之前同朋友黎食,諗住好似多正評唔會差得去邊,今次既故事教訓我,千其唔好淨係睇食評,要留意下呢班比正評既打手係其他餐廳既留言,樣樣都話正抵食點點點,其實佢地講既野都非常官腔。講番餐廳,上到去衛生麻麻地,講到台式火鍋點點點特別,唔覺得食物有幾新鮮,好似擺左好耐咁,又唔算係平,食到一間唔好食既餐廳基本上完全冇哂心情傾計真係真係要諗清楚先,非常後悔,完全冇下次,伏!伏!伏!香港既老闆可唔可以有心攪好d餐廳丫!
2019-07-31 5493 views
只係海鮮都夠回本今晚兩口子心血來潮要打邊爐 見到呢度有海鮮食就黎試下先我哋叫左c1龍蝦鮑魚海鮮火鍋放題 一坐低已經擺抵好新鮮嘅海鮮拼盤入面有鮑魚帶子青口龍蝦扇貝虎蝦蜆同埋蟹棒全部都好新鮮同好大隻食落口鮮甜有冇沙真係食海鮮都回左本另外出面雪櫃有好多蔬菜可以選擇例如有秋葵 豆腐 粟米 金菇 細細份令到客人可以揀多啲唔同嘅嘢食 全部蔬菜都好新鮮飲品方面除咗用罐裝仲有紙包烏龍茶 柑桔檸檬 綠茶 忌廉鮮奶唔想飲紙包飲品同埋罐裝 佢地更加有自己煲嘅五花茶同埋果汁真係五花八門花多眼亂醬料方面應有盡有 有xo醬 腐乳醬 芝麻醬 胡麻醬 腐乳 醬油 豉油 辣椒 生蒜 炸蒜 蔥花就連冷門嘅松露醬都有食肉獸方面可以選擇 牛肩肉 牛舌 雪花肥佢畀咗幾個輪牛肉都唔會覺得好肥 雪花同埋脂肪都分怖得好均勻 另外可以叫滑雞件同埋五花肉 都係好好味同埋份量足 最高興係佢有自家製嘅餃子同埋雲吞 仲要有小龍包皮薄餡靚肉嫩多汁 餃子大大粒入面有洋蔥同豬肉 用了好足 最值得一提係佢嘅蝦滑爽口彈牙口感拍得住魚蛋炸物方面有炸魚皮 春捲 餃子 響鈴 最值得一提係有佢哋自家製嘅綠茶芋頭餅 入面芋頭餡一啲都唔甜  出面嘅芝麻超級香兩者超
只係海鮮都夠回本

食肉獸方面可以選擇 牛肩肉 牛舌 雪花肥

都係好好味同埋份量足

爽口彈牙口感拍得住魚蛋

兩者超級夾

最後甜品方面有雪燕 仲要係任飲任食又唔會死甜 一邊左一粒粒出現食得到 又係一個回本位

仲有個軟雪糕 奶味好重旁邊仲有好多配料可以畀你選擇 例如 綠茶醬朱古力醬士多啤梨醬仲有一啲米通同埋曲奇醉  值得一試

最後要讚賞嘅係用手機掃描qr code 一來環二黎方便快捷

2019-07-24
Type of Meal
Dinner
2019-07-18 732 views
同事食過一次評價幾好,成班同事一於黎食飯,餐廳改左型式,除左火鍋仲可以燒烤,不過咁樣就出事啦。大家係相片唔知感唔感受到大煙的程度,火鍋加燒烤真係煙霧瀰漫,四個人對住坐可以望唔清對面嘅人,連煲入面食物都睇唔到,抽風系統好有問題大煙到眼睛有啲乾有啲痛講到野食,其實都幾好,好多選擇,湯底幾好味,甜品仲有冰糖燕窩以一個平民價錢有呢個質素真係唔錯。海鮮都新鮮,肉唔霉,凍肉都無雪藏味。敗筆係餐廳抽風,希望可以改善。

大煙到眼睛有啲乾有啲痛
敗筆係餐廳抽風,希望可以改善。
2019-07-17 549 views
食物質素好一般,種類唔多,食物又唔係好新鮮,唔知係唔係老細但應該係主管服務態度超差,問佢收费解答完全唔耐煩,情願食日本野比多$300-400都好過食呢間,絕對唔會有下一次,千奇唔好推介俾朋友,真心好嬲😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2019-07-17
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2019-07-15 602 views
黑洞唔係第一次嚟開餐依家越來越多款式唔單止打邊爐 仲有網燒同鐵板燒今次食龍蝦鮑魚海鮮拼盤加任食火鍋坐低冇耐海鮮拼盤就係上菜全部幾大隻 入口味道鮮甜特別一讚 鮑魚好冧身仲有超長蟹柳 正火鍋湯底同配料全自助手機下單 好方便揀咗芫荽皮蛋湯底 比較下火任食配料款式好多 黑洞極推介手打丸類 非常爽口彈牙魚腐同炸魚皮都係我的最愛清清地嘅可以食菜 菇 南瓜片出邊仲有自助區有熟食小食 飲品同甜品咁樣每樣試少少 食幾轉都已經飽曬真係唔夠既話可以食埋公仔麵同烏冬埋單人均二百幾蚊 唔算貴
黑洞唔係第一次嚟開餐

咁樣每樣試少少 食幾轉都已經飽曬
真係唔夠既話可以食埋公仔麵同烏冬
埋單人均二百幾蚊 唔算貴
2019-07-15 378 views
~~~☞餐廳名稱:蒲頭島 (佐敦)☞餐廳地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓~~~大舊的同事說這間蒲頭島火鍋選擇頗多 可以食火鍋 可以食網燒和鐵板燒 感覺幾有趣 所以前幾天下班 大舊和小Q便去這間店鋪吃晚飯🤩~~~去到之後大概7點多 雖然不是週五 整間餐廳也非常爆滿 看了餐牌 覺得畢竟是第一次嘗試 我們最後還是選擇了比較便宜 淨食火鍋的套餐 沒有加錢食網燒和鐵板燒 我們叫的C1套餐包含了 龍蝦鮑魚海鮮拼盤及任點任食火鍋套餐 🤩~~~龍蝦鮑魚海鮮拼盤上面的海鮮全部都大大件 煮完之後十分鮮味 不過是固定份量 不能任食的 火鍋材料大部份都是經自助點餐系統 自己掃QR code 之後自己在手機上面點的 會有專人送到你桌上~~~除了手機系統上面有的食物之外 外面還有一個自助吧 自助吧有蔬菜 前菜 飲料 還有一些炸物 例如響鈴炸魚皮等等 還有一個小Q喜歡得不得了的芝麻芋頭餅 大家如果會去 記得一定要試試 (大舊說我每次吃任食的餐廳 都總要選很飽肚又便宜的食物👉🏻👈🏻可是人家就是愛吃啊🤪)~~~火鍋料的味道都還可以 儘管未到驚艷但亦不錯海鮮尤其出色 而甜品他們則有冰糖燉官燕任食雖然不知道那些是

~~~
☞餐廳名稱:蒲頭島 (佐敦)
☞餐廳地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場10樓
~~~
火鍋料的味道都還可以 儘管未到驚艷但亦不錯海鮮尤其出色 而甜品他們則有冰糖燉官燕任食雖然不知道那些是否真的是燉官燕 但入口口感確實非常似官燕 最緊要是味道的確很不錯 冰糖香甜得來不會太甜 冰冰涼涼 作為火鍋後的甜品很舒服😚
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
2019-07-13 229 views
It’s such a wonderful all you eat hot pot here.At first, I quite like their soup based, I chose the Chinese medicine with chicken soup. It’s full of ingredients. Apart from the soup based, the seafood platter is so amazing, it had lobsters, abalone, scallops etc. They are so fresh and so match with the soup based.They also have some ready food like the deep fried fish skin which is so crispy and tasty. After all, you can choose the dessert you like, like the Goji berries jelly. The dinner price

The dinner price of this hotpot restaurant is quite reasonable. That’s why you need to wait for a long time if you come in perk hour (weekend evening). In short, the quality is quite high and I may come back again soon!!
Soup  based
Grass  Carp
Deep  fried  beancurd  rolls
Seafood  platter
2019-07-09 521 views
7點上到去,餐廳人流唔多,價錢最平$178起,任食火鍋+象拔蚌2小時,入到餐廳裏面好大烟同燒烤味,餐廳抽氣唔多好,服務員放下食品係掉落台面,好似好趕時間咁,食物完全冇質素可言,牛肉有1碟變壞左,賣相又非常唔掂,出面雪櫃d菜類又小,其他食物唔知放左係雪櫃幾耐,水份都抽乾曬,根本就好有問題,餐廳真係要正視下問題,食物唔掂就會令生意變差,生意差食物更加要睇緊d ,係一個循環,成餐飯只有兩樣野係ok,一係出前一丁,二係樂天忌廉溝鮮奶,唔會有下次囉!
今次去咗蒲頭島既佐敦分店,佢係一間放題既火鍋店🤰🏿冷氣開得好足,唔怕打邊爐既時候食到流哂汗🤣〰️👉🏻套餐C:龍蝦鮑魚海鮮拼盆+任食火鍋$238👉🏻鴛鴦鍋底+$48小編覺得以放題來講價錢都算抵食👍是關佢碟海鮮都幾大碟,而且龍蝦都好新鮮🤪而且仲有鮑魚同元貝🤣如果唔鍾意海鮮可以叫其他餐,佢都有幾款唔同既套餐湯底方面我地叫咗個木瓜紅棗養生鍋同蕃茄薯仔牛肉鍋,木瓜果個幾正,好重既木瓜甜味😍用來洽枝竹超入味😋薯仔鍋就比較普通🤔火鍋料方面,幾所賞佢既牛肩胛,肉味濃而且爽口😄其他既配料都係正常水準😆最正係佢有任食雪糕🍨同雪燕🐦食放題竟然有燕窩食真係未試過幾特別😍
今次去咗蒲頭島既佐敦分店,佢係一間放題火鍋店🤰🏿冷氣開得好足,唔怕打邊爐既時候食到流哂汗🤣
〰️
👉🏻套餐C:龍蝦鮑魚海鮮拼盆+任食火鍋$238

👉🏻鴛鴦鍋底+$48

2019-07-04 5373 views
話說我身邊有個火鍋男,曾經同佢一星期食兩三次火鍋都可以未厭倦。今次佢話有好西推介,係位於佐敦地鐵站附近。一開電梯門已經聞到好香的氣味。星期五位於佐敦的樓上火鍋站,都可以坐得滿滿的,就知道餐廳唔會差得去邊。由於大廳的位置已經坐滿人,所以我們被安排係旁邊的小廳內。現時香港愈來愈多的餐廳都用了QR Code落單。我覺得呢D落單夠曬方便,不求人就可以準確落單。我們叫了半自助海鮮火鍋,佢半自助其實係會有一盤「一次性」的海鮮,再可以任食其他肉類、蔬菜等的配料。呢盤海鮮已經值回票價!佢有龍蝦、長蟹柳、扇貝、大蝦、鮑魚、蜆、花蛤。龍蝦有膏,扇貝大大隻又厚肉,鮑魚又彈牙。雖然只有一盤,不過份量夠大,可以由頭食到尾。本身想食鴛鴦湯底,但原來鴛鴦要加$48,所以叫左芝士鮮茄容海鮮湯。入面煮煮下食材,都會有芝士痴左上去。加上個湯好香,食到咁上下,我都飲左兩碗湯。大家仲可以到餐廳的一旁的自取區拎蔬菜。不過肉類及腸丸就要用QR Code下單了。我好鍾意呢到的粟米,食落的每粒粟米粒都飽滿多汁,咬落去仲咇汁添!另外,鮮墨魚仔煮完都唔會縮得好厲害,而且入口彈牙,我自己就幾鍾意。魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好J

海鮮拼盤

魚腐味道唔會腥,吸了湯底的精華,就變得好Juicy。

冰糖雪燕任食!係呀,任食呀!\(//∇//)\ 我打邊爐前即啪一樽,打完邊爐再食兩樽!佢入面的燕窩都唔算食,每啖都有燕窩的存在,甜甜地真係好正!

餐廳的放題仲有燒烤,我見大家不停咁燒瀨尿蝦、花甲、串燒,攪到我有D後悔無加錢要埋燒烤!

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續吃掉世界,甚至吃掉整個宇宙!(哈哈)
海鮮拼盤
2019-07-03 487 views
香港人無論一年四季都會去打邊邊,除了食物可以新鮮滾熱辣外,仲有同朋友打成一遍的開心時刻。朋友早排帶我去到位於佐敦地鐵站的火鍋店,去到餐廳已經人頭擁擁,十分旺場。價錢分四個價位,同我有一樣想食海鮮的大家,可以揀套餐C/D:C係淨火鍋、D係火鍋加網燒。我們揀左芝士鮮茄蓉海鮮湯,果然湯底無我們失望,佢的茄味夠曬香,而且有少量的芝士。(不過要小心處理,如果唔係會有D痴底)餐廳仲有不同的火鍋配料可以任食,蔬菜、墨魚仔、腸仔丸⋯⋯食呢個餐最吸引就係呢一大盤的海鮮!我們有三個人,每人都有齊7款海鮮,唔洗爭黎爭去。鮑魚夠曬大粒,佢的Size有3/4的紙包咁大,而且肉彈彈牙爽口,我自己就幾鍾意。龍蝦仲要有膏架\(//∇//)\ 肉又夠厚,加埋湯底的茄味,好滋味!餐廳有幾款不同部位的牛肉可以揀,如果唔知邊款好食就可以好似我咁,叫一份薄頭島牛拼盤。餐廳仲設有自助區,等大家自己拎不同的蔬菜及菇類。最攪笑的係,餐廳可以點小籠包。雖然比不上海菜的餐廳的手製小籠包,不過值得一試。大家放入湯底時要小心,一不小心就會穿架啦~我們三個女仔一見到冰糖雪燕就痴左線!佢的甜味剛好,而且唔會太甜。我們每人以秒速清曬一樽。除了有雪

餐廳仲有不同的火鍋配料可以任食,蔬菜、墨魚仔、腸仔丸⋯⋯

餐廳仲設有自助區,等大家自己拎不同的蔬菜及菇類。

除了有雪燕外,餐廳仲有吱雪糕機 。雖然得一種味,但有3款配料同4款醬汁可以配。我自己就比較鍾意落Oreo碎配雪糕。

飲品有3個櫃,除了有汽水果汁外,仲無糖茶。種類唔算多,不過基本野都有齊。

整體水準都不錯,而且呢到的食材唔似一般的火鍋放題店,D野雪到硬邦邦,食落自然無咁重雪味。

鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
2019-06-29 146 views
公司聚會 見到有邊爐同bbq 就簡左呢間一入到去,環境已經好大煙不過因為有bbq 都預左食完一定有味入到座位,餐廳採取電子化落單用電話scan 枱面QR code就可以落單有丸,肉,湯底菜類,麵就出去自助區拎點左人參同沙爹湯底,但味道十分清淡醬料自助區取,有很多選擇,但同樣味道頗淡,即使加左重量蒜,都無乜味落單後,食物5-10分鐘內就上,漏單情況未發現食到一半,bbq爐先上,但係係座地式爐最後同事很偉大 幫忙燒曬全枱食物食物方面,餃子🥟幾唔錯,飲品都多選擇,有各種茶類,忌廉鮮奶都有,但無可樂,無汽水重有!雪糕機壞左加上餐廳抽風系統極差重未試過打邊爐都可以咁大煙係大煙到望唔到個煲有咩食後期加上bbq爐既煙有同事因爲咁而嗆眼不停流眼水感覺窒息要出去外面透氣總括黎講無下次
公司聚會 見到有邊爐同bbq 就簡左呢間
一入到去,環境已經好大煙
不過因為有bbq 都預左食完一定有味

入到座位,餐廳採取電子化落單
用電話scan 枱面QR code就可以落單
有丸,肉,湯底
菜類,麵就出去自助區拎

點左人參同沙爹湯底,但味道十分清淡
醬料自助區取,有很多選擇,
但同樣味道頗淡,即使加左重量蒜,
都無乜味

落單後,食物5-10分鐘內就上,
漏單情況未發現

食到一半,bbq爐先上,
但係係座地式爐
最後同事很偉大 幫忙燒曬全枱食物

食物方面,餃子🥟幾唔錯,
飲品都多選擇,有各種茶類,忌廉鮮奶都有,但無可樂,無汽水
重有!雪糕機壞左

總括黎講
無下次

1K
2019-06-26 907 views
今日先知,大霧唔係春天嘅專利,夏日想浪漫啲就打邊爐啦,一樣如置身仙(煙)境之中係就大煙咗啲,不過9點後兩舊水多啲就有海鮮拼盤加任食,都算好抵吓㗎喇甜品唔一定留到最後嘅,見剩返唔多雪燕,即刻擸咗佢啦飲品選擇都夠多,想飲酒就要加錢喇肉嘅種類相當多,而且質素幾好𠻹嗌咗好健康咁嘅人蔘湯底餃子丸類一應俱全響鈴無限供應,係腍咗啲啫仲有好多其他配料喺雪櫃任拎蔬菜都唔係電子落單,而係要稍移肉步走出去拎仲有熟食供應㗎現場因為仲有人鐵板燒,所以吞雲吐霧就梗㗎喇,希望佢地改善吓濾氣系統啦

龍蝦海鮮拼盤+任點任食火鍋

甜品唔一定留到最後嘅,見剩返唔多雪燕,即刻擸咗佢啦

飲品選擇都夠多,想飲酒就要加錢喇

肉嘅種類相當多,而且質素幾好𠻹

嗌咗好健康咁嘅人蔘湯底

餃子丸類一應俱全

響鈴無限供應,係腍咗啲啫

仲有好多其他配料喺雪櫃任拎

蔬菜都唔係電子落單,而係要稍移肉步走出去拎

仲有熟食供應㗎

2019-06-25
$208 (Last Night Supper)
龍蝦海鮮拼盤+任點任食火鍋
2019-06-24 867 views
不得不寫,從未試過咁差既打邊爐。呢度可以scan code 用自己電話落單,所以唔多野食擺出來,醬料區都有幾多選擇,野食都正正常常咁。但係最大問題係打邊爐最重要既通風系統都做唔好,好大煙!啲煙多到完全睇唔到自己夾緊咩野食,睇唔到坐對面個個係邊個🤷🏼‍♀️睇唔到都算,坐低左1個鐘都無,開始眼澀,好似入左廟宇咁,打邊爐打到流曬眼淚,完全係唔想睜大眼!簡直係貼錢買難受😣另一個問題,就係我地叫左打邊爐+燒烤。佢擺個燒烤爐係一旁,結果一個朋友全程就企係度負責燒烤,唔洗食野喇。個爐又慢,兩個鐘好快就過去,大家都食唔飽🤦🏼‍♀️黎呢度加燒烤你會好後悔🤢可能我地係房,通風係差啲,但真心建議改善下通風系統,咁大煙野食幾好食都無用啦😣
不得不寫,從未試過咁差既打邊爐。

,完全係唔想睜大眼!簡直係貼錢買難受😣

Type of Meal
Dinner
2019-06-19 903 views
一上到去已經好大陣味,抽氣極差,落左單坐左起碼20分鐘個鍋都未黎,叫個staff check下仲叫我地自己check睇下落左單未,野食先唔好提,個鍋唔看點解可以大煙到睇唔到個鍋入面有d乜,坐對面果個睇個樣都差d睇唔到有人係到,燒海鮮個爐仲垃圾,d火好似打火機咁細,仲有個好似經理既人親自教你點樣燒燒幾耐,聽佢講包你肚痾,時間到左d野都未熟,龍蝦殼有部分燒左廿幾分鐘都可以唔變色。唔明點解會有人話呢間野ok,好食,希望可以改善下,打咁多間邊爐感覺最差既一間,為左呢間野去註冊個會員,真心希望佢好好改善下。