2023-07-27 370 views
喺關注組入面嘅推薦,認識呢間店家;第一次嚟試食呢個名物。因為店面比較細,所以Lunch時間嚟到真係要排隊等一等。今日點咗一款湯、一款煎嘅餃子試試.餃子嘅SIZE真係偏大,餃子皮薄而且好足料。兩個人食咗17隻餃子,真係飽到上喉嚨。雲耳椰菜豬肉餃: 椰菜甜,反而個湯底先係重點,無味精嘅老火湯。三式煎餃(芝士/紫菜/香辣): 想試多款口味,所以簡咗有3個口味嘅拼餃。可能都係重口味嘅關係,味道有D偏咸,同埋油煎嘅關係食多幾隻時會有小小膩。

2023-07-16 490 views
开在荃昌中心的饺子店!每天到饭点都超多人排队!我们周末下午三点去的也等了三十分钟的样子~可想而知多热门了吧🤦‍♀️人均💰40-70确实这家店排队不是没有道理的!饺子皮薄馅大,是我吃过最大的饺子!巨大一个跟拳头差不多大!小鸟胃估计4个就很饱了🤣超能吃的男生吃7个也差不多了!而且有十几种口味的饺子!除了比较平常韭菜饺白菜价哦还有很多奇妙的口味咖喱薯仔饺,芝士猪肉饺,马蹄猪肉饺,羊肉饺等!超级我推荐试试经典四拼和三式煎饺!这样就可以一次性尝试不同的味道!韭菜和西洋菜猪肉馅是我最推荐的!!!🙃但最近西洋菜下架了汤饺用的是老火靓汤🥣鱼胶淮山猪骨汤!就真的很绝!来了一定要试试!非常浓郁超级好喝!吃煎饺也会送一碗!😋好吃不过饺子🥟非常推荐!不过要吃环境的话这里是一般的!就是街坊小店,位置都比较小!

人均💰40-70

汤饺用的是老火靓汤🥣

2023-07-14 375 views
呢間餃子店喺荃灣商場入面都算係一個出名嘅小店,食飯時間永遠都排晒長龍😩,亦都有好多人專登過嚟呢度叫外賣🥡。作為一間老字號嘅餃子店,小編終於過嚟食啦😛!今次就同大家分享返呢間小店有咩咁特別呢!🥟京蔥羊肉餃 x 韭菜豬肉餃$58有八粒,仲可以雙拼,每一隻都大大隻!以今時今日嘅物價來講,真係唔算貴。韭菜豬肉餃豬肉味道鮮甜,韭菜味道反而唔係好出,但係又食得到佢嘅鮮味。京蔥羊肉餃羊肉嘅味道好出,但係亦唔會食到羊肉嘅臊味。京蔥嘅味道唔算好出 只係食到少少洋蔥嘅味道。麻辣豬耳 $38以為好細碟,點知嚟到有少少喜出望外,而且味道唔算非常之辣,小麻小辣,但係又啱啱好唔使去到飲水嘅程度,豬耳切絲都算醃得好入味,但又保持到專業嘅口感,呢個小食有啲令小編喜出望外😍 🫕魚膠淮山豬骨湯今次特別想講吓呢個湯底,奶白色嘅湯底魚膠同豬骨味Max得啱啱好,連淮山嘅味道都飲得到。三個唔同嘅味道放埋一齊都分別食得出佢哋味道,小編自己就好欣賞呢個湯底啦🤩🤩

🥟京蔥羊肉餃 x 韭菜豬肉餃$58

麻辣豬耳 $38

🫕魚膠淮山豬骨湯
2023-07-04 386 views
今次試咗呢款四拼湯餃,入面有韮菜、白菜、芹菜同椰菜豬肉餃,真係有好多唔同既料😂。首先講湯餃皮,個皮彈牙又薄身,湯餃內陷方面都好豐富,每款餃子都有獨特既風味,連埋湯底一齊食好Juicy。韮菜餃入口爽脆,韮菜既香味好突出,仲會有湯汁爆出黎,白菜餃味道清新,如果要我四隻揀一隻,不過如果要我揀一隻,身為韮菜fans既我一定會揀韮菜🤣❤️。呢間餐廳嘅餃子 味道真係好豐富,入面仲有好多唔同嘅款式揀,淨係嚟一次真係食唔晒咁多隻味,行過嘅話一定會encore試埋其他味☺️

2023-07-04 307 views
好少餃子舖咁大隻一個女仔8隻真係飽到癲而且比其他餃子舖多款揀 唔會太單調👍🏻👍🏻👍🏻加埋菜圃食一流唯一唔好就係要排隊😖😖次次排長龍要等比較耐既時間
好少餃子舖咁大隻
一個女仔8隻真係飽到癲
而且比其他餃子舖多款揀 唔會太單調👍🏻👍🏻👍🏻
加埋菜圃食一流
唯一唔好就係要排隊😖😖次次排長龍
要等比較耐既時間
涼拌蓮藕: 爽脆的,  味道酸辣適中,  但不要抱著驚喜心態吃, 只是唔難食.雲耳白菜豬肉餃: 大大隻, 皮薄餡滿滿, 絕不會失望.魚膠淮山豬骨湯: 真是為魚膠淮山豬骨湯而來, 需然不是顛峰好飲期, 係比之前淡了一半, 不再濃郁, 但都唔錯.禮貌: 不要抱有服務有禮貌, 此間不會有, 食咁多次都係收銀男巴閉, 落單女職員西臉的, 從來生意滔滔不絕, 唔憂做吧!落單女職員臉就係急症室內般, 一叫佢就是錯, 眼神善及寬容臉絕不會有, 收銀男, 有次找錢自己停左HOLD住要找的錢, 唔找, 同個外賣朋友男吹水先, 一路吹, 把要找比我的錢比未下單的吹水朋友男, 佢既朋友男人未下單外賣, 陰陰咀笑巳伸出了手巳預備接, 我大聲叫住, 你仲未找錢比我, 傳說係老闆的收銀男,  一路"狠啤"實我, 慢慢慢慢把手中要找的錢慢慢慢慢遞給我.呢間店, 只能說, 生意滔滔不絕從不憂, 男收銀從唔憂冇錢贊,  落單女職員臉人人都欠佢西臉為招牌的.

雲耳白菜豬肉餃: 大大隻, 皮薄餡滿滿, 絕不會失望.

涼拌蓮藕
雲耳白菜豬肉餃8隻,魚膠淮山豬骨湯底 .
Other Info. : 呢間店, 只能說, 生意滔滔不絕從不憂, 男收銀從唔憂冇錢贊, 落單女職員臉人人都欠佢西臉為招牌的.
2023-06-21
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$74 (Tea)
雲耳白菜豬肉餃8隻,魚膠淮山豬骨湯底 .
  • 魚膠淮山豬骨湯
2023-06-19 348 views
好出名既餃子店,相信講起餃子店好多人都知道荃灣有呢間餃子店,但都因為好出名又好食又抵食,所以成日都排哂長龍,隨時要等半個鐘以上。既然要等咁耐,入到去我都要食到好飽好飽先夠。我每一次都會叫韮菜豬肉湯餃,大大粒,皮薄餡靚,仲好新鮮,D姐姐仲係間店度即場包餃子,而湯底次次我都會飲。而煎餃方面,我就比較鐘意京蔥羊肉煎餃,羊味好香,用煎既方法整羊係好配呢個涼拌蒿筍都係我每一次都會叫既野,用左香油去撈,大大碟,蒿筍又好翠,正!!!

(本人絕對唔係打手), 依間餐廳的確係好食既,而且我一直都有食開,但今日既體驗非常差,廚房混亂,完全係first in last out, 附近遲過我坐底既,野食都黎曬,等左20分鐘,最後頂唔順問下,點知佢話漏單or 比錯左餐比其他人,叫我等多佢10min 煮比我,嘩即係total 要等成30 min 先可以食???點做生意架,之後再問我會唔會考慮轉其他味既餃子,ok fine, 禁我就轉啦,轉完黎到既餃子溶溶爛爛,其中4隻餃子既皮係爆曬,真係好犀利。我覺得依間d 呀姐真係唔休做,你黎食就黎食,唔食就bye bye, 完全冇服務可言。其實附近商場都開左幾間新餃子店,服務和態度都好過佢多多聲,我決定轉陣,唔會再黎食,亦唔會再帶朋友黎食。
2023-06-05
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-06-02 469 views
哩間喺荃灣嘅餃子店好出名 無論假期定平日都有好多人喺門口等位 今日行過見比較少人就即刻排隊去試下 哩間舖嘅流量都好快 所以就算排隊都唔會排好耐三式煎餃($58)三式煎餃分別係芝士豬肉 紫菜豬肉同香辣餃子名三隻 隻隻都好似拳頭咁大隻 超誇張😍煎餃煎得好香 啲肉都好juicy 難怪佢咁好生意啦🤣如果要我喺哩三款餃子揀一個 我會揀芝士豬肉餃咖哩薯仔豬肉餃 ($46)咖哩味嘅餃子喺出面都比較少見 但係哩度嘅咖哩餃真係好好味 好惹味 仲要粒粒咁大粒 食到好飽 下次要再食過🤪

三式煎餃($58)

咖哩薯仔豬肉餃 ($46)
2023-05-28 554 views
放假去荃灣南豐紗廠參觀下,順便做下文青😇 之後T先生帶我去一間 人氣餃子食店 食餃子。下晝3點幾都幾多人,full house 仲要攞籌排隊入座,等左大概15分鐘輪到我地😆😆真係幾多人,見人人食緊果碗餃子,有煎餃有湯餃,大到好似拳頭咁,最少要有6粒😮見到煎餃會跟一小碗湯😇📍雙拼餃子(韮菜豬肉餃+京蔥羊肉餃)淮山麵我地由落單到上菜,等了大概15分鐘左右,因為即叫即整,而且又多order(堂食+外賣),要耐心等候的😇 餃子麵好大碗,餃子有8粒 (同T先生share 黎食), 配上一小碟麻辣菜脯⋯韮菜豬肉餃非常足料,夠juicy, 有肉粒,調味剛剛好,一咬入口,韮菜味出晒黎,好豐富(不論口感和味道),我幾like。而京蔥羊肉餃,一咬入口就食到陣陣羊羶味,都好豐富,屬重口味之選。配上淮山麵再加菜脯,成件事就唔同晒,而且淮山麵軟硬度煮的剛剛好,幾滑口,唔會腍啤啤。另外要講講湯底,都鮮甜,不太咸,如果再熱多啲就最好啦。我食左2隻和少許淮山麵再飲湯,而且炸爆我,而餃子口感好豐富,配麻辣菜脯你令我繼續想食落去。真係可以再encore
放假去荃灣南豐紗廠參觀下,順便做下文青😇 之後T先生帶我去一間 人氣餃子食店[餃子屋] 食餃子。下晝3點幾都幾多人,full house 仲要攞籌排隊入座,等左大概15分鐘輪到我地😆😆

📍雙拼餃子(韮菜豬肉餃+京蔥羊肉餃)淮山麵
雙拼餃子麵

韮菜豬肉餃

2023-05-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
雙拼餃子麵
韮菜豬肉餃
2023-05-26 360 views
聽過人介紹呢間好食,終於食到啦。店唔算好大,人多都要坐到喺路邊。超多餃子揀,有傳統餃子,風味餃子,其他煎餃等,我地兩個人揀左煎芹菜豬肉餃同粟米香菇豬肉餃。煎芹菜豬肉餃8隻$46(加配上海麵+8)餃子超級大隻,芹菜味超香,入面有滿滿肉汁。煎粟米豬肉餃子6隻$40(加配准山麵$8)餃子一樣爆餡,加粟米好有咬口,如加入醋一齊食會中和返油膩感。准山麵爽口彈牙,鬆幼身,冇味精嘅粟米紅蘿蔔豬骨湯底好清甜。原來諗住加小食但係已經超級飽,如果兩個人可以叫8隻餃子share 再加兩個麵,咁份量就會岩岩好。性價比高,抵食又爆餡,一定會再黎!

煎芹菜豬肉餃8隻$46(加配上海麵+8)
餃子超級大隻,芹菜味超香,入面有滿滿肉汁。

煎粟米豬肉餃子6隻$40(加配准山麵$8)

2023-05-25 349 views
吃過無數次的餃子屋,因為餃子餡料十分豐富,足料老火湯底清甜入味。✨食物這次試了咖喱薯仔豬肉餃🥟咖喱味濃和薯仔豬肉配搭得剛剛好,煎餃皮薄、餡料超級多,十分滿足。女生或者食量不大的人可叫六隻餃子,這次叫了八隻餃子,吃到第六隻的時候已經開始覺得很飽。煎餃搭配老火湯的蘿蔔,減少了油膩感。飲品:小支裝的黑豆漿,味道較淡。✨環境這間餐廳每次中午時段都很多人,吃飯時段等了10分鐘,位置擠迫,不過大家為了吃美味的餃子都不會介意。

✨食物

飲品:小支裝的黑豆漿,味道較淡。

✨環境
咖喱薯仔豬肉餃
2023-05-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
咖喱薯仔豬肉餃
2023-05-20 231 views
當我想到餃子時,我想到的第一個地方就是我的媽媽。她經常會在家裡包一些美味的餃子,但如果我沒有時間她也會建議我去一些當地的餃子店。最近我去了一家當地的餃子店,以下是我的評論。首先,我非常喜歡這家餃子店的餃子。他們使用的餡料非常新鮮,並且包裝方式非常漂亮。我特別喜歡他們的豬肉大葱餡,因為它有濃郁的味道,但不會太油膩。另外,餃子皮光滑柔軟,配上一些酸辣醬或者醋,味道更加美味。除了餃子之外,這家餃子店還提供了其他美食,如口感鮮美的麻辣牛肉面和炒飯。但是,我認為他們的餃子是絕對值得一試的。該餃子店的空間不大,但是非常整潔舒適。服務員也非常友好,他們樂意回答你的問題,確保你享受到完美的用餐體驗。總的來說,如果你想要享受一些美味的手工餃子,這家店是一個很好的選擇。如果你還沒有嘗試過這家餃子店,我會強烈建議你去嘗試一下

2023-05-13 443 views
呢一間餃子屋🥟相信大家都已經聽過好多次,但係咪個個都咁好彩可以食到🤣因為我成日行過都係超級無敵爆多人,所以每一次行過想食都局住放棄😅難得休息喺平日下午時段,啱啱去到就即刻有位錯,雖然講緊下午時段,但係都係座無虛席,證明呢間餐廳真係好受歡迎,更加要試吓!講明我哋係第一次食,本身都覺得應該冇乜特別?點知一上到枱嘅時候就見到啲餃子拳頭咁大粒👊🏻😂入邊非常足料!唔怪之得長期咁多人!因為計返佢每隻餃子嘅大細,真係性價比極高👍🏻🍴拼盤餃子 — 傳統四拼(韭菜、白菜、椰菜、芹菜)見到有唔同菜組成嘅餃子,梗係要試吓😜呢個拼盤每款有兩隻,咁我同𝐌𝐑.𝐉就可以一人一隻試到四款味道。當中我好鍾意食韭菜同椰菜味道,反而可能因為個人口味,芹菜就一般般了🍴拼盤餃子 — 風味三拼(粟米/香菇木耳雞肉/三色椒)呢一個拼盤入面三款味道除咗粟米,另外嗰兩款都係出邊比較少見~當中香菇木耳雞肉味道雖然不過不失,但係佢入邊嘅肉汁真係非常多,勁𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲💦粟米同三色椒確實驚喜到我哋,清甜得黎、三色椒又有爽口感🫑*嗌餃子佢會附上一碗湯🥣飲落非常清甜,唔會有味精味,味道好似魚湯,配搭餃子非常好味😋*除咗有湯之外,佢仲會有埋一小碟菜脯

🍴拼盤餃子 — 傳統四拼(韭菜、白菜、椰菜、芹菜)

🍴拼盤餃子 — 風味三拼(粟米/香菇木耳雞肉/三色椒)

*除咗有湯之外,佢仲會有埋一小碟菜脯,佢嘅菜脯係非常非常好食!唔會太辣,每一粒都好爽脆,加埋餃子一齊食好惹味,大家一定要試吓🤙🏻
2023-05-13 286 views
陪同家人一齊到荃灣覆診後,家人推介帶我到荃灣一間出名的餃子店 - 餃子屋專門店。到達餐廳都未到中午,餐廳已經坐滿人,真係幾誇張喎。攞籌後等咗大約10分鐘就有枱,職員安排我地坐於門口的一張枱。後來到午市繁忙時間就更見到好多人等位。我叫咗8粒的雲耳白菜湯餃子,而家人就叫咗菠菜馬蹄豬肉餃。2款餃子都好味,而且餃子好大粒。同埋餃子個湯係無味精,雖然有小小淡,但係飲晒啲湯都無問題。另外跟餃子仲有麻辣菜圃,一定要試下。服務方面,雖然職員都好忙,不過整體服務都OK!

我叫咗8粒的雲耳白菜湯餃子,而家人就叫咗菠菜馬蹄豬肉餃。

服務方面,雖然職員都好忙,不過整體服務都OK!
2023-05-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
  • 菠菜馬蹄豬肉餃
  • 雲耳白菜豬肉餃