2024-03-20 48 views
酒店地庫地方大,坐得舒適。兩個人叫左個AFTERNOON TEA SET食物分兩層放置黑松露蘑菇撻精緻嘅蘑菇撻,因有黑松露,所以唔算甜。魚子醬溏心蛋魚子醬作點綴,唔會太咸。鵝肝多士薄薄的鵝肝夾埋多士,食落唔會膩。黑松露碎蛋沙律軟包麵包軟熟,入口有滿滿的黑松露碎蛋。楊枝甘露布甸顏色襯托出嚟好靚,甜度適中。橘子檸檬法式金磚蛋糕好精緻而帶有酸甜味嘅蛋糕。熱情果法式千層酥帶甜嘅千層酥,入口有層次感。蜜柑橘慕絲蛋糕蜜柑味嘅慕絲蛋糕,口感好滑。傳統英式鬆餅鬆餅唔會大乾。配左三款:有果醬、朱古力醬、奶油忌廉。配搭熱茶最適合黑加侖子紅茶伯爵茶
酒店地庫地方大,坐得舒適。

兩個人叫左個
AFTERNOON TEA SET
食物分兩層放置
黑松露蘑菇撻
精緻嘅蘑菇撻,因有黑松露,所以唔算甜。
魚子醬溏心蛋
魚子醬作點綴,唔會太咸。

鵝肝多士
薄薄的鵝肝夾埋多士,食落唔會膩。

黑松露碎蛋沙律軟包
麵包軟熟,入口有滿滿的黑松露碎蛋。

楊枝甘露布甸
顏色襯托出嚟好靚,甜度適中。

橘子檸檬法式金磚蛋糕
好精緻而帶有酸甜味嘅蛋糕。

熱情果法式千層酥
帶甜嘅千層酥,入口有層次感。

蜜柑橘慕絲蛋糕
蜜柑味嘅慕絲蛋糕,口感好滑。

鬆餅唔會大乾。
配左三款:有果醬、朱古力醬、奶油忌廉。
配搭熱茶最適合
黑加侖子紅茶
伯爵茶
2024-03-12 183 views
陳家廚房環境優雅恬靜低調奢華每個角落都好適合打卡。💮🏡 職員服務殷勤細心,👨‍🍳👩‍🍳會留意我地嘅舉動提供服務,例如咨詢點餐,安排食物次序等。Afternoon Tea Set 2個人盛惠HKD428, 🍵🍽️鳥籠擺盤加埋2杯汽酒好睇又好食,其中黑松露蘑菇撻、楊枝甘露布甸、魚子醬溏心蛋、鵝肝多士都好有特色,濃郁食物味道令人難忘,其中特濃朱古力英式鬆餅可以配朱古力醬最真係好驚喜🫶🏻🍫🍓
2024-03-06 272 views
前兩日朋友食完話幾好食所以今日經過就自己黎試11:30 先關門我11:20 到左職員比我入去坐住等環境佈置得幾靚坐得好舒服個餐包左前菜、湯個湯係最出色好足料,熱辣辣既老火湯我叫左川味回鍋肉+紅米飯佢仲配左兩塊包夾回鍋肉個包係非常熱👍🏼我最欣賞啲餸菜夠熱而回鍋肉個味係我未食過嘅味道唔係出面餐廳炒得比較乾身比較辣呢個比較多汁,偏甜我個人就麻麻呢個味道但佢唔係唔好味只係個人口味問題
前兩日朋友食完話幾好食
所以今日經過就自己黎試
11:30 先關門
我11:20 到左職員比我入去坐住等
環境佈置得幾靚
坐得好舒服
個餐包左前菜、湯
個湯係最出色
好足料,熱辣辣既老火湯
我叫左川味回鍋肉+紅米飯
我個人就麻麻呢個味道
但佢唔係唔好味
只係個人口味問題
2024-03-06
$140 (Lunch)
Afternoon Tea Set賣相:🐧🐧🐧🐧🐧Tea Set 以金澄澄的鳥籠裝載送上,貴氣十足,觀感華麗又雅緻,打卡影相一流👍Savouries🌟 黑松露蘑菇撻🌟 魚子醬溏心蛋🌟 鵝肝多士🌟 黑松露碎蛋沙律軟包賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧鹹點用上黑松露、魚子醬、鵝肝等名貴食材,非常足本,全部設計為一口大小,美觀又方便食用。🐧 最喜歡黑松露蘑菇撻,撻皮鬆脆充滿牛油香,蛋心軟滑嫩口,雞蛋的香氣與濃郁的黑松露香完美融合,滋味令人難忘。Sweets❤️ 楊枝甘露布甸❤️ 橘子檸檬法式金磚蛋糕❤️ 熱情果法式千層酥❤️ 蜜柑橘慕絲蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品以柑橘類作主題,全部散發著迷人的果香,非常清新怡人。同樣設計為一口大小,造型精緻悅目,非常誘人。🐧 最喜歡蜜柑橘慕絲蛋糕,仿效柑橘的外觀非常可愛,食落順滑又軟嫩,中間夾著蜜柑果肉,令整體甘甜中帶一抹酸香,十分開胃解膩。傳統英式鬆餅(原味、特濃朱古力)配果醬、朱古力醬、奶油忌廉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧鬆餅外皮金黃鬆脆,內餡軟棉帶濕潤感,食落滲出陣陣牛油香氣,不論配以酸酸甜甜的果醬,醇香迷人的朱古力醬,還是香滑細膩的奶油忌廉,滋
afternoon  tea  set

❤️ 橘子檸檬法式金磚蛋糕
❤️ 熱情果法式千層酥
❤️ 蜜柑橘慕絲蛋糕

傳統英式鬆餅

傳統英式鬆餅(原味、特濃朱古力)
配果醬、朱古力醬、奶油忌廉

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

鬆餅外皮金黃鬆脆,內餡軟棉帶濕潤感,食落滲出陣陣牛油香氣,不論配以酸酸甜甜的果醬,醇香迷人的朱古力醬,還是香滑細膩的奶油忌廉,滋味同樣出眾理想。

🐧❣️跟餐奉送餐飲兩杯☕️☕️

意大利汽酒

🐧❣️星期六、日和公眾假期跟餐會奉送意大利汽酒🥂

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳設計用色金碧輝煌,裝橫典雅又絢麗,四處的飾品和掛畫都帶有濃厚的中國傳統特色,古風濃厚別具一番韻味。

🐧❤️結語:下午茶餐華麗又豐富,值得一試👍
afternoon  tea  set
意大利汽酒
2024-02-21 81 views
「陳家廚房」 全新《𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿𝗻𝗼𝗼𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗧𝘄𝗼》同媽咪喺銅鑼灣去完街緊係要去嘆番個下午茶啦!我地就去左銅鑼灣利景酒店地庫嘅「陳家廚房」hightea 喇!鍾意佢環境闊落,坐得好舒服,而且裝修好有特色,昏黃嘅燈光令人陪感放鬆!🥰二人下午茶用上經典雅緻的鳥籠層架盛載,供應各式鹹甜美點共十款。四款咸點🔹黑松露蘑菇撻🔹魚子醬溏心蛋🔹鵝肝多士🔹黑松露碎蛋沙律軟包金黃色炸多士上層配上鵝肝份外惹味,鵝肝入口即溶多士香脆口感彈牙!溏心蛋上配上魚子醬,好有口感!四款甜點🔸楊枝甘露布甸🔸橘子檸檬法式金磚蛋糕 *含杏仁成份🔸熱情果法式千層酥🔸蜜柑橘慕絲蛋糕以法國產蜜柑製作蜜柑橘慕絲蛋糕、選用來自法國芒果製成芒果楊枝甘露。招牌千層酥亦換上熱情果作為夾心,層次豐富!🟡傳統英式鬆餅 (原味 • 特濃朱古力)配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉我地weekend黎食仲奉送 意大利汽酒兩杯🥂!

同媽咪喺銅鑼灣去完街緊係要去嘆番個下午茶啦!我地就去左
銅鑼灣利景酒店地庫嘅「陳家廚房」hightea 喇!

四款咸點
🔹黑松露蘑菇撻
🔹魚子醬溏心蛋
🔹鵝肝多士
🔹黑松露碎蛋沙律軟包

溏心蛋上配上魚子醬,好有口感!

四款甜點
🔸楊枝甘露布甸
🔸橘子檸檬法式金磚蛋糕 *含杏仁成份
🔸熱情果法式千層酥
🔸蜜柑橘慕絲蛋糕

🟡傳統英式鬆餅 (原味 • 特濃朱古力)
配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉

我地weekend黎食仲奉送 意大利汽酒兩杯🥂!

2024-02-15 503 views
好一個假日的下午,來到了利景酒店的地庫享用下午茶,環境舒服,可以慢慢坐慢慢聊天。🥧鹹點黑松露蘑菇撻魚子醬溏心蛋鵝肝多士黑松露碎蛋沙律軟包🍊甜點楊枝甘露布甸橘子檸檬法式金磚蛋糕熱情果法式干層酥蜜柑橘慕絲蛋糕傳統英式鬆餅(原味及特濃朱古力味)🥂飲品朱古力咖啡士多啤梨紅茶意大利汽酒*鹹點用上黑松露、魚子醬,感覺矜貴high class。個人比較欣賞甜點:造型如柑橘的慕絲蛋糕十分可愛;熱情果法式干層酥酥皮金黃香脆,熱情果味酸酸甜甜,果味清新;特濃朱古力味鬆餅更以Valrhona 70% Dark Chocolate入饌製作,一定要趁熱食🍫飲品方面,朱古力咖啡雖然無拉花但朱古力和咖啡味平衡得恰好,不會太苦;士多啤梨紅茶則香甜醒胃,非常推薦大家試試這裡的紅茶。*週末假日時段光顧,更額外附送意大利汽酒,讓你和親朋好友都能在舒適的環境下品嚐美點和美酒,好好享受午後時光😋星期一至五 $388/2位星期六、日及公眾假期 $438/2位
🥧鹹點

楊枝甘露布甸
橘子檸檬法式金磚蛋糕
熱情果法式干層酥
蜜柑橘慕絲蛋糕
傳統英式鬆餅(原味及特濃朱古力味)

🥂飲品
朱古力咖啡
士多啤梨紅茶
意大利汽酒*

星期一至五 $388/2位
星期六、日及公眾假期 $438/2位
$241 (Tea)
情人節想搵間經濟實惠嘅下午茶?「陳家廚房」推出以中西合壁為主題下午茶閒日$388/2位+10% 咋!!仲要係酒店級數🫢今次我週末嚟食,價錢係 $438/2位+10%就送Prosecco意大利汽酒兩杯🥂 幾抵玩個Tea Set 以鳥籠層架盛載,好精美又ig-able✨總共有咸點甜點各4款、4個Scones、2杯餐飲同2杯意大利汽酒可以慢慢chill慢慢食~✦ 咸點咸點幾有誠意,有魚子醬溏心蛋、黑松露蘑菇撻、鵝肝多士、黑松露碎蛋沙律軟包💕 ☞ 魚子醬溏心蛋蛋黃色澤呈橙黃色,蛋香濃郁配搭魚子醬更顯矜貴,帶鹹鮮味☞ 黑松露蘑菇撻撻皮可口食到有黑松露粒,滿口松露香氣☞ 鵝肝多士以兩塊圓形脆口多士夾著鵝肝 鵝肝軟滑香濃,加上果醬中和膩感咸點MVP💥☞ 黑松露碎蛋沙律軟包沙律軟綿有粒粒分明嘅蛋白碎加入黑松露醬令碎蛋沙律更香松露味比黑松露蘑菇撻較溫和✦ 甜點呢度嘅甜點整體都唔會過甜👍 ☞ 蜜柑橘慕絲蛋糕造型可愛,精美蜜柑形狀,好有過年feel🍊 清新香滑慕絲,加入蜜柑肉增加口感,甜味自然!☞ 中式甜品又點少得楊枝甘露布甸🥭呢度嘅楊枝甘露布甸用法國芒果製作好多芒果肉,布甸香甜滑溜~☞ 熱情果法式干層酥
情人節想搵間經濟實惠嘅下午茶?
「陳家廚房」推出以中西合壁為主題下午茶
閒日$388/2位+10% 咋!!
仲要係酒店級數🫢

今次我週末嚟食,價錢係 $438/2位+10%
就送Prosecco意大利汽酒兩杯🥂 幾抵玩
個Tea Set 以鳥籠層架盛載,好精美又ig-able✨
總共有咸點甜點各4款、4個Scones、2杯餐飲
同2杯意大利汽酒
可以慢慢chill慢慢食~
✦ 咸點
☞ 魚子醬溏心蛋蛋黃色澤呈橙黃色,蛋香濃郁
配搭魚子醬更顯矜貴,帶鹹鮮味
☞ 黑松露蘑菇撻撻皮可口
食到有黑松露粒,滿口松露香氣
☞ 鵝肝多士以兩塊圓形脆口多士夾著鵝肝
鵝肝軟滑香濃,加上果醬中和膩感
咸點MVP💥
☞ 黑松露碎蛋沙律軟包沙律軟綿有粒粒分明嘅蛋白碎
加入黑松露醬令碎蛋沙律更香
松露味比黑松露蘑菇撻較溫和

✦ 甜點
呢度嘅甜點整體都唔會過甜👍
清新香滑慕絲,加入蜜柑肉增加口感,甜味自然!
☞ 中式甜品又點少得楊枝甘露布甸🥭
呢度嘅楊枝甘露布甸用法國芒果製作
好多芒果肉,布甸香甜滑溜~
☞ 熱情果法式干層酥酥皮鬆脆,陣陣牛油香味
熱情果果酸濃郁,配幼滑忌廉
兩者平衡做得唔錯,酸爽唔太膩!
☞ 橘子檸檬法式金磚蛋糕即係Financier
賣相精緻小巧,有金箔作點綴
甜蜜滋味,淡淡橘子香氣同檸檬芬芳🍋

✦ 英式鬆餅
Scones有原味同特濃黑朱古力口味
呢間嘅鬆餅金黃鬆脆,內層軟綿
都幾厚身,微微濕潤,唔乾
原味富牛油香🧈 朱古力味用上Valrhona70%黑朱古力🍫
朱古力香濃濃厚,甜度較高,朱古力控會鐘意!
配搭自家製士多啤梨醬、朱古力醬同幼滑Clotted cream
Scone水準有驚喜😮

✦ 餐飲
餐飲有得揀茶、咖啡、朱古力、美祿
我就揀咗士多啤梨紅茶同Latte
今次週末嚟到每位送Prosecco意大利汽酒一杯🥂
凡係星期六日及假日都會送㗎~
杯Prosecco質素唔錯,同姊妹嚟飲就啱晒👭

💬 總結
環境寧靜舒適💓 個Tea Set賣相靚靚
揉合中式元素嘅Tea Set幾特別~
佢地有時會推出買一送一優惠,超值呀!
2024-02-12 92 views
陳家廚房大半年前來過一次,覺得這裏環境和食物不錯,見有新推出的下午茶Menu又來試一試!🔸鹹點▫️黑松露蘑菇撻▫️黑松露碎蛋沙律軟包▫️鵝肝多士▫️魚子醬溏心蛋🔸甜點▫️楊枝甘露布甸▫️橘子檸檬法式金磚蛋糕▫️熱情果法式千層酥▫️蜜柑橘慕絲蛋糕▫️原味朱古力鬆餅🔸鹹點每一件質素都平均,有鵝肝又有黑松露,感覺好high class😛 甜點方面,喜歡楊枝甘露布甸和千層酥,用柑橘做甜點主題,令到甜品都唔會太甜膩,味道清新。而我最重視的鬆餅,質素都不錯,一件大大件,配三款醬料,真係食到飽肚!還有汽酒和每人一款飲品,是性價比高又令人滿足的下午茶,值得一試啊❣️🔹平日$348 週末$438 送兩杯意大利汽酒
陳家廚房

▫️熱情果法式千層酥
▫️蜜柑橘慕絲蛋糕
▫️原味朱古力鬆餅

🔹平日$348 週末$438 送兩杯意大利汽酒
雖然約皇太后食野👩‍👧我地都會就大家想食咩🍴但明知佢鍾意鹹點多🧆,但我又鍾意甜品多🍰不過我地都有個共通點,就係鍾意打卡📸鹹點 • 甜點都有既打卡𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐓𝐞𝐚就岩晒我地🤭大部份野食都放左係雀籠層架,每一件都好精緻💖而餐廳係酒店🏨入面,環境高貴優雅(水晶吊燈 • 雲石枱 • 花花掛畫...)空間闊落,梳化位坐得舒服𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 😚~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 今期既🫖𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭🫖以法國柑橘為主題🇫🇷🍊由曾任米芝蓮🎖️食府 • 曾赴澳洲🇦🇺深造既主廚𝐀𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧👨🏻‍🍳主理,用左時令當造既食材(法國蜜柑🍊 • 芒果🥭 • 西班牙🇪🇸極品魚子醬…)製作一系列甜 • 鹹點🍴($388/2pax Mon - Fri)($438/2pax Sat / Sun / PH • 送(𝟐杯)意⼤利汽酒🥂).▪SAVOURIES 鹹點 部份有金箔✨裝飾點綴,豪華感🆙🆙▫️黑松露蘑菇撻🍄▫️魚子醬溏心蛋🥚▫️鵝肝多士 🍞▫️黑松露碎蛋沙律軟包 : 唔咬落去都唔覺,黑松露既香🖤碎蛋餡都唔少🍳.▪SWEETS 甜點▫️楊枝甘露布甸 : 好滑,
雖然約皇太后食野👩‍👧我地都會就大家想食咩🍴
但明知佢鍾意鹹點多🧆,但我又鍾意甜品多🍰
不過我地都有個共通點,就係鍾意打卡📸
鹹點 • 甜點都有既打卡𝐇𝐢𝐠𝐡 𝐓𝐞𝐚就岩晒我地🤭
大部份野食都放左係雀籠層架,每一件都好精緻💖
空間闊落,梳化位坐得舒服𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 😚

($388/2pax Mon - Fri)

▪SAVOURIES 鹹點
部份有金箔✨裝飾點綴,豪華感🆙🆙
▫️黑松露蘑菇撻🍄
▫️魚子醬溏心蛋🥚
▫️鵝肝多士 🍞

▪SWEETS 甜點
▫️楊枝甘露布甸 : 好滑,內有柚子肉 • 芒果 • 西米🧡
▫️橘子檸檬法式金磚蛋糕 : 牛油味勁香🧈
▫️熱情果法式千層酥 ❤️‍🔥
▫️蜜柑橘慕絲蛋糕 : 🍊造型好搶眼,食落橘香好出

▪傳統英式鬆餅
▫️原味 • 特濃朱古力味 (配果醬/奶油忌廉/朱古力醬)
堅係特濃😳用左𝐕𝐚𝐥𝐫𝐡𝐨𝐧𝐚 𝟕𝟎% 𝐃𝐚𝐫𝐤 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞️,一擺底已嗅到勁香朱古力味🍫,仲有朱古力粒,朱古力迷實鍾意🤎

▪Drinks
茶類🫖 • 咖啡類☕️ • 非咖啡類🍹都有多款可揀
英國早餐茶 / 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 / 水果紅茶...
𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨 / 𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 / 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 / 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚
美祿 / 朱古力

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費

今次係我第二次嚟陳家廚房食下午茶☕️啦🩷呢度嘅下午茶性價比超高,平日都係$388/2位(假日包2杯香檳🥂$438/2位),酒店呢個價位真係好抵,而且無論食物質素同環景都好唔錯❗️環境陳家廚房位於銅鑼灣利景酒店地庫,裝修好別緻舒服,四面都係鏡🪞,女士們嚟打卡真係超啱💜食物今期餐廳🍴嘅menu以黑松露同埋酸酸甜甜嘅生果🍊為主SCONES(原味•特濃朱古力🍫)呢度嘅scones一直都係我嘅最愛,佢個皮焗得好香脆,食落嘅麵粉又唔會漿住個口,點埋個朱古力醬好正😋SAVOURIES黑松露蘑菇撻·魚子醬溏心蛋·鵝肝多士·黑松露碎蛋沙律軟包咸點嘅黑松露味超重!個多士🍞好脆身,鵝肝味濃郁!高質!SWEETS楊枝甘露布甸·橘子檸檬法式金磚蛋糕·熱情果法式千層酥·蜜柑橘慕絲蛋糕至於甜品🍰嘅果味超重,但又唔會太甜,作為酒店出品嘅甜品嚟講,實屬中上水平👍🏾我尤其鍾意食個千層酥,熱情果酸酸甜甜,個酥皮亦好香口鬆脆🤤平時一般餐廳普普通通嘅下午茶set都要$400左右,所以陳家廚房呢個價值真係好抵😍

食物

今期餐廳🍴嘅menu以黑松露同埋酸酸甜甜嘅生果🍊為主

SCONES(原味•特濃朱古力🍫)

SAVOURIES

黑松露蘑菇撻·魚子醬溏心蛋·鵝肝多士·黑松露碎蛋沙律軟包
咸點嘅黑松露味超重!個多士🍞好脆身,鵝肝味濃郁!高質!

SWEETS

終於放假,珍惜同朋友相聚時光,同朋友嚟到銅鑼灣利景酒店食個雙人下午茶,傾偈之餘順便打卡影下靚相👯‍♀️ Weekend會附送兩杯意大利汽酒🥂 ✨一開頭會奉上四件傳統英式鬆餅,配搭果醬、朱古力醬同奶油忌廉。鹹點包括:黑松露蘑菇撻·魚子醬溏心蛋鵝肝多士·黑松露碎蛋沙律軟包甜點包括:楊枝甘露布甸·橘子檸檬法式金磚蛋糕熱情果法式千層蘇·蜜柑橘慕絲蛋糕雖然話係下午茶套餐,但係份量都不容小覷。我唔算非常鍾情於甜食,鹹點甜點各半嘅組合就啱啱好🥂間唔中為平凡日子加點調味,嚟一個充滿儀式感嘅下午茶,距離幸福又近咗少少🥸✨

鹹點包括:
黑松露蘑菇撻·魚子醬溏心蛋
鵝肝多士·黑松露碎蛋沙律軟包

甜點包括:
楊枝甘露布甸·橘子檸檬法式金磚蛋糕
熱情果法式千層蘇·蜜柑橘慕絲蛋糕

Let's have the afternoon break💖 tea time🍴..來到港島想食Afternoon tea☕️,選擇真的非常之多!今次就去左一間時尚雅緻既酒店中菜館,環境糅合中西式設計及復古元素,打造成舒適用餐環境,趁下午茶時段來吃個精緻可口既下午茶🌸,既悠閒又捨意舒服,不急不忙既節奏,為平日生活來個慢活小時光吧💫。悄悄告訴你。。原來呢度仲有晚市私房菜🥢,有機會再來試試🤗! 點心有齊咸點 & 甜點,本人更愛呢度既甜點💕,整體水準可以喔!下午茶唔少得既傳統英式鬆餅,烘熱吃配上3款醬 (果醬、朱古力醬、奶油忌廉)更顯滋味。Weekend & Public Holiday 更奉送意大利汽酒🥂,趁週末來chill chill 吧。SAVOURIES🔸黑松露蘑菇撻🔸魚子醬溏心蛋🔸鵝肝多士🔸黑松露碎蛋沙律軟包SWEETS🔸楊枝甘露布甸🔸橘子檸檬法式金磗蛋糕🔸熱情果法式千層酥🔸蜜柑橘慕絲蛋糕傳統英式鬆餅🔸原味.特濃朱古力配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉吃下午茶 配紅桑子紅茶☕️ 解解膩。🔸奉送意大利汽酒(2杯)..×××××ש灣仔灣仔道209-210號銅鑼灣利景酒店地庫1樓..

悄悄告訴你。。原來呢度仲有晚市私房菜🥢,有機會再來試試🤗!

SAVOURIES

🔸熱情果法式千層酥
🔸蜜柑橘慕絲蛋糕

🔸原味.特濃朱古力
配 果醬、朱古力醬、奶油忌廉

吃下午茶 配紅桑子紅茶☕️ 解解膩。

🔸奉送意大利汽酒(2杯)
×××[陳家廚房]×××
©灣仔灣仔道209-210號銅鑼灣利景酒店地庫1樓
2024-02-05 129 views
。前幾日同朋友二訪灣仔利景酒店陳家廚房😋,上次已經同姊妹去過 嗰度嘅環境同埋嘢食深深吸引住我 最近佢哋都換咗Menu,今次就約埋朋友去試😋-價錢係 438/2pax 包咗兩杯意大利汽酒 呢個價錢相當優惠 可以同朋友嚟chill下😋,佢哋嘅鬆餅有原味同埋朱古力味 我哋一致認為佢嘅原味好出色 好濕潤 而且配埋啲朱古力醬 原味吉士 草莓醬-鹹點分別有黑松露蘑菇撻 魚子醬流心蛋鵝肝多士 黑松露碎蛋沙律包 味道唔錯 外表好精緻 仲加咗少少金箔裝飾點綴 ,-而甜點方面 分別有楊枝甘露布甸 味道酸酸甜甜 唔會太甜 都幾滑下 我哋都幾鍾意 橘子檸檬法式金磚蛋糕,蛋糕呈玫瑰花形狀,加左金箔嘅點綴非常華麗,熱情果法式千層酥 望落已經好吸引 咬落去 果然同我哋期待嘅一樣外皮酥脆 入面嘅餡酸甜 好好食😋蜜柑橘慕絲蛋糕, 略嫌蛋糕偏甜 入邊有啲果肉,酸酸地中和返 佢嘅外型係成個橘子🍊咁,非常之ig able💯 -嘢飲方面 朋友叫咗美式咖啡 而我叫咗士多啤梨紅茶 味道香濃 🤍今次酒店下午茶我哋都相當滿意💯呢個價錢簡直物超所值-

鹹點分別有黑松露蘑菇撻 魚子醬流心蛋
鵝肝多士 黑松露碎蛋沙律包 味道唔錯 外表好精緻
仲加咗少少金箔裝飾點綴 ,
而甜點方面 分別有楊枝甘露布甸 味道酸酸甜甜
熱情果法式千層酥 望落已經好吸引 咬落去 果然同我哋
期待嘅一樣外皮酥脆 入面嘅餡酸甜 好好食😋
蜜柑橘慕絲蛋糕, 略嫌蛋糕偏甜 入邊有啲果肉,
嘢飲方面 朋友叫咗美式咖啡 而我叫咗士多啤梨
紅茶 味道香濃 🤍今次酒店下午茶我哋都相當滿意💯
呢個價錢簡直物超所值

2024-02-01
  • Afternoon  tea  set
2024-01-11 267 views
食左幾次陳家廚房lunch set~ 真心要推薦比附近嘅朋友仔!百幾蚊有靚湯、主食同加38蚊有高質蛋糕🥰希望快啲再出花膠雞湯米!好想補下❤️❤️❤️
食左幾次陳家廚房lunch set~
希望快啲再出花膠雞湯米!好想補下❤️❤️❤️
2024-01-04 142 views
聖誕佳節好節目當然要去high tea,今日來到【陳家廚房】就感受到滿滿的幸福節日儀式感。🥰 兩層高的tea set 架佈滿聖誕裝飾和閃燈,聖誕氣氛濃厚。🎄雙人 Afternoon Tea Set包括了多種精緻的鹹點和甜點帶來豐富的味覺享受。😍鹹點方面,有椒鹽一口鮑魚、避風塘酥脆蝦餅、懷舊錦鹵雲吞配備秘製甜酸醬、龍哥點心蒸燒賣和鮮蝦餃。這些鹹點經過精心製作,每一口都能帶來獨特的口味體驗。😋甜點方面,有百利甜酒朱古力蛋糕、夠薑意大利芝士餅、開心聖誕泡芙、德國聖誕果子蛋糕配自家製車厘子果醬、傳統英式鬆餅(原味和特濃朱古力配果醬)、朱古力醬和奶油忌廉。這些甜點看起來非常吸引,每一款都有獨特的風味,絕對能滿足甜蜜渴望。😋此外,飲品的選擇也非常豐富。我哋品嚐士多啤梨紅茶和美祿(還有5款茶、4款咖啡和朱古力可供選擇)。 今日係聖誕仲有意大利汽酒為節日增添一份慶祝的氛圍。🥳在假期中快來一起渡過一個愉快且美味的聖誕節下午茶時光。🎊

在假期中快來一起渡過一個愉快且美味的聖誕節下午茶時光。🎊