Hiring
$18,000-$21,000
Monthly (Negotiable)
$70-$80
Hourly (Negotiable)
$70-$80
Hourly (Negotiable)
$18,000-$21,000
Monthly (Negotiable)
2023-10-15 156 views
琴日喺深圳見到個餐廳嘅廣告牌,今日呢就有朋友帶我嚟呢家新開嘅湘菜館食飯,真係咁啱得咁橋😉“茶油土芹菜炒黄牛肉”,鄉土芹菜够新鮮,炒到啱啱好,有脆嫩嘅口感,茶油獨特的香氣,配埋鮮嫩多汁的黄牛肉,香氣扑鼻,送飯冇得輸;“鮑魚辣椒炒肉”係“辣椒炒肉”嘅高級版,鮑魚就唔係好大隻,但係份量超多,本身辣椒炒肉已經係好惹味,加埋彈牙的小鮑魚,多咗一個層次,多多少少亦平衡咗辣椒啲辣度,係另外一個易送飯的菜式。因此我哋嗌咗個壓力鍋紅薯飯,但估唔到真係成鍋上,勁搞笑。“魚湯白豆腐”因朋友推介而點,可以揀辣度,我哋揀咗微辣,白豆腐豆味濃厚,同時超級滑嫩,有“入口即化”的口感,食到不亦樂乎。“招牌檸檬茶”前後左右張張枱都見,有一公升咁多,够晒清新够晒爽,解辣解渴一流。至於湖南省長沙市的一道傳統名吃--“糖油粑粑”,主要原料是糯米粉和糖,聽講有特殊的製造過程,雖不可登大雅之堂,但卻可以出入平常百姓家。長沙妹子這麼說:“糖油粑粑”係我們細個時是拿來做早餐嘅,一隻筷子,穿上三兩個糖油粑粑,一路走一路食,係童年的美好回憶💜

• 魚湯白豆腐
2023-10-15 128 views
三天五折,赶紧冲很早就关注到这家店要开业,之前在深圳吃过一次,对味道就流连忘返,这次香港首店,很期待。开业当天很早就过来蹲点。人山人海,要趁早来吃。不然要排队好久
三天五折,赶紧冲
人山人海,要趁早来吃。不然要排队好久
2023-10-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
Dining Offer
Coupon
2023-10-15 118 views
香港比較多上海菜,川菜。湖南菜較少見。上到去新開農耕記,聽聞食在國內甚有人氣,佐敦店為首店。餐廳主打湖南家鄉菜,首先叫左茶油土芹菜炒黃牛肉,黃牛肉好新鮮好入味、有𡁻口、芹菜好新鮮、加上紅辣椒辣得過癮,好好食。跟著黎個招牌菜、鮑魚辣椒炒肉、青椒好新鮮、鮑魚有D細但數量多、鮑魚好新鮮、好彈牙,好食過大隻鮑魚、炒肉好香口、送飯一流。飯係用高壓煲煮的、加上幾個蕃薯、紅棗,高壓煲煮嘅飯特別香口好食,紅薯也是軟甜好好食,紅棗軟甜。最後來過魚湯白豆腐,豆腐似豆腐花好滑呀、配上魚湯好食好飲。最後來個滿杯維C橙、凍的,清清腸胃舒服哂。這間店舖新開,非常乾淨,設施新穎闊敞有特色,服務員有禮招呼好客。

農耕記 湖南土菜 📍佐敦佐敦道23號新寶廣場6樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━又又又一間人氣菜館從大陸進駐香港啦~ 餐廳主打湖南菜 有很多特色小炒 很多菜品都很少能在香港見到呢! 湖南當地的辣我是體驗過的 不過農耕記在香港開店迎合香港人口味 也在辣度上適當做了調整 所以不用少辣也可以放心食用😌最近餐廳是試營業階段有88折 正式開業是10月15-17日 有5折優惠 18-20日6折 21-23日7折 想吃的話記得把握機會 首4天比在內地吃還要便宜!━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🌶️ 鮑魚辣椒炒肉 $158 +10%▶︎ 辣椒炒乳鮑和土豬肉片 整體是油潤微辣的▶︎ 小小的鮑魚好像有20粒呢~彈彈的也很入味 土豬肉片不會很肥膩 也很有嚼勁 整體還不錯▶︎ 辣椒已經軟而不爛 且吸滿了油香 確實下飯!好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🐮 茶油土芹菜炒黃牛肉 $128 +10%▶︎ 芹菜炒黃牛肉 是非常經典的湘菜了▶︎ 黃牛肉帶些嚼勁而不柴 而芹菜很脆爽 ▶︎ 調味上比較像是泡椒那種辣而不油膩的感覺 感覺比辣椒炒肉的
農耕記 湖南土菜
📍佐敦佐敦道23號新寶廣場6樓

🌶️ 鮑魚辣椒炒肉 $158 +10%
▶︎ 辣椒炒乳鮑和土豬肉片 整體是油潤微辣的
▶︎ 辣椒已經軟而不爛 且吸滿了油香 確實下飯!
好味指數:●●●●◐

🐮 茶油土芹菜炒黃牛肉 $128 +10%
▶︎ 芹菜炒黃牛肉 是非常經典的湘菜了
▶︎ 黃牛肉帶些嚼勁而不柴 而芹菜很脆爽
▶︎ 調味上比較像是泡椒那種辣而不油膩的感覺 感覺比辣椒炒肉的辣度稍稍高些
好味指數:●●●●◯

🍲 魚湯白豆腐 $79 +10%
▶︎ 用魚湯燉豆腐跟碎肉粒 若吃不了辣可以點這個
▶︎ 豆腐滑嫩而不散 湯底魚味不濃但很重鹹香
▶︎ 意外的這個也好下飯🤣 把魚湯和豆腐和肉沫加在米飯中拌勻還不錯~
好味指數:●●●●◯

🍠 高壓鍋紅薯飯 $49 +10%
▶︎ 這款飯是一整個高壓鍋送上的 覺得分量足夠三四個人分享!
▶︎ 吃湘菜沒了米飯就沒了靈魂 這裡的米粒粒分明偏乾 紅薯跟紅棗都很軟糯香甜~
好味指數:●●●◐◯

🍊 滿杯維C橙 $32 +10%
▶︎ 超級大一杯 幾個人分都很足夠!
▶︎ 味道有一種很熟悉的感覺 像是小時候喝的維C泡騰片🤣
好味指數:●●●◯◯

2023-10-14 194 views
農耕記已開到香港啦,在國內有100家分店,靜靜鼠妹🐿要去試試看😎。店舖位於佐敦新寶廣場,鄰近地鐵站挺方便der,大約3分鐘就到店。-環境裝修挺特別的,大門位置放有農村耕作物品,可以打卡一下🙈。用了紅色及綠色為主色調,配上木系裝修和餐桌。當眼位置有個米飯陣,放有多個飯桶和綠色飯壺,行到過到聞到很香der飯味🤩。-▪︎招牌檸檬茶 HKD$36這個份量挺大杯,檸檬茶色澤不算深色,但茶味清香濃厚。酸酸甜甜der味道,帶點蜜糖香味,用蜜糖代替所以味道不會太甜☺️。-▪︎鮑魚辣椒炒肉 HKD$158用了小火盤滾著食物,味道香又保持溫度,不怕食物放涼😏。用了挺多小鮑魚炒肉肉,加上青椒+炒味道香濃。鮑魚肉質爽口,肉肉嫰滑入味,這個拌挺好。食物可自選辣度,不用怕太辣吃不到😚。-▪︎茶油土芹菜炒黃牛肉 HKD$136這個份量多味道挺香,小菜顏色鮮豔😏,也是有小火盤保溫。牛肉肉質嫰嫰der,芹菜口感爽脆,這個挺好拌飯欵。味道濃郁香辣,有愈吃愈辣的口感。-▪︎魚湯白豆腐 HKD$79簡單小菜味道可以,農村口味感覺特別。用魚湯做豆腐挺吸味,湯頭味道鮮甜😆,味道不會太咸。大件豆腐豆味香濃,裡有肉碎口感豐富。-▪︎高壓紅薯鍋飯

▪︎招牌檸檬茶 HKD$36

▪︎鮑魚辣椒炒肉 HKD$158

▪︎茶油土芹菜炒黃牛肉 HKD$136

▪︎魚湯白豆腐 HKD$79

▪︎高壓紅薯鍋飯 HKD$49
原個飯壺上較少見,打開的味道真香😍,深圳朋友說是YYDS口味。

裡有紅薯和紅棗,增加了米飯der香甜味道。吃起來米飯質感,是粒粒分的口感。

2023-10-06
Type of Meal
Dinner
2023-10-14 88 views
話說之前同朋友上大陸,曾經食過呢間湖南土菜,覺得又平又抵食。今日香港終於都有得分店啦!好掛住佢既大大杯檸檬茶,一坐低二話不就就點左先!甘大杯其實二個人share就剛好!餐廳面積好大,座位又寬敞,岩晒一家大細、三五知己黎聚餐。而且裝修都好精緻舒適。我地二個人點左三道菜,第一道菜係魚湯白豆腐。雖然用魚湯煮成,但一啲都唔腥,用黎送飯就一流!第二道菜:鮑魚辣椒炒肉。鮑魚雖然細細粒,但份量都好多。用辣椒黎炒,非常惹味,辣既程度可以接受,唔會太過over或者無辣椒味道。第三道菜是茶油土芹菜炒黃牛肉。黃牛肉好香,炒既火喉都好適中。最後值得一提係佢地既高壓鍋紅薯飯。第一次叫飯食係成個飯煲上,感覺好抵食~另外,餐廳剛正式開業仲有折頭,抵上加抵!

另外,餐廳剛正式開業仲有折頭,抵上加抵!
2023-10-13 105 views
佐敦新開正宗湖南菜餐廳 有近100間分店 依家終於開到黎香港 主打將湖南菜式原汁原味帶黎香港 最近做緊新店試業優惠 如果10月15日至17日仲有5折 超級抵食 值得去試試(可以睇一睇圖).入到店內感覺比一般餐廳闊落 加分而且裝修有心細 唔同位置都可以搵到打卡位例如燈籠 酒埕 農村木系風格等等.佢地小菜都幾大份 2-3個人分比較好招牌一定要點⭐️鮑魚辣椒炒肉$158😍大量鮑魚仔炒青辣椒 基本上每啖都有好多隻👍🏻大概小辣 肉片吸汁惹味 好適合送飯底下有一個火加熱 保持熱辣辣出煙⭐️蒜蓉粉絲蒸蝦仁$108😋蝦仁彈牙 粉絲吸哂左蒜蓉海鮮汁應該人人都會鐘意食呢一款⭐️髙壓鍋紅薯飯$49呢一款比較特別 入面加左紅棗 紅薯佢地成個電飯煲拎上黎 可以保持到飯粒質素而且都幾有霸氣🤣但唔食紅棗嘅朋友要注意.除此之外 佢地招牌仲有⭐️招牌湖蝶魚⭐️茶油土芹菜炒黃牛肉 呢2款辣度更高🔥茶油帶有獨特香味 芹菜幾爽 牛肉都鮮嫩🔥湖蝶魚冇骨 魚肉小彈 切得比較薄細 份量都多望望表面紅辣椒就知 好辣⭐️招牌一公升檸檬茶好大杯😅 岩哂食完辣椒後解辣.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_佐敦.#
入到店內感覺比一般餐廳闊落 加分
⭐️招牌一公升檸檬茶
好大杯😅 岩哂食完辣椒後解辣
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_佐敦
#農耕記 湖南土菜 (佐敦)
地址:佐敦佐敦道23號新寶廣場6樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4.5/5
服務:4/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #油麻地美食 #香港美食 #油麻地必食 #小菜 #佐敦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #佐敦必食 #佐敦美食 #湖南菜
2023-10-13 99 views
位於佐敦剛開業的「農耕記 」湖南士菜,主打正宗湖湘風味,在亞洲已經超過100間分店,這一站嚟到香港開店,現正進行試業階段,10月15號正式開幕,從未食過湖南菜嘅我,今日就嚟朝聖一下,真估不到仍未正式開業,已經全場爆滿,非常人氣,餐廳門面陳列非常吸引,放滿各式湘地土產、野菜、食材猶如置身熱鬧的湖南市集之感,好熱鬧嘅感覺👍🏻🫑▪️鮑魚辣椒炒肉 $ 158用上招牌的樟樹港辣椒,號稱辣椒界愛馬士,一年只賣40天,口感爽脆帶微甜辣,配合小鮑魚和豬肉爆炒,相當惹味,醬汁可以伴上幾碗白飯🐟▪️招牌湖蝶魚 $ 128 湖蝶魚口感非常獨特,嫩中帶爽脆,有點似的脆肉鯇,用青椒紅、椒切粒後炒香,香辣美味🐄▪️茶油土芹菜炒黃牛肉 $ 136新鮮黃牛肉嫩滑鮮香,土芹菜比一般的芹菜幼嫩,有一股獨特嘅香氣,爽脆可口,再伴上辣椒、蒜蓉爆炒,非常有鑊氣,又係一道送飯既好菜🦐▪️蒜蓉粉絲蒸蝦仁 $ 108蝦仁超級爽口彈牙,用上大量嘅蒜蓉和粉絲一起蒸,加上豉油熟油,粉絲吸收哂所有精華,鮮味無比🐖▪️鄉里蒸扣肉 $ 98扣肉看上去好似好肥,但係入口甘香,立即溶化,非常入味,好味到呢,梅菜係呢度菜嘅靈魂,切得幼細,有著梅菜獨特嘅甜味,簡

🫑▪️鮑魚辣椒炒肉 $ 158

🐟▪️招牌湖蝶魚 $ 128

🐄▪️茶油土芹菜炒黃牛肉 $ 136

🦐▪️蒜蓉粉絲蒸蝦仁 $ 108

🐖▪️鄉里蒸扣肉 $ 98
扣肉看上去好似好肥,但係入口甘香,立即溶化,非常入味,好味到呢,梅菜係呢度菜嘅靈魂,切得幼細,有著梅菜獨特嘅甜味,簡直係同扣肉係最佳拍檔,配飯或者花卷都一流

🍚▪️高壓鍋紅薯飯 $ 49
鍋飯用小電飯煲奉上,有噱頭,好得意又能保溫,米飯中加入番薯和紅棗,微微清甜,原來咁好食,食這頓湖南菜必須要配上白米飯,每道菜都是下飯菜

🫔▪️老面花卷 $ 48
我最愛的花卷,蒸完熱辣辣上枱,煙靭又軟熟,就咁食已經好好食,配上各式各樣嘅餸菜更有風味

🍋▪️招牌檸檬茶 $ 39
足足有1公升咁大杯,茶味香濃又清甜,大片大片檸檬充滿檸檬香,解辣解膩一流
  • 鮑魚辣椒炒肉
  • 鄉里蒸扣肉
  • 老面花卷
香港好少食到咁有特色嘅農家菜🌾呢間湖南土菜原來喺內地已經有好多分店❤️ 本身以為味道會好重口味難接受😅 但係原來口味樸實得黎調味都好適合香港人😛 最重要係座位闊落得黎服務好似農家咁親切真係好加分呀🎋⭐️ 鮑魚辣椒炒肉 🥓辣椒帶香炒出黎好有鑊氣🔥 整體唔算油膩🌶️加上原隻嘅鮑魚估唔到農家菜都咁有鮮味🐚⭐️ 茶油土芹菜炒黃牛肉 🐮黃牛肉帶肉香冇騷味👍🏻 土芹菜帶種獨特地道嘅香味🥬 兩道小菜超惹味送飯一流🤪⭐️ 魚湯白豆腐 🤍食唔慣濃味菜色絕對可以試下呢道好似廣東小菜😚 魚湯清清地又帶鮮味🐟白豆腐口感非常滑溜中和返辣味又唔錯🥹⭐️ 高壓鍋紅薯飯 🍚原鍋直上仲有紅薯同埋紅棗🍠 熱烘烘既米飯感受到樸實既農家美味🧡⭐️ 招牌檸檬茶 🍋比起平時飲開嘅港式檸檬茶冇咁澀😛反而甜度帶一份清新🌿順帶一提兩款餐前小食脆脆真係食上癮🤣 店員這些推介話係烤而唔係炸既食完都冇咁大負擔🍟
⭐️ 鮑魚辣椒炒肉 🥓
⭐️ 招牌檸檬茶 🍋
比起平時飲開嘅港式檸檬茶冇咁澀😛反而甜度帶一份清新🌿
魚湯白豆腐
2023-10-12 205 views
連續幾日嘅假期,加上國慶晚上九時才有煙花表演,所以便打算出尖沙咀或佐敦附近看看有沒有一些新的餐廳可以試吓,上網查下,又去OpenRice睇吓,結果揀咗依間農耕記湖南土菜。其實我冇去過湖南,咩叫做湖南土菜。對上一次去四川探訪,我只有印象那兒的農耕菜非常好吃。就是這樣,選了這間。原以為沒有太多人到訪,怎料剛到餐廳門口,便發現已有不少人在等位。入到餐廳後,竟然已經有幾台食客。因為完全沒有概念,所以我便選了一些產品常說是推介的菜式。當中,最令我吃驚的是餐廳是整個飯煲(連紅棗番薯飯)送上來,好讓「客人」有飽飯吃。每一道菜也是送飯一流的小菜,當中,「鮑魚白木耳炒臘肉」及「魚湯白豆腐」應該是我吃過眾多菜式中最美味的兩款。10月份試業期間,還有折扣。👍

10月份試業期間,還有折扣。👍
2023-10-12 43 views
原來佐敦都開咗大陸好出名嘅農耕記,香港好少機會食湖南菜,而家終於唔使返深圳都食到啦!鮑魚辣椒炒肉呢道菜結合咗鮑魚、青椒同豬肉,炮製出一道好特別嘅菜式,而且份量都好多,每一口都食到鮑魚。首先,啲小鮑魚嘅口感鮮嫩,而家仲可以吸收周圍嘅食材味道,令整道菜更加鮮味。辣椒就增加咗一啲辣度同香氣,令味道更有層次感。肉類入面嘅豬肉仲帶嚟豐富嘅口感。青椒土雞蛋湖南菜中好經典嘅一道菜,基本上唔會有太大問題。金黃色嘅雞蛋一看就想食,因為用咗土雞蛋,蛋香味好濃郁,辣度適中,份量都好足夠,而且青椒仲增加咗呢道菜嘅口感,係一道好好食嘅下飯菜。茶油土芹菜炒黃牛肉呢個係招牌菜之一!芹菜炒黃牛肉配埋一碗飯,真係驚人嘅美味。一道菜就可以食好幾碗飯。食材新鮮,而且黃牛肉好嫩滑,切一小塊更容易入口。裝修嘅感覺好舒服,座位都好闊落舒適,而且服務員都好友善!美中不足嘅係我哋去食嘅當日仲係試業當中,所以有啲想食嘅菜式因為可能備貨唔夠賣晒就叫唔到。

青椒土雞蛋

2023-10-11 334 views
喺全國有多間分店嘅農耕記。而家做緊試業優惠,好抵食。 貓耳朵,薄脆,兩樣都非常脆,前者帶有花生味,後者甜甜的。忍唔住係咁食。$158 鮑魚辣椒炒肉鮑魚仔細粒,份量都唔少,有10幾粒,一口一個,非常惹味。每一塊肉都帶有青椒絲嘅香味。而且可以自己郁手炒,感覺特別有鑊氣。🤣$136 茶油土芹菜炒黃牛肉牛肉好嫩滑,叫咗小辣,原本覺得唔夠辣,後尾就越食越辣。非常之惹味,可以食成碗飯。$79 白魚湯豆腐一啲腥味都冇,非常鮮甜,豆腐滑溜溜,忍唔住飲晒成碗。少少辣,感覺似冇油版嘅麻婆豆腐。$49 高壓鍋紅薯飯成個飯煲上,紅薯非常香甜,帶有紅棗嘅香味,而且有高壓鍋熱住,感覺連飯都比較香🤣$36 招牌檸檬茶比較甜,但非常解渴。服務更加冇得彈,每一道菜都有明火熱住,唔會凍,店員又周不時過嚟關心。而家做緊試業優惠,大家快啲嚟試下。
喺全國有多間分店嘅農耕記。而家做緊試業優惠,好抵食。

貓耳朵/薄脆

$158 鮑魚辣椒炒肉

$136 茶油土芹菜炒黃牛肉

$79 白魚湯豆腐
白魚湯豆腐

$49 高壓鍋紅薯飯

$36 招牌檸檬茶

比較甜,但非常解渴。

貓耳朵/薄脆
白魚湯豆腐
2023-10-10 327 views
佐敦站行出去兩三分鐘就到 菜式品種類豐富服務態度好 員工友善 環境坐得舒服😌嚟緊新開張仲有優惠 高達五折至七折添 好抵食鮑魚辣椒炒肉鮑魚鮮嫩 炒肉香氣四溢,再加上爽脆的菇菌唔會太辣🌶️🌶️茶油土芹菜炒黃牛肉香氣撲鼻,爽脆可口牛肉有嚼勁,牛肉的香味濃郁送飯一流 一整鍋上 keep住個溫度 好細心💕💕招脾蝴蝶魚這道菜色香味俱佳,魚肉鮮嫩,口感細膩😳還有一個絕對不能錯過的美食——老面花卷這個花卷外酥內軟,香氣四溢✌🏻高壓鍋紅薯🍠飯成個鍋咁搬上枱 真係第一次見有驚喜🤭🤭招牌檸檬茶🍋足夠兩個人享用 清新的味道 唔會太甜

佐敦站行出去兩三分鐘就到 菜式品種類豐富
服務態度好 員工友善 環境坐得舒服😌
嚟緊新開張仲有優惠 高達五折至七折添 好抵食

鮑魚辣椒炒肉
鮑魚鮮嫩 炒肉香氣四溢,再加上爽脆的菇菌
唔會太辣🌶️🌶️

香氣撲鼻,爽脆可口
牛肉有嚼勁,牛肉的香味濃郁
送飯一流 一整鍋上 keep住個溫度 好細心💕💕

招脾蝴蝶魚
這道菜色香味俱佳,魚肉鮮嫩,口感細膩😳

還有一個絕對不能錯過的美食——老面花卷
這個花卷外酥內軟,香氣四溢✌🏻

高壓鍋紅薯🍠飯
成個鍋咁搬上枱 真係第一次見有驚喜🤭🤭

招牌檸檬茶🍋
足夠兩個人享用 清新的味道 唔會太甜
2023-10-09 212 views
原來佐敦開咗一間新嘅舖頭,食正宗嘅湖南菜式✨梗係一家人嚟試吓啦😄因為我哋真係好鍾意食辣嘢㗎❤️入邊嘅環境裝修古色古香,好似去咗湖南一樣!打卡位置非常多~淨係個門面都靚到不得了。🔥鮑魚辣椒炒肉配有青辣椒,鮑魚仔同埋牛肉,上菜時點火坐熱,炒多2下~非常香口~夠晒惹味。🔥郴州小炒黃牛肉可以選擇辣定唔辣都得,配以西芹同滑嫩牛肉. 口感爽脆🔥招牌湖蝶魚新鮮雪白的蝴蝶魚,魚香味十分重,完全沒有腥味。🔥蒜蓉粉絲蒸蝦仁份量十足,勁多粉絲!蝦仁亦都好多!蒜蓉汁夠晒入味🔥鄉裡蒸扣肉扣肉的脂肪分佈非常平均!梅菜和豆豉嘅味道令到扣肉增加不同的口感和層次感。🔥招牌檸檬茶1公升嘅份量真係超級抵飲,清甜而且非常解渴。🔥老麵花捲花結的形狀,鬆軟香口!味道香甜。🔥壓力鍋地瓜飯成個壓力煲送上桌上,感覺好特別。原來係想保持熱度!飯的上面配有紅薯,紅棗!味道清甜。米飯亦都非常有米香。

🔥鮑魚辣椒炒肉

🔥郴州小炒黃牛肉
可以選擇辣定唔辣都得,配以西芹同滑嫩牛肉. 口感爽脆

🔥招牌湖蝶魚
新鮮雪白的蝴蝶魚,魚香味十分重,完全沒有腥味。

🔥蒜蓉粉絲蒸蝦仁
份量十足,勁多粉絲!蝦仁亦都好多!蒜蓉汁夠晒入味

🔥鄉裡蒸扣肉

🔥招牌檸檬茶
1公升嘅份量真係超級抵飲,清甜而且非常解渴。

🔥老麵花捲
花結的形狀,鬆軟香口!味道香甜。

🔥壓力鍋地瓜飯

2023-10-07 198 views
菜品好吃環境也非常好 非常地道湖南菜 推薦想吃湖南士菜的可以試試這一間 點了個鮑魚辣椒炒肉 他們家招牌菜湯汁非常入味 青椒口感細膩感覺回到了湖南哈哈 環境也非常好 還有紅燒肉也非常入味 讚
菜品好吃環境也非常好 非常
地道湖南菜 推薦想吃湖南士