2018-10-25 47 views
收工 趕住出mk飯局 已經遲到左朋友已經幫手order. 晒最funny係 個staff等埋我先上菜朋友仲話上菜慢 我話呢個就係有service la等煲期間朋友話order. 左呢個餐價錢都ok, 合理的有雞煲 有海鮮火鍋 食晒2 樣雞煲來了佢地叫左小辣for我都幾辣 已經到左我條死線入面雞量唔會好多 一人都食到4-5件唔會話食到飽晒 跟住打唔到邊爐我自己覺得配菜d洋蔥,青椒好惹味雞我食左2-3件 就俾佢地Ko. 晒因為辣到個速度減慢左個staff見我食到撥晒脷俾左d清湯我洗雞好彩之後救得切 我個口D火一杯lime. soda大大杯 飲足一餐好似$4x 好正青檸味火鍋料先到 湯未到住好大個海鮮拼盤有生猛大蝦 頂羔蟹 原條蟶子 養生鮑魚 極品大蚌 急凍廣島蠔 鮮甜帶子一人一份 唔洗爭炸魚皮值得推 因為好薄身 同埋唔會好油單吃都ok黃金響鈴呢度自己整的條條都好肥嘟嘟索唔少湯汁龍蝦湯 湯底到了粟米keep到最後好鮮甜而龍蝦好大隻佢地都會準備一個碗熟左可以放埋一邊而肉就有 牛肩胛肉 豬肉片 同牛柳粒蔬菜拼盤菇菇大雜燴仲有 手打丸mix和。餃子mix但我已經無位la真係好多野食
收工 趕住出mk飯局 已經遲到左
朋友已經幫手order. 晒
最funny係 個staff等埋我先上菜
朋友仲話上菜慢
我話呢個就係有service la

等煲期間
朋友話order. 左呢個餐

價錢都ok, 合理的
雞煲 有海鮮火鍋 食晒2 樣

雞煲來了
佢地叫左小辣
for我都幾辣 已經到左我條死線

入面雞量唔會好多 一人都食到4-5件
唔會話食到飽晒 跟住打唔到邊爐
我自己覺得配菜d洋蔥,青椒好惹味
雞我食左2-3件 就俾佢地Ko. 晒

熟左可以放埋一邊

而肉就有 牛肩胛肉 豬肉片 同牛柳粒

蔬菜拼盤

菇菇大雜燴

仲有 手打丸mix和。餃子mix
但我已經無位la

真係好多野食
2018-10-25 35 views
來到旺角最好不過就係同成班朋友一齊打邊爐食雞煲,今次我哋就來試試位於白布街的陸陸雞煲。雞煲有Bb辣,微辣,小辣,中辣,大辣。我哋就點左微辣,方便唔食得辣嘅人士。食完雞煲之後朋友都想試吓最新推介嘅龍蝦打邊爐湯底。湯底清甜龍蝦絕不兒戲,好大隻!水滾後便可以將龍蝦拿起。菜籃亦都有多種蔬菜供選擇,啱晒我哋班港女。腐皮炸魚皮亦都好鬆化脆口!可以吸收晒龍蝦湯嘅精華牛肉片豬肉片同埋牛柳粒,分量豐富而最後亦有三種丸同五種餃,鍾意食丸同埋餃嘅朋友絕對不能錯過呢個龍蝦海鮮湯底拼盤套餐!

食完雞煲之後朋友都想試吓最新推介嘅龍蝦打邊爐湯底。

湯底清甜龍蝦絕不兒戲,好大隻!水滾後便可以將龍蝦拿起。

菜籃亦都有多種蔬菜供選擇,啱晒我哋班港女。

腐皮炸魚皮亦都好鬆化脆口!可以吸收晒龍蝦湯嘅精華

牛肉片豬肉片同埋牛柳粒,分量豐富

2018-10-25 423 views
今晚去了旺角這間66火鍋店食海鮮,見網上很多人推薦這裏的海鮮餐,所以決定一試。小食是冰鎮花螺,味道不過不失。雞煲點了中辣,麻辣味香濃,雞肉份量多而且肉嫩,味道不會太咸。原隻龍蝦做湯,有淡淡的蝦殼香甜,不過龍蝦肉就比較淡。海鮮有九款,鮑魚、帶子、貴妃蚌、廣島號、蟶子、海蝦、蜆、魚片及肉蟹,味道鮮甜而且新鮮,海蝦結實彈牙;鮑魚夠腍有鮮味;蟶子比較爽脆;帶子碌一碌就食得,非常鮮甜。碌完海鮮後再試了啖湯,充滿著濃郁的海鮮鮮甜味道,飲了成碗。牛肩胛及牛柳粒色澤鮮艷,油脂不均勻,有濃郁的牛肉味,肉質較口咬口;豬肉片就不及牛肉好味,但都不錯。餃子方面,雲吞及水餃裏面都有粒粒蝦肉,非常爽彈,韓式泡菜餃比較少見,但餃皮較易散,魚皮餃及白菜豬肉餃比較普通。手打蝦丸及墨丸爽口彈牙,非常新鮮,肉丸都不錯,但不及前兩者好味。響鈴及炸魚皮炸得香脆,碌一碌就食得。蔬菜及菇拼盤份量十足,而且款式有很多,全部都洗得很乾淨。整體海鮮質素不俗,而且夠新鮮,份量十足,基本上食完海鮮都半飽,而且價錢不貴,$298/位可以食到咁多海鮮,絕對超值。
小食是冰鎮花螺,味道不過不失。

原隻龍蝦做湯,有淡淡的蝦殼香甜,不過龍蝦肉就比較淡。

碌完海鮮後再試了啖湯,充滿著濃郁的海鮮鮮甜味道,飲了成碗。

響鈴及炸魚皮炸得香脆,碌一碌就食得。

蔬菜及菇拼盤份量十足,而且款式有很多,全部都洗得很乾淨。

2018-10-25 30 views
收工同同事柴娃娃黎到66雞煲一嘗佢地出名抵食既海鮮拼盤!就係呢個海鮮拼盤套餐啦!呢個套餐真係超抵食,包羅萬有只係每人$298咋!套餐有龍蝦湯外,更有個雞煲包埋今次呢個雞煲叫左小辣,唔會太辣,醬汁野味唔會太喊,雞肉嫩滑啖啖肉,份量剛剛好!食完個雞煲後就可以叫佢地上個龍蝦湯啦!鍋內大大隻龍蝦湯底好濃既龍蝦味,超正呀主角黎啦!海鮮拼盤呀⋯⋯有飽魚、帶子、貴妃蚌、廣島蠔、蟶子、蜆、蟹、海蝦.......海蝦黎到仲好生猛仲識郁架仲有牛肩同豬肉片牛肉滾一陣好快食得,牛味濃好咬口自家炸響鈴同出面既十分唔同,最緊要既係....佢無咁油呀菇菌類拼盤同事超愛食菇類,二三下就食哂成盤我自己不太好菇,但冬菇放入龍蝦湯滾真係好入味好鮮甜!魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、韓式泡菜餃我最鍾意食餃,呢盤餃類大半都俾我食哂魚皮餃爽口雲吞粒粒都有大大隻鮮蝦泡菜餃超正水餃多汁多餡手打蝦丸、墨丸、豬肉丸每粒丸都彈牙有口感!!大大杯西瓜汁超正!新鮮無添加,飲得出無加任何糖水之類好原汁原味!
收工同同事柴娃娃黎到66雞煲一嘗佢地出名抵食既海鮮拼盤!

就係呢個海鮮拼盤套餐啦!
呢個套餐真係超抵食,包羅萬有只係每人$298咋!

套餐有龍蝦湯外,更有個雞煲包埋

食完個雞煲後就可以叫佢地上個龍蝦湯啦!
鍋內大大隻龍蝦
湯底好濃既龍蝦味,超正呀

主角黎啦!海鮮拼盤呀⋯⋯
海蝦黎到仲好生猛仲識郁架

仲有牛肩同豬肉片
牛肉滾一陣好快食得,牛味濃好咬口

自家炸響鈴
同出面既十分唔同,最緊要既係....佢無咁油呀

菇菌類拼盤
同事超愛食菇類,二三下就食哂成盤

我自己不太好菇,但冬菇放入龍蝦湯滾真係好入味好鮮甜!

魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、韓式泡菜餃
我最鍾意食餃,呢盤餃類大半都俾我食哂

魚皮餃爽口
雲吞粒粒都有大大隻鮮蝦
泡菜餃超正
水餃多汁多餡

手打蝦丸、墨丸、豬肉丸
每粒丸都彈牙有口感!!

大大杯西瓜汁
超正!新鮮無添加,飲得出無加任何糖水之類
好原汁原味!

2018-10-24
$350 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 龍蝦湯
  • 雞煲
今日老公去咗麥花臣球場踢波,我放工就去等佢。等佢之前四圍行吓搵搵有咩好食。行到白布街見到陸陸雞煲,又有海鮮火鍋。即上網search睇吓食評。見唔錯。緊係返球場話比老細知啦!(佢比錢)當客人坐定定嘅時候, 職員會捧上一小碟花螺. 雖然細細粒. 但都幾好食. $268陸陸雞煲龍蝦海鮮火鍋(包括:雞煲,牛肩脊,牛柳粒,豬肉片鮮鮑魚,聖子,貴妃蚌,大頭蝦,海蝦,蜆,鯇魚片,帶子,蠔,蔬菜盤,蝦丸,墨魚丸,豬肉丸,泡菜大餃子,魚皮餃,雲吞,菜肉餃,炸響鈴,炸魚皮,甜品)首先食雞煲,由於老公唔係好食得辣,所以揀咗BB辣。BB辣對我嚟講完全唔辣。但老公就話味道唔錯。接受到嘅辣。而且味道不只辣還帶少少甜味。洋蔥,青椒,芫荽。當職員打開蓋炒嘅時候。香味撲鼻。好想快D食。職員炒咗2次就食得了。應該有半隻雞。雞肉都幾滑。洋蔥好甜呀!比我食晒D洋蔥。食完雞煲,職員會換過一個打邊爐嘅湯底。龍蝦一隻,蕃茄,粟米做湯底。首先飲幾啖湯先。香濃嘅龍蝦味,鮮甜。每款海鮮都好新鮮。有幾樣想特別講吓龍蝦肉不是太多, 但新鮮的. 大頭蝦好多糕聖子肉又大又爽,冇沙鮑魚好大隻牛肩脊,牛柳粒,豬肉片墨魚丸,蝦丸好彈牙好食。但豬肉丸就

食完雞煲,職員會換過一個打邊爐嘅湯底。

每款海鮮都好新鮮。有幾樣想特別講吓
龍蝦肉不是太多, 但新鮮的.

大頭蝦好多糕

聖子肉又大又爽,冇沙

鮑魚好大隻

牛肩脊,牛柳粒,豬肉片

墨魚丸,蝦丸好彈牙好食。但豬肉丸就太淋,唔好食。

泡菜餃好大隻呀!裡面全部都係泡菜。肉唔太多。所以唔會漏

係食物方面,的確唔錯的,好抵食。但有一樣就唔係幾好,就係飲品要另外叫的。(通常食套餐多數包埋飲品)呢個係個人意見。
我地叫咗2杯特大柚子梳打。

甜品係西瓜冰及雪米糍
2018-10-25 137 views
又係打邊爐時間,今晚同屋企人去了旺角這間陸陸雞煲打邊爐,餐廳有套餐及單點供應,而我覺得最抵食就係這個$298海鮮餐,有雞煲及多款海鮮等,美中不足就是不包飲品。先送上冰鎮花螺,螺肉爽口但有點沙。因為老人家不吃辣,雞煲就要了BB辣,我自己就覺得辣味很輕微,而且帶點甜味,欠了點麻辣香,但為了老人家,無辦法啦,雞肉嫩滑而且份量頗多。食完雞煲會另上一鍋龍蝦湯作湯底,有淡淡蝦膏香味,而且原隻龍蝦、粟米及番茄。海鮮拼盤:包括鮑魚、帶子、貴妃蚌、廣島號、蟶子、海蝦、蜆、魚片及蟹,共九款海鮮,全部都新鮮有鮮甜味,其中蝦肉有兩款,分別是大頭蝦及海蝦,爽口彈牙,鮑魚超級新鮮,肉質又腍又彈牙。肉類有牛肩胛、牛柳粒及豬肉片,牛肉片切得較厚,但肉味濃郁且有咬口,豬肉片就比較一般,比較韌。手打丸有蝦丸、墨丸及豬肉丸,真係鮮打,質感爽彈,尤其是蝦丸。餃子都有五款包括魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃及韓式泡菜餃,全部都大大隻,泡菜餃比較特別,但最好味都係雲呑。其他還有響鈴、炸魚皮、雜菌及蔬菜,份量十足,大胃王才可以全部食完。

先送上冰鎮花螺,螺肉爽口但有點沙。

2018-10-24 30 views
一年前曾經吃過這裡的雞煲,在網路上看到現正推出海鮮套餐,每位都係298,當然今晚就來吃。這裡的裝修和之前一樣,沒有大改變,都是坐得寛鬆。不過新增了ipad落單,真的方便很多。涷盤小食-冰鎮花螺,這個安排很貼心,可以一路吃一路等。首先上枱是這裡出名的雞煲,侍應為我們炒了雞件,之後等一會就可以吃。由於雞煲內有大量香料、辣椒、花椒,所以雞件又香又辣。吃完雞煲,就會換上龍蝦湯來吃火鍋。湯內真的有一隻龍蝦做湯頭,而且還有蕃茄、粟米在內,怪不得這麼鮮甜。海鮮火鍋拼盤有鮑魚、帶子、魚片、廣島蠔、貴妃蚌、蟶子、蜆、海蝦,其中以廣島蠔、鮑魚、貴妃蚌、蟶子、蜆,最為鮮甜又美味。牛肩胛片、豬肉片、牛肉粒,我比較喜歡牛肩胛片,因為牛味濃郁。手打蝦丸、手打墨魚丸、手打豬肉丸,果然是自家製,首選手打蝦丸和手打墨魚丸,爽口又夠彈牙。魚皮餃、雲吞、水餃🥟、白菜豬肉餃、韓式泡菜餃。全部都是自家製的,用料新鮮,其中以魚皮餃味道最特出。炸魚皮,可以即食又可以放湯,我就比較愛放完湯吃。自家炸響玲,只要放在湯裡淥一淥,吃到很香的腐竹味。菇菌類拼盤和鮮菜盤,吃完雞、海鮮、肉類、丸類,可以平衡一下我的腸胃,感覺都健康些。

這裡的裝修和之前一樣,沒有大改變,都是坐得寛鬆。

不過新增了ipad落單,真的方便很多。

涷盤小食-冰鎮花螺,這個安排很貼心,可以一路吃一路等。

首先上枱是這裡出名的雞煲侍應為我們炒了雞件,之後等一會就可以吃。由於雞煲內有大量香料、辣椒、花椒,所以雞件又香又辣。

炸魚皮,可以即食又可以放湯,我就比較愛放完湯吃。

自家炸響玲,只要放在湯裡淥一淥,吃到很香的腐竹味。

2018-10-23 14 views
之前睇朋友個ig見到呢度有海鮮套餐食,個樣仲好吸引添,所以前幾日就約咗幾個朋友一齊嚟打邊爐啦。我哋就係叫咗呢個陸陸雞煲海鮮套餐,除咗雞煲之外,仲有龍蝦湯底同埋海鮮火鍋拼盤,真係睇到D相都覺得吸引首先呢個就係頭盤。首先就嚟咗個陸陸雞煲,辣度就可以揀嘅,我哋就揀咗BB辣,所以味道都唔會話好辣,雞肉好惹味,再加埋啲芫荽洋蔥,非常香。跟住就打邊爐啦,換咗個湯底係龍蝦湯底,真係有成大隻龍蝦係入面,本來以為湯入面嘅龍蝦會冇乜肉,點知原來都非常之有肉,仲好多膏添,味道好鮮甜爽口。呢個就係海鮮拼盤,真係有好多海鮮係入面,包括有鮑魚、帶子、蟹、蝦,魚、蛽同聖子...而且啲海鮮仲好新鮮,連啲蝦蟹同鮑魚都仲識得郁嘅

首先呢個就係頭盤。

$330 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 陸陸雞煲
2018-10-23 45 views
天氣開始轉涼了,又是食雞煲火鍋的好時候,我和朋友去了位於旺角白布街16號的陸陸雞煲火鍋。這是可以同一時間吃雞煲又吃火鍋的火鍋店。牆上有些型格噴畫作裝飾,這裡的枱面夠闊,可以放很多食材,不會讓人感到好壓迫的感覺。我們點了每位$298的陸陸雞煲火鍋海鮮套餐。這套餐包了一個雞煲,和一個龍蝦海鮮鍋拼盤,一共兩個鍋,可以一邊食雞煲,一邊食龍蝦海鮮。由於我們自問不能吃得太辣,所以雞煲點了BB辣。雞煲洋蔥、芫茜、蔥等配料好足,所以一打開煲蓋,雞煲香氣四溢,使人忍不住,讓人口水流。由於我們只是BB辣,所以辣味十分輕微,如果下氺次,可以試小辣程式。主角龍蝦海鮮拼盤,當然有龍蝦、還有大大隻的貴妃蚌、鮮鮑魚、大蟶子、廣島蠔、帶子、海蝦、肉蟹等、頂級牛肩胛片。一看已知值回票價。龍蝦湯味道十分香濃,海鮮火鍋一流龍蝦個頭幾大隻,肉多,吃得人很滿足。鮮鮑魚來到還是活生生的,鮮味十足,好肥美,趙頭好。蟶子十分大隻又鮮甜又美味。貴妃蚌勁大隻,啖啖肉廣島蠔好飽滿。頂級牛肩胛片好腍,肉味濃,喜歡吃牛的食客,一定會鍾意這牛肉還有很多火鍋配料食材是包的,一整枱而且都是十分高質素的。總結:陸陸雞煲火鍋,是一間讓人值回票價的雞煲火

這是可以同一時間吃雞煲又吃火鍋火鍋店。

我們點了每位$298的陸陸雞煲火鍋海鮮套餐。

龍蝦湯味道十分香濃,海鮮火鍋一流

龍蝦個頭幾大隻,肉多,吃得人很滿足。

鮮鮑魚來到還是活生生的,鮮味十足,好肥美,趙頭好。

蟶子十分大隻又鮮甜又美味。

貴妃蚌勁大隻,啖啖肉

廣島蠔好飽滿。

頂級牛肩胛片好腍,肉味濃,喜歡吃牛的食客,一定會鍾意這牛肉

還有很多火鍋配料食材是包的,一整枱而且都是十分高質素的。

總結:陸陸雞煲火鍋,是一間讓人值回票價的雞煲火鍋店,連飲品加一約每位$400有找,但食物滿滿放在桌上,讓人感覺十分豐富,一浪接一浪,偶然想放縱一下口腹,和朋友開心暢飲暢食一番,確實是個好選擇。

$400 (Dinner)
2018-10-22 226 views
超級豐富超級飽嘅一餐😋好耐無見過中學老死 決定食餐好 慢慢傾😉今次去左陸陸雞煲試下陸陸海鮮套餐 $298😝呢個套餐超多野食呀 等我逐一介紹下🔸一去到就有冰鎮花螺做前菜 都幾大隻架🔸再上陸陸雞煲 叫左bb辣 所以辣味不太重不過好香口 有好多洋蔥 青椒雞大概有半隻左右 雞肉嫩滑 不錯喔🔸 食完雞煲 就會幫你換龍蝦湯 有粟米 蕃茄等等做配菜 龍蝦都幾大隻喎👍🏻湯一滾 將龍蝦放上碟 放涼一下先 之後姐姐就教我點拆殼 原來非常方便啖啖肉 蝦頭又爆唒膏🤤🔸 食完隻龍蝦 就有個海鮮火鍋拼盤好多海鮮呀 有鮑魚 帶子 蟶子 貴花蚌 蠔 蜆 魚片每樣都好新鮮 值得一贊👍🏻海蝦大大隻又爽口 鮑魚夠唒煙韌🔸 肉類方面有頂級牛肩胛片同豬肉片牛肉味道濃郁 豬肉口感爽嘅🔸 仲有多款手打丸類 同 餃類 認真食唔唒呀🙈🔸 點少得 響鈴同魚皮呢 浸一浸落湯 索唒湯 正呀🤩🔸 最後亦有蔬菜同雜菌拼盤 做結尾 仲有甜品呀 西瓜冰🍉$298 呢個價錢有甘夠份量真係好抵食呀👏🏻侍應又超貼心 無限時可以慢慢食💋👍🏻🍽 陸陸雞煲火鍋🔎 旺角白布街16號
超級豐富超級飽嘅一餐😋

冰鎮花螺
陸陸雞煲
龍蝦湯
頂級牛肩胛片
呢排秋風起,涼浸浸,最想就係打邊爐食雞煲啦去返最愛既陸陸,成年冇黎過啦,原來今年多左個龍蝦海鮮火鍋加雞煲呀2個食岩哂!!! 陸陸既雞煲我真係好鐘意,因為真係好多雞,好多料!朋友最愛食佢既洋蔥😊 雞,厚肉,唔太肥!like ! 食雞煲又點小得汽汽飲品,呢到既野飲好大杯,正!哇!!!咁正架原來!好多海鮮呀!仲好大隻呀隻隻都!!!😍😍😍😍 好新鮮鮑魚同蝦都係咁郁緊,唔好意思,我要放你地入肚啦🙈龍蝦勁大隻!!!大啡菇超好味!最後好appreciate 佢地咁有heart去整呢個西瓜冰!勁正
呢排秋風起,涼浸浸,最想就係打邊爐食雞煲

去返最愛既陸陸,成年冇黎過啦,原來今年多左個龍蝦海鮮火鍋雞煲

2個食岩哂!!!

雞,厚肉,唔太肥!like !

雞煲又點小得汽汽飲品,呢到既野飲好大杯,正!

好新鮮鮑魚同蝦都係咁郁緊,唔好意思,我要放你地入肚啦🙈

龍蝦勁大隻!!!

大啡菇超好味!

2018-10-22 19 views
近排天氣開始轉涼,所以成日都想打邊爐,所以早幾日又同老公2個人出去食飯,係白布街果邊又見到一間雞煲加火鍋,所以唔使諗咁多,直接就沖左入去,入邊環境舒適,服務員亦都好好禮貌,睇咗餐牌之後,我同老公決定食一個海鮮套餐,食完雞煲又可以打邊爐仲有海鮮食,都係$298一個人,但不包飲品,餐前小食冰鎮花螺,不加佢提供嘅醬汁已經好鮮甜,雞煲就叫左小辣,味道香濃又不太油膩👍🏻,而且啲雞都好滑,食晒d雞之後主角終於上場,海鮮拼盤入面有廣島蠔、鮑魚、大蟶子、帶子、貴妃蚌、蜆、魚片同埋虾👍🏻,所有海鮮都非常新鮮及鮮甜👍🏻👍🏻,而其他仲有頂級牛肩、豬肉片、手打蝦丸、手打墨魚丸、手打豬肉丸、魚皮餃、白菜豬肉餃、水餃🥟、雲吞、響鈴、炸魚皮、菇菌類拼盤雜、鮮菜盤,所有食材非常新鮮,味道都非常好👍🏻,湯底方面係龍蝦湯,入面家有蕃茄粟米,龍蝦新鮮爽口,確係唔錯,飲品就叫左柚子梳打,好大杯,不太甜,整體來講值得一試
近排天氣開始轉涼,所以成日都想打邊爐,所以早幾日又同老公2個人出去食飯,係白布街果邊又見到一間雞煲火鍋,所以唔使諗咁多,直接就沖左入去,入邊環境舒適,服務員亦都好好禮貌,睇咗餐牌之後,我同老公決定食一個海鮮套餐,食完雞煲又可以打邊爐仲有海鮮食,都係$298一個人,但不包飲品,餐前小食冰鎮花螺,不加佢提供嘅醬汁已經好鮮甜,雞煲就叫左小辣,味道香濃又不太油膩👍🏻,而且啲雞都好滑,食晒d雞之後主角終於上場,海鮮拼盤入面有廣島蠔、鮑魚、大蟶子、帶子、貴妃蚌、蜆、魚片同埋虾👍🏻,所有海鮮都非常新鮮及鮮甜👍🏻👍🏻,而其他仲有頂級牛肩、豬肉片、手打蝦丸、手打墨魚丸、手打豬肉丸、魚皮餃、白菜豬肉餃、水餃🥟、雲吞、響鈴、炸魚皮、菇菌類拼盤雜、鮮菜盤,所有食材非常新鮮,味道都非常好👍🏻,湯底方面係龍蝦湯,入面家有蕃茄粟米,龍蝦新鮮爽口,確係唔錯,飲品就叫左柚子梳打,好大杯,不太甜,整體來講值得一試
2018-10-21 202 views
秋風起~雞煲火鍋又出場喇!小食冰鎮花螺,幾鮮甜,打打個底先~$298海鮮餐雞煲半隻雞 bb辣店員上菜前先炒香青椒、洋蔥、蔥等配料,即爆香好多!同一般雞煲唔同,呢個雞煲個汁唔會死辣,有少少甜,易入口好多!爆完焗一陣等佢熟左就食得,店員時不時會嚟睇住,打開蓋嗰下真係超香呀!呢個雞煲有半隻雞,雞肉嫩滑入味,真材實料!d配料索晒汁都好入味架!一般都係食完雞煲再加湯落去做火鍋,咁樣實在太油喇~同埋所有食物會變左同一陣味,呢度就唔同啦,比成煲龍蝦湯你打邊爐,有誠意好多!有一隻龍蝦、粟米同番茄,湯頭鮮甜!龍蝦有膏~海鮮拼盤先嚟海鮮拼盤有珍寶帶子、活鮑魚、蠔、蜆、魚、蝦、蟶子、蚌,所有海鮮都好新鮮同肥美,而且無沙!牛肩甲、牛柳粒、豬肉片厚薄適中,難得豬肉片唔膻響鈴一個字,脆!墨丸、蝦丸、豬肉丸丸類係手打的,唔係雪藏貨,好彈牙~雲吞、水餃、白菜餃、魚皮餃、泡菜餃餃類都有5款!真誇張!最有驚喜係泡菜餃,泡菜好好食!炸魚皮菇拼盤菇足足有7款咁多!真係好有誠意!菜盤菜又有4款!好新鮮呀食到呢度我投降了!份量太多太豐富!岩晒大食人士!(我)
秋風起~雞煲火鍋又出場喇!

小食

冰鎮花螺,幾鮮甜,打打個底先~

$298海鮮餐
雞煲半隻雞 bb辣

店員上菜前先炒香青椒、洋蔥、蔥等配料,即爆香好多!

有一隻龍蝦、粟米同番茄,湯頭鮮甜!

龍蝦有膏~

先嚟海鮮拼盤

牛肩甲、牛柳粒、豬肉片

厚薄適中,難得豬肉片唔膻

響鈴
一個字,脆!

墨丸、蝦丸、豬肉丸

丸類係手打的,唔係雪藏貨,好彈牙~

雲吞、水餃、白菜餃、魚皮餃、泡菜餃

餃類都有5款!真誇張!最有驚喜係泡菜餃,泡菜好好食!

炸魚皮

菇拼盤

菇足足有7款咁多!真係好有誠意!

菜盤

菜又有4款!好新鮮呀

食到呢度我投降了!份量太多太豐富!岩晒大食人士!(我)
$330 (Dinner)
2018-10-20 26 views
約咗班中學同學去食雞煲慶祝生日呢間位於旺角既雞煲環境相當唔錯,裝修夠哂colorful,地方闊落,我地4個人仲可以坐一張有兩個爐既台,一邊食雞煲,另一邊就有龍蝦湯底打邊爐👍🏼正!我地一開始係先食雞煲,炒一炒焗下就食得,超香!雞肉好入味,我地勁快清哂食到咁上下店員就捧上龍蝦湯底❗呢個湯底賣點係有原隻大龍蝦,勁誇張!另外仲有粟米,蕃茄等既配料,清甜可口,擺埋d海鮮落去煮,個湯就愈黎愈甜,好好飲!而我地亦都忍唔住即刻將原隻龍蝦拆肉,肉質鮮甜又爽口,太感動啦!另外其他海鮮都好出色,鮑魚蟹聖子生蠔等等應有盡有,全部都好新鮮,我地食到停唔到口,呢個餐淨係食海鮮都回哂本😂😂!!套餐仲有其他配菜,有手打丸,餃子,牛肉,豬肉,菇,菜籃,響鈴等等,多到數都數唔哂!野飲方面我地點左啤酒🍻同幾款特飲,最後仲係到切埋蛋糕tim😂總括黎講,呢個套餐$298,cp值超高,驚喜度滿分!最重要係店員好有禮貌,服務好好,我地全部人都好滿意食到好滿足!
約咗班中學同學去食雞煲慶祝生日

食到咁上下店員就捧上龍蝦湯底❗

野飲方面我地點左啤酒🍻同幾款特飲,

最後仲係到切埋蛋糕tim😂

2018-10-20 10 views
今日同個朋友行旺角波鞋街(花園街)買波鞋,這條街真是所有波鞋款式都集中在此。買到戰利品後,當然係時候要醫下個肚,朋友仔提意去白布街搵食,花園街行過去都好近,一到達街口已見不少食肆,原來呢度係一邊美食街,中、西、日式及甜品都有得選擇,真是令人選擇困難症發作。朋友仔話好耐冇食雞煲,就去了「陸陸雞煲火鍋店」,我哋好早入座,很幸運好快就有位,店內裝修精緻,牆身佈置得很特別,座位也很寬敞舒適。我哋就點了「陸陸雞煲火鍋海鮮套餐」,因為呢個套餐已經有雞煲,同埋有海鮮火鍋,超級豐富,都只係$298一位。首先侍應會上一煲「陸陸雞煲」,一打開雞煲麻香味直接湧入鼻,入口又不會太辣,仍能保持著雞的味道,而配料有紫洋蔥、青椒、辣椒、芫荽、大蔥、香芹,令整個雞煲嘢味提升。吃完雞煲後侍應會幫你換一個新的湯底,就係龍蝦湯底、湯底有原隻大龍蝦,加上有番茄粟米等,個湯已經鮮味十足。而火鍋配料有鮑魚、帶子、貴妃蚌、廣島蠔、超大聖子、蜆、海蝦、魚片、蟹。每樣海鮮都很新鮮,加上賣相一流,真是性價比高。除了海鮮以外,也有頂級牛肩胛片、豬肉片、手打蝦丸、手打墨魚丸、手打豬肉丸、魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、自家炸響鈴、炸魚皮、菇

吃完雞煲侍應會幫你換一個新的湯底,就係龍蝦湯底、湯底有原隻大龍蝦,加上有番茄粟米等,個湯已經鮮味十足。

除了海鮮以外,也有頂級牛肩胛片、豬肉片、手打蝦丸、手打墨魚丸、手打豬肉丸、魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、自家炸響鈴、炸魚皮、菇菌類拼盤、鮮菜籃等。每樣食品也很新鮮。

餐廳也與時俱進,用上電子下單,十分方便。而飲品方面有不少選擇,酒類、汽水、自家製梳打特飲也十分出色。

2018-10-17
$300 (Dinner)