2020-12-24 294 views
想食呢間好耐,朋友推薦,食飯時間去,都等咗超過半個鐘,不過值得既,同友人分別叫咗兩個定食,唔同肉,有溏心蛋,安格斯牛好好食,肉質細膩鮮嫩,但吉列牛就相對遜色了,吉列牛味道麻麻,不過回再去,下次就叫返安格斯牛
2020-12-19 319 views
隱世吉列牛💛秘.一早bookmark 了這間黃店在不起眼的角落的秘店門外大約排了3~4個人👩🏻‍🤝‍👨🏼👬我和男朋友排了大約10分鐘就入座🤗Lucky~.🐮 板燒安格斯牛 $108.🐮 板燒吉列牛 $108.menu 的種類不算多 所以沒什麼選擇困難😝和男朋友分別點了招牌的吉列牛 & 安格斯牛(兩個牛魔王😆😆)安格斯牛的肉味濃 油香也不錯而吉列牛外層夠香口 吃起來更有層次感😋男朋友起初還說分量太少 他會不夠但事實是一盤牛肉再加一碗白飯絕對能吃到飽飽的٩(^‿^)۶套餐的溏心蛋 蛋香味很濃🤤🤤.另外,也追加了一份芥末八爪魚作為小食😝.🍎 蘋果梳打 $26🍑 水蜜桃梳打 $26另外分別點了2款飲品比較推薦蘋果梳打👍🏻
隱世吉列牛💛秘
一早bookmark 了這間黃店
在不起眼的角落的秘店
門外大約排了3~4個人👩🏻‍🤝‍👨🏼👬
我和男朋友排了大約10分鐘就入座🤗Lucky~

🐮 板燒安格斯牛 $108

🐮 板燒吉列牛 $108
menu 的種類不算多 所以沒什麼選擇困難😝
和男朋友分別點了招牌的吉列牛 & 安格斯牛
(兩個牛魔王😆😆)
安格斯牛的肉味濃 油香也不錯
而吉列牛外層夠香口 吃起來更有層次感😋
男朋友起初還說分量太少 他會不夠
但事實是一盤牛肉再加一碗白飯
絕對能吃到飽飽的٩(^‿^)۶
套餐的溏心蛋 蛋香味很濃🤤🤤

另外,也追加了一份芥末八爪魚作為小食😝

🍎 蘋果梳打 $26
🍑 水蜜桃梳打 $26
另外分別點了2款飲品
比較推薦蘋果梳打👍🏻
15 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 板燒安格斯牛
2020-12-19 199 views
Actually my second time here.The first time we came to have the eel. It was fine, nothing special. I think eel is probably not my favorite so I don’t want to be too harsh.The second time we came for the grilled beef. This is one where you cook yourself, so it’s kinda fun. They don’t give you a ton of food, but it’s a nice experience, and the beef sets are quite nice. You aren’t rushed or anything, but because there are almost always a line of people outside, service will be very quick, and your
Actually my second time here.

The second time we came for the grilled beef. This is one where you cook yourself, so it’s kinda fun. They don’t give you a ton of food, but it’s a nice experience, and the beef sets are quite nice. You aren’t rushed or anything, but because there are almost always a line of people outside, service will be very quick, and your dining experience definitely won’t exceed an hour.

It’s cash only too.
2020-12-09
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2020-12-13 246 views
💛💛💛💛💛💛💛💛🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡星期六放工約三點,早餐午餐都未食,就專程黎到佐敦食吉列牛,本身以為要排隊,好彩唔使,唔係會餓死我😂 好快已經決定好食咩,叫咗招牌板燒吉列牛$108再加$20set,有埋秘之飯素同楓糖流心蛋。😋整體都唔錯,價錢亦唔算貴。******************************吉列牛牛肉唔會太肥,燒起都好juicy,唔會變乾柴😛但牛味略為唔夠濃。******************************流心蛋亦好香,有楓糖甜味。likelike👍🏿******************************飯就普普通通地好味🤣🤣******************************安排入座時,店員非常有禮貌,亦會主動添水同加蠟燭。讚👍🏿
💛💛💛💛💛💛💛💛🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡
星期六放工約三點,早餐午餐都未食,
整體都唔錯,價錢亦唔算貴。
吉列牛
流心蛋
亦好香,有楓糖甜味。likelike👍🏿

就普普通通地好味🤣🤣
安排入座時,店員非常有禮貌,亦會主動添水同加蠟燭。
讚👍🏿

2020-12-12
$128 (Lunch)
2020-12-05 260 views
香港鮮有吉列牛,仲要係黃店,即刻要慕名而泥。服務態度又好又快,唔洗10分鐘食物已經到,而且仲不時幫我哋加火,好貼心。我哋試左原味吉列牛同黑松露吉列牛,而佢百幾蚊嘅收費,食物質素非常有水準,吉列好脆好惹味,原味比黑松露好食,後者食食下會有啲漏。貼心係佢個爐會有肥膏係度,等你keep住燒都唔會度痴底。食物份量好大,食到最後好飽。我哋有加20蚊配蛋同飯,兩樣都係正常發揮。見到佢原條鰻魚好似好好食,下次泥一定要試吓!
香港鮮有吉列牛,仲要係黃店,即刻要慕名而泥。

2020-12-05
10 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
2020-11-26 463 views
一早見IG有推介呢間吉列牛就心思思想食之前都有食過吉列牛不過見到呢間特別抵食特登bookmark咗                                                                                                           MENU都有唔少選擇但係一心來食吉列牛得我當然係食吉列牛晚市套餐有溏心蛋,湯認真唔錯抵食夾大件人人都愛他係個環境逼少少 唔適合傾計但呢餐唔係食環境所以完全可以接受服務員好勤力見你個爐d火唔夠旺就即刻幫你
一早見IG有推介呢間吉列牛
就心思思想食
之前都有食過吉列牛
不過見到呢間特別抵食
特登bookmark咗

MENU都有唔少選擇
但係一心來食吉列牛得我
當然係食吉列牛

晚市套餐有溏心蛋,湯
認真唔錯

服務員好勤力
見你個爐d火唔夠旺就即刻幫你
2020-11-25
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2020-11-19 491 views
呢間嘢好多人排隊😳😳等左一個鐘先入到去..終於入到來即刻叫了安格斯牛..好期待石板上來!打邊爐試過一人一鍋,但就未試過一人一石板燒。石板上有舊肥膏,用來抹下石板,類似落油咁!之後就可以將牛肉放上去煎..牛肉都算靚,有雪花㗎!另外,紫菜飯配得好好,裡面仲有魚乾仔,增加了飯的口感!再加一隻蛋..整個一人前對女仔份量啱啱好,男仔可能唔夠飽!美中不足的是裡面人多,座位逼🙈抽風系統亦有待改善,食完個身有陣燒烤味🙈
2020-11-15 527 views
六月個時疫情緩和 放工六點半左右黎大佐敦食好西💛估唔到咁早黎到都已經大排長龍 唔知宜家仲要唔要排呢?等左半個鐘先入得 餐廳唔算大 好彩有個角落位坐下可以靜少少品嚐 好懷念之前係大阪食過既吉列牛 真心正🥺叫左兩個餐 有飯素 溏心蛋 同櫻花昆布湯 (+$38)板燒吉列牛 $108份量都幾多 炸粉唔會太厚 飯素加分🤤蛋唔錯 可惜個湯有啲怪 可能我麻麻花味既湯?😂秘•燒黑松露吉列牛 $148第一次食黑松露吉列牛🤩味道香得黎又唔會濃到蓋過哂牛既鮮味😆自己就住黎燒 好過癮啊😎
六月個時疫情緩和
放工六點半左右黎大佐敦食好西💛
估唔到咁早黎到都已經大排長龍
唔知宜家仲要唔要排呢?等左半個鐘先入得
餐廳唔算大 好彩有個角落位坐下可以靜少少品嚐
好懷念之前係大阪食過既吉列牛 真心正🥺
叫左兩個餐 有飯素 溏心蛋 同櫻花昆布湯 (+$38)
板燒吉列牛 $108
份量都幾多 炸粉唔會太厚 飯素加分🤤蛋唔錯
可惜個湯有啲怪 可能我麻麻花味既湯?😂
秘•燒黑松露吉列牛 $148
第一次食黑松露吉列牛🤩味道香得黎又唔會濃到蓋過哂牛既鮮味😆
自己就住黎燒 好過癮啊😎
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2020-11-14 325 views
哩間吉列牛真係幾好食架 首先擺盤方面就已見到好用心同幾日式 而吉列牛對我嚟講有啲新穎 食上去陣時又有牛既肉汁 同吉列既脆口 呢個配搭又比我想像中更夾 同埋佢啲溏心蛋雖然要加錢 但係蛋黃既狀態啱啱好 都幾值得!大家都可以試下♡
2020-11-13 285 views
📍#秘📍Secret Chefs #SecretChefs🇭🇰香港佐敦偉晴街11號地下🇭🇰 G/F, 11 Wai Ching Street, Jordan,HK🌐佐敦 🌐荃灣#MFJ佐敦 #MFJ日本菜#MFJ_Jordan #MFJ_JapaneseFood人均消費: HKD108味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰環境: 🌹服務: 👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆今次第二次食秘的吉列牛,仍然係唔錯的👌🏻餐廳不設訂枱,好多時要排晒長龍,去食要預鬆時間啊其實佢有其他野食,但黎到唔食吉列牛又真係好似好對唔住自己咁🤣⭐️板燒吉列牛🐮$108套餐有吉列牛,一碗白飯同汽水加錢可以要溏心蛋,飯素,湯等等今次就乜都無加,只食牛同白飯,都ok飽嘅牛有15片,厚度剛好,一放落去燒就滋滋聲,十幾秘就夠,入口都幾鬆化香口,雖然出油但唔油膩嘅👌🏻$108午餐有得食有得玩係幾抵嘅,不過食完全身都好臭🤣招呼就麻麻哋,而且執野成日撞埋嚟😥仲有,佢哋只收現金,唔係太方便#cutlet #beefcutlet #beef #japanesegrill #mfoodjournal #instagfoo
📍#秘

環境: 🌹
服務: 👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆

今次第二次食秘的吉列牛,仍然係唔錯的👌🏻
餐廳不設訂枱,好多時要排晒長龍,去食要預鬆時間啊

⭐️板燒吉列牛🐮$108
套餐有吉列牛,一碗白飯同汽水
加錢可以要溏心蛋,飯素,湯等等
今次就乜都無加,只食牛同白飯,都ok飽嘅

$108午餐有得食有得玩係幾抵嘅,不過食完全身都好臭🤣
招呼就麻麻哋,而且執野成日撞埋嚟😥
仲有,佢哋只收現金,唔係太方便

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食
2020-11-12
$108 (Lunch)
2020-11-11 348 views
超抵食石燒肉😋😋😋今日朋友介紹來呢度dinner。柯士甸西鐵站經隧道上地面行幾分鐘就到,相當方便👍🏻朋友先到等位,大概十分鐘就可以入座了。店面唔算好大,大概有十枱座位。我order左松露吉列牛加飯set。牛肉有少許松露香味,油脂分布平均入口嫩滑,吉列夠脆口,兩重口感😊一份set都有相當多既牛肉,配埋飯食一個人食到十分飽。店員經常會幫我哋加酒精塊,相當勤力貼心👍🏻不過餐廳客流很大,食完就要埋單走人,如果想聚會傾吓偈就要另搵地方喇
超抵食石燒肉😋😋😋

15 Minutes (Dine In)
雖然呢間小店位置比較隱蔽但都一樣不減人氣💁🏻‍♀️我地6點幾去到都等左10幾分鐘左右排隊既時候已經決定好試佢最出名既兩款💁🏻‍♀️.🎈黑松露吉列牛($148) 加配套餐另加($38)👉牛肉唔夠嫩 有根 質素一般唔點醬的話係冇乜味🤦‍♀️但勝在佢吉列粉係黑松露比較特別第一啖食落好香黑松露味 不過越食越淡😂👉套餐跟既飯有加調味料 有海苔芝麻等都算有誠意 調味粉都幾好食👉個湯就比較不知所謂🤭水唔似水 湯唔似湯 叫左咸咸地既有味水比較清淡🤭🤭🤭👉佢比較貼心既係佢一開始就放左塊肥膏係到😂將佢既油份逼出黎煎肉🤭大家燒肉記得燒埋個吉列邊🤣🤣咁樣先會脆架!!!推介指數🌟🌟🌟.🎈浦燒原條鰻魚飯($78)果然一上碟係非常大條🤣🤣份量非常足 見到都覺得好滿足🥰以呢個價錢黎講比呢個份量真係性價比好高😛味道黎講就一般鰻魚飯咁既味🧐不過不失 勝在性價比高推介指數🌟🌟🌟.🎈總括而言價錢尚算合理 但見咁多人推介個吉列牛我對佢既期望會高啲🤦‍♀️但肉質真係麻麻 只係黑松露炸粉較有賣點下次食吉列牛應該會寧願揀其他餐廳🤭
雖然呢間小店位置比較隱蔽
但都一樣不減人氣💁🏻‍♀️
我地6點幾去到都等左10幾分鐘左右

排隊既時候已經決定好試佢最出名既兩款💁🏻‍♀️

🎈黑松露吉列牛($148) 加配套餐另加($38)
👉牛肉唔夠嫩 有根 質素一般
比較清淡🤭🤭🤭

👉佢比較貼心既係佢一開始就放左塊肥膏係到😂
將佢既油份逼出黎煎肉🤭
大家燒肉記得燒埋個吉列邊🤣🤣
咁樣先會脆架!!!
推介指數🌟🌟🌟

🎈浦燒原條鰻魚飯($78)
果然一上碟係非常大條🤣🤣

🎈總括而言
但肉質真係麻麻 只係黑松露炸粉較有賣點
下次食吉列牛應該會寧願揀其他餐廳🤭
2020-11-08 247 views
愉快嘅Happy Friday黎到位於佐敦同柯士甸中間嘅偉晴街食石板燒牛,地方比較隱蔽唔就腳,建議佐敦站行過去會順啲🤨隱蔽並唔等於少人,7點鬆啲已經有4-5檯客人等入座,幸好今晚只係等左一陣😆《板燒吉列牛定食》 $146 4.3 / 5 🤩👍🏻👍🏻👍🏻最受歡迎嘅主打當然係板燒吉列牛!🐂首先將面頭嘅肥膏查係石板上,再放牛燒,先燒好一邊再反,唔好反黎反去🤣原本睇佢係薄切,以為份量好少,點知食落其實相當有飽足感🤩 吉列嘅脆皮薄薄一層,同中間嫩滑嘅牛肉形成強烈對比😍牛肉入口亦好鬆軟,一邊煎一邊啲肉汁逼晒出黎🥰 定食加配嘅《秘之飯素》同《楓糖流心蛋》亦係好加分嘅地方!👍🏻飯素加上少量燒汁,為珍珠飯增添色彩同味道;流心蛋蛋黃極甜,配飯正😋另外亦試左《秘燒黑松露吉列牛》,黑松露味好出,鍾意黑松露嘅朋友必點!🤤如果想淨係試清楚牛味,《板燒安格斯牛》會適合你,牛肉鮮嫩多汁,原汁原味🤪好耐無食過回頭度高嘅餐廳,誠意推薦比大家!🥰

好耐無食過回頭度高嘅餐廳,誠意推薦比大家!🥰
15 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
2020-11-07 308 views
Chloe 姐係OpenRice 又搵新花款野食日式小爐燒肉 見到價錢都唔太貴 就黎呢間「袐」試下 黑松露牛肉燒定食$148加$20 多唐心蛋同 味素飯味道方面 黑色邊係脆脆的帶點甜及少少鹽味 食唔到松露味 肉方面 其實冇咩肉味 知自己食緊肉 分唔到自己食牛定豬 加埋啲飯 好多味 整體冇左個主角「牛」另外 啲飯芯有啲未熟晒硬硬地既感覺似食意大利飯熟少少咁個人鍾意食軟飯多啲蒲燒鰻魚飯個人極少會點鰻魚飯 因為怕有細骨第一下夾起係見到幾條細骨叫左餐就擔粗粗食埋佢 唔浪費 但食落又ok 唔駛勁nur 骨可以條鰻魚夠嫰口 都淋滑 醬汁都好夾同樣啲飯都唔係好得 有飯芯整體一般 未必會再叫燒肉
Chloe 姐係OpenRice 又搵新花款野食

日式小爐燒肉 見到價錢都唔太貴 就黎呢間「袐」試下

黑松露牛肉燒定食$148加$20 多唐心蛋同 味素飯

味道方面 黑色邊係脆脆的帶點甜及少少鹽味 食唔到松露味

肉方面 其實冇咩肉味 知自己食緊肉 分唔到自己食牛定豬
加埋啲飯 好多味 整體冇左個主角「牛」

另外 啲飯芯有啲未熟晒硬硬地既感覺

都淋滑 醬汁都好夾

同樣啲飯都唔係好得 有飯芯

整體一般 未必會再叫燒肉
2020-11-07 137 views
人細小店 店舖比較偏僻 但環境都唔錯吉列牛 配糖心蛋 切好晒俾你 你可以自己燒肉嘅質素唔錯 有牛味 而且肥瘦均勻 如果太瘦嘅話啲肉就會好鞋100左右來講真係幾抵食 可以慢慢燒 同朋友傾吓計
人細小店 店舖比較偏僻 但環境都唔錯
吉列牛 配糖心蛋