2020-07-15 180 views
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗偷得浮生半日閒,放假都係要善待自己,去上環附近行下,文青一下,俾自己好好休息一下!一直都好想試呢間嘅甜品,今日就嚟食個甜品,飲下果茶,望住窗前擺放嘅小飾物公仔,enjoy 一下寧靜時光!呢度每位顧客都要至少叫一款食物(飲品除外),同埋咩時間去full 唔full 都有限時70分鐘⏱🍴燒海鹽忌廉麻糬班戟 -伯爵茶味($85)外觀超靚,打卡一流,上面係凍冰冰嘅北海道牛奶雪糕,下面係熱辣辣嘅伯爵茶味麻糬班戟,一齊切開時,放入口,一啖有幾個口感,包括咗少少融咗變流質嘅牛奶雪糕,好似醬汁咁,冰凍嘅雪糕,加埋又熱又軟嘅班戟,正!個伯爵茶味係淡淡茶香,要嗒真先食到個味,雖然一混合牛奶雪糕就會唔太覺,但整體上都唔錯!麻糬主要集中響中間,煙煙韌韌咁,再增加咗一款口感,好味!🍴皇室伯爵鮮果茶($48)天氣咁熱,飲一杯凍冰冰甜甜哋嘅鮮果茶真係成個人都爽晒,茶底做得唔錯,夠茶香又唔老
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗

🍴燒海鹽忌廉麻糬班戟 -伯爵茶味($85)

燒海鹽忌廉麻糬班戟 -伯爵茶味

🍴皇室伯爵鮮果茶($48)

燒海鹽忌廉麻糬班戟 -伯爵茶味
2020-07-14 131 views
近排迷上左食pancake😍位於上環嘅3rd space 真係好值得去食😍😍不過餐廳位置有啲偏僻地鐵站落咗車之後仲要行一大段路先會搵到平日人流都幾多 🙈🙈.呢間 Pancake 切開入面有驚喜入面竟然收埋咗粒煙韌嘅麻薯😋😋口感好新奇~唔好望佢好似細細份食落去都幾飽肚~Pancake配埋糖漿同雪糕簡直係perfect match 👍🏻😆😆.⚠️注意:餐廳只收現金我去嗰日咁啱同朋友三個都冇現金係身然後我哋差包剪揼派左其中一個去兩條街後嘅7–11撳錢🤦🏻‍♀️
近排迷上左食pancake😍
呢間 Pancake 切開入面有驚喜
入面竟然收埋咗粒煙韌嘅麻薯😋😋
口感好新奇~
唔好望佢好似細細份
食落去都幾飽肚~
Pancake配埋糖漿同雪糕
簡直係perfect match 👍🏻😆😆
⚠️注意:餐廳只收現金
我去嗰日咁啱同朋友三個都冇現金係身
然後我哋差包剪揼
派左其中一個去兩條街後嘅7–11撳錢🤦🏻‍♀️
1️⃣招牌燒海鹽忌廉麻糬班㦸 - 黑朱古力 $85 (7.5/10)跟朋友最喜歡這個口味🥰班㦸比平常厚,但又不會太粉,少少濕潤。配合黑朱古力,感覺就像在吃心太軟🍫麻糬吃下去很煙韌,跟班㦸意外夾💕黑朱古力採用Hershey’s,濃郁的朱古力味,但又不會太苦澀,適合喜歡朱古力但又怕甜的人😋旁邊朱古力醬配合穀物,增添整個班㦸的口感2️⃣招牌燒海鹽忌廉麻糬班㦸 - 伯爵茶 $85 (6/10)相反伯爵茶比較失望😞伯爵茶味不明顯,配合燒海鹽忌廉,反而加強了海鹽的味道,不小心吃多一點燒海鹽忌廉,會以為自己在喝海水🤣📌 飲品點了奇亞籽皇室伯爵茶拿鐵 $48🍵還有Dirty $30☕️,兩杯飲品不過不失,但未算好特別

上次到訪3rd space已經係半年前嘅事,今次同樣食左佢哋嘅招牌麻糬班戟,質素依然保持到( ´▽`) 不過提提大家依家佢哋限制左用餐時間為70分鐘,所以要影相嘅朋友就要快手啲啦~ .🥞招牌燒海鹽忌廉麻糬忌廉班戟班戟一共有六款,今次揀左伯爵茶,茶味清香濃郁✨班戟紮實有咬口,濕潤度剛好~入面有一粒麻糬,質感軟糯煙韌,配埋面頭嘅北海道牛奶雪糕一齊食,口感層次豐富☺️重點係班戟上嘅海鹽芝士令班戟甜中帶鹹,真係會食唔停口🤤🤤伴碟有香蕉+提子,好足料嘅一道甜品!!! .🥩24小時浸煮豚肉角煮蛋穀米茶漬飯豚肉煮得有啲太熟,咬落稍微太韌,尤其係有筋嘅部份😕面頭灑上飯素,而店員上菜嘅時候另外比一壺鰹魚湯,然後再按自己喜好倒入~ 中間係慢煮嘅流心蛋,篤穿雞蛋後唔單只令味道變得豐富,仲令茶漬飯口感變得更濕潤,配搭不錯~
🥞招牌燒海鹽忌廉麻糬忌廉班戟
🥩24小時浸煮豚肉角煮蛋穀米茶漬飯
2020-04-05
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2020-06-29 211 views
今日放假,就想去香港一d有特色既地方流連下,又想試下特色cafe,所以就揀左上環一帶。呢間cafe不嬲都好出名,成日聽講要排長龍,一直都未有機會試。知道佢係🎗之後,今次更加下定決心要去懲罰佢😆佢外圍裝修好靚好特別,一行上差館上街,就會見到外牆有兩個好大個女仔畫像,就係啦。我係下午餐時段去都已經full曬,佢會叫你留電話有位call你,但我地好好彩留完電腦就有幾檯走,所以好快入得。招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 ($85): 黎到呢度一定要試佢既麻糬pancake😍我地揀左伯爵茶味既pancake。pancake入面係滿滿既麻糬餡,幾特別,而且個pancake幾鬆軟。但係我嫌伯爵茶味唔夠濃,真係唔係太食得出伯爵茶味。上面既北海道牛奶雪糕超好食,奶味好濃;而且pancake上面既cream都好綿滑,好夾個pancake宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛乳雪糕($48):我平時比較鐘意飲奶味重既拿鐵,可能佢用左豆乳代替牛奶,所以我稍嫌淡左d。不過當雪糕溶曬飲到最後又甜返d😂但整體黎講係好飲既,抹茶真心重💚煙肉芝士三明治配花蜜穀物乳酪($95):個三明治不錯,比我想像中大份,入面好足料。佢既煙肉係一大片厚切,

煙肉芝士三明治配花蜜穀物乳酪($95):個三明治不錯,比我想像中大份,入面好足料。佢既煙肉係一大片厚切,而且層肥肉比正常既厚身d,雖然係咁但食落完全唔膩。而我覺得乳酪既蜜糖甜左d,令我只係食到蜜糖多過乳酪。

💡溫馨提示:最低消費係每人一樣食物(飲品唔算架~),如果係想去食下午茶既,就要留定肚啦~
2020-06-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$133 (Tea)
  • 招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟
2020-06-22 239 views
bookmark左3rd space好耐,佢地ig有做文宣,又多人推介,但平時好少過海,咁岩有野做出開去,就順便去試下啦對於好少去附近既我黎講呢估地方有啲難搵,加上今日好熱,行到身水身汗終於搵到間cafe🤣 一入到去覺得環境幾好,睇落好舒服,有啲屋企好隨意既感覺,雖然地方唔大,但望落都唔會覺得好迫硤,唔錯唔錯👍🏻 侍應態度都幾好,一入到去比左個位我,就拎埋餐牌比我睇。望到有好多唔同種類既pancake,但因為太熱掛住抹汗,唔記得左影🤣 既然呢到既pancake係佢既招牌,就決定叫一個黎食,但由於未食晏,就想叫一個咸既,但今日既餐牌上面咸既只有厚芝士pancake全日餐呢個選項,就唯有叫佢啦!厚芝士pancake全日餐($125)一上到枱會比佢既精緻打動到,隻太陽蛋煎到好靚,切開係流心而pancake入面亦都有芝士,一上枱時熱辣辣係會有搵絲既效果 pancake本身都係都係有厚度同密度,我目測大概有一節食指頭咁厚由於我唔係好鐘意食梳芺厘pancake,覺得空氣感太重,所以呢個pancake絕對滿足到我要求,咬落去既口感都唔錯而佢地比既腸都係有芝士餡,可能呢個角度睇得唔係好清

厚芝士pancake全日餐($125)

一上到枱會比佢既精緻打動到
,隻太陽蛋煎到好靚,切開係流心

而佢地比既腸都係有芝士餡,可能呢個角度睇得唔係好清楚,但我一切開既時候都咇左啲汁出黎

同埋出面太熱就叫多左杯野飲,係無糖檸檬薄荷梳打水($40),但個人覺得呢個價錢略貴,可能叫佢既咖啡感覺會比較抵

而佢配既pancake糖漿我覺得有少少過甜,應該係蜂蜜黎既🤔?我覺得食pancake係配楓糖漿比較適合

總括而言呢間鋪頭都值得去試一試佢既pancake~ 不過有少少覺得略貴,一個人食一個餐再加杯野飲,埋單$174🙈 同埋去既朋友記得入坐起計用餐時間係70分鐘(或者90分鐘🤣),同埋要每人最少叫一樣野食嫁!
2020-06-22
$174 (Lunch)
2020-06-21 338 views
行完PMQ搵個地方tea 下,search 倒呢間小店,門囗有好多日式畫,好靚得十幾個位,但都唔使點等,入到去就會明點解咁快有位,因為限時70分鐘同坐得唔舒服,都係嗰句真係好唔鍾意有限時。除咗限時外仲限每人至少order 一樣野食,但睇返個menu 佢13樣野食有6樣都係無得供應,都唔知點揀😏,除咗pancake 我地其他都麻麻,因為夜晚又約咗人食飯,咁最後好辛苦揀咗個意粉,落單時佢話無意粉了,因為我地諗得太耐😒,咁我就同佢講我話其實我地真係揀唔倒,係咪order 2杯野加一個pancake 都可以,佢話唔得,我真係好無奈,喺有7樣野都無得供應下,唯有被迫order個三文治。野食嚟到,其實張檯真係好唔多夠位擺,estimate 檯嘅size 係20”x 15”, 要擺2碟食物加2杯飲品嘅結果係連隻义都跌埋落地煙肉芝士三文治,三文治好食,不過乳酪太酸flat white 招牌麻糬pancake, 我地要咗earl grey 味,除咗pancake仲有雪糕,香蕉同提子,檯真係好細,我地切嘅時候好怕撞跌杯咖啡🙈一夠鐘自動遞單過嚟,只收現金,但又唔夠散紙找俾客人。😑overall 其實食物

煙肉芝士三文治,三文治好食,不過乳酪太酸
煙肉芝士三文治

flat white

一夠鐘自動遞單過嚟,只收現金,但又唔夠散紙找俾客人。😑
overall 其實食物係唔差,處處壁畫都係我鍾意嘅小店feel ,但真係好迫,而且待遇太差😤,我地用過嘅紙巾佢唔肯執要客人自己帶走,價錢又唔係平😦,所以忍唔住俾劣評,向來好少俾劣評。
2020-06-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$141 (Tea)
2020-06-21 203 views
睇咗openrice先嚟😔叫咗份幾多人推嘅 signature earl grey mochi pancake ,另外再叫個 tomato pasta。pasta 同嘢飲都好快嚟,賣相同味道都OK.到個pancake上枱,賣相OK但無pancake香味,食落口咸咸苦苦無香味無茶味仲要係實嘅😥再咬埋中間舊mochi都係實身嘅😑質感似啲獨立包裝實的的蔴薯零食。呢個係咁啱失手定真signature??空間不足仲有少少焗,抬頭望部天化冷氣機有一層灰塵😰餐廳想响疫情搞好衞生叫食客自己帶走紙巾,但空氣唔流通又坐得迫仲見到嗰一層灰塵。。。另外佢哋會响你食完放刀叉嗰一刻即時收走你啲碟同杯。
pasta 同嘢飲都好快嚟,賣相同味道都OK.

2020-06-13
上次黎過因為太早未開😱今日專登再去,希望試到!雖然唔知點解好多款野食都sold out/not available, 但因為環境好,有氣氛,而且專登過黎,所以都揀2樣黎試下啦叫左:~佢地Signature ge 招牌芝士厚班戟全日餐$120~滑蛋鰻魚殼米飯 $120~再叫左一杯泡泡龍 $48d野食真係幾有質素,芝士pancake質地好實在,配太陽蛋(個人喜好我要求要熟蛋) ,芝士味唔算好濃但都ok,配料都有誠意,有芝士腸,牛油果沙律,什菜,不過份量比較少,大食d就真係唔夠食喇😁滑蛋鰻魚飯都配沙律幾好,味道都好好,不過都係果句,份量少左d😋泡泡龍好好味呀,檸檬同咖啡個味夾得好好,比起之前係其他地方飲ge好味,仲要用不銹鋼飲管,讚!
上次黎過因為太早未開😱
今日專登再去,希望試到!

叫左:
~滑蛋鰻魚殼米飯 $120
~再叫左一杯泡泡龍 $48

d野食真係幾有質素,

滑蛋鰻魚殼米飯
招牌芝士厚班戟全日餐
泡泡龍
2020-06-18
$158.5 (Tea)
滑蛋鰻魚殼米飯
招牌芝士厚班戟全日餐
泡泡龍
2020-06-07 242 views
3rd Space既麻糬pancake聽過好多人話出名今日終於黎試啦😃沒人最低消費叫一樣嘢食~舖頭唔大 要齊人先入得😉自家製番茄醬煙肉慢煮蛋手製意粉食得出d意粉真係手製 好煙韌 好味😋24小時浸煮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯豚肉煮到好腍 倒d茶入去d飯度食 好味啊重點來了 麻糬pancake有幾款味道揀原味, 藍莓, earl grey, 綠茶, dark chocolate, 花生醬煉乳我地就揀左earl grey~Earl grey麻糬pancake上面有海鹽忌廉同牛奶雪糕仲有少少生果 店員話加埋全部一齊食~麻糬pancake真係第一次食 好味啊尤其係d海鹽忌廉好好味!不過都幾飽 下次先再試其他味😋野飲就叫左earl grey dark chocolateEarl grey味好濃 因為係dark chocolate 唔會好甜剛剛好 賣相仲好靚添🥰
3rd Space既麻糬pancake聽過好多人話出名
今日終於黎試啦😃
沒人最低消費叫一樣嘢食~
舖頭唔大 要齊人先入得😉

自家製番茄醬煙肉慢煮蛋手製意粉
食得出d意粉真係手製 好煙韌 好味😋

24小時浸煮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯
豚肉煮到好腍 倒d茶入去d飯度食 好味啊

重點來了
麻糬pancake有幾款味道揀
我地就揀左earl grey~
仲有少少生果 店員話加埋全部一齊食~
麻糬pancake真係第一次食 好味啊
尤其係d海鹽忌廉好好味!
不過都幾飽 下次先再試其他味😋

野飲就叫左earl grey dark chocolate
剛剛好 賣相仲好靚添🥰

2020-06-05 239 views
1人去到店外排隊,佢會比排後面的2人,3人先入。明白生意難做,都算嘞,在門外等了20分鐘。待人處事要求公平、公正的朋友要有心理準備了。食物質素十分麻麻,但確實IG-able. 走時佢叫我將佢哋供應嘅餐紙攞走,仲大條道理咁同你講,”所有掂過你把口嘅都要帶走”。嗰刻真係想爆佢seed ,咁係咪我把口掂過嘅杯同叉你都要丟咗佢?真係好愕然!平時都會把自己的濕紙巾及垃圾袋走,但佢居然要客人攞走埋店舖提供的餐紙,咁不如唔好俾啦。佢仲眼厲厲望住你起身,慌死你唔帶走佢比你嘅餐紙。第一次食嘢會感受到委屈。原本支持本土小店,但呢間都冇攞個心嚟待人,各位朋友千祈唔好助長呢啲人嘅氣焰。

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$118 (Breakfast)
2020-06-02 5214 views
再來一次飲杯咖啡☕️記得之前喺上環海鹽麻糬pancake 回味無窮,而今次喺第二次去 上一次冇食pancake今次真係要再encore麻糬pancake,聽店員講同上環嗰間係有分別,呢間用紅茶pancake 底今次試吓伯爵茶味到上環有咩分別.❥ ❥ ❥芝士烤漢堡扒 .一汁三菜便當首先嚟到就會見到好豐富,配菜有青瓜味味甜嘅蓮藕片仲有少少辣嘅木耳絲,店員都好細心講解鰹魚昆布茶倒入去穀米飯度做茶湯再拌入太白蛋,質地好Creamy增加穀米飯嘅口感,芝士漢堡扒好厚肉非常上面加左車打芝士,食到好好濃烈牛肉味道好邪悪底下配菜原來係泡菜,新鮮配搭.❥ ❥ ❥伯爵茶傳統pancake $85班戟配以燒海鹽芝士忌廉醬、鮮菓、牛乳雪糕蜜糖,賣相好靚燒海鹽芝士忌廉醬的海鹽同雪糕的香甜醇厚,上層微微燒出一層脆身的焦糖,搭配了香蕉和麥片等作點綴,令人驚喜的是在鬆軟的班戟裡面更加入了麻糬,令口感更軟糯、層次更豐富,Keep住水準.❥ ❥ ❥Latte $38咖啡味濃郁甘香,牛奶的比例較高,兩者均勻地融合在一起,口感十分柔順.❥ ❥ ❥玫瑰蜜梳打 $55玫瑰花味特別重加蜜糖帶一點甜,花瓣會有輕微苦澀味,但係玫瑰同蜜糖原

再來一次飲杯咖啡☕️記得之前喺上環[3rd Space ]海鹽麻糬pancake 回味無窮,而今次喺第二次去[蟲二] 上一次冇食pancake今次真係要再encore麻糬pancake,聽店員講同上環嗰間係有分別,呢間用紅茶pancake 底
今次試吓伯爵茶味到上環有咩分別

芝士烤漢堡扒 .一汁三菜便當
底下配菜原來係泡菜,新鮮配搭
伯爵茶傳統pancake $85
班戟配以燒海鹽芝士忌廉醬、鮮菓、牛乳雪糕蜜糖,賣相好靚

Latte $38

玫瑰蜜梳打 $55
玫瑰花味特別重加蜜糖帶一點甜,花瓣會有輕微苦澀味,但係玫瑰同蜜糖原來都好夾,夏天必飲
伯爵茶傳統pancake
Lunch
伯爵茶傳統pancake
Latte
玫瑰蜜梳打
和友人相約來個late lunch加tea,找來這間未試過又評分不錯的小店試試,網上很多人說她們的pancake很出色,縱然我們到達時(約2:15pm)職員說已無飯、麵供應亦無所謂,因一心只想試她們的pancake。先說餐廳環境,很是特別,餐廳壁畫處處,打卡一流。但說到服務,就很令人失望,職員沒笑容很冷漠也不是大問題,但由於我和友人到達時,午餐時段剛完,店內仍有不少客人,職員吩咐我們先坐下面壁的位置,等她收拾好檯再讓我們坐在裏面比較舒適的用餐位置(但其實也不是舒適,很逼夾!)。怎知,𥚃面的位置被另一比我們遲來的客人坐了,我們像是完全被遺忘似的😞。我們再次向職員提出是否可坐入裏面,職員才冷冷的說,可以的!🤦🏻‍♀️另外,用餐沒多久,就嗅到很大煙味,我和友人四處張望,身邊的食客也沒有在室內食煙,為何如此大煙味?發現原來是餐廳職員在餐廳後的室外位置吸煙,還要好一段時間。對於不吸煙的我們,真的很難受!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️食物方面,質素中上,但份量很少,性格比低。依餐$370。總結一句,今次的用餐經驗很差,不會再幫襯,亦不會推薦朋友幫襯!這是我的第一篇劣評😪

先說餐廳環境,很是特別,餐廳壁畫處處,打卡一流。

食物方面,質素中上,但份量很少,性格比低。依餐$370。

這是我的第一篇劣評😪
$185 (Tea)
原本諗住去半山新開嘅咖啡店,但見人山人海👫🏻,即時改去太平山街再嚟幫襯呢間好出名麻糬班戟🥞嘅cafe。今次喺餐廳要求下,一人要叫一份食物,結果三份唔同口味嘅 #招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 ($85) 三個人一齊開心share🤗。.相隔半年多無食,水準依然咁正,原味仍然係阿叔至愛❤️,海鹽配上忌廉,一咸一甜,味道超夾,加上我至愛嘅麻糬,煙煙韌韌,極有口感🤤!同行兩位女性朋友就鍾意黑朱古力味🍫,貪佢朱古力味夠重夠濃。啱嘅💁🏻‍♂️!個個女仔都鍾意朱古力架啦!相反,期間限定嘅黑芝麻味大家都認為麻麻,覺得芝麻味搶晒其他味道。😅
2020-05-25 447 views
上環有唔少隱世小店,喺差館上街呢度就有個充滿文青藝術氣息嘅「第三世界」,門口有個好chill嘅sofa 座,而入面就個畫滿壁畫嘅小空間,啱曬☀️週末靜靜地嘆個茶。佢地嘅🥞招牌海鹽忌廉麻糬伯爵茶班戟絕對當之無愧。伯爵茶味嘅甜品唔易整,通常都係聞落好香,食落冇咩味。呢個pancake 嘅伯爵茶味恰到好處,香濃而不苦。Pancake厚身而濕潤鬆軟,加埋麻糬,口感又軟又煙韌;再配上半溶嘅北海道牛奶雪糕同custard,又凍又熱,真係好加分👍🏻! 綠茶味pancake 口感一樣,但小妹覺得綠茶味未夠濃,相比之下無咁出色。不得不讚讚佢地嘅伯爵茶出品,pancake之外,小妹超推介皇室伯爵茶黑朱古力!🍫黑朱古力有濃濃嘅朱古力味但唔會好甜,加入皇室伯爵茶嘅黑朱古力,多咗一種淡淡嘅優香,兩者味道好匹配,有種唔知點形容嘅特別,但又好好味🤗雖然pancake係佢招牌菜,但主食絕不失禮😉鹽燒西冷薄切牛扒慢煮蛋榖米茶漬飯🍲,榖米飯上鋪薄牛扒,肉質比預其嫩滑,配上咸咸甜甜嘅燒汁同蛋汁食,和風味道十足👍🏻。加入鰹魚湯變成茶漬飯,清清地,食落又另一種風味。茶漬飯亦可以配24小時浸煮鮮豚肉角,不過肉比較肥,而且只有2片,

招牌海鹽忌廉麻糬伯爵茶班戟

皇室伯爵茶黑朱古力

鹽燒西冷薄切牛扒慢煮蛋榖米茶漬飯

雖然pancake係佢招牌菜,但主食絕不失禮😉鹽燒西冷薄切牛扒慢煮蛋榖米茶漬飯🍲,榖米飯上鋪薄牛扒,肉質比預其嫩滑,配上咸咸甜甜嘅燒汁同蛋汁食,和風味道十足👍🏻。加入鰹魚湯變成茶漬飯,清清地,食落又另一種風味。茶漬飯亦可以配24小時浸煮鮮豚肉角,不過肉比較肥,而且只有2片,份量好似太小。。。相比之下,無論味道同份量都比較遜色。

All Day Breakfast
All Day Breakfast有🧀芝士味pancake、太陽蛋、雞肉腸、🥑🥗牛油果配沙津菜。份量看似不多,但都好飽肚。整體味道不過不失,芝士味pancake咸咸地,算厚身都幾鬆軟; 配太陽蛋🍳食又幾好味。不過小妹都係鍾意佢嘅甜pancake多d🤭

小妹見到滑蛋鰻魚榖米飯賣相亦相當吸引,蛋睇落炒得幾滑,希望下次可以一試。 呢道味道、環境都唔錯,唯一係地方遠咗少少,價錢貴咗少少(主食加飲品,再share 甜品就要成$200+) ; 不過有心嘅小店係值得大家多多支持。呢度都有唔少捧場客,週末都好旺場。平日lunch如果想食麵食飯食就要早少少啦,唔係就賣曬食唔到嫁啦!
麻糬抹茶班戟
24小時浸煮鮮豚肉角茶漬飯
$230 (Lunch)
招牌海鹽忌廉麻糬伯爵茶班戟
皇室伯爵茶黑朱古力