2019-01-14 145 views
我平時都好少食齋,今次見到呢到有間齋店就黎食下,不過呢到得外賣,所以買完我就去左朋友屋企食。我次我同朋友都叫左好多野食,因為呢到既野都好平,所以就買左好多。 我地買左個大盒齋,有)齋鴨腎、酸甜根、咖哩根、蠔油根,齊哂好多款唔同味,全部都做得好真,而且味道唔錯。 呢度既糕點非常高質,絕對係平靚正,每款糕都好有特色,而且無論質感定味道都好好。特別推介椰汁蘆薈糕,唔單止椰味香濃,而且好滑好彈,加埋爽口既蘆薈,食完好清新好爽快。 而懷舊小食我就特別推介紅豆糕,紅豆用料好足,而且每粒紅豆都好飽滿好有豆香,鍾意紅豆既朋友真係要試下。 呢到既自家製豆漿都好好飲,豆漿味道好香濃,而且飲落有好多豆碎。加上可以揀少糖或者無糖,好健康。 豆腐花都幾幼滑,豆味幾香,老闆娘仲好有心,問需唔需要加糖,真係甜入心。 呢個芒果布甸唔係一般啫喱狀既布甸,食落口感好結實。加上入面係粒粒芒。 想食唔同款類野食既朋友就要黎食下啦!

想食唔同款類野食既朋友就要黎食下啦!
2019-01-13 190 views
話說都好久無食齋,因為齋舖都唔係周圍有~今日嚟咗坑口,周圍八卦嘅時候發現有齋賣,除咗酸齋,仲有好多糕點呀~好吸引!砵仔糕,都幾多豆~正!不過略嫌粉多咗啲~仲有豆腐花哦~今日芝麻糊賣晒⋯⋯可惜可惜,如果唔係就可以食我最愛嘅芝麻糊豆腐花勒~酸齋有兩個分量,細$15(可選兩款)、大$30(可選四款)大盒抵好多呀~同埋件件都好大件,佢無剪開。呢間嘅齋味道唔錯,入味,而且有咬口。各式糕點:馬豆糕、紅棗糕、芝麻糕、桂花糕、彩虹椰汁糕、芒果西米糕、香芋糕、蘆薈椰汁糕及紅豆糕$7/件、$23/4試勻咁多味~好過癮!每款都好食,而且甜度適中~紅棗、芝麻糕味道香濃!甚為足料!香芋糕更是未見過,好好食~彩虹椰汁糕,味道食緊似落咗奶嘅啫喱,好食,我覺得小朋友會好鍾意~豆腐花,滑~加咗糖水同糖,返到屋企糖都溶晒~但唔會好甜~芒果布甸好味,好夠芒果味~加啲奶~正!下次可以去買餸,順手加餸~

砵仔糕

砵仔糕,都幾多豆~正!不過略嫌粉多咗啲~

酸齋有兩個分量,細$15(可選兩款)、大$30(可選四款)

齋滷味(大)

$7/件、$23/4

試勻咁多味~好過癮!
每款都好食,而且甜度適中~
紅棗、芝麻糕味道香濃!甚為足料!
香芋糕更是未見過,好好食~

豆腐花

豆腐花,滑~加咗糖水同糖,返到屋企糖都溶晒~但唔會好甜~

芒果布甸
好味,好夠芒果味~加啲奶~正!

下次可以去買餸,順手加餸~
2019-01-06
齋滷味(大)
2019-01-12 67 views
今日去左將軍澳行下街,見到有個food lane入面開左好多餐廳和小食店,人流都有好多!行過見到有間清心齋,主打素食糕點,我就買啲番去比mami試下啦!熱豆腐花和黑白配,豆腐花香滑無比,豆香非常濃郁,加上糖水和黃糖,非常滿足!黑白配是指黑芝麻糊配豆腐花,同樣是濃郁的芝麻糊,入口芝麻香味極濃!大盒的齋菜是我首選,滷得入味香口,多款顏色更是賞心悅目!糕點是重頭戲,香芋糕、芝麻糕、馬蹄糕、紅棗糕、桂花糕、彩虹糕等等,多款糕點甜度比較低,健康之選啊!糕點入口香甜清新,鬆香足料,超愛滿口馬蹄的馬蹄糕,清甜的紅棗糕!媽媽當然最愛芝麻糕啦!當中以椰汁彩虹糕最為有趣,賣相非常吸引!下次可以再買比媽媽食啦!

2019-01-11 106 views
很久沒來厚德邨了,今日同一班中學同學重返舊地,發覺好多野都變左,悉日的厚德街市已改頭換面,感覺乾淨左好多同埋多左野食賣~一入街市門口,就已經被這間清心齋吸引住了,見到佢有好多糕點賣,色彩繽紛的糕點真係吸引左我地既眼球,就決定買糕點一起吃糕點任揀4件$23就咁單買1件$7我們好多糕點都想吃,就每款糕點都來一個吧~芋頭糕這個真係好香濃芋頭味,岩晒芋粉,我就係其中一個芋粉大愛彩虹椰汁糕這個是椰汁溝埋d啫喱一齊整的糕點賣相好靚好吸引,望到d啫喱就想一口咬落去這個都好好吃,好似食緊椰汁啫喱咁好有口感芒果西米糕d芒果好甜呀,撈埋d椰汁西米食絕配杞子桂花糕桂花味濃又帶點清新既感覺,這食完好解渴紅棗糕這個微酸帶甜味道不過不失馬豆糕椰汁味加香濃豆味味道正常紅豆糕這個好好味,紅豆味好出岩晒紅豆粉馬蹄糕清甜又爽口,正呀芝麻糕都是香濃芝麻味味道不錯蘆薈椰汁糕這個我都十分喜愛,食到啖啖蘆薈粒好有口感,蘆薈十分清甜juice加埋d椰汁味,超好食砵仔糕裏面有紅豆味道不過不失芒果布甸這個好吃,香濃芒果味啖啖芒果粒,這個好$30一盒齊裏面有d蠔油根咖哩根酸酸甜甜,口感十足餸飯食一流腐皮卷裏面有紅蘿蔔絲,冬菇絲爽口又好食

糕點任揀4件$23
就咁單買1件$7

我們好多糕點都想吃,就每款糕點都來一個吧~

芋頭糕
這個真係好香濃芋頭味

岩晒芋粉,我就係其中一個芋粉
大愛

彩虹椰汁糕
這個是椰汁溝埋d啫喱一齊整的糕點
賣相好靚好吸引,
望到d啫喱就想一口咬落去

這個都好好吃,好似食緊椰汁啫喱咁
好有口感

芒果西米糕
d芒果好甜呀,

撈埋d椰汁西米食
絕配

杞子桂花糕
桂花味濃又帶點清新既感覺,
這食完好解渴

紅棗糕
這個微酸帶甜
味道不過不失

馬豆糕
椰汁味加香濃豆味
味道正常

紅豆糕
這個好好味,紅豆味好出
岩晒紅豆粉

馬蹄糕
清甜又爽口,正呀

芝麻糕
都是香濃芝麻味
味道不錯

蘆薈椰汁糕
這個我都十分喜愛,食到啖啖蘆薈粒
好有口感,蘆薈十分清甜juice
加埋d椰汁味,超好食

裏面有紅豆
味道不過不失

芒果布甸
這個好吃,香濃芒果味
啖啖芒果粒
,這個好

$30一盒齊
裏面有d蠔油根
咖哩根
酸酸甜甜,口感十足
餸飯食一流

腐皮卷
裏面有紅蘿蔔絲,冬菇絲
爽口又好食,又唔油膩

$8一碗豆腐花

芝麻糊加豆腐花

$12一支自家制鮮豆漿,
依加優惠期賣$10
即刻要番2支飲下
真係幾鮮幾好飲,又唔會太甜
香濃豆味,健康又唔貴

總括來講,真係糕點天堂
咩都有齊咁制

性價比高
值得一吃
2019-01-08 77 views
經過TKO food court見到有齋同甜品,決定買少少番去加餸,黎個happy Friday🥰齋鋪雖然細細間,但選擇好多😍所以我買左幾款試下先!齋拼盤($30)有4款選擇,包括甜酸齋、素叉燒、咖哩齋、蠔油齋。個人最喜愛甜酸齋,酸酸甜甜,味道岩岩好,超開胃😜$30大大盒,抵啊~腐皮卷($18)超大條,而且d餡都多,仲好juicy🤤推介!芒果布甸($12)甜度適中,有芒果肉既,但覺得可以再多d!而且可以連埋花奶咁就好啦~無糖豆漿($12)好抵飲,係鮮磨既豆漿!豆味好出,正😋總括黎講,尼間素食不錯,仲有超多既甜點選擇,下次會再幫襯~
齋鋪雖然細細間,但選擇好多😍所以我買左幾款試下先!

齋拼盤($30)

腐皮卷($18)
超大條,而且d餡都多,仲好juicy🤤推介!

芒果布甸($12)

無糖豆漿($12)
好抵飲,係鮮磨既豆漿!豆味好出,正😋
總括黎講,尼間素食不錯,仲有超多既甜點選擇,下次會再幫襯~
2019-01-08 106 views
舊年食哂所有年糕後唔夠喉。。。出去再入貨已經太遲。。今年我決定要一早入定貨。。寧願買多d食耐d都好過唔夠食。。放工冇野做就行行下見到呢間。。覺得價錢好抵 。。一於買細件裝試試先。1。 齋 大盒 $30 。 4合一。滿滿既一大盒。 覺得加熱後更好味2。 $18 腐皮卷。 卷好多層。。食到停唔到口3。 $12 芒果布甸 比較軟身4。 $23x2 糕點 8件香芋糕: 好軟綿綿桂花糕: 好香口紅棗糕: 好滑林林。 紅豆糕: 紅豆大粒好沙芒果西米糕: 最正呢個, 西米粒粒分明。 馬啼糕: 好爽甜5。 無糖豆漿: 好raw6. 豆腐花: 好香既豆味7。 芝麻糊: 好滑

2。 $18 腐皮卷。 卷好多層。。食到停唔到口

3。 $12 芒果布甸 比較軟身

4。 $23x2 糕點 8件

香芋糕: 好軟綿綿
桂花糕: 好香口
紅棗糕: 好滑林林。
紅豆糕: 紅豆大粒好沙
芒果西米糕: 最正呢個, 西米粒粒分明。
馬啼糕: 好爽甜

5。 無糖豆漿: 好raw

6. 豆腐花: 好香既豆味

7。 芝麻糊: 好滑

2019-01-07 92 views
剛剛收工去到坑口拎網購嘅貨, 咁啱見到厚德商場新開咗一個小食街,入面有唔少嘅小店,反正都要買外賣返屋企,一於試下呢一間素食嘅小店。望落款式都幾多幾吸引,除咗有一般嘅甜酸齋滷味 之外,亦有素鴨、腐皮卷,同埋唔同嘅糕點等等。正好可以買返屋企加熱,我買咗一盒大嘅齋鹵味,雖然可以揀四種唔同嘅款式,但我始終都係鍾意食酸齋同齋鴨腎,酸齋味道唔錯,酸酸甜甜好開胃,不過略嫌厚身,可能要用較剪剪開嚟食會好啲,如果店家可以剪埋畀客人就更加貼心啦!而家齋鴨腎都幾入味,不過五香粉味道都重,鍾意食濃味嘅人就比較啱。另外再買咗唔少糕點同芒果布甸做飯後甜品,糕點質感結實,尚算足料,馬豆糕好香好多豆,不過芝麻糕感覺就比較多粉厚身,如果可以滑啲就更好!芒果布甸味道就唔錯,入面有唔少芒果粒粒,不過對於我嚟講只有少少甜,我妹覺得啱啱好,各花入各眼啦,但以呢個價錢嚟講都Ok!另外仲買左素鴨同腐皮卷,不過就要返屋企自己加熱,每樣價錢都係廿蚊有找,有時拎嚟加餸都係唔錯嘅選擇。

2019-01-04
Type of Meal
Dinner
2019-01-07 103 views
自從坑口幾個商場連住左之後,開始都有唔小食店進駐,呢間清心齋朋友食左都話唔錯,尤其係豆腐花,超滑咁話喎😍👉🏿✨豆腐花 Hkd 12 💸📌叫左熱既,表示佢啲豆腐花係真係好滑溜好重黃豆味,加埋啲黃糖係真係食兩碗都ok🥳就算加左糖水都唔會話甜到流,係正既!👉🏿✨芒果布甸 Hkd 12 💸📌呢個係真係完全超出我期望!本身以為係個啲彈牙既芒果布甸,點知一食落口係超級綿蜜個種,芒果味都幾重下,入面啲芒果仲要係甜架,朋友食完都哇左下!完全係高質版既芒果布甸🤭👉🏿✨各款糕點 Hkd 27/4件 💸📌我就叫左香芋糕,芒果西米糕,蘆薈椰汁糕同馬豆糕!呢西款幾乎都冇伏!而紫芋糕就最最最有驚喜!入口係好香濃既芋頭味,味道唔假已經覺得唔伏,食完會想再食!而芒果西米糕就真係好似食緊芒果西米露嘅固體版,口感都幾得意下架🥰👉🏿✨腐皮卷 Hkd 18 💸📌本身自己好小食齋,不過呢個腐皮卷就好啱我心水,就算入面冇肉都好容易一嚿接一嚿,間唔中清清地咁食又得~👉🏿✨齋滷味 Hkd 30 大盒 💸📌可以自選要咩口味,個人覺得齋鴨腎同咖喱根就最好味😀

👉🏿✨豆腐花 Hkd 12 💸

👉🏿✨芒果布甸 Hkd 12 💸

完全係高質版既芒果布甸🤭
👉🏿✨各款糕點 Hkd 27/4件 💸

👉🏿✨腐皮卷 Hkd 18 💸

👉🏿✨齋滷味 Hkd 30 大盒 💸

📌可以自選要咩口味,個人覺得齋鴨腎同咖喱根就最好味😀
2019-01-07 446 views
以前是厚德街市現在改頭換面變成了食街非常之多選擇最近食得滯滯地想食清清地食下齋點知見到呢一間清心齋好多七彩繽紛嘅糕點吸引住一於就外賣一些回家食抵食豆腐花$8 碗非常清甜豆腐滑溜甜點糕點$23有四件芒果椰汁西米糕有先芒果肉感覺似食緊芒果椰汁西米露蘆薈椰汁糕感覺清新,不會太甜,椰汁味剛好香芋糕喜歡香芋味的朋友必食極力推介感覺似食緊香芋味雪糕桂花糕濃濃桂花味加上係啫喱嘅口感落足料彩虹椰汁糕其實是啫喱再加椰汁糕工序比較繁複所以在街買係抵食嘅馬豆糕鋪滿晒馬豆用料豐富黑芝麻糕不要期待是粘糯的感覺紅豆糕甜度適中馬蹄糕馬蹄爽甜砵仔糕都好多紅豆口感係粉粉的年糕唔會太甜口感都是粉粉的不癡牙芒果布甸比較甜如果自行加花奶會好食啲腐皮卷一流落鑊煎一煎佢唔使落油都好好食$30一大盒齋買來送飯送米粉一流清清地咁又一餐最後仲買埋兩支豆漿$12一大支抵過出邊買飲料又健康又有益又有營養

以前是厚德街市

甜點糕點$23有四件
芒果椰汁西米糕有先芒果肉
感覺似食緊芒果椰汁西米露

蘆薈椰汁糕
感覺清新,不會太甜,椰汁味剛好

香芋糕

$12一大支
抵過出邊買飲料
又健康又有益又有營養

2019-01-06 64 views
最近知道將軍澳有一條food lane就諗住去睇下有啲咩好食。入到去轉右就見到一間食齋嘅,佢淨係做外賣,但隔離都有啲位俾人企喺度食。佢有兩個凍櫃,一個賣糕點,另一個賣齋同埋豆漿。佢有至少10款糕點揀。都係二十幾蚊四件,價錢都好抵。望落每款都好似幾好味,所以每樣都叫咗一件。咁多款糕點最好味嘅係用椰汁整嘅同埋香芋糕。無論係芒果西米糕定係彩虹椰汁糕都係有好濃嘅椰汁味,廚師毫不吝嗇地喺椰汁糕入邊加入大量啫喱,芒果同埋西米,所以令到件糕點好口感!本身以為香芋糕嘅味會好假,但完全唔會!食落去有好香芋頭味,仲會有啲芋泥,真係好有驚喜!佢另外都有豆腐花同埋芝麻糊賣。兩款食物都做得唔錯!而齋嘅選擇唔係太多,有三至四款,味道都幾好,叫咗個大嘅齋都係$30,好抵食!

佢有兩個凍櫃,一個賣糕點,另一個賣齋同埋豆漿。

佢另外都有豆腐花同埋芝麻糊賣。兩款食物都做得唔錯!

2019-01-05 71 views
過完聖誕新年,日日食盡山珍海錯,係時候要食番齋d, 清理下腸胃。住得將軍澳就知厚得商場轉左做 TKO Gateway,入邊多左好多野食, 仲有清心齋入主添,梗係要試試啦 (將軍澳咩好野食都有係冇齋😂) 。 $30 一盒甜酸齋, 咖喱齋, 齋鴨腎, 蠔油齋(可以4合1,3合1,2合1,單一款都得)我就最愛甜酸齋,因為甜甜酸酸,送飯好正好開胃,我又鐘情甜口野嘛~~~咖喱齋咖喱味都唔錯既, 最重要係佢好索汁, 每一口都足味齋鴨腎細個個時成日做零食,清心齋既做得冇咁硬,好食。蠔油齋就一定要咸鮮!$23 4 件 蘆薈椰汁糕, 西米糕,香芋糕, 杞子桂花糕椰汁糕好重椰香,但又唔太膩,唔知有咩技巧呢😇; 西米糕軟淋,食到一粒粒西米呢;杞子桂花糕真係有桂花味,又唔太甜,食完飯做甜品就夠清爽啦。 $12 芒果布甸好有元時既回憶。我都唔知幾耐冇食過了。 唔太甜,有芒果味,仲有一粒粒熟透既芒果係入面添。 不錯。

咖喱齋咖喱味都唔錯既, 最重要係佢好索汁, 每一口都足味
齋鴨腎細個個時成日做零食,清心齋既做得冇咁硬,好食。
蠔油齋就一定要咸鮮!

$23 4 件 蘆薈椰汁糕, 西米糕,香芋糕, 杞子桂花糕

$12 芒果布甸
好有元時既回憶。我都唔知幾耐冇食過了。
唔太甜,有芒果味,仲有一粒粒熟透既芒果係入面添。 不錯。

2019-01-05 58 views
住得係坑口一定知有個新既美食集中地誕生, 就係TKO Gateway度入邊有好多唔同既食店, 包括左呢間清心齋。甜酸齋、咖喱齋、齋鴨腎、蠔油齋$30 (400克) 可以4種一盒又得, 1 種一盒亦得4 種各有特色, 甜酸齋甜甜酸酸, 味道適中; 咖喱齋咖喱味濃郁, 又唔會太辣; 齋鴨腎好爽口得黎又十分有趙頭,味濃甜香; 蠔油齋咸鮮,十足蠔油味。重點係, 全部都好厚實, 吸足汁醬, 撈飯勁正。$23 4 件 馬蹄糕, 紅豆糕,馬豆糕, 芝麻糕糕件各有特色,馬蹄糕爽甜; 紅豆糕軟淋,仲好香紅豆味;馬豆糕有點椰汁香, 馬豆粉軟; 芝麻糕好似食緊芝麻糊咁正。 $18 腐皮卷放左一陣食,雖然唔係脆卜卜,不過食起意想不到既爽口,唔會油淋淋。

甜酸齋、咖喱齋、齋鴨腎、蠔油齋$30
(400克)
可以4種一盒又得, 1 種一盒亦得
重點係, 全部都好厚實, 吸足汁醬, 撈飯勁正。

$23 4 件 馬蹄糕, 紅豆糕,馬豆糕, 芝麻糕

咖喱齋
蠔油齋
  • 咖哩齋
2019-01-03 90 views
出開將軍澳,見呢個商場地下有好多小食店,兩老最鍾意食齋,我又鍾意食糕點,就執左d 野食番去加料。✨鋪頭細細都幾多野賣,除左齋同一般糕點,又有豆腐花,芋頭魚,芝麻糊,芒果布甸等等,價錢仲幾抵食。✨豆漿($12): 有無糖同少糖選擇,㨂左少糖,飲落唔會太甜,夠健康✨腐皮卷($18): $18 蚊超抵食,大大件。番去試下輕輕煎番熱黎食,果然係正👍🏻。個皮幾薄又唔會油膩,饀料有蘿白絲,沙葛絲同少少東菇,食落好夠味,早知買多盒啦。✨大盒齋滷味($30): 有齊咖哩齋,甜酸齋,蠔油齋,齋燒鵝。最鍾意齋燒鵝,個味唔錯又幾有咬口。其他三款就食落幾有彈性,甜酸齋都係我另一心水。✨糕點選擇都幾多,除左一般既傳統款式,有少見既蘆薈椰汁糕,芋頭糕,彩虹椰汁糕等等。$24有4件,4件打後就$6一件。✨紅豆同馬豆糕都勁多豆,味道唔錯,不過就略為實左d~~彩虹椰汁糕真係心機野,睇得又食得。✨馬蹄糕:呢款幾有彈性,馬蹄切薄片都幾多,味道清甜。✨芝麻糕:質地爽爽地,芝麻味好濃。✨蘆薈椰汁糕: 椰汁味幾香,食落粒粒蘆薈幾得意。✨糕點整體黎講唔會太甜,腐皮卷真係好好食,一定要試👍🏻

齋燒鵝

✨馬蹄糕:呢款幾有彈性,馬蹄切薄片都幾多,味道清甜。

✨芝麻糕:質地爽爽地,芝麻味好濃。

✨蘆薈椰汁糕: 椰汁味幾香,食落粒粒蘆薈幾得意。

✨糕點整體黎講唔會太甜,腐皮卷真係好好食,一定要試👍🏻
齋燒鵝
2018-12-30 445 views
有一日經開將軍澳行街,去到一條巷裏面有好多唔同類型嘅食物,難得比我見到一間賣素食的小店,當日有唔少人都排隊買嘢食,適逢當日係做冬嘅日子,就讓我闊綽一點買咗一大堆嘅甜品以及素食及家人一起過節吧!即使闊綽一點我都是買咗百幾蚊咋,總好過買蛋糕咁冇新意呀,屋企人食得開心又勁讚啲嘢好食,所以我推介俾大家!呢度全部食物都係自家製嘅,唔似一般嘅齋鋪頭交貨,其實如果你食得齋多嘅話一食就會食得出啦!呢間店舖另一個特別嘅地方就係佢計食物除咗傳統嘅素食之外,更加加入咗一啲新嘅元素入去,所以新舊嘅食物都有,好少會有芋頭魚!壽包!大發糕及素食糭賣!屋企嘅老人家一定係好鍾意啫!呢度嘅糕點款勁多,當日就有九款,我個女最鍾意食嘅就係七彩啫喱,外邊白色嘅就係椰汁及淡奶溝出來的,二唔同眼色嘅啫喱日有唔同嘅味道,雖然這可以自己做到,但係呢度嘅全部糕點只係賣緊$23已經有四件,或者$7一件,而且仲大大件,我寧願幫襯呢間店舖買好過自己整一大輪啦! !佢啲馬蹄糕同埋紅豆糕都好多豆同馬睇,而且全部膏嘅味道亦都唔會太甜,好味道!另外我亦買咗芒果布甸,相信食開素食嘅人士好難買到,因為出邊嘅布甸都會加咗蛋,只有喺買齋嘅店舖先至唔會加蛋落
另外我亦買咗芒果布甸,相信食開素食嘅人士好難買到,因為出邊嘅布甸都會加咗蛋,只有喺買齋嘅店舖先至唔會加蛋落去,而且小朋友亦都唔可以食生蛋,我個女勁鍾意食,我是食嘢都覺得味道幾好唔錯!大家可以試吓, $12一杯!另外呢度嘅豆漿係自己磨嘅,沒有加粉,仲可以有少甜及與冇甜選擇,為BB着想當然選擇沒有甜,豆味濃郁, $12已經有大大支
另外加餸選擇當然係齋滷味啦,個個都喜歡吃! $30一大盒都幾抵買,我仲加咗腐皮卷,只要煎下就可以食啦,味道亦都唔錯!
他們的齋滷味沒有其他店舖的咁濃,尤其推介仔齋叉燒,軟硬適中!
PS:呢間店舖原來筲箕灣及屯門都有分店
2018-12-17 69 views
話說foodlane 開左咁耐,呢間清心齋就一直都咁多人,今日就買啲齋同糕點同屋企人一齊食齋滷味齋可以揀咖哩齋、甜酸齋、蠔油齋同齋鴨腎,我地每款都要左少少試下,全部好入味,唔錯素鵝另外叫左一條素鵝拎返屋企煎黎食,超香又唔會散晒,好正,下次可以加餸糕點糕點我地揀左幾款食,特別喜歡香芋糕,芋香味好出,但唔會假,而且煙靭程度剛剛好 另外當日有啲蒸好左既紅棗糕都好好食,唔會太甜,食多幾件都唔內疚豆腐花豆味濃,又勁香勁滑,讚

齋滷味

素鵝

糕點

豆腐花
豆味濃,又勁香勁滑,讚

2018-12-15