2024-07-25
今日去左屯元天都各有一間分店嘅 "至尊雲吞麵雞煲",除左主打有茶餐廳美食之外,仲有超平價兩個鐘任食雞煲火鍋放題,依度環境舒適,坐得舒服,聚腳好地方。任食雞煲火鍋放題 : 星期一至四每位$178/2小時,埋單每人唔使$200,認真抵食 ~首先係10款火鍋湯底裡面揀一款,有花甲雞煲、酸菜魚煲、咖雞哩煲、蘿蔔牛腩煲等等,而我就揀咗最受歡迎嘅至尊惹味雞煲,店員話大部份嘅客人都係揀依個鍋,辣度有5款,唔想食辣野嘅我哋要左走辣,大概15分鐘內店員就送上一鍋雞煲,份量非常多,睇起嚟唔止一隻雞咁少,雞肉嫩滑夠入味,都好厚肉,唔會有好多骨,調味又啱啱好,走辣都咁好味,仲可以無限任加雞件。雞煲食到大半就可以叫店員加湯打邊爐,點餐紙有幾十款免費追加食物 : 肩胛肥牛片、鯇魚腩、豚肉片、鮮蝦雲吞、鮮牛肉、海鮮沙律丸、竹昇麵等等,款式雖然唔可以話多但都唔錯架。值得一讚嘅煉奶炸饅頭,即叫即整,外層鬆化,裡面軟綿綿,沾上香甜煉奶,食起嚟更美味 ; 仲有爽口彈牙又大粒嘅鮮蝦雲吞,食完再加單。飲品方面除左各式汽水之外,亦有羅漢果杞子菊花茶、豆漿、咖啡、奶茶、檸檬茶等都係免費任飲,揀左羅漢果杞子菊花茶,食完火鍋清下熱
飲品方面除左各式汽水之外,亦有羅漢果杞子菊花茶、豆漿、咖啡、奶茶、檸檬茶等都係免費任飲,揀左羅漢果杞子菊花茶,食完火鍋清下熱啦 ~