2023-09-15
貴緣小鍋米線 (紅磡)📍紅磡崇潔街20號地舖之前黎呢到食過三次門釘,一開始唔知佢假期同星期日會唔開,今日終於睇清楚佢既開放時間,成功黎到了! 期待左好耐。呢度係用qr code落單,好方便。啲比較受歡迎既餸會有手指公,岩晒有選擇困難既你。招牌酸辣湯 - $59同朋友兩個都叫左酸辣,因為我地對酸辣係情有獨鍾,加唔同配菜都有少少唔同。我叫左小辣,豬軟骨、蘿萄同鹵水大腸。豬軟骨同大腸都係鹵水汁,加左落個湯頭到,令個湯甜甜地。豬軟骨夠腍,但啲肉又唔會散開晒,大腸入味,有咬口,蘿蔔清甜無渣。招牌酸辣湯 - $71朋友叫左米線加底,小辣。呢碗酸辣湯比較原汁原味,因為無鹵水加入,建議如果想食辣就叫小辣以上啦,小辣同我地黎講就岩岩好,唔太重口味,湯有肉碎、酸菜同大量牙菜,口感同味道都唔錯。配菜有秘製腩肉-微辣 ,炸響鈴,肥牛,腩肉醃既味道適中,豬肉肥瘦剛好,同肥牛一樣,份量都幾多。少見有炸響鈴,本身脆卜卜,之後吸晒啲湯,正!甜酸齋- $24本身都好鐘意食呢款齋,甜甜酸酸好開胃,本身係常溫既,仲可以放入湯做一個餸。生菜 蠔油 - $13價錢幾平,菜夠晒爽口,份量適中。杯裝豆漿 / 煎茶消茶 - 各$9豆
📍紅磡崇潔街20號地舖
招牌酸辣湯 - $59
招牌酸辣湯 - $71
甜酸齋- $24
生菜 蠔油 - $13
價錢幾平,菜夠晒爽口,份量適中。
杯裝豆漿 / 煎茶消茶 - 各$9
豆漿牌子叫響玲,豆品廠製,豆味好濃又無渣。蒸茶大大支,同出面買既價差不多,抵飲。