青花椒麻濃湯米線 (中小辣)(71hkd)湯幾濃味,麻香麻香,未食過呢隻味,推薦呢個湯👍🏻簡咗豬軟骨、豬大腸、腩肉、蘿蔔,豬軟骨已煮到少少入口即化,滷得好入味,蘿蔔幾清甜,豬大腸無咩肥膏位招牌酸辣湯米線 (小小辣)(65hkd)幾夠酸,好開胃,簡咗螺旋藻、豬紅、冬菇皇、墨魚丸,螺旋藻我第一次食,好爽脆嘅海帶口感,豬紅亦無咩腥味,口感Q嫩,冬菇都炆到又淋又入味🥰貴緣雞絲火山(27hkd)都有啲辣🥵雞絲切到幾碎,所以唔乾柴,壓得好實,肉量都唔少蒜泥白肉肉 (28hkd)集合麻、蒜🧄、辣於一身,好惹味,仲要咁平,抵食!#foodiblum港式 #foodiblum中式
青花椒麻濃湯米線 (中小辣)(71hkd)

招牌酸辣湯米線 (小小辣)(65hkd)

貴緣雞絲火山(27hkd)
都有啲辣🥵雞絲切到幾碎,所以唔乾柴,壓得好實,肉量都唔少

蒜泥白肉肉 (28hkd)
集合麻、蒜🧄、辣於一身,好惹味,仲要咁平,抵食!

#foodiblum港式 #foodiblum中式
2023-12-30
  • 蒜泥白肉肉
  • 貴緣雞絲火山
-🍜貴緣小鍋米線 📍紅磡崇潔街20號地舖🍅鮮茄小鍋米線 hkd 64·小小辣·小芽·肥牛·豬軟骨·滷水大腸本身想食佢個雞絲山米線😩但遲左去已經賣曬~所以嗌左第二款 都好高性價比✌🏻不得不讚佢個豬軟骨炆得好淋,無牙婆婆都食到🤣茄味湯底都濃 唔會揸流攤~配菜嘅份量都好多 多過連鎖個啲好多😈🥢醱辣小鍋紅薯粉 hkd 56·小小辣·蘿蔔·豬紅·甜酸齋·小米嗌左小小辣 所以酸度會明顯較突出啲🫢仲嗌左紅薯粉 係扭紋幼身個款所以相對地會易咬啲同有口感啲~豬紅嘅份量都多 幾抵食😳都要讚一讚佢啲蘿蔔 好清甜而且好淋,咬落亳無蘿蔔渣&苦澀味!🍖蒜香醬油雞翼 hkd 27一定一定一定要嗌嘅小食🔥🔥好香蒜香味 岩曬食完唔怕口臭嘅人!而且無雙骨雞翼咁難咬開 仲更加入味添!#貴緣小鍋米線#米線#米線關注組#紅磡美食 #紅磡米線 #米線小店#香港米線關注組 #豬大腸#平價版米線#米線控 #豬紅#性價比高 #北角 #紅磡分店 🕰️營業時間星期一至六 11:30-21:00星期日 全日休息

🍜貴緣小鍋米線
📍紅磡崇潔街20號地舖

🍅鮮茄小鍋米線 hkd 64
·小小辣
·小芽
·肥牛
·豬軟骨
·滷水大腸

本身想食佢個雞絲山米線😩但遲左去已經賣曬~
所以嗌左第二款 都好高性價比✌🏻
不得不讚佢個豬軟骨炆得好淋,無牙婆婆都食到🤣
茄味湯底都濃 唔會揸流攤~
配菜嘅份量都好多 多過連鎖個啲好多😈

·甜酸齋
·小米

嗌左小小辣 所以酸度會明顯較突出啲🫢
仲嗌左紅薯粉 係扭紋幼身個款
所以相對地會易咬啲同有口感啲~
豬紅嘅份量都多 幾抵食😳

🍖蒜香醬油雞翼 hkd 27
一定一定一定要嗌嘅小食🔥🔥
好香蒜香味 岩曬食完唔怕口臭嘅人!
而且無雙骨雞翼咁難咬開 仲更加入味添!

🕰️營業時間
星期一至六 11:30-21:00
星期日 全日休息
貴緣小鍋米線比較少去土瓜灣, 有個地膽朋友帶左我去呢間好出名, 街坊好鍾意食既小鍋米線店! 未入去之前覺得同其他米線店好似差唔多, 點左佢推薦既餸, 真係每一款都無令我失望, 有料😋 呢間絕對誠意小店, 價錢都幾公道, 同埋喺譚仔以外多一個選擇麻辣小窩米線(小小辣)配豬軟骨,腩肉, 另外冬菇皇(可以分開上, 有心思)食麻辣嘅朋友都知, 好唔好食好視乎隻麻辣味你鍾唔鍾意, 佢哋呢隻我特別鍾意😀 豬軟骨腩肉冬菇, 本身處理得好出色, 唔會俾啲麻辣味蓋過晒, 加分蕃茄小窩米粉配冬菇皇、豬紅、蘿蔔除左冬菇皇好入味之外, 豬紅同蘿蔔都非常出色!!! 尤其是蘿蔔, 大大舊, 好甜, 完全無渣!!!! 其實好難架, 又揀蘿蔔已經要做好貴緣雞絲火山另外嗌咗個小食, 味道都好唔錯, 有少少心思整到火山咁 😆皮蛋豆腐呢個都好值得試, 辣到足夠, 皮蛋都好味, 我就鍾意分開皮蛋同豆腐食 仲有得加油菜配蠔油, 新鮮又可以平衡下, 健康啲😊有驚喜 想不到貌似平凡的一間小店, 做出一d 都唔平凡, 而且好有水準既小鍋米線👍🏻
貴緣小鍋米線

麻辣小窩米線(小小辣)
配豬軟骨,腩肉, 另外冬菇皇(可以分開上, 有心思)

蕃茄小窩米粉
配冬菇皇、豬紅、蘿蔔

貴緣雞絲火山
另外嗌咗個小食, 味道都好唔錯, 有少少心思整到火山咁 😆

皮蛋豆腐

仲有得加油菜配蠔油, 新鮮又可以平衡下, 健康啲😊

有位同學叫我一定要去食呢間米線關注組第一位🥇我早幾星期特登過嚟,結果佢無開門,真係激死我。今日再戰,終於有開!一入到鋪頭已經有一陣好香嘅酸辣味,呢度用qr code落單,麵底$31,再逐個餸加,仲可以選擇辣度、酸度、麻度、芽菜、蔥、麵嘅份量。又照顧得幾周到。🔸 秘製麻辣湯米線,小小辣、多麻、秘製腩肉-微辣、墨魚丸、蘿蔔、雞肉絲(💰68)🔸 招牌酸辣湯米線少粉,小小辣、多酸、多芽菜、魚片頭、鹵水雞翼(💰50)兩碗麵一黎到已經超香,特別係麻辣湯嘅麻香,真係香氣撲鼻!酸辣湯嘅酸味都好醒胃,食慾大增🤭我較喜歡酸辣,老公較喜歡麻辣!佢每種配料都幾高品質。蘿蔔超甜,腩肉同雞翼好入味,魚片頭又夠彈牙喎。的確唔錯!🔸 甜酸齋(💰24)(7/10)🔸 涼拌青瓜 (💰24)(7.5/10)呢度嘅小食都算大碟!甜酸齋嘅甜味較重,如果酸啲更佳。青瓜係酸辣再加蒜蓉味道,食完咁大碗辣濃味嘅麵,當然要清新一下啦!呢度雖然店舖細細,但米線出色👍🏻下次再黎食過,希望唔好又摸門釘啦🙄Overall評分: 8/10😋

🔸 甜酸齋(💰24)(7/10)
🔸 涼拌青瓜 (💰24)(7.5/10)

Overall評分: 8/10😋

• 甜酸齋
  • 招牌酸辣湯米線
星期六晚難得獨自一人晚餐,米線癮起即刻去紅墈新川食米線但可惜冇開. 身處紅墈既我又好想食米線, 本來打算去土瓜灣食雞球米但又真係太遠, 心思思諗緊好唔好搭車去之際又突然醒起有間貴緣小鍋米線, 見google map係可步行範圍就決定你啦!雖然現場都幾full, 不過得自己一個所以可以直入. 叫左個❰酸辣小鍋米線配秘製腩肉冬菇王 , 中辣❱. 等左差唔多30分鐘終於有得食, 一上菜雖然見到色水偏淺, 但都試左啖湯, 果然唔多辣而酸味突出, 應該比錯辣度我.同職員反映返佢就拎左碗麵入廚房處理然後好快又上菜, 色水果然深左. 湯底的確係辣左亦冇咁酸, 但其實都唔算好辣. (本人食得辣). 碗麵有三舊好厚肉好大舊既冬菇王,食落的確同想像中一樣厚肉又唔軟癩癩又滿菇味, 呢款乾菇浸出黎好好味. 另外, 因為係一片片薄既腩肉, 食落唔會柴但又唔會成口肥膏, 算係中規中矩. ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈貴緣小鍋米線 Gui Yuan Siu Work Mixian❰酸辣小鍋米線配秘製腩肉冬菇王 , 中辣❱ $50性價比: ①②③④⑤⑥⑦好味: ①②③④⑤⑥⑦回頭: ✓┈┈┈┈┈┈┈┈┈

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈

酸辣小鍋米線配秘製腩肉冬菇王 , 中辣
2023-10-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
酸辣小鍋米線配秘製腩肉冬菇王 , 中辣
  • 冬菇王
2023-12-11 50 views
-貴緣小鍋米線📍紅磡崇潔街20號地鋪*・゜゚・*:.。..。.:*・‘・*:.。. .。.:*・゜゚・*有冇社畜同我1樣每隔1排就要食辣野/ 酸辣米線😹今日介紹1間超local既酸辣米線比大家、夜晚7點鋪頭唔細都已經滿座、超多街坊幫襯-🍜 酸辣小窩米線 $65社畜魚叫左中小辣4餸、蘿蔔夠淋冇渣、紫菜唔洗錢咁勁大塊、炸醬金菇都okay、平時食開譚仔3小、中小辣輕鬆handle岩岩好-🍜 酸辣小窩米線 $68朋友又係貪心的小狗叫左4餸、見到openrice d comment話豬軟骨很正!點知!7點就冇哂係咩事😹你地有緣記得叫黎試下、大腸腩肉都煮得夠入味!🥒 涼拌青瓜 $24🧄 蒜泥白肉 $27佢啲小食1啲都唔小、勁大碟、2個人食極都仲有😹兩款都好食、可叫Ps 加8蚊有汽水、$9 有豆漿
📍紅磡崇潔街20號地鋪

🍜 酸辣小窩米線 $65
🍜 酸辣小窩米線 $68

🥒 涼拌青瓜 $24
🧄 蒜泥白肉 $27

Ps 加8蚊有汽水、$9 有豆漿
2023-12-07 60 views
今日經開紅磡廣場附近,見到近期社交平台熱推嘅「貴緣小鍋米線」.. 湯底標榜每日用豬骨熬製,仲有招牌酸辣湯,秘製麻辣和青花椒麻濃湯等選擇…青花椒麻濃湯只麻不辣…不過今次我選擇了招牌酸辣湯,秘製麻辣湯底…麻辣湯好麻好香,越食越辣又越嘢味…薯粉是幼身,好煙靭吸晒啲湯底好好味😋 招牌酸辣湯也不錯!酸辣適中,又不太油膩👍配料秘製腩肉,幾惹味…推薦豬紅….. 因為口感質地相當嫩滑👍 小食麻辣鮑片嘅麻辣醬幾惹味,另外嘅香脆魚皮同重慶口水雞翼等味道也不錯👍

2023-12-01 70 views
貴緣小鍋米線位於喺土瓜灣紅磡交界 小編都介紹過 早幾日又去左食啦! 試下唔同嘅湯底 ~ 同埋小食.🐷青花椒麻濃湯-無辣純麻雖然話係無辣純麻 但係麻味真係幾香 一食就能夠感受到舌尖嘅麻麻刺刺 湯底濃郁 叫左多芽真係好鬼死爽 因為小編好中意食芽菜 ~ 墨魚丸好有咬口 大腸好入味 都冇異味 腩肉醃得好香 ~.🐷特濃新鮮番茄湯小編轉左唔要米線 因為太多真係會驚食唔曬 新鮮番茄湯嘅湯底鮮甜 走辣更岩小編食~ 而且好開胃 鹵水豬肚好爽口 蘿蔔又大件又鮮甜~呢碗都加左腩肉 秘制出黎真係好食~.🐷皮蛋豆腐皮蛋鮮嫩,豆腐滑滑嫩嫩,非常唔錯!~.貴緣小鍋米線 📍紅磡崇潔街20號地舖.#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #九龍 #九龍好去處 #九龍美食
🐷青花椒麻濃湯-無辣純麻
🐷特濃新鮮番茄湯

🐷皮蛋豆腐
皮蛋鮮嫩,豆腐滑滑嫩嫩,非常唔錯!~
📍紅磡崇潔街20號地舖
2023-11-24 39 views
午飯時間大概12點左右,無需等位,但12點半後就開始愈黎愈多人,等外賣亦很多終於有時間試一試,但同預期既有點出入,比較失望叫左酸辣米線小辣+豬軟骨,豆卜湯底偏甜,比較酸,不夠辣,平時好吃的湯底應該酸辣比例平均,但里間湯底酸度及辣度不夠平均

終於有時間試一試,但同預期既有點出入,比較失望
叫左酸辣米線小辣+豬軟骨,豆卜

2023-11-21 55 views
之前已經黎食過一次 覺得酸辣米線個湯底都唔錯今日經過附近就入左黎食 見好多街坊都會黎食😍 ♡ 四餸酸辣小窩米線 $68每款配料8-10蚊 份量都幾多另外仲叫左兩款小食麻辣豬肚絲同埋蒜香醬油雞翼 仲有豆漿 第一碗叫左秘制腩肉、滷水大腸同冬菇皇呢幾款都係比較人氣既配菜另外果仲叫分別叫左秘制腩肉、蘿蔔同豬血😚  腩肉幾乎係必食🩵 好欣賞佢腩肉部位係偏瘦唔會成舊肥膏 仲好入味✨我同朋友最鐘意係個滷水大腸 超級淋同超入味鐘意食大腸既朋友一定要試🥰平時食米線基本上唔會加冬菇 但見咁多人推介就試下冬菇皇真係超厚身 食得出有醃過 甜甜地蘿蔔都炆得好淋同埋好甜🫶🏻 ♡ 麻辣豬肚絲 $31 份量都幾多 唔會太辣岩哂食唔到太辣既朋友 都幾香幾有咬口 ♡ 蒜香醬油雞翼 $27有八隻單骨雞翼 本來以為係熱既點知係凍既但味道都好足 有蒜香同咸香但略嫌凍過雞翼口感有d實~
之前已經黎食過一次 覺得酸辣米線個湯底都唔錯
今日經過附近就入左黎食 見好多街坊都會黎食😍

♡ 四餸酸辣小窩米線 $68
每款配料8-10蚊 份量都幾多
另外仲叫左兩款小食
麻辣豬肚絲同埋蒜香醬油雞翼 仲有豆漿

第一碗叫左秘制腩肉、滷水大腸同冬菇皇
呢幾款都係比較人氣既配菜
另外果仲叫分別叫左秘制腩肉、蘿蔔同豬血😚

腩肉幾乎係必食🩵 好欣賞佢腩肉部位係偏瘦

岩哂食唔到太辣既朋友 都幾香幾有咬口

♡ 蒜香醬油雞翼 $27
有八隻單骨雞翼 本來以為係熱既點知係凍既
但味道都好足 有蒜香同咸香
但略嫌凍過雞翼口感有d實~
2023-11-21 47 views
呢間米線店最近成日喺IG見到,呢日就嚟一試究竟😆佢嘅位置都比較隱蔽,位於土瓜灣附近,加太賀嗰條街入面,唔特別搵都唔會知道呢度有一間隱世米線小店🙈麻辣小鍋米線(豬軟骨、滷水大腸、雞絲山、蘿蔔;小小辣)$69呢度最出名嘅配料莫過於豬軟骨同雞絲山,豬軟骨煮到非常之腍,連軟骨部份都煮到腍晒🤤而雞絲山嘅份量果然十分澎湃,雞絲用上雞胸嘅部份,感覺健康啲🐔而豬大腸唔會好多肥膏,食到滷水帶微甜嘅香味,蘿蔔入口冇渣,非常之甜🤓而佢除咗可以揀米線之外,轉紅薯粉都係免費,想食得健康啲仲可以揀轉菜底🥬麻辣小鍋米線(腩肉、豬紅、蘿蔔;小辣)$57朋友嗰碗就揀咗腩肉、豬紅同埋蘿蔔做配料,腩肉唔怕好肥🐷味道同滷水差唔多都係甜甜地,而豬紅就新鮮無異味,小辣嘅麻辣湯底入口首先食到麻香🌶️之後再有辣味滲出嚟,唔太食得辣嘅人就建議揀返小小辣😌孜然涼皮條 $27呢度嘅小食都幾多選擇,我哋亦都嗌咗兩款小食,孜然涼皮條份量都幾多😝涼皮入口非常煙韌,要有返啲牙力慢慢咬🤣但係孜然粉嘅香味夠晒重,所以都幾過癮😎蒜香醬油雞翼 $27呢款雞翼都好有驚喜🤩醬油加入咗大量嘅蒜蓉喺入面,每一啖嘅蒜香味都非常濃郁🧄由於係凍食嘅關係,雞皮質感爽彈,亦

麻辣小鍋米線(腩肉、豬紅、蘿蔔;小辣)$57

孜然涼皮條 $27

蒜香醬油雞翼 $27
呢款雞翼都好有驚喜🤩醬油加入咗大量嘅蒜蓉喺入面,每一啖嘅蒜香味都非常濃郁🧄由於係凍食嘅關係,雞皮質感爽彈,亦都好貼心咁已經將雞翼切開咗兩邊,方便食用🐥
2023-11-12 77 views
蕃茄湯同辣湯仲有食材既配料,樣樣都好甜...唔知點解係真係好重甜味。完全唔似食緊米線,而且份量好細份。蕃茄湯冇咩蕃茄味,得個甜字,蕃茄入口係生蕃茄😅小食皮蛋豆腐味道係幾好食,但皮蛋得果幾粒仔 (切碎左) 豆腐係薄切,米線同豬紅既味道同口感,係最正常,但都係偏小同細粒。食完呢餐我地再食多間餐廳😅 唔知係我地太大食定果日胃口特別好😅😅如果中意食甜味/較清新味道既話,可以一試既。我地重口味同中意食咸味就會食其他了

2023-11-10 70 views
✨細細住過紅磡、土瓜灣,耐唔耐會返去搵食😝 崇潔街對於街坊嚟講係一個搵食嘅好去處😋😋 而呢間米線就真係私心分享🤫🤫 真 舊街坊推介🥳⭐️呢度嘅米線係即叫即煮,所以需要少少時間等待,為咗美食係絕對值得嘅。同埋佢哋嘅芽菜份量好多,減輕罪惡感🤣🤣🍽️ 秘製麻辣湯-豬軟骨、雞肉絲 $51好大一碗🤣 豬軟骨超大嚿,啖啖肉,肉質好淋,又夠入味,唔錯唔錯。米線硬度非常順滑😍 而雞肉絲嘅份量多到嚇一嚇🤣 食到最尾都仲係有好多雞絲。🍽️ 秘製麻辣湯-蘿蔔、肥牛$49肥牛份量好足,唔係好薄嗰啲牛肉,有咬口,牛肉味都重,唔錯蘿蔔超淋😍😍😍咬落去咇哂啲汁出嚟,似食小籠包咁😍🍽️ 蒜泥白肉肉 $27見肉肉個名咁搞笑,同埋本身都好鐘意食蒜泥白肉,就叫左啦!白肉切得俾譚仔厚啲啲,所以食落口感都好足!蒜泥味唔會太重,個味同白肉好夾🍽️ 重慶口水雞翼$27呢個價錢有足四隻雞翼真係算平,單邊食好方便。個重慶口水味做得好!超惹味。🍽️ 皮蛋豆腐 $24最受歡迎Number one1️⃣小食,我哋就叫嚟試試佢。豆腐切到好薄,刀工好好!我哋就夾起片豆腐,再夾粒皮蛋喺面,食落似食緊未熟嘅皮蛋咁,滑脫脫得嚟又好有皮蛋香!😋絕對係No.1!🥤豆漿、

🍽️ 秘製麻辣湯-豬軟骨、雞肉絲 $51

🍽️ 秘製麻辣湯-蘿蔔、肥牛$49
肥牛
份量好足,唔係好薄嗰啲牛肉,有咬口,牛肉味都重,唔錯

蘿蔔
超淋😍😍😍咬落去咇哂啲汁出嚟,似食小籠包咁😍

🍽️ 蒜泥白肉肉 $27

🍽️ 重慶口水雞翼$27

🍽️ 皮蛋豆腐 $24

🥤豆漿、檸檬茶$8

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-11-09 1108 views
𝑊ℎ𝑎𝑡’𝑠 𝑦𝑜𝑢𝑟 𝑓𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑓𝑜𝑟𝑡 𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑎𝑓𝑡𝑒𝑟 𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑒𝑠𝑠𝑓𝑢𝑙 𝑑𝑎𝑦? 𝐼’𝑚 𝑎𝑙𝑙 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡 𝑚𝑖𝑥𝑖𝑎𝑛🍜. 𝑇ℎ𝑒 𝑚𝑒𝑛𝑢 𝑙𝑖𝑠𝑡𝑠 𝑎𝑛 𝑎𝑏𝑢𝑛𝑑𝑎𝑛𝑐𝑒 𝑜𝑓 𝑐ℎ𝑜𝑖𝑐𝑒𝑠 𝑜𝑓 𝑡𝑜𝑝𝑝𝑖𝑛𝑔𝑠. 𝑌𝑜𝑢 𝑤𝑖𝑙𝑙 𝑛𝑒𝑣𝑒𝑟 𝑏𝑒 𝑠ℎ𝑜𝑟𝑡 𝑜𝑓 𝑣𝑎𝑟𝑖𝑒𝑡𝑦. 𝐸𝑣𝑒𝑟𝑦𝑡ℎ𝑖𝑛𝑔 𝑖𝑠 𝑓𝑙𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑓𝑢𝑙 ℎ𝑒𝑟𝑒 𝑎𝑛𝑑 𝑠𝑜𝑚𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑜𝑢𝑡𝑠 𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑏𝑒𝑙𝑙𝑦, 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑠ℎ 𝑎𝑛𝑑 𝑚𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚.招牌酸辣湯🌶️ 𝗛𝗼𝘁 & 𝗦𝗼𝘂𝗿 𝗦𝗼𝘂𝗽 $𝟯𝟭 (🌟𝟴/𝟭𝟬)嗌咗小小辣嘅關係,湯底偏酸,辣味唔明顯,辣度可以再揀勁啲😂湯底唔油易入口,亦好多其他配料,例如炸醬、酸菜等𝘈𝘴 𝘸𝘦 𝘰𝘱𝘵 𝘧𝘰𝘳 “𝘮𝘪𝘭𝘥 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘺” , 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘺 𝘵𝘢𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘴 𝘮𝘢𝘴𝘬𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘰𝘶𝘳𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘳𝘰𝘵𝘩. 𝘞𝘦 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘨𝘰 𝘧𝘰𝘳 𝘢 𝘩𝘪𝘨𝘩𝘦𝘳 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘭 𝘰𝘧 𝘴𝘱𝘪𝘤𝘪𝘯𝘦𝘴𝘴 𝘯𝘦𝘹𝘵 𝘵𝘪𝘮𝘦.特濃新鮮蕃茄湯🍅𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗦𝗼𝘂𝗽 $

特濃新鮮蕃茄湯🍅𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗦𝗼𝘂𝗽 $𝟯𝟰 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
茄味夠濃郁,有大大舊新鮮蕃茄
𝘛𝘩𝘦 𝘴𝘰𝘶𝘱 𝘪𝘴 𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵, 𝘵𝘢𝘯𝘨𝘺 𝘢𝘯𝘥 𝘢𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘻𝘪𝘯𝘨. 𝘛𝘩𝘦 𝘮𝘪𝘹𝘪𝘢𝘯 𝘩𝘢𝘴 𝘢 𝘴𝘭𝘪𝘱𝘱𝘦𝘳𝘺 𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘴𝘭𝘪𝘥𝘦𝘴 𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘭𝘺 𝘥𝘰𝘸𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘩𝘳𝘰𝘢𝘵.

必食配料推介✨
豬軟骨 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗹𝗮𝗴𝗲 $𝟭𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
大大塊炆得好淋好入味,一夾起就知🤤
𝘓𝘰𝘤𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘳𝘴, 𝘵𝘩𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘪𝘭𝘢𝘨𝘦 𝘪𝘴 𝘴𝘰𝘧𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘳𝘪𝘤𝘩 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘢𝘨𝘦𝘯.

秘製腩肉𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 $𝟭𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
薄切腩肉一啲都唔韌,微辣更香更惹味
𝘛𝘩𝘪𝘯-𝘤𝘶𝘵 𝘣𝘦𝘭𝘭𝘺 𝘪𝘴 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘪.

蘿蔔 𝗥𝗮𝗱𝗶𝘀𝗵 $𝟴 (🌟𝟵.𝟱/𝟭𝟬)
蘿蔔真係世一,超清甜索湯又完全冇渣!!🥹
𝘙𝘢𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘢𝘣𝘴𝘰𝘳𝘣𝘴 𝘢𝘭𝘭 𝘧𝘭𝘢𝘷𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘰𝘶𝘱.

冬菇皇 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 $𝟵 (🌟𝟵/𝟭𝟬)
9蚊就有三舊好厚身大隻嘅冬菇,炆得好淋,醬油味好濃,就咁食有啲鹹,浸湯食就啱啱好
𝘉𝘳𝘢𝘪𝘴𝘦𝘥 𝘮𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮 𝘪𝘴 𝘪𝘯𝘤𝘳𝘦𝘥𝘪𝘣𝘭𝘺 𝘴𝘰𝘧𝘵.

炸魚皮 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗦𝗸𝗶𝗻 $𝟵 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
魚皮香脆無腥味,浸湯一兩秒食一流~
𝘎𝘳𝘢𝘣 𝘰𝘯𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘪𝘱 𝘪𝘯𝘵𝘰 𝘩𝘰𝘵 𝘴𝘰𝘶𝘱 𝘧𝘰𝘳 1-2 𝘴𝘦𝘤, 𝘵𝘩𝘢𝘵’𝘴 𝘩𝘦𝘢𝘷𝘦𝘯𝘭𝘺!

豬紅 𝗣𝗶𝗴 𝗯𝗹𝗼𝗼𝗱 𝗖𝘂𝗿𝗱 $𝟴 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
口感順滑,入口唔易散開,辟腥功夫做得好!

必食小食推介✨
蒜泥白肉 $𝟮𝟳 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
呢到同出面唔同係個汁! 食到好香嘅麻味,而唔係死辣

甜酸齋 $𝟮𝟰 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
酸酸甜甜嘅麵筋,都係個種熟悉嘅味道
2023-11-03
  • 蒜泥白肉肉
  • 甜酸齋
  • 冬菇皇
  • 招牌酸辣湯米線
  • 豬軟骨
2023-11-08 79 views
作為米線控,當然會四出尋找穩世米線,呢間係米線關注組經常被推薦😆咁梗係要試試。同老公一人一碗米線之餘,再加多三款小食。✨豬軟骨螺旋藻麻辣湯米線(中辣)麻辣湯底味道夠麻夠濃郁,亦唔會好油膩。螺旋藻係其中一款熱門配料,口感爽脆但有索到啲湯既精華;豬軟骨都夠腍。✨螺旋藻蘿蔔酸辣湯米線(中小辣)酸辣湯嘅酸味同辣味對我黎講平衡得剛好,我仲加左芽菜,好入味好爽口🙌🏻白蘿蔔亦好清甜。✨蒜泥雞絲山 - 呢度嘅雞絲真係一絲絲,口感好正。配上蒜泥好惹味。✨孜然涼皮條 - 非常煙韌,煙韌控可以試下。表面有啲孜然粉,而且帶有微辣。✨重慶口水雞翼 - 係單骨雞翼,配合重慶汁夠惹味。

同老公一人一碗米線之餘,再加多三款小食。

✨豬軟骨螺旋藻麻辣湯米線(中辣)

✨螺旋藻蘿蔔酸辣湯米線(中小辣)

✨重慶口水雞翼 - 係單骨雞翼,配合重慶汁夠惹味。

2023-11-03