2019-04-13 297 views
係朗屏唔知食咩好 朋友最尾就帶左黎呢度食晚餐舖頭開到12點 如果做野做到好夜黎呢度食就岩哂~因為主打食牛 所以側邊都有圖介紹唔同牛既部位同講下佢地有咩特別試左蝦籽撈麵 好好食啊牛腩好腍 蝦籽好多朋友之前食話覺得咸 我就覺得岩岩好仲會有碗湯底 如果覺得太乾都可以配湯食價錢唔算好抵 但有機會都會再食
係朗屏唔知食咩好 朋友最尾就帶左黎呢度食晚餐
舖頭開到12點 如果做野做到好夜黎呢度食就岩哂~
蝦籽牛腩撈麵
試左蝦籽撈麵 好好食啊
牛腩好腍 蝦籽好多
朋友之前食話覺得咸 我就覺得岩岩好
仲會有碗湯底 如果覺得太乾都可以配湯食

價錢唔算好抵 但有機會都會再食
2019-03-20
$60 (Dinner)
2018-09-30 340 views
今天經過呢間餐廳吃早餐,叫咗沙爹牛肉麵加奄列,佢個麵雖然只係普通餐廳即食麵,但佢煮得剛剛好,唔太淋唔太硬,所以唔使加錢吃出前一丁,而個沙爹牛肉亦非常入味,記得要加辣椒油非常美味。
2018-09-02 258 views
原本今晚晚餐去食燒味的,忽然想起街坊説過介紹小巴站對面附近的清湯牛腩,所以改變主意就陪媽咪一齊去試吓。由於第一次來,所以選擇了五寶,牛肚,牛筋,牛腩,牛脷和牛尾,果然好味,牛腩湯底好清甜,因為仲有白蘿蔔,服務員態度好好,送多碗湯,因為佢話怕湯唔夠。而且我媽媽食的是牛坑腩粉絲也好冧好滑好好味咁話。套餐包配送熱飲,服務員介紹的檸檬意米水,意米甜甜地,所以不用加砂糖都好好味。之後仲叫咗碟油生菜,菜鮮甜爽脆。元朗又多個好食的地方了。

而且我媽媽食的是牛坑腩粉絲也好冧好滑好好味咁話。

。元朗又多個好食的地方了。
清湯牛五寶
清湯牛坑腩粉絲
2018-09-02
$60 (Dinner)
清湯牛五寶
清湯牛坑腩粉絲
  • 清湯牛坑腩
2017-01-17 887 views
加班之後專程來,這家打正旗號名叫牛魔王的店子。當然要試試牛的味道,看看有沒有牛魔王那麼強橫🤔。店內環境新簇,可能是位處於又新街附近,遊客亦不少。本來生怕雙拼不夠多,可能牛及雲吞都只有兩件,已故意點單拼,想不到那碗麵條也只是這麼少。牛坑腩不算肥瘦相間,但仍然賣相不錯五層的模樣,吃起上來,不說不知道是牛坑腩,牛味亦不特別香濃。米線極林,軟綿綿的,根本就是煮得太久,完全沒嚼勁。茶走味道,反而不錯,奶茶香濃,煉奶剛剛好也不會太甜。但總括而言,在元朗吃牛腩麵,我不會再來牛魔王,我勝利牛丸及我最喜愛的朱兆記也這兒優勝得多。
店內環境新簇,可能是位處於又新街附近,遊客亦不少。
牛坑腩不算肥瘦相間,但仍然賣相不錯五層的模樣
,吃起上來,不說不知道是牛坑腩,牛味亦不特別香濃

米線極林,軟綿綿的,根本就是煮得太久,完全沒嚼勁。
茶走味道,反而不錯,奶茶香濃,煉奶剛剛好也不會太甜。

$50 (Dinner)
2016-12-29 509 views
幫襯過幾次,服務同食物都唔錯,咖喱唔辣,偏甜,清湯腩其實真係好清,但唔會覺得難食,食到幾香牛味,而且湯底唔覺有味精。我見店員對帶住小朋友既顧客都幾細心,會提醒e樣熱,要小心,果樣要擺入啲。值得再食
值得再食
2016-11-01 426 views
叫左碗牛腩米加個菜, 牛腩又韌又鞋, 招牌貨都唔掂, 差 !!!! 菜完全未煮熟, 咬落去硬到咩咁, 菜是劣質菜, 唔青綠亦無菜味。咁都 ,$56....... 好難相信你可以係元朗立足。無下次
2016-09-07 327 views
牛魔王清湯腩咖哩專門店鄰近元朗大棠道輕鐵站,位置方便,一落輕鐵行幾步就到。我見呢度既有咖哩食,又有牛腩食,一於試下。咖哩薯仔崩砂腩河粉原來分開上,同平時食開一碗過好唔同。因為湯分開關係,所用既咖哩係平時配飯果種,個人覺得冇咁好,咖哩過於濃稠,香料味唔太重,有啲似港式咖哩,加上河粉比較淡,變左咖哩汁撈河粉怪怪地口感。河粉薄既程度一般,唔太差,都可以算滑。最好食應該係崩砂腩,油脂分佈平均帶點爽口,份量中規中矩。
我見呢度既有咖哩食,又有牛腩食,一於試下。

之前搭小巴見到有新店裝修,舖名覺得幾吸引,所以就好奇想去試吓,今日下午返兼職前的時間就去啦!在門口睇餐牌時有位阿姐好詳細咁仲紹清湯腩的餐牌,本身喜歡吃清湯腩的我就入去慢慢坐啦!依家新店開張可以食清湯腩免費送熱飲,加$3有凍飲,呢個係吸引我入去的其中一個原因裡面座位有圓枱和卡位,我當然坐卡位啦!牆身有關於牛的身體詳盡介紹,等食物時覺得悶可以睇吓~~~在門口有價錢的餐牌睇,覺得適合自己的可以入去幫襯~~~本身只想吃清湯腩的我見到下午茶的餐牌覺得價錢都算相宜,下次返兼職前可以試食埋,我兼職通常晚上六、七點開工,所以喜歡搵飽肚的下午茶餐當晚餐,順便慳d錢(外出晚餐其實幾貴吓)之前在安寧路果邊幫襯另一間清湯腩,個餐牌冇呢間咁靚和仔細,我一向怕肥,每次食清湯腩一定要瘦,還有走葱,如果好似我咁揀飲擇食的朋友一定要留意啦!我今次試咗招牌清湯腩河粉($40),個湯唔太喊,牛腩夠軟熟,阿姐話新鮮牛坑腩河粉($45)更有肉味,因為果d肉近骨,搞到我心思思想試埋一份。我八卦地問咗原來到取外賣要加$1餐具費,果度有得叫外賣,但唔可以送太遠,我屋企在山貝村果邊,可能只有鳳園或者大公司的外賣才樂意服務原來在8月初開
在門口有價錢的餐牌睇,覺得適合自己的可以入去幫襯~~~

原來在8月初開張時有好多明星到場支持,老闆的人面都幾廣。

店舖位置近呢8年內轉咗兩次都係食肆,最初係扒王之王,跟住係茶餐廳,到現在係清湯腩,谷亭街一帶太多食肆,呢間舖的附近有勝利牛丸,所以競爭都幾大,希望呢間清湯腩可以做得長啦!始終呢間舖算近我屋企,口痕都可以搭幾分鐘小巴過去食
2016-08-18
  • 招牌清湯腩河粉