麻辣米線 $29加麻辣腩肉 $10、豬軟骨 $14、芽菜 $7、麻辣雞肉 $10$29 的價錢食到淨米線底都算幾划算出面大部分都$31起跳lol🫨🫨首先說一說湯底小公主下單的時候明明叫了走油(雖然都已經唔係expect真係會走到油,但起碼都少啲油吖🥹)但結果都真係唔係食得重口味人士handle得到嘅重口味🤨🤨🥸小公主份人都算係食得重口味一上枱已經見到湯底顏色非常鮮艷飲一啖味道已經超出濃郁的定義🤥層次就係based on鹹•̆•̥•̑然後層油會漿住成個口 (wow)再嚟就係慢慢滲出嚟嘅麻味desu !但當然可取之處是真的挺大一碗加上豬軟骨都幾入味軟腍到一咬即散•͈ ₃ •͈麻辣雞肉worths some compliments as well (՞•Ꙫ•՞)一嚿嚿滷到深啡色嘅雞肉其貌不揚肉質唔算滑都唔算鞋但幾入味又ok好食👍🏻只不過辣腩肉都真係好韌下😑韌過我條命😑x10000雖則話係瘦腩肉但小公主食過好腍好入味嘅瘦腩肉囉米線就偏向粗身彈牙嗰款鍾唔鍾意就視乎個人口味啦😏總結就係會走返去同一條街斜對面另一間米線舖到食囉🥵Please follow @princessfoodiee

麻辣米線 $29
小公主份人都算係食得重口味
一上枱已經見到湯底顏色非常鮮艷
飲一啖味道已經超出濃郁的定義🤥
層次就係based on鹹•̆•̥•̑
然後層油會漿住成個口 (wow)
再嚟就係慢慢滲出嚟嘅麻味desu !
但當然可取之處是真的挺大一碗
米線就偏向粗身彈牙嗰款
鍾唔鍾意就視乎個人口味啦😏
總結就係會走返去同一條街斜對面另一間米線舖到食囉🥵

2023-05-31 786 views
喺旺角做完yoga 黎試下呢間米線 黎到先知原來係小鬍子🤣✨麻辣米線 $29 + 麻辣雞肉 $10 + 辣豬肚絲 $10 + 凍檸茶 $8湯底叫左小小辣已經夠辣🙈 個湯底夠香濃 係會想飲多幾啖 麻辣雞肉有啲似係雞煲嗰啲 都好入味 唔錯😂 辣豬肚絲都幾爽口 👍 米線夠彈牙 ✨熱拌米線 $28 + 通菜 $7 + 辣腩肉 $10 + 墨魚頭 $14 + 凍檸水 $8呢個都係揀左小小辣 但係係好淡 冇乜味🙈🙈 米線都偏腍啲 通菜好爽口 👍 辣腩肉好瘦好入味 辣辣地咁好食 推薦😋😋😋 墨魚頭冇乜特別 唔推薦 總括黎講呢間野都係湯米線好食啲 撈米線比較一般🙈🙈 啲餸都係一啲啲好食 環境舒服 冷氣超大 唔會食到好熱 夏天都唔會出汗 有QR code 落單好方便味道❤️❤️❤️❤️抵食❤️❤️❤️💔服務❤️❤️❤️💔環境❤️❤️❤️💔💰人均午餐~$63 (唔收+1)

喺旺角做完yoga 黎試下呢間米線 黎到先知原來係小鬍子🤣

湯底叫左小小辣已經夠辣🙈 個湯底夠香濃 係會想飲多幾啖

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔
服務❤️❤️❤️💔
環境❤️❤️❤️💔

💰人均午餐~$63 (唔收+1)
2023-05-30 481 views
今次係第二次嚟幫襯上次試咗麻辣豬耳不過味道一半半,好硬今次決定試吓佢哋嘅麻辣豬腩肉+蘿蔔!豬腩肉好入味,蘿蔔好淋,如果甜啲就好喇☺️湯底方面揀咗酸辣湯底, BB辣每次食米線都會剩好多所以今次揀咗芽菜底好開心呀!因為本身小編除左係芫荽控之外,仲係一個芽菜控!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣一見到碗麵即刻精神晒!芽菜嘅份量好多,食晒成碗覺得啱啱好😋由於下午茶時間,加多$3就有一杯好大杯嘅豆漿順便可以解解辣因為就算係BB辣,對於我來講都好辣🥵🥵🥵
今次係第二次嚟幫襯
上次試咗麻辣豬耳
不過味道一半半,好硬
今次決定試吓佢哋嘅麻辣豬腩肉+蘿蔔!
豬腩肉好入味,蘿蔔好淋,如果甜啲就好喇☺️

湯底方面揀咗酸辣湯底, BB辣
每次食米線都會剩好多
所以今次揀咗芽菜底

好開心呀!因為本身小編除左係芫荽控之外,
仲係一個芽菜控!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣
一見到碗麵即刻精神晒!
芽菜嘅份量好多,食晒成碗覺得啱啱好😋
由於下午茶時間,
加多$3就有一杯好大杯嘅豆漿
順便可以解解辣
因為就算係BB辣,
對於我來講都好辣🥵🥵🥵

2023-05-07 594 views
很多年前吃過一次,後來旺角的米線店太多了,也記不清,直到前段時間有無意見來到,味道真的比普通的好很多,我喜歡熱拌,可以選擇藤椒味,加各種不同的菜和柔,麻辣雞,豬軟骨都是我比較喜歡的,小鍋酸辣也不錯,不過注意辣度,雞翅烤的也好吃
2023-01-05 1033 views
應該有好多年冇幫襯依間~依家多去雲貴香除咗湯底夠酸夠濃~比較方便比雲貴川多分店不過今日去開旺角決定食下雲貴川~餸由$7-14比起出面$8-15平小小~下午茶時間都滿座~可能因為有豆漿送叫咗辣腩肉小窩米線、一人份涼拌木耳、下午茶送凍豆漿辣腩肉小窩米線揀咗小小辣、多酸菜~湯底唔夠濃唔夠酸有D失色~辣腩肉都算入味~不過有好多冇味又好紅嘅油涼拌木耳重蒜蓉味冇咩醋味唔夠酸凍豆漿送嘅味道冇咩特别其他米線舖開咁多分店都係有原因~湯底唔夠濃唔夠味真係會趕客

叫咗辣腩肉小窩米線、一人份涼拌木耳、下午茶送凍豆漿

涼拌木耳重蒜蓉味冇咩醋味唔夠酸

凍豆漿送嘅味道冇咩特别
辣腩肉小窩米線、涼拌木耳、凍豆漿
其他米線舖開咁多分店都係有原因~湯底唔夠濃唔夠味真係會趕客
2023-01-04
2022-11-21 733 views
依間米線店嚟過好多次以前係填紙仔叫嘢食依家係手機自助點餐可以預先知道自己食幾錢今次就叫咗薯粉試下第一次試 覺得唔錯😚😚😚😚😚😚😚😚😚🤤炸醬烤雞翼(6隻)$36又落咗多芝麻 食落去唔會乾同柴😌皮蛋豆腐撈$27好多辣椒籽 辣椒油 都算辣 食入口都好入味唔食開辣嘅 可以隔開先至食好彩有罐可樂解下辣☺️涼拌薯粉$29有青瓜絲同肉躁本身肉躁有少少辣 拌粉會微辣😏😏😏😏😏😏😏😏😏去嘅時間唔係好多人 座位寬敞 燈光明亮 出餐速度快 環境唔錯🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝🤝
依間米線店嚟過好多次
涼拌薯粉
皮蛋豆腐撈
炸醬烤雞翼
2022-11-20
$100 (Dinner)
涼拌薯粉
皮蛋豆腐撈
炸醬烤雞翼
2022-10-28 550 views
中學時經常同同學一齊去食lunch,每次都叫2-3餸,腩肉雞翼豆卜是必點的!今天因為不餓,又想吃多一點腩肉,所以就點了小鍋米線+一餸,但竟然只有4小塊腩肉,比起以前縮水不少,有點姑寒,湯底已沒有以前濃郁
2022-09-13 664 views
這間米線由細食到大,食左咗15年以上,麻辣湯底非常濃郁,每次食米線起碼飲咗一半嘅湯,款式都有好多俾你揀,我最鍾意食佢的麻辣腩肉,自家製醬料,外邊的米線譜食唔到這種童年回憶的味道
2022-09-12
$55 (Dinner)
2022-08-23 576 views
呢間位於太子花園街附近嘅一間米線 🍜開業左咁多年終於去試吓 最欣賞嘅係佢有得米線轉土豆粉 因為香港食米線嘅地方通常都好少有得轉土豆粉 👀👀我叫咗碗麻辣土豆粉 裏面加咗🐮肥牛竹笙魚肉春卷 中辣🌶️對我已經足夠啦 佢嘅湯底係十分之濃郁適合重口味嘅人🤤👏🏻另外佢有個好貼心嘅地方就係佢米線可以轉芽菜底適合一班想食米線但係又要解澱粉質嘅朋友仔👍🏻👍🏻蒜泥白肉個人覺得佢個白肉質地偏硬身同埋味道麻麻哋平時食開嗰種味道有比較🤔🤔

2022-07-25 436 views
下午茶時段來叫左碗熱拌米線-肉醬木耳豬肚熱拌米線[份量都幾大碗,因為熱拌關係,我覺得肉醬味道稍為咸左 d。米線食落係暖暖地,食食下唔知點解覺得碗粉有陣油益味,可能係炸花生碎既問題。豬肚夠濃味,質地偏硬身要趙多幾下,除左 d花生,整體黎講都 ok 。(再食我會叫湯米線同埋走花生)
下午茶時段來叫左碗熱拌米線-肉醬木耳豬肚熱拌米線

2022-06-27 459 views
非常鐘愛呢一間米線,雖然價錢唔算話好平,不過勝在足料又好味,性價比幾高。今日黎到,發覺差唔多爆場,好多學生哥黎幫襯,好采仲有一個位可以搭台。座位較窄加上疫情要隔板會有少少頂手,而且都不斷有人出出入入所以都唔太夠冷氣,加上呢幾日真係好熱,又食辣野搞到我出左少少汗。呢度係掃QR CODE落單非常先進,而且仲有好多特別喜好可選,例如多芫茜多芽菜走芽菜之類等等。今日叫左金菇、豬肚同埋腩肉,湯底色澤鮮艷而且濃味,令人胃口大開,叫左中辣,不過就無譚仔咁辣,腩肉比較厚身不過有就D鞋口,豬肚軟硬適中,而且配菜都有REMARK所以都有比多D.豆漿都正常,唔算太甜豆味亦都夠香。食物整體黎講都算唔錯,不過環境舒適度就有待提升。

食物整體黎講都算唔錯,不過環境舒適度就有待提升。
2022-06-19 389 views
#雲貴川風味#旺角#米線控#酸辣小窩米線酸辣小窩米線 (轉紅薯粉)加麻辣腩肉 ~$40身為米線控嘅我,有一次誤打誤撞去咗位於旺角嘅呢間米線。又估唔到佢嘅酸辣湯底幾好食,鍾意食酸辣嘅我,發現佢嘅湯底夠酸同埋好濃又多配料😋! 辣味腩肉同之前一樣咁出色😋佢哋將啲腩肉切到薄片咁,所以唔會太硬,有啲舖頭嘅腩肉會好大嚿好難咬。餐廳選用手機自助落單,落完單之後大概10分鐘內就有嘢食了🤩好快 啱晒趕時間嘅朋友!!環境方面,同一般米線舖頭差唔多,食完就要走,環境都算乾淨同企理。
酸辣小窩米線

#雲貴川風味
#旺角
#米線控
#酸辣小窩米線

酸辣小窩米線 (轉紅薯粉)加麻辣腩肉 ~$40

2022-04-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
酸辣小窩米線
今日晏晝去咗食佢個麻辣雞肉幾出色配料都幾多 叫咗豬大腸起碼俾咗7 8舊不過我個人覺得湯底麻麻哋叫咗小辣都唔係好辣 酸度還好個湯底冇乜特色 又唔係話冇味 不過就感覺唔夠濃郁唔係太符合我食米線嘅湯底標準😂😂隔離雲貴香嘅湯底可能會出色啲不過佢嘅服務係真係好好,隔離枱個女人嫌碗米線太辣個服務員即刻幫佢加番啲清湯👍🏻同埋佢網上落單幾方便 仲可以多芫荽🤣🤣同埋個人覺得佢啲配料多幾抵食,麻辣雞肉係真係推介👍🏻👍🏻
今日晏晝去咗食
個湯底冇乜特色
又唔係話冇味 不過就感覺唔夠濃郁
唔係太符合我食米線嘅湯底標準😂😂
隔離雲貴香嘅湯底可能會出色啲
不過佢嘅服務係真係好好,
隔離枱個女人嫌碗米線太辣
服務員即刻幫佢加番啲清湯👍🏻
同埋佢網上落單幾方便 仲可以多芫荽🤣🤣
同埋個人覺得佢啲配料多幾抵食,
麻辣雞肉係真係推介👍🏻👍🏻
2022-06-03 298 views
💖💖💖💖又出咗去拍拖食雲貴川啦依家電話落單好方便由中學時期食到而家味道依舊🤪🤪🤪🤪🤪人情味😋😋😋😋😋我最鍾意食麻辣米線我叫了少少辣,帶有少少酸,非常開胃。不得不提麻辣腩肉,腩肉比較厚身,食落有好香嘅豬肉味。冬菇比較淋身👍👍👍👍👍
💖💖💖💖
又出咗去拍拖食雲貴川啦
依家電話落單好方便
由中學時期食到而家
味道依舊🤪🤪🤪🤪🤪
人情味😋😋😋😋😋
我最鍾意食麻辣米線
我叫了少少辣,帶有少少酸,非常開胃。
不得不提麻辣腩肉,腩肉比較厚身,食落有好香嘅豬肉味。
冬菇比較淋身👍👍👍👍👍
麻辣米線
2022-06-03
$50 (Lunch)
麻辣米線
2022-05-13 540 views
收工落咗旺角睇吓有乜好食喺社交平台群組見到有人講過呢一間就入去試試佢,8點半左右入去唔太多人唔洗等麻辣米線-小辣配魚片頭,墨魚丸$50,本身叫咗個米線係爽啲(即硬身d?),嚟到係超淋嘅,至於個湯底顏色就好夠啦,小辣完全冇feel,而且冇麻辣嘅感覺。墨魚丸超淋,魚片頭都好味既。餐飲凍豆漿,太口渴飲左兩淡先影,唔係枝裝入貨果d,味道偏淡都唔錯。藤椒米線-小辣配魚皮餃,墨魚頭$52,原來藤椒係綠色既湯底,差少少以為係芫荽湯,味道幾特別,完全唔識形容感覺唔係太似藤椒嘅味道,都唔太差既,小辣唔辣。魚皮餃就麻麻地,個皮太淋。墨魚頭都爽口,係可以一試既餸。米線揀左佢個爽d😂…都係超淋既。涼伴土豆絲$25,呢個都可以試既,小辣,夠爽夠凍。但食到尾有少少鹹。有電子落單系統,入面都多圖可以「參考」下既,雖然環保d但個人認為圈紙仔方便d。
收工落咗旺角睇吓有乜好食
喺社交平台群組見到有人講過呢一間
就入去試試佢,8點半左右入去唔太多人唔洗等
麻辣湯米線

藤椒湯米線

涼拌土豆絲

2022-05-13
$63.5 (Dinner)