2018-08-27
蒲頭啦喂!今晚終於同朋友食到呢間個名夠特別,原來嘢食都好唔錯嘅明火網燒 + fusion火鍋放題 !!客人入座前可以揀定想食邊個套餐優惠,我同朋友就揀咗優惠A,即係明火蒲網燒海鮮 +歐亞式fusion火鍋放題,因為單單呢個優惠,個性價比嘅感覺都夠晒高了 ~呢三張係之後用嚟食火鍋放題嘅點心紙,食物選擇都幾多㗎,有啲食物仲幾特別添飲品嘅種類都幾多,當中就有相對比較貴價,而我都好鍾意嘅道地紙包裝飲品,例如解茶餐廳都好貼心咁,為免大家等嘢食送到,或者整熟d野食都需時嘅情況下,係醬料區旁邊都放咗少量熟食比客人自行拿取,例如炸燒賣,雞肉串等等,味道都唔錯架,可以醫下個肚仔先呢個就係優惠A所講嘅 - 明火蒲網燒啦!個爐非常新淨,一大盤海鮮都放咗喺眼前,個感覺有少少似日式磯燒,不過唔好講咁多,快啲自己開動燒啦!啲海鮮好吸引,好新鮮呀!當中嘅海鮮,其中最吸引嘅一款就梗係呢個大扇貝啦,個扇貝肉夠晒大粒,客人可以自行拿取配料區當中嘅配料,為每種海鮮調味,例如我就加左啲蒜蓉同蔥花,令到隻扇貝更惹味!真係好好食!就算唔加入任何調味料,都非常好食,因為啲海鮮夠新鮮!例如海蝦,青口及章魚魚等等,真係又有得食又有得玩
就算唔加入任何調味料,都非常好食,因為啲海鮮夠新鮮!例如海蝦,青口及章魚魚等等,真係又有得食又有得玩!
燒完海鮮之後,客人就可以揀之後嘅火鍋湯底,繼續食火鍋放題了!今晚我同朋友就揀咗香濃嘅沙嗲湯底,味道真係好濃郁,當中仲包括好多配菜,大家可以見到,有豆卜,蔥段及洋蔥等等
大家可以按自己嘅人數黎點叫火鍋配料嘅份量,途中好多嘅配料都好好食,特別推介嘅,一定有新鮮嘅炸魚皮及午餐肉等等,真係火鍋必食嘅配料之一
上圖嘅係一口牛肉粒,火鍋放題當中,竟然有供應一口牛肉粒,雖然質素可能唔係雪花和牛級,但係佢嘅味道及口感就真係一流,食返幾粒都已經回本了!
當中又再推介俾大家嘅有上圖既呢一個食物,佢係鬼馬蝦膠!食落都真係幾鬼馬!因為蝦膠嘅外層有油炸鬼包住,食落去嘅時候,外層嘅油炸鬼吸收晒湯底嘅味道,變得軟林林嘅同時,亦都好入味,真係外軟內爽口彈牙,認真鬼馬!
最後,無甜品又點可以圓滿結束今餐呢,雖然呢度嘅甜品選擇唔算多,不過就有自助雪糕機,可以按自己嘅份量自己拿取,仲可以放上唔同嘅配料添,都唔錯㗎!
總括而言係,我覺得呢間野既性價比真係幾高,嘢食質素唔差,同埋其實佢店員嘅服務態度都唔錯,大家絕對值得一試!