✨菠蘿梳打
菠蘿味酸酸甜甜好清新,配上梳打有氣飲品一解油膩感,火鍋必備😃

✨雪糕、泰式甜品
外面仲有泰式甜品、各款雪糕、雪條😋

食物✨✨✨✨✨
環境✨✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨✨

🏠 泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
2024-08-25
$305 (Lunch)
澳洲250日穀飼卡樂Beef
西班牙栗心豚肉片
泰式豬手
2024-09-07 379 views
泰·初夏位於愉景新城二樓 平時食開日式、台式第一次試泰式火鍋我哋兩個人叫咗$278雞煲+牛板腱火鍋放題 食足2個鐘湯底唔洗加錢就可以揀鴛鴦湯底我哋揀咗冬蔭功同泰式清湯底雞煲不過不失我就更加推薦泰·初夏嘅火鍋!首先嘢飲種類好多 泰式飲料必試我哋叫咗個 泰初夏盲盒 你哋又估下呢杯喺咩嚟~另外仲有椰島雪香、泰式奶茶、龍眼冰、多款梳打水同綠茶!肉類有雞、牛板腱、澳洲穀飼卡樂Beef、豚肉,最surprise喺有牛胸爽 呢個價錢嚟講 啲肉質可以話喺比想像中更好食 佢仲有唔同熟食,例如泰式串燒雞牛豬、炸魚餅、豬頸肉、薄餅、鳳爪等等出面自助吧仲有唔同丸、菜等等,可以掃QR code叫蝦滑、墨魚滑仲有麵,不過嚟到仲可以試下金邊粉 除此之外仲有泰式甜品 千層糕同椰汁糕 唔啱食嘅話仲有雪條同朱古力雪糕呢個價錢嚟講真喺性價比好高!
泰·初夏

雞煲不過不失
我就更加推薦泰·初夏嘅火鍋
首先嘢飲種類好多 泰式飲料必試
我哋叫咗個 泰初夏盲盒
你哋又估下呢杯喺咩嚟~

另外仲有椰島雪香、泰式奶茶、龍眼冰、多款梳打水同綠茶!

仲有麵,不過嚟到仲可以試下金邊粉

呢個價錢嚟講真喺性價比好高!