2024-12-08 1206 views
出糧食好野系列,今次食鐵板燒。📍中環 龍亭鐵板燒有五至十個道菜揀價錢由💰588到1888,我同朋友揀咗入門廚師發板套餐(五道菜)人均💰588就有海鮮🦞鐵板燒omakase❗️❗️開放場廚房仲可以即場睇住大廚為你整鐵板燒,係視覺,嗅覺,味覺多重享受。🥢前菜:炸蒜,中華沙律,薑片🥢招牌沙律係黑松露三文魚沙律,黑松露提升左三文魚既層次,三文魚新鮮冇筋。🥢南非孔雀鮑魚x特大虎蝦大量蒜同鮑魚一齊燒,蒜🧄滲入鮑魚每一個部位,好香仲有一種清甜。大蝦啖啖肉。🥢搭配黑松露牛油🧈煮北海道帶子,牛油鎖實帶子水份,燒完冇縮水,濃濃既黑松露大廚燒緊我已經流晒口水🤤。食用豆疊花泡泡🫧帶黎一陣清新,精緻嘅擺盤係視覺味覺既享受。🥢牛油香燒澳洲牛柳粒,呢個牛柳粒好厚實,牛油逼出牛既油脂,令牛肉更香口。牛油就咁點鹽就好好味,如果想有層次啲可以搭配炸蒜或者係蘿蔔。🥢日本去骨宮崎雞髀雞髀肉係成隻雞最滑既部位,食極都唔厭,大廚👩‍🍳燒完递比我仲出煙,雞皮煎到金黃色好似薯片咁脆,雞肉仲好嫩滑。大廚調配左兩隻醬一個係辣醬,一個係美乃滋,比我地有一雞兩味,我個人比較喜歡辣味。🥢三文魚子大蝦黑松露海膽醬炒飯。每次食鐵板燒去到炒飯都差唔多,
出糧食好野系列,今次食鐵板燒。

📍中環 龍亭

🥢前菜:炸蒜,中華沙律,薑片

🥢南非孔雀鮑魚x特大虎蝦

🥢日本去骨宮崎雞髀

🥢三文魚子大蝦黑松露海膽醬炒飯。每次食鐵板燒去到炒飯都差唔多,但是一定會試吓個炒飯,呢個睇得出大廚功架。大廚話呢個炒飯係參考左煲仔飯有小小煲仔飯焦香,味道方面偏重,海膽醬係由三種海膽調配出嚟,澳洲,日本馬糞,珀斯。大廚炒完飯最後加埋大蝦同三文魚子,我已經急不及待啦。

🥢最後一道係特濃紫薯雪糕,濃濃既紫薯,雪糕質地好綿滑。

🍸月桂冠梅酒💰168

🍹靜岡蜜瓜汁💰38

總結:樓上鐵板燒位置安靜舒適,適合慶祝生日,鐵板燒菜式精緻係視覺同味道嘅享受。

📍 龍亭 (中環)
中環蘭桂坊15-16號協興大廈5樓

2人總數💰1520人均💰760

#hkfoodieblogger #hkblogger
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店 #鐵板燒 #廚師發辦 #蘭桂芳美食 #中環
第一次食鐵板燒d野食係唔熱既,由一位廚師mass production一次過整俾10+個單位,煮好之後由於要時間逐個上碟,野食拎到面前已經唔熱;唔知咩原因明明餐廳有extra位置都set位set到迫一迫,同隔離唔識既人張凳係貼住大家,轉身/隻手一郁eg用刀切野食都會撞到隔離,貼錢買難受😅
6 day(s) ago 0 views
今日帶媽咪去咗中環新開嘅鐵板燒試吓 🎉🎉 環境舒適,食物有質數,CP 值超高👍 我哋點咗個午市商務一人前套餐包括:🥗招牌沙律🍣精選刺身2點盛 - 新鮮生蠔加上魚籽同海膽,絕配既組合~🦐越南特大虎蝦+🦪廣島蠔+🐟季節鮮魚+🥕鐵板季節蔬菜野菜 -虎蝦肉質彈牙, 季節魚就皮香酥脆,肉質嫩滑~👍🍚海鮮炒飯 - 炒飯粒粒分明,香濃黑松露味~ 🥣味噌湯 - 鍾意佢唔會太鹹~🍧時日甜品 - 柚子雪葩,酸酸甜甜好開胃~
今日帶媽咪去咗中環新開嘅鐵板燒試吓 🎉🎉
環境舒適,食物有質數,CP 值超高👍

我哋點咗個午市商務一人前套餐
包括:
🥗招牌沙律

🍣精選刺身2點盛 - 新鮮生蠔加上魚籽同海膽,絕配既組合~

虎蝦肉質彈牙, 季節魚就皮香酥脆,肉質嫩滑~👍

🍚海鮮炒飯 - 炒飯粒粒分明,香濃黑松露味~

🥣味噌湯 - 鍾意佢唔會太鹹~

🍧時日甜品 - 柚子雪葩,酸酸甜甜好開胃~

Lunch
之前去過佐敦龍亭,知道喺中環蘭桂坊開新店,對我嚟講更加就腳。點左5道菜PRIMER OMAKASE ($588)同埋7道菜多左前菜、湯,同埋upgrade 左炒飯既SEASONAL OMAKASE ($788)🍶一酌一景大吟釀精米步合:50%使用米: 山田錦入口柔滑,帶果香,清爽收尾前菜係蘭王溫泉蛋,加左海膽、黑魚籽、白松露醬,拌勻食勁香! 再來三文魚沙律配黑魚籽,加上意大利黑醋,蕃茄仔、龍珠果。 鐵板鮑魚煎得軟嫩,上面加上蒜粒更提鮮。帶子簡單以鹽調味再加黑魚子,已經鮮味十足! 伴上意大利黄瓜、藍蝶花海盬泡泡、蝦汁,賣相唔錯! 澳洲牛柳粒,煎得剛好唔韌又juicy,附上wasabi 、炸蒜粒,仲有小蘑菇造型既櫻桃蘿蔔!美國安格斯牛肉薄燒卷薄切牛肉卷上香蔥口感味道更豐富菊花豆腐白麵豉湯將豆腐切成菊花狀,配上豚骨麵豉湯,唔咸又暖胃。 黑松露海鮮炒飯海膽、三文魚子、蝦,仲有黑松露🥰真係好足料!炒飯飯粒明明分明,充滿蛋香好出色! 最後🥣甜品係海膽柚子雪葩,清新解膩!
之前去過佐敦龍亭,
知道喺中環蘭桂坊開新店,對我嚟講更加就腳。

點左5道菜PRIMER OMAKASE ($588)同埋

🍶一酌一景大吟釀
精米步合:50%
使用米: 山田錦
入口柔滑,帶果香,清爽收尾

前菜係蘭王溫泉蛋,加左海膽、黑魚籽、白松露醬,拌勻食勁香!

再來三文魚沙律配黑魚籽,加上意大利黑醋,蕃茄仔、龍珠果。

鐵板鮑魚煎得軟嫩,上面加上蒜粒更提鮮。
帶子簡單以鹽調味再加黑魚子,已經鮮味十足!

伴上意大利黄瓜、藍蝶花海盬泡泡、蝦汁,賣相唔錯!

美國安格斯牛肉薄燒卷
薄切牛肉卷上香蔥口感味道更豐富

菊花豆腐白麵豉湯
將豆腐切成菊花狀,配上豚骨麵豉湯,唔咸又暖胃。

黑松露海鮮炒飯
海膽、三文魚子、蝦,仲有黑松露🥰
真係好足料!
炒飯飯粒明明分明,充滿蛋香好出色!

最後🥣甜品係海膽柚子雪葩,清新解膩!

2024-12-28 0 views
今日聖誕節去食好少少用左KKday買左個套餐優惠,今日去咗龍亭喺蘭桂坊附近嘅一間鐵板燒,如果鍾意食海鮮海膽黑松露嘅朋友就啱晒。佢一共有10款餸,而每一款都加咗佢秘製嘅海膽。前菜部份有一個海膽豆腐同三文魚沙律。 海膽豆腐,海膽同豆腐之間,做到一個好Creamy嘅感覺非常特別同好味。另外主菜方面龍蝦同鮑魚相當出色海膽嘅甜味同海鮮新鮮嘅食材發揮出更加香甜嘅鮮味。而佢嘅A5和牛更加係最為出色嘅一道菜式,和牛放入口,和牛肉汁同海膽嘅鮮味一齊喺口入邊爆發出嚟。令人不禁在想回味一次。最尾仲有黑松露炒飯同海膽雪糕,黑松露嘅香味令到個炒飯升級不少,滿滿松露味係我食過最奢華嘅炒飯之一。最尾一個雪糕作結雪糕亦都相當滑溜仲有淡淡嘅牛奶香味。。
佢一共有10款餸,而每一款都加咗佢秘製嘅海膽。
2024-12-25 85 views
龍亭是日式鐵板燒餐廳,環境舒適優雅,以簡樸木質元素為主,展現日式風格的雅致。天花板的木紋設計增添空間感,讓整體氛圍更和諧。開放式的廚房,讓顧客觀賞主廚的技藝,烹調過程中,香氣瀰漫,令人期待豐盛的一人餐。午市商務一人前招牌沙律鮮嫩的三文魚沙律,搭配矜貴的黑魚子,啖啖魚味鮮香,十分吸引。清甜的龍珠果帶清新果香,口感滑順,令人胃口大開。精選刺身2點盛新鮮的生蠔,蓋上澄黃的海膽,組合帶來雙重的鮮味。生蠔清爽挺身,裙邊爽脆,配上滑溜的海膽,藍蝶花海鹽泡泡則增添一絲鹹香,提升風味。越南特大虎蝦虎蝦肉質彈牙,外皮微焦,沾上金黃的蝦膏,入口濃稠、甘甜,滋味可口,令人回味無窮。廣島蠔鐵板廣島蠔又是另一香滋味,入口creamy,咬開肥美的蠔肉,熱燙的肉汁散發,鮮甜可口,配上姜蔥粒,香氣誘人!季節鮮魚+鐵板季節野菜班柳厚身軟嫩,經過鐵板煎烤後,外皮金香酥脆,魚肉爽彈,搭配季節性蔬菜,口感清脆,色香味俱全。海鮮炒飯+味噌湯海鮮炒飯粒粒分明,香氣四溢,伴以大蝦及大量三文魚籽,魚籽的鮮味滲透其中。每口鮮香滿足的感覺,味噌湯入口帶來溫暖。時日甜品最後的乳酪雪糕,質感柔滑,酸酸甜甜,加上紅豆爆珠,軟糯QQ,感覺好fr

午市商務一人前

精選刺身2點盛

越南特大虎蝦

廣島蠔

季節鮮魚+鐵板季節野菜

海鮮炒飯+味噌湯
時日甜品
最後的乳酪雪糕,質感柔滑,酸酸甜甜,加上紅豆爆珠,軟糯QQ,感覺好fresh,為豐盛的午餐劃下完美句號。
2024-12-24 0 views
今日1212.. 諗返十年之前,在醫院痛足8 個鐘,最後生左壹哥出嚟,今日要慶祝吓我當年既勇敢,去食餐好🎉🎉🎉🎉🎉位置於中環,蘭桂芳附近,環境清幽,位置方便,裝修用日或系前菜三文魚沙律配意大利黑醋仲有枝清酒黑醋可以好醒胃,酸酸甜甜,仲有包住個三文魚,好有口感白松露魚子醬溫泉蛋溫泉蛋好滑好新鮮,加埋魚仔,將味道層次提升北海道扇貝配牛油黑松露汁扇貝鮮甜,熟透度岩岩好,再加上特製醬汁,超好味😋加拿大帶子配意大利黃瓜,黑松露魚子醬帶子新鮮,入口爽甜南非孔雀鮑配秘製蒜蓉醬鮑魚煮的時間啱啱好,煙煙韌韌,好有咬口主食澳洲牛扒配Wasabi或蒜香片牛肉嫩口,牛肉配上蒜片,香口,帶出牛肉香味豚肉配菠蘿辣菜汁,特濃蒜香牛油汁黑松露,海膽,魚子醬,大蝦炒飯香口.. 好好食😋最後仲有一碗豬骨湯底昆布麵豉湯👍🏻👍🏻甜品附上好滿足🥰🥰🥰

三文魚沙律配意大利黑醋

仲有枝清酒

黑醋可以好醒胃,酸酸甜甜,仲有包住個三文魚,好有口感
白松露魚子醬溫泉蛋

溫泉蛋好滑好新鮮,加埋魚仔,將味道層次提升
北海道扇貝配牛油黑松露汁

扇貝鮮甜,熟透度岩岩好,再加上特製醬汁,超好味😋
加拿大帶子配意大利黃瓜,黑松露魚子醬
帶子新鮮,入口爽甜
南非孔雀鮑配秘製蒜蓉醬
鮑魚煮的時間啱啱好,煙煙韌韌,好有咬口

主食
澳洲牛扒配Wasabi或蒜香片

牛肉嫩口,牛肉配上蒜片,香口,帶出牛肉香味
豚肉配菠蘿辣菜汁,特濃蒜香牛油汁
黑松露,海膽,魚子醬,大蝦炒飯

香口.. 好好食😋
最後仲有一碗豬骨湯底昆布麵豉湯👍🏻👍🏻
甜品附上

好滿足🥰🥰🥰
2024-12-22 0 views
呢日嚟到位於中環主打食鐵板燒嘅餐廳,入面佈局精緻,環境舒適,啱晒一邊食鐵板燒,一邊傾下偈,飲番杯。餐廳有多款鐵板燒套餐選擇,價錢由$588至$1388不等,我哋兩個人分別點咗$588及$788套餐各一。餐廳有多款酒精飲品及汽水選擇,今次點咗支醉樂無極大吟釀($180),入口帶淡淡旨味,好順滑,感覺好清新。兩個餐嘅前菜都包三文魚沙律一份,另一款更提供蘭王溫泉蛋配以海膽,蛋嘅香味配埋海膽嘅鮮味,非常配合。呢晚嘅海鮮包括帶子及鮑魚,食材新鮮美味。餐廳亦提供一款配以鹽製成嘅蝶豆花泡沫,用來搭配海鮮食,令海鮮嘅味道更突出。肉類方面有牛肉,雞肉和豬肉可供選擇,我們點咗牛肉作為主菜,和牛牛味濃郁,入口嫩滑可口。上菜時配以炸香蒜、竹炭鹽及Wasabi,提升牛肉鮮味。另外,餐廳好細心咁整咗個蘑菇造型嘅櫻桃蘿蔔,解下食完肉嘅油脂感。黑松露炒飯是另一個亮點,炒飯好香口,入口細膩。材料亦非常豐富,加上黑松露和蝦,好有驚喜嘅一個炒飯。麵豉湯用上豬骨湯底,冇一般嘅麵豉湯咁鹹,味道唔錯。甜品方面提供柚子雪芭,有助減低食完鐵板燒嘅油膩感。入邊仲放咗啲爆珠紅豆,食落有啲似紅豆沙嘅感覺。

麵豉湯用上豬骨湯底,冇一般嘅麵豉湯咁鹹,味道唔錯。

位於佐敦鐵板燒開到中環蘭桂坊!港島客的好消息新店環境光猛闊落,坐得舒適,更設有私人貴賓室餐廳由經驗豐富的師傅主理,設計融合典雅日式裝修用100%麥芽及第一道麥汁釀造的麒麟一番搾啤酒買二送一招牌沙律黑魚籽煙三文魚沙律伴黑醋汁,清新開胃前菜溫泉蛋配白松露及藍魚子醬,可與食用花混為一體享用鐵板海鮮兩品南非鮑魚配北海道帶子以蝶豆花海鹽泡泡伴碟澳洲牛柳粒伴有櫻桃蘿蔔、自家製炸蒜片及手磨芥辣美國安格斯牛肉薄燒肉色呈現櫻桃般的色澤,柔嫩多汁
位於佐敦鐵板燒開到中環蘭桂坊!港島客的好消息
新店環境光猛闊落,坐得舒適,更設有私人貴賓室
餐廳由經驗豐富的師傅主理,設計融合典雅日式裝修
用100%麥芽及第一道麥汁釀造的麒麟一番搾啤酒買二送一
招牌沙律黑魚籽煙三文魚沙律伴黑醋汁,清新開胃
招牌沙律
前菜溫泉蛋配白松露及藍魚子醬,可與食用花混為一體享用
鐵板海鮮兩品南非鮑魚配北海道帶子以蝶豆花海鹽泡泡伴碟
鐵板海鮮兩品
澳洲牛柳粒伴有櫻桃蘿蔔、自家製炸蒜片及手磨芥辣
澳洲牛柳粒
美國安格斯牛肉薄燒肉色呈現櫻桃般的色澤,柔嫩多汁
美國安格斯牛肉薄燒
2024-12-17
鐵板海鮮兩品
美國安格斯牛肉薄燒
沒有抽油煙機 整餐吃起來坐立難安 像是折磨 完全無法享受食物跟服務。說是抽油煙機壞掉 但12:20入座一直到13:01才吃到第三道菜生蠔 (第一道生菜沙拉第二道溫泉蛋) 買單一人約1100Hkd. 請量力而為。
2024-12-20
Celebration
Birthday
2024-12-20 181 views
今天去了一家餐厅,体验极差,必须要来吐槽一下!点完餐之后,我们就开始了漫长的等待,整整一个小时才上餐,这效率实在是太低了!而且,餐厅的抽烟机坏了也不告知顾客,我们坐在前面的桌子,被烟熏得全身都是臭味,这就餐环境真的让人难以忍受。虽说食物味道还算可以,但这服务真的是完全没有。更过分的是,厨师居然还在前面吵架,这也太不专业了吧!我们事先已经提醒过服务员需要早点走,结果还是没来得及上齐菜,大家都吃得很不开心。等了快一个小时都没东西吃,整个房间还弥漫着烟雾,总之这次用餐体验就是个“大雷”,大家千万别去这家餐厅!喔對了,訂餐的時候有說送蛋糕也沒送
2024-12-20
之前食過佐敦都算平嘅龍亭鐵板燒🥰無意中俾我發現咗中環開咗新分店🥳趁住去中環影聖誕燈飾一於去食下鐵板燒啦😍我同朋友叫咗季節廚師發板套餐(七道菜)❣️首先有一個招牌沙律🥗裏便嗰塊煙三文魚好大塊啊!前菜有海膽溫泉蛋😜海膽鮮甜Creamy無異味❤️鐵板海鮮可以每個餐揀兩款🤓我哋兩個人就可以有四款海鮮share食啦😋鮑魚爽口彈牙,帶子表面煎香內裏鮮嫩,虎蝦大隻蝦膏惹味,海斑嫩滑魚皮微脆💓肉類方面,每人又係可以揀一款!其中一款叫咗澳洲牛柳粒🐮五成熟剛剛好,好Juicy又重肉味有埋我最愛鐵板燒嘅蒜片食😚另外一款要咗宮崎縣黑豚肉😛黑松露海鮮炒飯炒到好乾身,飯粒粒粒分明黑松露味道又突出,裏面仲落咗好多海膽去炒飯🤩另外仲配咗一隻蝦仁🍤甜品係益力多口味雪葩😇味道夠晒清新😌
之前食過佐敦都算平嘅龍亭鐵板燒🥰
無意中俾我發現咗中環開咗新分店🥳
趁住去中環影聖誕燈飾一於去食下鐵板燒啦😍

我同朋友叫咗季節廚師發板套餐(七道菜)❣️

首先有一個招牌沙律🥗裏便嗰塊煙三文魚好大塊啊!

前菜有海膽溫泉蛋😜海膽鮮甜Creamy無異味❤️

鐵板海鮮可以每個餐揀兩款🤓

我哋兩個人就可以有四款海鮮share食啦😋

肉類方面,每人又係可以揀一款!
其中一款叫咗澳洲牛柳粒🐮

五成熟剛剛好,好Juicy又重肉味
有埋我最愛鐵板燒嘅蒜片食😚
另外一款要咗宮崎縣黑豚肉😛

黑松露海鮮炒飯炒到好乾身,飯粒粒粒分明

黑松露味道又突出,裏面仲落咗好多海膽去炒飯🤩
另外仲配咗一隻蝦仁🍤

甜品係益力多口味雪葩😇味道夠晒清新😌
  • 季節廚師發板套餐
2024-12-17 303 views
中環有新開的鐵板燒,和朋友下班後馬上來試試!鐵板海鮮兩品:燒帶子與東星班這道菜品展示了新鮮海鮮的精髓。燒帶子外焦內嫩,搭配少許檸檬汁提鮮,完美展現了海味。東星班則以其肉質鮮美而聞名,鐵板的高溫令魚皮酥脆,肉質保持多汁,口感十分滿足。澳洲牛柳粒這道牛柳粒選用上等澳洲牛肉,肉質細膩,經過鐵板高溫煎烤,外層微焦,內部保持鮮嫩。搭配特製醬汁,增添了風味,讓人一口接一口。宮城厚切黑豚扒黑豚肉質豐腴,厚切的設計使得每一口都能感受到肉的鮮汁。烹調得宜,肉質滑嫩,吃上去非常過癮,搭配一些時令蔬菜,營養均衡。菊花豆腐白麵豉湯這道湯品輕盈而不油膩,豆腐滑嫩,菊花增添了視覺美感,也讓湯品更加清香。白麵豉的味道恰到好處,為整體增添了層次感,是一個不錯的開胃菜。黑松露海鮮炒飯炒飯的米粒分明,配上新鮮海鮮和黑松露的香氣,絕對是味蕾的享受。黑松露的獨特風味提升了整道菜的檔次,每一口都充滿了奢華感。日本紫薯雪糕紫薯雪糕滑順細膩,天然甘甜的紫薯香氣令人愉悅,色彩鮮豔,健康又美味,這是我吃過最好吃的!龍亭的鐵板燒菜品無論是在食材選擇還是烹調技術上都值得讚揚,無論是海鮮還是肉類,均展現了高水準的料理技術。整體用餐體驗令人愉
中環有新開的鐵板燒,和朋友下班後馬上來試試!

鐵板海鮮兩品:燒帶子與東星班

宮城厚切黑豚扒

菊花豆腐白麵豉湯

日本紫薯雪糕

龍亭的鐵板燒菜品無論是在食材選擇還是烹調技術上都值得讚揚,無論是海鮮還是肉類,均展現了高水準的料理技術。整體用餐體驗令人愉悅,非常適合喜愛鐵板燒的食客。
2024-12-17 215 views
中環新開高級座前鐵板燒裝潢高檔,和式木系風格,座前鐵板鐵板燒料理,牆上掛着一幅仙鶴和紅葉🍁為題的掛畫,象徵和平、希望、長壽、健康,帶出店舖對客人的祝願。🍶月桂冠甘濃梅酒以果汁發酵,再將梅實浸泡並長時間熟成的精緻製法,實現了甘甜而濃郁的深邃風味。❤️季節廚師發辦套餐(七道菜)❤️招牌沙律以煙三文魚卷住羽衣甘藍,新鮮沙律菜,伴以意大利黑醋汁。🐟鐵板海鮮兩品魚子醬配香煎帶子,帶子煎至兩面金黃色,肉質鮮嫩。蒜蓉鮑魚爽口彈牙,肉質有嚼頭🥩肉類三選一澳洲牛柳粒/美國安格斯牛肉薄燒卷/宮城縣厚切黑豚扒/日本雞扒澳洲牛柳粒,生熟程度剛好,即使厚切也不韌,肉味香濃,只需點上少許芥末/與蒜片同吃,已能令味道提升。日本雞扒外皮焦香,皮脆肉嫩,啖啖濃郁鮮雞味道👅黑松露海鮮炒飯三文魚子粒粒飽滿,濃郁嘅海鮮味道係口中爆發,金黃色嘅炒飯乾身,粒粒分明,散發住黑松露嘅香氣。時日甜品海膽配柚子雪葩,海膽配甜品真係第一次食,十分有趣!
中環新開高級座前鐵板燒

🍶月桂冠甘濃梅酒

❤️季節廚師發辦套餐(七道菜)❤️

招牌沙律
以煙三文魚卷住羽衣甘藍,新鮮沙律菜,伴以意大利黑醋汁。

🐟鐵板海鮮兩品

魚子醬配香煎帶子,帶子煎至兩面金黃色,肉質鮮嫩。

蒜蓉鮑魚爽口彈牙,肉質有嚼頭

🥩肉類三選一

日本雞扒外皮焦香,皮脆肉嫩,啖啖濃郁鮮雞味道👅

時日甜品
海膽配柚子雪葩,海膽配甜品真係第一次食,十分有趣!

2024-12-16 195 views
今次搵食搵到去蘭桂坊🙈去咗龍亭喺中環新開嘅分店,環境又靚又舒服。而佢哋嘅鐵板燒質素唔錯,特別係佢地既海鮮~我哋揀咗九道菜嘅鐵板燒套餐,有兩款海鮮、一款刺身、一款肉同炒飯前菜甜品等等. 刺身係生蠔,而當晚嘅海鮮有元貝、鮑魚、大蝦🙈海鮮好新鮮,每款都彈牙爽口,當中我最鍾意佢嘅元貝同埋餐廳調配嘅味噌醬,好濃郁!至於煮食就有黑豚扒、牛肉薄燒同牛柳粒嘅選擇,可惜當晚冇牛肉薄燒我哋就揀咗黑豚扒。豚肉肉質唔錯,整得好香好滑。整體唔算太油膩!最另外有驚喜嘅係佢哋嘅黑松露炒飯,松露嘅香味當然不在話下,佢哋嘅飯炒得粒粒分明亦有飯焦,就開始煲仔飯咁,係我最鍾意嘅口感!‣ 廚師發辦套餐(九道菜) $988

廚師發辦套餐(九道菜) $988