2020-09-21 211 views
risotoo 推介比鍾意番茄的consumer們 (risotoo意大利飯的價錢都係差唔多$1xx)而懶人拼盤可以試曬咁多款,都幾好個人覺得炸雞翼最好吃鍾意食onion洋蔥都會鍾意食洋蔥圈其他都幾好最值得推介的意粉

懶人小食拼盤+ risotoo

而懶人拼盤可以試曬咁多款,都幾好
個人覺得炸雞翼最好吃
鍾意食onion洋蔥都會鍾意食洋蔥圈
其他都幾好
明太子扁意粉配飛魚子 Linguine with Mentaiko and Tobiko

最值得推介的意粉
2020-09-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
懶人小食拼盤+ risotoo
  • 明太子扁意粉配飛魚子
餐廳:90s Lazy (旺角)地址:旺角亞皆老街83號先施大廈4樓401號舖限聚令放寬,即刻同一班好耐無見嘅朋友去黃店食好西😎,今次就去咗先施大廈(先達廣場)樓上嘅cafe 90s Lazy食晚飯Cafe以白色為主色,配上木制枱櫈🪑,仲有唔少植物裝飾,整體比人感覺好舒服🥰,仲有Pepe軍團半天吊😂,鬼馬可愛美式BBQ汁豬肋骨 $188呢個汁有少少辣🌶,惹味得黎豐富咗豬肋骨嘅肉香,豬肋骨可以輕易切開一件件,仲配上薯條🍟,不過唔知係唔係影相影太耐(5-10分鐘啦🙈),啲薯條腍咗唔係好脆青醬野菌意大利飯 $95青醬嘅主要材料係松子仁同蘿勒🌱,加上野菌同芝士片,成個飯鮮香得黎又不失意大利嘅風味🇮🇹,亦唔會有膩嘅感覺明太子扁意粉配飛魚子 $118將飛魚子同紫菜絲撈勻扁意粉🍝,簡單得黎又帶有creamy嘅質感;學朋友咁講,原來凍咗嘅明太子醬意粉又幾唔錯😂,有啲似日式冷麵嘅感覺👍🏼懶人小食拼盤 $112正因為我地4個都係懶人😴,所以揀咗呢個有香辣雞翼、炸洋蔥圈、炸芝士條同炸粗薯條嘅拼盤,除咗薯條之外每樣都有4️⃣件,岩哂我地一人一件😆;我地都特別鍾意香辣雞翼,外層薄薄脆炸,而咬開就食到充滿肉汁嘅嫩滑雞
餐廳:90s Lazy (旺角)
地址:旺角亞皆老街83號先施大廈4樓401號舖

仲有Pepe軍團半天吊😂,鬼馬可愛

美式BBQ汁豬肋骨 $188

青醬野菌意大利飯 $95

明太子扁意粉配飛魚子 $118

懶人小食拼盤 $112
正因為我地4個都係懶人😴,所以揀咗呢個有香辣雞翼、炸洋蔥圈、炸芝士條同炸粗薯條嘅拼盤,除咗薯條之外每樣都有4️⃣件,岩哂我地一人一件😆;我地都特別鍾意香辣雞翼,外層薄薄脆炸,而咬開就食到充滿肉汁嘅嫩滑雞肉😍,寫緊呢篇食評果陣即刻又想去食過🤩
2020-09-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$144 (Dinner)
2020-09-15 270 views
朋友就生日💛簡依間舒適既樓上Cafe約食晚飯,可以坐底慢慢傾計!竟然同朋友坐到9點要關門先捨得走😁😁而且服務唔錯,食物質素亦都好好。。而分量方面,由於我同朋友係一齊Share食,都好足夠👍🏻羊架配合醬汁,可以解油膩感同埋除膻味👍🏻卡邦尼意粉味道都好適中,分量亦好夠👍🏻紅棗桂圓杞子茶,女孩子必選👍🏻補血安神💛有機會一定會再同朋友黎Hea下💛
法式香草羊架

羊架配合醬汁,可以解油膩感同埋除膻味👍🏻
卡邦尼意粉

卡邦尼意粉味道都好適中,分量亦好夠👍🏻
紅棗桂圓杞子茶

紅棗桂圓杞子茶,女孩子必選👍🏻補血安神💛
有機會一定會再同朋友黎Hea下💛
法式香草羊架
卡邦尼意粉
紅棗桂圓杞子茶
2020-09-13 277 views
年輕人的創意無限,數個九十後年輕人走在一起,可以創出一片天。更重要是能夠找到自己有興趣的工作,即使辛苦,也會全心投入於這間cafe當中。能夠擁有一家自己用心經營的cafe,老實說我也很羨慕。裝潢有家的感覺,巧妙地運用了薄窗紗將外面的舊唐樓隔開,增添私隱度。午餐包括簡單飲料,都是大路的茶餐廳貨色:朱古力、柚子蜜、咖啡。實在太餓的關係,所以捨棄了all day breakfast而點了飯。牛肋條煮得非常軟腍,西芹和紅蘿蔔也很香。不過略嫌醬汁較稀,味道也較淡。若加點茄膏於紅酒汁當中,會能增加色香味。這個是最豐富的all day breakfast,包羅萬有,腸仔也有兩款。多士烘得香脆,薯餅有薯粒得來也很脆口而不過油。要讚的是滑蛋炒得很出色,幼滑得來是真材實料的雞蛋,沒加水溝淡。這裡的性價比很高,而且餐牌名字也很有創意,貫徹九十後年輕人的作風。希望這裡能繼續努力下去,不被疫情拖垮。

懶人包

是但

$60 (Lunch)
懶人包
是但
2020-08-31 2997 views
🏮熊妹生日飯一浪接一浪,今次由馬騮妹接棒,繼續唔好俾佢停。📌湊巧熊妹馬騮妹都係放假,就約出嚟食個下午茶啦。📌談談心說說笑就當然最好搵間樓上Cafe啦!旺角有好多間文清Cafe,呢間位於旺角先達附近嘅《90s Lazy》由6️⃣位90後主理,作為90後嘅熊妹馬騮妹當然要黎棒捧場啦。📌《90s Lazy》餐廳環境都唔細,有五六張餐枱,不過由於限聚令持續,每枱人數只限兩人,所以上到去都要等一陣。📌下午時分仲有午餐、下午茶餐、All Day Breakfast餐提供,包一杯咖啡、檸茶或者朱古力等等嘅熱飲,其他特色飲品就另加錢。📌另外仲有沙律同炸物小食提供。我唔想諗,$58熊妹見All Day Breakfast餐啲名好得意,價錢又唔係好貴,又想食窩夫所以揀咗「No idea」。「No ide」包含一件窩夫、炒蛋、一條法蘭克福腸、兩塊煙肉、一堆茄汁豆同沙律菜。炒蛋炒得滑滑的,法蘭克福腸皮好脆,煙肉煎香好脆口,仲有撈上黑醋嘅沙律菜同埋茄汁豆,成個餐都好飽肚。最驚喜係個窩夫好重奶油味,覺得質感好鬆化,細細第一件識食落唔會好膩。窩夫配雪糕,$52馬騮妹啱啱食完一份好大份嘅午餐過嚟,所以唔係好肚餓,叫咗呢份
🏮熊妹生日飯一浪接一浪,今次由馬騮妹接棒,繼續唔好俾佢停。

📌湊巧熊妹馬騮妹都係放假,就約出嚟食個下午茶啦。

📌另外仲有沙律同炸物小食提供。

我唔想諗
我唔想諗,$58

窩夫配雪糕
窩夫配雪糕,$52
馬騮妹啱啱食完一份好大份嘅午餐過嚟,所以唔係好肚餓,叫咗呢份甜品過下口隱。

有三件窩夫,一球雪糕,一球忌廉,而雪糕冇其他口味,只有雲呢拿。

熱辣辣鬆脆嘅窩夫面頭淋上朱古力醬,再配合凍冰冰嘅雪糕一齊食,冷熱相融,非常絕配。

熱咖啡
熱咖啡,跟餐價,$0
飲品方面,熊妹點了最普通嘅熱咖啡,奶同咖啡粉嘅份量都恰到好處,🈴格。
白桃沙冰
白桃沙冰,跟餐價,加$30
馬騮妹想飲啲凍野,所以揀咗沙冰,味道偏甜,都係預期中嘅事。

📌樓上Cafe主要環境夠晒開陽,坐得舒服,細聲講大聲笑就可以Hea左成個下午,食物都會變成係其次啦。

📌90後,加油!💪🏻
2020-08-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
我唔想諗
窩夫配雪糕
白桃沙冰
2020-08-28 1762 views
如果不是有事情要辦,避疫期間也甚少出外搵食。那天辦完事情,一行三人就在先達附近找地方午餐。去到的食店是一間樓上的以做全日早餐為主的咖啡店,用餐也沒有在意是甚麼顏色的店子,只要不是亂貼令人倒胃的張貼就不理會了。店內環境清雅,裝潢簡約,頗有文青氣氛,只是因應疫情關係,三個人也得隔開來坐,無奈!還好是食西式的,如果是中式的幾人套餐就麻煩了。餐牌有點創意,“我唔食肉”、“是但”、我唔想諗”、我唔理”、“乜都食”及“懶人包”等,都不是一般的餐名,不過除了“我唔食肉”算是對食材有些指引外,其他的單看名稱也不會知道是甚麼。但看了內容,不也還是一般的東西,只是標奇立異而已。我們就點了一個紅酒汁燴牛肋條飯配熱朱古力的午餐 ($56)、一個“懶人包”配熱咖啡的午餐 ($62),與及“是但”配柚子蜜的全日早餐($55)。先來飲品,繼而是紅酒汁燴牛肋條飯,牛肋條與甘筍同煮,煮得頗腍而不韌。接著是“是但”及“懶人包”,兩者甚為相似,“是但”有法蘭克福腸、炒蛋、茄汁豆、多士、薯餅及沙律菜,相對之下,“懶人包”就是“是但”再加上德國豬肉腸、脆煙肉及粟米粒。蛋算是炒得嫩滑,但其實這也不難做到,而其他的也是一般的貨色及
如果不是有事情要辦,避疫期間也甚少出外搵食。

我們就點了一個紅酒汁燴牛肋條飯熱朱古力的午餐 ($56)、一個“懶人包”熱咖啡的午餐 ($62),與及“是但”柚子蜜的全日早餐
($55)。
熱朱古力、熱咖啡及熱柚子蜜

紅酒汁燴牛肋條飯

接著是“是但”“懶人包”,兩者甚為相似,“是但”有法蘭克福腸、炒蛋、茄汁豆、多士、薯餅及沙律菜,相對之下,“懶人包”就是“是但”再加上德國豬肉腸、脆煙肉及粟米粒。蛋算是炒得嫩滑,但其實這也不難做到,而其他的也是一般的貨色及水準。
“是但”

“懶人包”

這餐午餐算是一般。
$64 (Lunch)
2020-08-11 311 views
Keep it Simple🎈90s Lazy/Don’t think too much sometimes. 💭Just Go for it./我唔想諗No idea ($58)🧐窩夫+炒蛋+法蘭克福腸+煙肉+茄汁豆+沙律我唔理 I Don’t Care ($58)🤷‍♀️黑松露炒蛋+香草豬肉腸+多士+粟米+沙律呢度餐既名好特別呀🙆‍♀️揀左「我唔理」呢個All Day Breakfast🍳 跟一杯咖啡☕️ 份量比起其他店既全日早餐少 但價錢系咁仲想點呢🙈 女仔食份量啱啱好 但男仔就實唔夠啦🤫🌈真系好鍾意全日早餐可以餵飽眼睛👀同心靈💗
Keep it Simple

黑松露炒蛋+香草豬肉腸+多士+粟米+沙律

呢度餐既名好特別呀🙆‍♀️

🌈真系好鍾意全日早餐可以餵飽眼睛👀同心靈💗
2020-08-03 398 views
呢間樓上cafe 同事bookmark咗好耐📌早排疫情唔太嚴重lunch就同佢去試吓😉-🔸懶人包( $62 )Signature 之選 望落好豐富😍煙肉 腸仔 薯餅 滑蛋 甜豆 多士 沙律菜滿足鍾意食all day breakfast嘅願望🤪-🔸鮮茄大蝦野菌扁意粉( $62 ) 蛋番茄醬酸酸甜甜好開胃😋大蝦肉質爽彈🦐加分-🔸日式鰻魚蛋包飯( $72 ) 原條鰻魚配滑蛋 冇得輸嘅組合🤓鰻魚好厚身 入口啖啖肉滑蛋仲有蛋汁流出🤩-🔸卡邦尼蝴蝶粉( $58 )蝴蝶粉份量唔算多但卡邦尼汁比較膩胃 所以還好😝配料有火腿片同蘑菇碎冇咩肉食比較齋🙈-🔸啤酒薯條配黑松露醬( $55 )黑洞覺得幼身薯條口感無粗薯條咁好🤔Btw啤酒唔知係咩意思😂不過沾黑松露醬幾惹味😬-P.s 整體食物質素好高份量唔算多 啱晒叫多幾款一齊share🤗
呢間樓上cafe 同事bookmark咗好耐📌

早排疫情唔太嚴重lunch就同佢去試吓😉

🔸懶人包( $62 )

Signature 之選 望落好豐富😍
煙肉 腸仔 薯餅 滑蛋 甜豆 多士 沙律菜
滿足鍾意食all day breakfast嘅願望🤪
🔸鮮茄大蝦野菌扁意粉( $62 )

蛋番茄醬酸酸甜甜好開胃😋
大蝦肉質爽彈🦐加分
🔸日式鰻魚蛋包飯( $72 )

原條鰻魚配滑蛋 冇得輸嘅組合🤓
鰻魚好厚身 入口啖啖肉
滑蛋仲有蛋汁流出🤩
🔸卡邦尼蝴蝶粉( $58 )

蝴蝶粉份量唔算多
但卡邦尼汁比較膩胃 所以還好😝
配料有火腿片同蘑菇碎
冇咩肉食比較齋🙈
🔸啤酒薯條配黑松露醬( $55 )

黑洞覺得幼身薯條口感無粗薯條咁好🤔

呢度餐既名好特別呀🙆‍♀️
份量比起其他店既全日早餐少 但價錢系咁仲想點呢🙈
女仔食份量啱啱好 但男仔就實唔夠啦🤫

🌈真系好鍾意全日早餐可以餵飽眼睛👀同心靈💗
裝修屬小清新文青樓上cafe,員工都係年青人。為左意粉同啤酒薯條而回頭,幫襯過兩次。.帶定頭盔先!第二次幫襯食物質素輕微下降, 👎🏽:意大利飯了解後,原來小店有請手足煮食,希望小店往後能夠控制食物質素。.🔸黑松露野菌忌廉汁闊條麵($85).🔸龍蝦汁帶子野菌扁意粉($95).🔸明太子蟹肉忌廉汁扁意粉($128).每個意粉分數: (8/10)意粉醬汁都煮得好好,唔會太鹹,夠濃夠稠,醬汁能掛到每條意粉上。.🔸啤酒薯條配黑松露醬($55)分數: (8.2/10)超級正!薯條外皮炸到好鬆脆,本身有味,再點好香既黑松露醬,將啤酒薯條再昇華。.🔸青醬野菌意大利飯($95)分數: (5/10)係我話食物質素下降嘅原因。。。意大利飯味道非常淡而無味,飯汁煮得太稀。.🔸柚子蜜🔸熱檸茶飲品方面絕不馬虎,檸檬都比4塊,柚子蜜都落好多,味道剛好,不會太淡。
裝修屬小清新文青樓上cafe,員工都係年青人。
為左意粉同啤酒薯條而回頭,幫襯過兩次。

帶定頭盔先!第二次幫襯食物質素輕微下降,
👎🏽:意大利飯
了解後,原來小店有請手足煮食,
希望小店往後能夠控制食物質素。

🔸黑松露野菌忌廉汁闊條麵($85)
黑松露野菌忌廉汁闊條麵

🔸龍蝦汁帶子野菌扁意粉($95)
龍蝦汁帶子野菌扁意粉

🔸明太子蟹肉忌廉汁扁意粉($128)
明太子蟹肉忌廉汁扁意粉

每個意粉分數: (8/10)
意粉醬汁都煮得好好,唔會太鹹,
夠濃夠稠,醬汁能掛到每條意粉上。
🔸啤酒薯條配黑松露醬($55)
分數: (8.2/10)
超級正!薯條外皮炸到好鬆脆,本身有味,
再點好香既黑松露醬,將啤酒薯條再昇華。
啤酒薯條配黑松露醬

🔸青醬野菌意大利飯($95)
分數: (5/10)
係我話食物質素下降嘅原因。。。
意大利飯味道非常淡而無味,飯汁煮得太稀。
青醬野菌意大利飯

🔸柚子蜜
柚子蜜

🔸熱檸茶
熱檸茶

飲品方面絕不馬虎,檸檬都比4塊,
柚子蜜都落好多,味道剛好,不會太淡。
2020-05-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
黑松露野菌忌廉汁闊條麵
龍蝦汁帶子野菌扁意粉
明太子蟹肉忌廉汁扁意粉
啤酒薯條配黑松露醬
柚子蜜
熱檸茶
2020-07-03 326 views
💛⠀之前已經有見過好多人講過呢間裝橫好cozy嘅樓上cafe, 所以自己都有bookmark到~然後,喺誤打誤撞之下就去左食lunch laa~ 見佢有lunch set~所以就同朋友share嗌左黎試😋⠀⠀🧀卡邦尼蝴蝶粉🍝 $58⠀❖ 個卡邦尼汁幾特別~佢係屬於好creamy 好多汁重忌廉味嗰種~但又有別於我地食開最classic嗰種carbonara😳⠀不過都夠味⠀❖⠀會發現佢有啲未煮溶嘅芝士粒(目測似漢堡包入面啲一塊塊芝士)掛喺啲蝴蝶粉度~都幾特別😂 但就冇正宗carbonara個汁咁重芝士味~應該係因為用咗唔同芝士去煮⠀❖ ⠀配料方面就有煙肉碎、雜菌粒、翠玉瓜😳第一次食carbonara係會落翠玉瓜~ 翠玉瓜配carbonara汁係意外地fresh,解膩~同都ok好食😋⠀⠀❖ 第一次食蝴蝶粉~覺得蝴蝶粉冇長通粉/闊條麵咁漏🤩 同埋蝴蝶粉都好掛汁~同carbonara汁都幾夾🤤唔洗成日配意粉咁悶~⠀⠀🍷紅酒汁燴牛肋條飯🐮 $56⠀覺得卡邦尼蝴蝶粉都ok,自然對個飯都有啲期望🙈 但等個飯等左好耐...同埋我係有少少失望左...⠀❖ 我覺得個紅酒汁比較普通,同埋上到黎嘅時候,成個飯都
💛⠀

🧀卡邦尼蝴蝶粉🍝 $58⠀

🍷紅酒汁燴牛肋條飯🐮 $56⠀
❖ 我覺得個紅酒汁比較普通,同埋上到黎嘅時候,成個飯都好似唔夠熱咁樣...⠀
❖ 同埋覺得牛肋條煮得唔夠稔...其實有少少韌...⠀
❖ 但牛肋條同埋薯仔都炆得入味嘅~⠀

🧊凍朱古力🍫 (跟餐送)⠀
❖ 杯凍朱古力好好飲😋超香濃朱古力味🤩⠀
❖ 有別於一般茶餐廳嘅凍朱古力~似高級cafe/coffee shop沖嘅凍朱古力咁🤤🤤 ⠀又唔會太甜~好岩朱古力控 ⠀
最岩夏日炎炎歎返杯🥰😍!⠀

我覺得大家都可以黎試下嘅~個朱古力同卡邦尼蝴蝶粉真係值得試🤤同埋都高cp嫁~如果再去嘅話,我諗我會想試下其他小食同埋大家都推介嘅黑松露闊條麵🥰⠀
卡邦尼蝴蝶粉
凍朱古力
2020-06-26
$67 (Lunch)
卡邦尼蝴蝶粉
凍朱古力
2020-06-29 336 views
今次黎到哩間黃店cafe食飯因為係open kitchen嘅原因一入到去超大陣油煙味 通風系統需要改善一下☹️另外,哩間cafe大部分座位都冇凳pan所以啲位唔係幾好坐 我地食完好快就走 去其他坐得舒服嘅地方傾計不過裝修係唔錯嘅 走小清新路線朋友聚會可以打下卡haha🙈.法式香草燒羊架 $193羊架有3件 正常水準 唔會騒 但唔算好食反而旁邊嘅配菜比羊架好味紅蘿蔔焗得啱啱好 軟淋得黎非常清甜.鮮茄大蝦帶子義大利飯 $118帶子係bb帶子...仲要好大陣雪藏味義大利飯比較似係冇湯嘅泡飯煮到啲飯發漲曬 完全冇義大利飯嘅口感超級失望☹️.留意返,哩個價錢只係主食嘅價格加上坐得唔舒服 我覺得餐廳嘅性價比非常低可以有更多更好嘅選擇
今次黎到哩間黃店cafe食飯
因為係open kitchen嘅原因
一入到去超大陣油煙味
通風系統需要改善一下☹️
另外,哩間cafe大部分座位都冇凳pan
所以啲位唔係幾好坐

帶子係bb帶子...仲要好大陣雪藏味
義大利飯比較似係冇湯嘅泡飯
煮到啲飯發漲曬 完全冇義大利飯嘅口感
超級失望☹️

留意返,哩個價錢只係主食嘅價格
加上坐得唔舒服
我覺得餐廳嘅性價比非常低
可以有更多更好嘅選擇
2020-06-14 778 views
這個地方賣點是文青cafe,但當你感覺不文青,食物也一般時,似乎名過其實了。早幾天看中了這店,是友人很久前就想去的,試試看吧。看過其中一個食評,說這棟大廈有點雜,女生不要單獨前往。名字叫先施大廈,但並沒有先施百貨的華麗,門口是一個普通得不再普通的大廈。上了四樓後,感覺怪怪的,有很多不同的單位,走時還碰到抽煙的阿叔。走到盡頭便是這間店。-打開門,看到不同綠色的植物,是這間沒錯,可是有點吵耳。雖然跟其他客人有一些距離,但其實有桌子談話聲浪大得整間店都可以聽見。雖說這間餐廳賣點是環境,不過這次經歷,感覺絕不清幽,並不適合三五知己慢慢聊天。我的情況有如跟朋友隔著玻璃,很難聽見對方所說的話。可能沒那麼多人比較好。不知怎麼辦。-點食物看看吧。有點擔心是,店員全都沒有戴上口罩,不論侍應或廚師。叫了食物,友人說意粉很清淡,飲品也沒什麼味道。但我點的卡邦尼,反而很咸。吃過這樣的質素,價錢比較貴,希望可以改善一下。-當然不是希望這店沒人光顧,但我希望可以降低聲浪,以免糟蹋了這個環境。
早幾天看中了這店,是友人很久前就想去的,試試看吧。

看過其中一個食評,說這棟大廈有點雜,女生不要單獨前往。

走到盡頭便是這間店。

打開門,看到不同綠色的植物,是這間沒錯,可是有點吵耳。

我的情況有如跟朋友隔著玻璃,很難聽見對方所說的話。

可能沒那麼多人比較好。

不知怎麼辦。

點食物看看吧。有點擔心是,店員全都沒有戴上口罩,不論侍應廚師

叫了食物,友人說意粉很清淡,飲品也沒什麼味道。

但我點的卡邦尼,反而很咸。

吃過這樣的質素,價錢比較貴,希望可以改善一下。

Other Info. : 今次不太想加照片,沒有怎拍食物的照片 我不常劣評,但這個真的有點失望;(((
2020-06-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
支持黃店!💛💛💛附近搵到哩間Cafe就上去,無book但好好彩有位!滿心歡喜order完,嘢飲好快到咗,其中一個意粉(明太子扁意粉)等一陣就有,味道幾好味!我同男朋友一人叫咗一個意粉,食完一碟,另一份足足等咗45分鐘,唔明點解可以等咁耐,仲要只係一個最普通嘅帶子扁意粉。。。全場得6張枱30個人....而佢又唔係中間應付好多order,人手都唔少,員工眼見六個。但等咁耐,真係咩mood都無晒,由好期待到上菜都唔想食😩仲要個味道好普通。btw 咁多個店員得一個女仔係有戴口罩,其他都無嘅,先唔講肺炎,廚房兩個男仔都要戴掛?衛生d,又係咁傾計。
明太子扁意粉
2020-06-09
Type of Meal
Dinner
明太子扁意粉
2020-06-07 426 views
📍旺角🍽90s lazy.#如果是吃貨不妨黃一點🔸 .旺角東其實唔係話太多黃店,要坐得好少少就真係更難,揾咗好耐先揾到呢間~有聽過話成日都多人,今日1230去到都已經淨翻一張枱~ .🍳No Idea (我唔想諗)$58無錯呢個真係佢個名~ 呢度all day breakfast 都幾多款~ 窩夫超好食!!係甜窩夫加朱古力醬~ 個蛋食得出加咗奶同芝士,都好好食! 口感有啲似pizza上面嘅mozzarella cheese ~ 好食亦好飽~ 加埋杯好飲嘅凍齋啡~ 呢個落雨嘅weekend突然變得好滿足🥰 .P.s. Staff 得三個,上菜唔算快,不過真係好食~.#利利仁飲食雜誌九龍區 #黃色經濟圈
📍旺角
🍽90s lazy
#如果是吃貨不妨黃一點🔸 .
🍳No Idea (我唔想諗)$58
P.s. Staff 得三個,上菜唔算快,不過真係好食~
#利利仁飲食雜誌九龍區
#黃色經濟圈
2020-06-06
$70 (Lunch)
  • No  idea