2021-04-28 161 views
We ordered the ‘Tiramisu Pancakes’, it’s so good i’m dead. It melts in your mouth and it’s so light it kinda feels like I’m eating air lol. I love it.

Tiramisu  Pancake
Tiramisu  Pancake
  • 幸福班戟
  • 朱古力香蕉班戟
  • 宇治抹茶濃厚慕絲班戟
  • 宇治抹茶濃厚慕斯班戟
2021-03-16 358 views
星期日同朋友二人一起來別下午茶當日人不多 需要等~15分鐘入座我們分別點了兩個套餐(1)芝士慕絲藍莓醬PancakePancake 本身好香蛋味 好鬆軟芝士味不是很突出 不過慕絲很軟滑加上藍莓醬酸酸甜甜 有解膩效果這個配搭很不錯(2)朱古力香蕉Pancake朱古力醬很濃 不會太甜 配香蕉是標準選擇不過相比起另一款口味 這款吃到後面會比較膩(3)Mocha(4)焦糖咖啡 咖啡滑身 但整體偏甜總括而言,這是一個不錯的下午茶選擇個人比較推介水果口味
星期日同朋友二人一起來別下午茶

不過相比起另一款口味 這款吃到後面會比較膩

(3)Mocha
(4)焦糖咖啡

咖啡滑身 但整體偏甜

總括而言,這是一個不錯的下午茶選擇
個人比較推介水果口味
2021-03-01 420 views
在香港是連鎖式經營,要跟足日本地道口味及做工當然是有些不切實際。當日只係路過,剛又餓過了中午,在沒有任何吃的胃口,就索性決定坐下來吃一口甜點,打了單付了錢就安靜地坐低等食!不用等多久就奉上一盆賣相不錯的招牌pancakes 。咬一口總算合乎期望,也算配得上「幸福」這名字!唯一希望店內堂食的餐具可以高貴一點及優雅一些!
2021-02-22 405 views
囡囡好鐘意食梳乎厘pancake, 喺K11 MUSEA每次經過A Happy Pancake都見到人龍,今次專登嚟試下!以前我哋通常嗌一份share,但試過個衰妹食淨半塊俾我🤪 今次專登嚟排隊食,一於豪啲嗌兩份!囡囡嗌左鮮果pancake($108),我嗌左原味pancake($80) 原味有支管裝糖漿,呢個設計好好又得意!鮮果pancake就無糖漿。梳乎厘pancake個質地比我想像中重,如果再輕身少少應該更好食!但個cream好濃味好香,有驚喜,我諗幸福班戟係贏在個cream。飲品方面橙汁+$18,咖啡+$28,都算合理,杯焦糖latte好好飲!

2021-01-30 470 views
幾次行過都好想食,但係每次行過都異常地咁多人。見到咁多人真係唔洗講咁多,等都唔洗等。咁啱下就3點零行過唔想太多人,咁當然要食啦。作為過江龍,難免會同當地嘅比較,只可以講食嘅時候嘅心情可能會影響咗味覺,硬係覺得日本嘅好食啲,雖然佢都好cream,但亦都勾起咗我好想去旅行嘅情緒,真心唔知幾耐先可以去旅行,如果大家想解去旅行之愁,可以嚟試下嘅,雖然我覺得佢價錢偏貴,而大家如果心癮唔算太大嘅話,我覺得可以留返去旅行嘅時候先食。
2021-01-30
2021-01-15 301 views
好想去旅行呀!! 好想去旅行呀!! 好想去旅行呀!!冇得去旅行,就食返啲好西嚟平衡吓自己先!!琴日行開K11 Musea 就見到呢間過江龍就過吓口癮咁啦,呢間就係幸福班戟A Happy Pancake!!熱朱古力班戟配自家穀物 $88班戟煎得香軟,明白係師傅嘅功力同食材本身,但個班戟上到枱,都仲係咁「動L」,睇到真心開心。朱古力醬唔會過甜,而且仲有少少苦,個人嚟講非常之適合我,仲有啲香脆穀物配埋一齊食又多一重口感。奶茶班戟配自家穀物 $98奶茶醬係伯爵茶口味,有茶味之餘仲有少少佛手柑嘅香,真係想外賣佢個奶茶醬返去搽麵包。🤤🤤🤤
好想去旅行呀!! 好想去旅行呀!! 好想去旅行呀!!

熱朱古力班戟配自家穀物 $88

奶茶班戟配自家穀物 $98
2021-01-13 276 views
聽聞幸福班戟這名字很久,但一直都排長龍所以還沒品嘗。直至本月終於有時間一探究竟,平日時間中午一點幾,不用排隊直接入座正合我心。看看餐牌款式不多,選了芝士慕絲雜莓醬班戟。由於即點即做,於是去自助區看看,冷熱水皆有供應,還有刀叉、紙巾等。班戟上桌了!用即棄紙盤盛載,就是三塊不大的班戟、一團芝士慕絲、一團忌廉、一團雜莓醬、一顆裝飾用的草,就沒有其他了。雖然不收加一,但所有餐具都用即棄的破壞了觀感,而且很不環保。。。算了,試試味道,班戟蛋香濃郁,是不錯的,但配料就讓人感覺空虛,就是三團醬料吧了。。。雖然點餐時看圖已知有整個餐點有什麼配料,但看到成品還是不禁有點失望。我不知道日本當地吃的是否一樣,不過這次香港店的食後感是吃完很空虛,沒有那種幸福的感覺。。。給這評分不是不好吃,但就是有點不值得的感覺。除非再有很吸引的新款口味,否則應該不會再光顧了。

芝士慕絲雜莓醬班戟
2021-01-08
Type of Meal
Lunch
2021-01-12 216 views
喺尖沙咀staycation就喺附近商場食咗好多嘢今日就想試吓商場入面嘅幸福pancake聽聞佢係日本過江龍諗住會好食點知。。。。🎈時令鮮果班戟 $108班戟有點過熟🤔不過味道幾好👍🏻水果都係例牌有啲用罐頭有啲用新鮮水果🙈🎈皇家奶茶 +$28奶茶偏甜,如果鐘意冇乜茶味嘅奶茶會鐘意飲🧋最後結論都係做唔到日本嘅Standard🤷🏻‍♀️係香港出面嘅小店,個質地做得都好食過佢🙈
喺尖沙咀staycation就喺附近商場食咗好多嘢

🎈時令鮮果班戟 $108
班戟有點過熟🤔不過味道幾好👍🏻
水果都係例牌有啲用罐頭有啲用新鮮水果🙈

🎈皇家奶茶 +$28
奶茶偏甜,如果鐘意冇乜茶味嘅奶茶會鐘意飲🧋

最後結論都係做唔到日本嘅Standard🤷🏻‍♀️
係香港出面嘅小店,個質地做得都好食過佢🙈

2021-01-05 171 views
超巨人氣🌟大排長龍‼️​朱古力味濃,暖笠笠☺️​每啖都可以食到啲穀麥,口感好豐富👄​好多cream,食到好漏😂​不過班戟比想像中硬身,唔夠空氣感同入口即溶,有少少似食蛋糕咁😌​​

超巨人氣🌟大排長龍‼️​
朱古力味濃,暖笠笠☺️​
每啖都可以食到啲穀麥,口感好豐富👄​
好多cream,食到好漏😂​

Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
2020-12-11 266 views
依間已經食咗幾次了。每一次都冇失望,真心覺得好食既,仲要而家尖沙咀開左係k11 musea,人流少好多。又唔洗等位,值得食!今次叫左tirimisu 味,好香蛋味,兩個人share岩岩好!飯後甜品佳選❤️

2020-12-08 250 views
小胖愛食,特别係甜品,每次見到有新開片甜品店小胖其實今次呢間小胖已經食過只係唔記得咗所以同朋友又約多次去食😂 佢雖然叫pancake,但佢係似空氣感重的海棉蛋糕版梳乎厘,如果你係空氣版梳乎厘或者傳統pancake (薄版pancake) 愛好者,呢間你可以pass, 因爲唔係你想像中的口感。佢有鹹味版和甜味版,小胖個人覺得佢的鹹味版好食d, 甜味版有d 過甜,佢有限每個人都要叫一份食物或飲品的,佢的飲品有點貴,而且唔係好特別,味道亦一般。佢的食物不過不失,但呢個價錢我相信可以有更好的甜品選擇,未食過日版pancake 口感的小伙伴們可以一試,畢竟人一世物一世,咩都試下,但價錢真心有點小貴,另外小鳥胃伙伴可以2人一份加杯飲品就夠,都ok 飽。
小胖愛食,特别係甜品,每次見到有新開片甜品店小胖

2020-12-02 265 views
油尖旺吃貨系列🎏 — 🥞幸福班戟🥞試過咁多間pancake舖 始終都係呢一間最好食所以一定要同大家介紹吓💁🏻‍♂️😝 雖然相信大家都唔會陌生🙈美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨熱朱古力pancake🥞 $88 (推薦👍🏻)暫時試過咁多個pancake 呢一個係真係最正嘅😋👍🏻 首先pancake本身嘅空氣感已經非常足夠 再加上熱朱古力醬同埋佢自家製嘅穀物 口感豐富程度絕對係難以想像🤤 而且成件事都唔會太甜太漏 個人認為係非常之好食絕對推薦大家嚟試吓😎👍🏻🔹 香草雪糕 +$12呢一個雪糕係跟餐加嘅 不過個人建議就唔需要試😂 佢嘅香草味並唔濃郁 反而係牛油味比較重🤢 感覺好似食緊成舊牛油落肚咁🙈 反而呢一個仲漏過pancake🤦🏻‍♂️🔹朱古力牛奶咖啡 mocha☕️ $28 (套餐價)同樣係跟餐加嘅mocha 味道都唔算好特別🤔 開頭飲落會有少少偏甜嘅感覺 不過可能之後啲冰融左所以冇咁甜😂 如果想叫杯嘢飲過下口癮嘅都可以嘅 不過就唔需要特別試💁🏻‍♂️記住記住要早啲嚟排隊‼️因為小編嚟到每一次都

油尖旺吃貨系列🎏 — 🥞幸福班戟🥞

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨熱朱古力pancake🥞 $88 (推薦👍🏻)

🔹 香草雪糕 +$12

🔹朱古力牛奶咖啡 mocha☕️ $28 (套餐價)

記住記住要早啲嚟排隊‼️因為小編嚟到每一次都要排隊 同埋唔好8點幾9點先嚟呀!因為隨時已經截咗單😌
熱朱古力pancake
香草雪糕
朱古力咖啡
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
熱朱古力pancake
2020-11-30 111 views
ฅ≧∀≦ฅ 食到幸福pancake喇終於~之前經過都好多人排隊無食到今日有時間就黎朝聖下先⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐ 幸福pancake 基本款~以為係配搭雪糕,點知得cream🤣口感軟綿,不過不失⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐另外試多一款比例特別的全麥鹹pancake佩庵列口感唔會太粗躁庵列蛋滑鹹足仲有少量沙律菜啱曬口痕又想keep fit的人
ฅ≧∀≦ฅ 食到幸福pancake喇終於~
之前經過都好多人排隊無食到
今日有時間就黎朝聖下先

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐
幸福pancake 基本款~
以為係配搭雪糕,點知得cream🤣
口感軟綿,不過不失

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐
另外試多一款比例特別的
全麥鹹pancake佩庵列
口感唔會太粗躁
庵列蛋滑鹹足
仲有少量沙律菜
啱曬口痕又想keep fit的人
又一日本過江龍,但食完呢間絕對冇失望🥰🥰我哋揀左原味pancake,雖然質感唔算好fluffy又唔夠滑 ,但蛋味好香,食過咁多間呢間既蛋味係最重😍好好味!!比起其他soufflé pancake, 空氣感方面係比較遜色,質感介乎soufflé pancake同普通pancake之間。佢個cream係自家製好有誠意,唔係現成擠出黎既cream。整體黎講,呢度既pancake 好高質,蛋味全港之冠❤️❤️

2020-11-24 151 views
超人氣即叫即製梳乎厘班戟,近日去尖沙咀K11已經無大排長龍,所以終於一試,但我覺得有點過譽。因為入座人仕最少要點一份食物或飲品,所以試了兩款班戟。朱古力香蕉班戟 $89奶茶班戟配自家制穀麥 $98梳乎厘好重蛋味,但口感又唔會覺有空氣感,朱古力香蕉配搭唔錯但無特別,奶茶味道幾特別,穀物有啲淋。我最欣賞反而係個Cream,好邪惡,但夾埋班戟提昇一點軟滑感。食物其實唔算劣食,但用外賣紙兜上餐亦令賣相扣分,總括我覺得這個價錢CP值唔算高。
因為入座人仕最少要點一份食物或飲品,所以試了兩款班戟。
朱古力香蕉班戟

朱古力香蕉班戟 $89