2023-11-21 79 views
金滿多餃子店 📍太子荔枝角道136號地舖小店主打手工餃子🥟更有多款米線🍜、小食同川菜👀見到價錢幾手實惠😋一於試下叫左惹味酸菜魚米線 $55一碗材料足✅有蘿蔔、豆卜、青瓜🥒魚肉用上黑魚片入口特別滑溜爽口個湯底入口酸辣🩷真係好惹味呢排天氣禁涼左🌬️食返碗熱辣辣🔥酸菜米線真係唔錯👍🏻本身想想試埋佢哋嘅餃子🥟但係食完碗酸菜魚米線已經好飽🫢下次有機會要再嚟試吓餃子先得😁同埋個重慶涼麵🤩睇落都幾吸引
金滿多餃子店
📍太子荔枝角道136號地舖

小店主打手工餃子🥟更有多款米線🍜、
小食同川菜👀見到價錢幾手實惠😋一於試下

叫左惹味酸菜魚米線 $55一碗
材料足✅有蘿蔔、豆卜、青瓜🥒
$0.0

但係食完碗酸菜魚米線已經好飽🫢
下次有機會要再嚟試吓餃子先得😁
同埋個重慶涼麵🤩睇落都幾吸引

2023-11-21 31 views
📍 金滿多餃子店🌍太子荔枝角道136號地舖 G/F, 136 Lai Chi Kok Road, Prince Edward📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝▸ 西洋菜豬肉餃◂✿ 脤卜卜大大隻餃子,西洋菜當造,翠綠嫩芽,唔澀無渣,相當新鮮✿ 轉左重慶酸辣湯底,酸味恰好開胃,辣中帶花椒香,唔會辣到食唔到其他味,而且酸辣湯底黎講算已經無咁油。✿ 加左上海麵,似手工麵咁軟滑得黎帶點煙韌,浸左一段時間都無軟泡哂,仲保持到口感~ ▸ 椰菜豬肉煎餃◂✿ 煎到金黃乾爽,唔會油笠笠,香脆可口帶焦香,餡料飽滿皮薄,鮮甜多汁!▸雞湯蘿蔔◂✿ 蘿蔔清甜無渣,軟硬剛好~
📍 金滿多餃子店

🌍太子荔枝角道136號地舖

📝整體評分:8/10

▸ 西洋菜豬肉餃◂

▸ 椰菜豬肉煎餃◂

▸雞湯蘿蔔◂
✿ 蘿蔔清甜無渣,軟硬剛好~
2023-11-21 46 views
路經太子見到這家餃子小店,所以決定入來試試,餐牌有各式餃子,可選湯餃或煎餃,我們決定試香噴噴的煎餃,餃子都很大隻很足料,兩款都很惹味,每枱有辣醬可隨個人喜歡添加。我們另點了蜂蜜芥末炸雞,沒想過炸得香脆肉質仍然嫩滑,不會只吃到炸粉。吃了這麼多煎炸食物,當然不少得飲茶降火,餐牌上有不少茶類飲品,全部都是餐廳自己煲的,消暑降火一流!.🥂煎粟米芝士豬肉餃7隻 $44🥂煎經典韭菜豬肉餃7隻 $40🥂蜂蜜芥末炸雞 $39🥂檸檬冬瓜茶 +$12🥂山楂雪梨茶 +$12
煎粟米芝士豬肉餃7隻

檸檬冬瓜茶
🥂檸檬冬瓜茶 +$12
山楂雪梨茶
🥂山楂雪梨茶 +$12
$70 (Lunch)
2023-11-21 33 views
同事介紹依間新新地嘅太子小店食d comfort food, 餃子米線果d簡單又好味今日遲左放飯,自己一個黎試試佢原先真係稔住簡單食餃子果d,不過店員推介我試下個煎魚平時都唔係點食魚嘅我,怕麻煩多骨,今日唔知點解真係比佢sell 到試左煎封原條黃立倉米線 $68荔枝綠茶蒜蓉青瓜小食其他唔多講,講條魚個皮好脆,唔腥入面d 肉好juicy, d 骨唔多同d 骨脆脆地可以食埋食過今次,成日心思思想再食地址:太子荔枝角道136號地舖Openrice:https://bit.ly/3tI1eHW
同事介紹依間新新地嘅太子小店

食d comfort food, 餃子米線果d
簡單又好味

今日遲左放飯,自己一個黎試試佢

原先真係稔住簡單食餃子果d,不過店員推介我試下個煎魚
試左

煎封原條黃立倉米線 $68
荔枝綠茶
蒜蓉青瓜小食

其他唔多講,講條魚
個皮好脆,唔腥
入面d 肉好juicy, d 骨唔多
同d 骨脆脆地可以食埋

食過今次,成日心思思想再食

地址:太子荔枝角道136號地舖
2023-11-19 36 views
路經大角咀,諗唔到食乜,路過見到這間餃子專門店,決定入去試吓,餐牌上不同款式的餃子都有很多選擇,我選擇了最喜愛的紫菜豬肉餃。因為食得唔多,所以叫了七隻。紫菜豬肉湯餃7隻$38每隻餃子都好大隻,非常足料,有菜鋪的配料可以點,食完七隻都真係幾飽。椒鹽百頁豆腐$18全部小食都是即叫即整,豆腐咬落去非常香脆,熱騰騰的炸雲吞三隻$12還有我最喜愛的炸雲吞,又係非常香脆向後的食物。如果喜愛吃餃子店的朋友,這間真的是不錯的選擇,還可以選擇湯餃或者煎餃。水蜜桃凍飲$20食餃子配上特飲#金滿多餃子店 #好食餃子 #太子美食 #foodie #yummy

紫菜豬肉湯餃7隻$38

椒鹽百頁豆腐$18
全部小食都是即叫即整,豆腐咬落去非常香脆,熱騰騰的

炸雲吞三隻$12
還有我最喜愛的炸雲吞,又係非常香脆向後的食物。

水蜜桃凍飲$20
食餃子配上特飲

2023-11-09 37 views
金滿多餃子店,餃子大顆,餡料飽滿皮薄,每日新鮮製造。無論煎餃或湯餃都好好味!麻辣白菜豬肉煎餃10隻,煎餃表面金黃色、香脆可口又帶點焦香,麻香味濃郁,十分惹味,食得辣嘅朋友值得一試!西洋菜豬肉餃10隻,西洋菜為秋冬天當造蔬菜,特別鮮甜,餃子皮薄足料,湯底係粉葛鯪魚豬骨湯,鮮甜有益。酥炸大澳蝦醬一字雞翼,用大澳出名嘅蝦醬醃製後再炸,外層香脆,肉質鮮嫩好入味,每啖都充滿蝦醬香味,喊度啱啱好。菜心青綠有甜味。

麻辣白菜豬肉煎餃10隻,

菜心青綠有甜味。

太子新開嘅餃子店,📍喺雷生春附近,太子嘅餃子店高手雲集。今次特登嚟試下佢可唔可以脫穎而出🥟今次嚟叫咗一個湯餃同一個煎餃,分別係菜心豬肉湯餃☘️同韭菜豬肉煎餃🐷菜心豬肉湯餃☘️ (💸$48/10隻)湯係粉葛湯🥔同區都有餃子店係用粉葛湯,依間對比起係唔太夠味,令餃子食落比較寡。不過飲落冇味精而且冇浮油🫧感覺都健康。餃子手工唔錯,每隻平均都有9-10摺。好多人覺得幾多摺冇乜所謂,但其實接數會影響到餃子包得好唔好,煮嘢時候個皮會唔會好易爛,所以我都幾欣賞呢度嘅做工。餃子皮都順滑,餡料份量正常,要讚既係菜心好爽口,食落“索索”聲,有爽脆同清新嘅感覺✨另外要講醬料,醋就平平無奇,反而菜脯同坊間嘅唔同。佢唔係畀你單獨食,反而係攞嚟點餃子食。味道香辣🌶️有啲似xo醬🔥韭菜豬肉煎餃🐷(💸$50/10隻)煎餃似窩貼,煎左兩面,我覺得火候未夠,如果再多啲就會好啲🔥大澳蝦醬一字雞翼(💸$18)熱辣辣,調味出色,有蝦醬既味道,好鹹香👍🏻但粉略多,而且價錢都合理。總結: 大澳蝦醬一字雞翼同菜心豬肉湯餃值得一試,但同區黎講未係最突出。

菜心豬肉湯餃☘️ (💸$48/10隻)
菜心豬肉湯餃

麻辣菜脯

韭菜豬肉煎餃🐷(💸$50/10隻)
韭菜豬肉煎餃
煎餃似窩貼,煎左兩面,我覺得火候未夠,如果再多啲就會好啲🔥
大澳蝦醬一字雞翼(💸$18)
大澳蝦醬一字雞翼
2023-10-28
$50 (Lunch)
菜心豬肉湯餃
大澳蝦醬一字雞翼
簡要:服務以前一般,而家則極之惡劣以前去過好幾次呢間餐廳,感覺味道、服務、排位中中挺挺,尚可接受。至於而家,店舖換咗新嘅座位格局。由以往有唔少兩至四人嘅中型枱轉咗六人枱,如自己一人或同兩三個朋友食就要經常等位或者迫埋一齊👥。最搞笑就係後一半嘅位日頭唔開,夜晚先畀你坐,因為聲稱要包餃子。即係有個大嘅廚房唔用/朝早有充裕時間唔做,怪唔得知啲客坐得唔安落,仲要間嘢係已經大過附近一兩間嘅餃子店。因此,餐廳嘅空間利用係十分差勁👎。再加上老闆娘啲態度惡劣,一開口就串串共,完全冇任何笑容,叫人換位猶如斥喝,作為客人嘅我十分討厭😤。再講就係冇良心嘅收費,最近佢哋轉枱要收加一,拎水要額外收費(唔係支裝水,係真實嘅一杯水:每杯兩至三蚊)。唔係講笑,真係連大多數同行嘅都未夠膽咁收,你就已經快人一步!有陣時如果想過口/洗杯都硬食呢啲濫收💰!勸喻大家想食得開心就唔好試呢間嘢!以下奉上照片數張。
簡要:服務以前一般,而家則極之惡劣

勸喻大家想食得開心就唔好試呢間嘢!以下奉上照片數張。
2023-10-28
成日經過呢間餃子店。通常都唔多人,餃子店附近競爭比較大。 本來想食嘅餐廳樣樣嘢都無,就隨機入咗呢間舖食。是日兩人用餐。入餐廳坐低係旁邊吉枱,侍應唔比我哋坐,要我哋搭枱,態度極差。而且要杯水都要收兩蚊。餐廳內有好細隻淺色昆蟲飛行。雖然服務同環境麻麻,但食物味道唔錯。麻辣白菜豬肉湯餃 / 芝士粟米豬肉湯餃 ($42/7隻, $55/10隻)睇落撲素,但餃皮滑而且薄,口感幾好。餡料味道不錯,芝士餃雖然芝士味唔太濃,粟米爽同味不錯豬肉也有肉香味。麻辣餃有少少辣味無乜麻味,加上肉香味,以這個價錢來說,CP值很高。涼拌皮蛋 ($17)皮蛋唔算特別靚或好食,而且切得太細。味道唔太濃太辣但平均感還可以。都係以呢個價錢嚟講CP值都很高。
成日經過呢間餃子店。通常都唔多人,餃子店附近競爭比較大。
本來想食嘅餐廳樣樣嘢都無,就隨機入咗呢間舖食。

餐廳內有好細隻淺色昆蟲飛行。

雖然服務同環境麻麻,但食物味道唔錯。

睇落撲素,但餃皮滑而且薄,口感幾好。

涼拌皮蛋 ($17)

涼拌皮蛋
2023-09-13
2023-09-01 106 views
某星期五的中午,因為唔想跟同事食韓燒,又不知哪來的衝動由太子一路行到嚟雷生春對面的餃子店。進入店舖後有點驚訝,因為店面都幾深,但唔多客,店員也指示後半場不可入座叫我在前面找個位坐,由於唔想搭枱只好坐在靠牆的二人枱。這裏點餐方式係用marker 在已過膠的A3 menu上畫圈,作為芫荽控我點了10隻芫荽豬肉拼芫荽牛肉湯餃。10隻餃子佔滿了碗中,看來size也不錯,應是夠飽的,飲了一啖湯也還好。餃子食落不錯,但兩款芫荽餃的肉味不夠突出,除了牛肉餃(應該係)有點像芫荽生肉腸粉餡料的味道外,實在唔太分得出。伴碟的菜脯也是我對餃子店的評分範疇,這個有點油,但沒太多驚喜。總括而言,我會覺得這店普普通通,如去開附近可以一試,特登去就可能有點失望。後記,返到office後成個下午都好口渴,你懂的。

後記,返到office後成個下午都好口渴,你懂的。

2023-07-21
2023-08-22 78 views
好耐冇嚟呢間餐廳食湯餃🤤一如既往叫咗份麻辣豬肉白菜湯餃,仲叫多咗個黃金酸湯肥牛寬粉~湯餃跟粉葛鯪魚豬骨湯,飲落好清甜!湯餃索唒啲味👍🏻餡料都幾多,好好食!
2023-06-21 185 views
極度過分同失望,一坐低比其他枱嘅客人望住,已經好唔舒服。嗌左7隻餃子。係椰菜豬肉餃入面食到蟹殼,臨走同店員講,同我講係蝦米黎。我明顯食到係硬嘅殼,佢哋偏話係蝦米,話每隻餃子都有放,好彩今日冇食到落肚,真係出咩事,呢間餐廳點負責!呢一間餐廳嘅店員都係抱住啲是但嘅感覺去做野,比人覺得個服務態度勁差,真係唔知點解會有咁嘅員工。以前嗌開外賣自取,今次得閒坐係舖頭食,個觀感同感受咁差,真心直接Blacklist左。餃子的確唔差,但員工態度0尊。
2023-06-21
$54 (Dinner)
2023-05-07 217 views
#chuchu食在太子📍 金滿多餃子店 其實本身想去大角咀,點知🐷仔行錯路,見到有錶位就泊左車,點知錯有錯着,入左間冇乜客但幾好食嘅餃子店!—————————————————————❣️ 芫茜豬肉餃 $52/10隻#芫茜控 一定要試!好夠茜味,皮薄得嚟又唔會爛,同粉葛鯪魚豬骨濃湯好夾!.❣️ 沙姜雞米線 $45 🐷唔係好鐘意黃色皮嘅雞,不過🐷仔話都唔差.❣️ 雞湯豆腐串 $10好耐冇食!!!雖然冇以前食嘅咁淋,但都好好味,好索湯!.❣️ 羅漢果甘草茶 $12 夠味!又唔會太甜!.❣️水蜜桃紅茶 +$10 嗌野食就半價加!好抵!質素同手搖差唔多!.💬離地鐵站都有啲距離,見佢都係做外賣多!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 8.5/10 💰性價比: 8.5/10👍🏻推薦: 8/10 —————————————————————🏡地址: 金滿多餃子店 (太子)太子荔枝角道136號地舖🕑營業時間: 12:00-21:30—————————————————————#chuchu食餃子 #chuchu食港式#chuchu食中菜 ———————————————————Follow🐷
#chuchu食在太子
📍 金滿多餃子店

❣️ 芫茜豬肉餃 $52/10隻
❣️ 沙姜雞米線 $45
🐷唔係好鐘意黃色皮嘅雞,不過🐷仔話都唔差

❣️ 雞湯豆腐串 $10
好耐冇食!!!雖然冇以前食嘅咁淋,但都好好味,好索湯!
❣️ 羅漢果甘草茶 $12
夠味!又唔會太甜!
❣️水蜜桃紅茶 +$10
嗌野食就半價加!好抵!質素同手搖差唔多!
💬離地鐵站都有啲距離,見佢都係做外賣多!

不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8.5/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 金滿多餃子店 (太子)
太子荔枝角道136號地舖
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #eatwithfoodiez
2023-04-29
Type of Meal
Dinner
2023-04-01 146 views
10點食左早餐晏就又唔想食太飽咁岩諗起呢間餃子店,夜晚食過一次印像唔錯今次試下酸辣湯雲吞仔性價比高雲吞皮薄,舊肉夠大粒湯底夠味可以選擇走配料(例如芝麻,蔥)但可惜唔可以選擇辣度,想調唯有同店員反映
10點食左早餐晏就又唔想食太飽
性價比高
雲吞皮薄,舊肉夠大粒
湯底夠味

可以選擇走配料(例如芝麻,蔥)
但可惜唔可以選擇辣度,想調唯有同店員反映
2023-04-01
$38 (Lunch)
2023-03-19 142 views
其實之前都有留意金滿多餃子店,因為佢唔單止有餃子食,佢仲有其他米線薯粉小食,枱與枱之間座位寬闊,有時買咗太多嘢,呢度會坐得舒服啲。而且估唔到呢度有電視睇。佢嘅餃子同湯底都算多選擇,我就揀咗煎餃芝士粟米餡,仲揀咗個蒜蓉拍黃瓜小食。小食就係會分辣同埋唔辣,所以真係幾多選擇。今晚有位小妹妹幫手執枱,目測佢應該八九歲,應該幫媽咪手。開胃小食嚟先,拍黃瓜不過不失。主菜芝士粟米煎餃子🥟🥟香噴噴,真係好好味一共七隻,外脆內軟,熱辣辣唔油膩易唔熱氣。粟米芝士餡好好味,粟米一粒粒好有口感,芝士香濃。今餐真係好好味,回味無窮。真心有興趣下次試埋佢其他嘢。

一共七隻,外脆內軟,熱辣辣唔油膩易唔熱氣。
芝士粟米煎餃
芝士粟米煎餃